سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
ناو باکسر
یکشنبه 98/4/30 ساعت 10:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

کدام پهپاد ایرانی ناو «باکسر» را شناسایی کرد؟ +عکس

پهپاد

تصاویر منتشر شده از رصد ناو آمریکایی USS Boxer توسط پهپادهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این تصاویر توسط پهپاد مهاجر-4 ثبت و ضبط شده است.

به گزارش مشرق، تصاویر منتشر شده از رصد ناو آمریکایی USS Boxer توسط پهپادهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان می‌دهد که این تصاویر توسط پهپاد مهاجر-4 ثبت و ضبط شده است.

ببینید:

اسکید (ارابه فرود) پهپاد مهاجر-4 که در تصاویر منتشر شده از رصد ناوگروه آمریکایی مشخص است

پهپاد «مهاجر 4» برای مراقبت هوایی و شناسایی اهداف تا فاصله 150 کیلومتری طراحی و ساخته شده است. سطح مقطع راداری کم، کاهش سطح هواپیما از روبرو، کمک اثرسطح به بلند شدن پرنده در صورت برخاست از باند و کاهش نیروی مقاومت هوا (درگ) القایی از جمله مزیت‌های این پهپاد است.

پهپاد مهاجر-4 در رزمایش پهپادی نیروی هوافضای سپاه (سمت چپ تصویر)


هواپیمای مهاجر 4 با بیشینه سرعت 200 کیلومتر بر ساعت، مداومت پروازی 7 ساعته دارد و می تواند در انواع شرایط جوی به پرواز درآید. از پهپاد مهاجر 4، نمونه‌های دیگر هم ساخته شده که می‌توان به پهپادهای «شاهین» نزاجا و «صادق» نیروی دریایی سپاه و دیگر نمونه هایی چون فتوگرامتری و نمونه مجهز به موشک هوابه هوا اشاره کرد که تفاوت‌هایی با مهاجر 4 دارند.

نمونه فتوگرامتری پهپاد مهاجر-4


 

پهپاد صادق


از جمله کاربردهای غیرنظامی مهاجر-4 میتوان به کنترل ترافیک اشاره کرد که اخیرا نیز پلیس راهور به آن مجهز شده است.

پهپاد شاهین در اختیار پلیس راهور


 

 دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شب گذشته مدعی شد که یک کشتی نظامی این کشور یک پهپاد ایرانی را در تنگه هرمز هدف قرار داده است.

ترامپ که در ابتدای مراسمی در کاخ سفید صحبت می‌کرد، گفت: «پیش از شروع سخنرانی، می‌خواهم همه را در جریان یک حادثه قرار دهم که امروز در تنگه هرمز رخ داد و «یو. اس. اس. باکسر» که یک کشتی آبی-خاکی تهاجمی است، در آن مشارکت داشت.»

وی در ادامه مدعی شد: «باکسر علیه یک پهپاد ایرانی که تا فاصله بسیار بسیار نزدیکی جلو آمده بود، تقریبا 1000 یارد (914 متر) و چندین هشدار برای کنار رفتن را نادیده گرفت و تهدیدی برای کشتی و خدمه کشتی بود، اقدام تدافعی انجام داد. این پهپاد بلافاصله نابود شد.»

پنتاگون نیز با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «حدود ساعت 10 صبح به وقت محلی کشتی آبی-خاکی یواس‌اس باکسر در حال حرکت به سمت تنگه هرمز بود. یک سامانه پرنده بدون سرنشین بال‌ثابت (UAS) به باکسر نزدیک شد و در محدوده فاصله‌ای خطرناک ثابت شد. کشتی به منظور تضمین ایمنی کشتی و خدمه آن اقدام دفاعی انجام داد.»

بلافاصله پس از طرح این ادعا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک حضور دارد اعلام کرد:  «ما خبری نداریم که امروز پهپادی از دست داده‌ایم.»

همچنین سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه نیز با رد ادعای هدف قرار گرفتن پهپاد ایرانی، گفت: «ما هیچ پهپادی را در تنگه هرمز یا جای دیگر از دست ندادیم. من نگرانم [کشتی] یو.اس.اس باکسر پهپاد خودشان را به اشتباه ساقط کرده باشد!»

سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح کشورمان نیز با رد ادعای رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد:  تمامی پهپادهای متعلق به جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز از جمله پهپاد مورد نظر رئیس جمهور آمریکا  پس از انجام مأموریت شناسایی  و کنترل برنامه ریزی شده به سلامت به پایگاههای خود بازگشته اند  و هیچگونه گزارشی دال بر مقابله عملیاتی ناو  یواس‌اس باکسر امریکایی گزارش نشده است.

ساعتی بعد نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای از انتشار تصاویر پهپاد نیروی هوافضای سپاه بر فراز ناو باکسر خبر داد و تاکید کرد: این تصاویر نشان خواهد داد پهپاد نیروی هوافضای سپاه پیش از ورود ناوچه  آمریکایی به تنگه هرمز در حال اجرای ماموریت جاری خود در منطقه بوده و از جمله تصاویر مربوط به رصد و مراقبت از ناوچه مذکور را نیز قبل و حتی بعد از زمان مورد ادعای آمریکایی‌ها به ایستگاه خود ارسال و سالم به پایگاه خود بازگشته است.

منبع: فارس


برچسب‌ها: پهپاد

انگلیس هم فهمید...
شنبه 98/4/29 ساعت 7:15 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه اعلام کرد

توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی توسط نیروی دریایی سپاه / آغاز بررسی تخلفات نفتکش انگلیسی +عکس و واکنش‌ها

استنا ایمپرو نفتکش انگلیسی

نفتکش انگلیسی شب گذشته با هدایت نیروی دریایی سپاه پاسداران وارد لنگرگاه بندرعباس و تحویل اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان شد.

به گزارش مشرق، روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای از توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی خبر داد.

بیشتر بخوانید:

عصر روز (جمعه 28 تیر ) یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

نفت‌کش مذکور پس از توقیف به ساحل هدایت و برای سیر مراحل قانونی و بررسی های لازم تحویل سازمان بنادر و دریانوردی شد.

**مشخصات شناور stena impero چیست؟

این شناور در حقیقت یک کشتی نفت کش با قابلیت حمل مواد نفتی و شیمیایی است که 183 متر طول داشته و وزن آن نیز 49683 تن است. این کشتی در سال 2018 میلادی ساخته شده است و تحت پرچم کشور انگلستان قرار دارد. این شناور توان حمل 46576000 - چهل و شش میلیون و 576 هزار - لیتر مایعات (نفت یا مواد شیمیایی) را دارد. شماره آی‌ام‌او این شناور 9797400 است. مقصد شناور انگلیسی مورد نظر بندر الجبیل‎ در عربستان سعودی بوده است.

**بیانیه رسمی شرکت انگلیسی درباره توقیف نفتکش

در بیانیه این شرکت آمده که نفتکش 23 خدمه دارد و گزارشی مبنی بر آسیب رسیدن به آنها منتشر نشده است.

این شرکت مدعی شده که قایق ها و بالگردی در تنگه هرمز به نفتکش نزدیک شدند در زمانی که در آبهای بین‌المللی بوده است. استنا ایمپرو مدعی شده که در حال حاضر قادر به برقراری تماس با کارکنان نفتکش نیست.

**تشکیل جلسه اضطراری دولت انگلیس پس از توقیف نفتکش

 کمیته اضطراری دولت انگلیس بعد از آنکه یک نفتکش این کشور توسط ایران توقیف شد، تشکیل جلسه اضطراری داد.

این جلسه ساعاتی بعد از آن تشکیل شد که روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده است.

**ابراز نگرانی هانت از توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس از توقیف نفتکش‌های انگلیسی توسط ایران ابراز نگرانی کرد.

هانت گفت:«از توقیف دو نفتکش در تنگه هرمز توسط ایران به شدت نگران هستیم و لندن تمام تلاش خود را برای آزادی این دو نفتکش به کار خواهد بست.»

**واکنش آمریکا به توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران

شورای امنیت ملی آمریکا جمعه شب اعلام کرد از توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران مطلع شده است.

شورای امنیت ملی آمریکا گفته به همکاری با شریکان و متحدان خود برای مقابله با آنچه «رفتارهای مخرب ایران» خوانده شده ادامه خواهد داد.

**واکنش روسیه به توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران

«دیمیتری پولیانسکی» نماینده روسیه در سازمان مل روز جمعه در جمع خبرنگاران گفت که روسیه درباره اخبار منتشر شده درباره توقیف یک نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز نگران بوده و خواستار کاهش تنش‌ها شد.

پولیانسکی افزود که تا زمانی که جزئیات دقیق درباره این حادثه را نداند اظهار نظر بیشتری در این باره نخواهد کرد.

**گزارش‌هایی مبنی بر حادثه آفرینی نفتکش انگلیسی دریافت کردیم

اله مراد عفیفی پور  مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان درباره توقیف نفتکش انگلیسی گفت:  گزارش هایی مبنی بر حادثه آفرینی نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو دریافت کردیم و بنابراین از نیروهای نظامی درخواست کردیم که این نفتکش را به سمت لنگرگاه بندرعباس هدایت کنند تا بررسی های لازم انجام شود.

**کشتی انگلیسی اصل عبور بی ضرر در تنگه هرمز را رعایت نکرد

یک مقام مطلع در سازمان بنادر و دریانوردی به خبرنگار نور نیوز گفت: کشتی نفت کش انگلیسی با نام "استینا ایمپرو" با عدم رعایت اصل عبور بی ضرر از تنگه هرمز، امنیت تردد کشتیرانی در این منطقه را به خطر انداخت.

 نفت کش انگلیسی بر خلاف قوانین بین المللی از مسیر خروجی وارد تنگه هرمز شد و با خاموش کردن سیستم A.I.s کشتی که اقدامی خطرناک محسوب می شود به هیچ یک از اخطارهای ارایه شده توجه نکرد.

علاوه بر موارد ذکر شده، این کشتی با وارد کردن پسماند نفت موجود در مخازن خود موجب ایجاد الودگی شدید و لطمه زدن به محیط زیست خلیج فارس به عنوان یک دریای بسته شده است.
 


** ابراز نگرانی گوترش از توقیف نفتکش بریتانیا در تنگه هرمز

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، از خبر توقیف نفتکش بریتانیا ابراز نگرانی کرد.

وی با اعلام اینکه وقایع اخیر در تنگه هرمز مایه نگرانی است، بر ضرورت آزادی ناوبری در این آب‌ها تاکید کرد.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از طرف‌های درگیر خواست تا خویشتن‌داری نشان داده و از اقداماتی که به افزایش تنش‌ها می‌انجامد، خودداری کنند.

** نفتکش انگلیسی وارد لنگرگاه بندرعباس شد

عفیفی‌پور اظهار داشت: این شناور انگلیسی شب گذشته با هدایت نیروی دریایی سپاه پاسداران وارد لنگرگاه بندرعباس و تحویل اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان برای بررسی حادثه شد.

** آغاز بررسی علل سانحه نفتکش انگلیسی و کشتی صیادی

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اضافه کرد: بررسی علل وقوع سانحه توسط کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان امروز آغاز شد.

** 23 خدمه نفتکش انگلیسی همه در کشتی هستند

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه این نفت‌کش تحت پرچم کشور انگلیس است و 23 نفر خدمه دارد، اظهار داشت: این شناور 18 نفر خدمه هندی دارد و پنج خدمه هم از کشورهای روسیه، فیلیپین و لتونی و غیره هستند،‌ البته کاپیتان نفتکش، هندی است اما شناور تحت پرچم انگلیس فعالیت می‌کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان اظهار داشت: از نظر ایمنی باید خدمه در کشتی بمانند و در حال حاضر همه 23 خدمه در نفتکش هستند.


** آلمان خواستار آزادی نفتکش انگلیسی شد

آلمان از ایران خواست که هر چه  سریعتر نفتکش انگلیسی را آزاد کند. در بیانیه‌ای که وزرات خارجه آلمان منتشر کرده توقفیف دو کشتی که به زعم آنها  کشتی تجاری بودند در خلیج فارس به شدت محکوم شده است و در این بیانیه از ایران خواسته شده است که کشتی دوم به سرعت آزاد شود.

آلمان با اعلام اینکه تنش بیشتر در منطقه بسیار خطرناک خواهد بود، با شریک انگلیسی خود اعلام همبستگی کرده است.



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

شکست نخواهیم خورد
پنج شنبه 98/4/20 ساعت 3:38 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

سرلشکر سلامی:

نیروی زمینی سپاه نیروی راهبردی است/ در هیچ جنگی شکست نخواهیم خورد

سرلشکر سلامی

فرمانده کل سپاه گفت: نیروی زمینی سپاه یک نیروی راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در تمام ابعاد ارتقا یافته و رشد و پیشرفت داشته است.

به گزارش مشرق، سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در همایش فرماندهان و مسئولان نیروی زمینی سپاه که در مشهد مقدس در حال برگزاری است، با اشاره به توانمندی‌های نیروی زمینی سپاه در عرصه اقتدار بخشی و صیانت از امنیت و آرامش مردم اظهار داشت: نیروی زمینی سپاه یک نیروی راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در تمام ابعاد ارتقا یافته و رشد و پیشرفت داشته است.

بیشتر بخوانید:

سالانه 40 هزار جوان آمریکایی خودکشی می کنند/ آمریکا دچار زوال عقل سیاسی شده است

وی افزود: طراحی نیروی زمینی سپاه برای تکمیل نقشه قدرت واقعی است و این نیرو در همه ابعاد پیشرفت‌های خوبی داشته است.

فرمانده کل سپاه با تاکید بر نقش خلاقیت در برتری میدانی، اظهار کرد: امروز نیروی زمینی سپاه درعرصه بکارگیری خلاقیت و اندیشه از نیروهای زمینی برتر در دنیا است، در همه ابعاد به سمت حرفه‌ای شدن پیش می‌رود و این نیرو تجربیات فراوانی را در دوران دفاع مقدس به دست آورده است.

فرمانده کل سپاه با تبیین ابعاد قدرت در نیروی زمینی سپاه اضافه کرد: به فضل الهی با حضور نیروی زمینی سپاه و سایر نیروهای مسلح مدافع انقلاب و کشور، ما در هیچ جنگی در روی زمین شکست نخواهیم خورد.

وی ادامه داد: جوهر اصلی نیروی زمینی سپاه محبت، معنویت، ایمان، غیرت، پاکی، اخلاص، امید و ایمان است و این نیرو در قلب‌های مردم جایگاه رفیعی دارد.

سرلشکر سلامی با قدردانی از همت و مجاهدت‌های فرماندهان و رزمندگان شجاع نیروی زمینی سپاه در صیانت از امنیت ایران اسلامی، تاکید کرد: نیروی زمینی سپاه محکم و مطمئن است و در پیروزی‌ها و افتخارات این سرزمین نام و آوازه این نیروی با صلابت به چشم می‌خورد.

وی در ادامه تاکید کرد: شما رزمندگان نیروی زمینی نقش برجسته و تعیین کننده‌ای در دفاع از انقلاب و ملت ایران داشته‌اید و با حضور و مشارکت در متن حوادث و نبردهای بزرگ نقش آفرینی‌های حماسی و جاودانی برای نگارش در تاریخ اسلام رقم زده‌اید.

سرلشکر سلامی با اشاره به تحولات اخیر و آنچه در عرصه رویارویی با جبهه دشمن می‌گذرد، تصریح کرد: با گذشت زمان فضای منازعه ما با دشمنانمان وسعت می‌یابد در عین حال تهدیدات از شکل نظامی به عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و نیابتی تغییر وضعیت داده‌اند؛ دشمنی‌ها ثابت مانده، اما رو به تزاید رفته و عمق و ژرف پیدا کرده است و آنچه تقلیل یافته است استراتژی‌هاست.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه راهبردهای دشمن متغیر، گاهی نظامی، گاهی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و گاهی هم ترکیبی هستند، تصریح کرد: امروز دشمن در همه عرصه‌ها فعال و در واقع ما در یک جنگ تمام‌عیار و همه جانبه با دشمن به سر می‌بریم.

فرمانده کل سپاه با اشاره به فرسوده شدن توان دشمن و ناتوانی در جایگزین سازی و تاکید بر ظرفیت‌های ایران اسلامی برای جایگزین کردن قوای جدید گفت: امروز بحمدالله ما قدرت جایگزینی متنوعی داریم و همواره تازه می‌شویم؛ نیروی انسانی مومن و انقلابی به عنوان عنصر اصلی قدرت همچون رود خروشان در سپاه جاری است و اجازه نمی‌دهد هیچ‌گاه کهنگی به سراغ ما بیاید.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه میدان جهاد هر وقت مشتعل می‌شود، حضور و عطش نیروها برای جهاد و میل به شهادت بیشتر می‌شود، گفت: هر شهیدی که می‌آید همه شوق شهادت پیدا می‌کنند؛ مانند آنچه در ماجرای شهید محسن حججی به عنوان ماجرایی که بسیار درس آموز بود و بشارت و دستاورد فراوانی داشت، پدیدار شد.

وی افزود: جوانان جامعه ما در هنگام خطر و نیاز انقلاب و کشور از همه چیز خود دست می‌کشند و مجاهد می‌شوند و حتی درخواست حضور در سرزمین‌های دوردست برای دفاع از اسلام، انقلاب اسلامی و ایران را دارند.

سرلشکر سلامی با تاکید بر اینکه نیروی زمینی همه قدرتش برای غلبه بر دشمن را از ایمان می‌گیرد، گفت: اولین عنصر که باید همواره و در همه شرایط تقویت شود ایمان است که از قله‌ها یعنی از دل، کلام، رفتار، محبت، تعبد، پذیرش مخاطرات و حضور فرمانده می‌جوشد.

وی خاطرنشان کرد: گوهر معنابخش درونی ایمان را باید برای همه شرایط به خصوص در میدان‌های نبرد و مقابله با تهدیدات دشمن تقویت کنیم؛ زیرا نیروی زمینی در مصاف با دشمنان ابتدا با روح خود و سپس با جوارح و تجهیزات می‌جنگد.

فرمانده کل سپاه در پایان با تاکید بر اینکه بدخواهان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی امروز در نقطه حداکثری میدان دشمنی با ملت ایران قرار دارند، مقاومت و ایستادگی را رمز جاودانگی، پایداری و بقای انقلاب اسلامی و کشور دانست و افزود: مقاومت در این شرایط به معنای ایستادگی در زمان و نه پایداری در یک نقطه است.

منبع: دفاع پرس


برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

اگر یکی بزنند...
دوشنبه 98/4/17 ساعت 5:58 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

سرلشکر موسوی:

ایران به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست ولی دفاع را بسیار خوب آموخته است/ اگر یکی بزنند ده تا می‌خورند

سرلشکر موسوی

فرمانده کل ارتش گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنان که بارها اعلام شده به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست اما دفاع را بسیار خوب آموخته است.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی ارتش، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در مجمع شورای مشورتی فرهنگی نیروهای مسلح که به میزبانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش برگزار شد، گفت: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در طول چهار دهه عمر پربرکت خود فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر نهاده و تحت رهبری‌های حکیمانه امامین انقلاب به بالندگی و شکوفایی رسیده، به‌گونه‌ای که آثار فرهنگی فکری و راهبردی انقلاب در داخل و خارج از ایران به وضوح نمایان شده است.

بیشتر بخوانید:

امیر موسوی: مصمم هستیم جدیت خود را برای به زیر کشیدن استکبار نشان دهیم

وی با اشاره به بیانیه راهبردی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در آستانه دهه پنجم انقلاب و تبیین وضعیت کنونی و آینده نظام ازسوی مقام معظم رهبری، افزود: ایران اسلامی در بعد دفاعی به دستاوردها و توانمندی‌های بسیار زیادی دست یافته است به گونه‌ای که این توانمندی‌ها در طول تاریخ سرزمین کهن ایران بی‌نظیر است. در آغازین سال دهه پنجم انقلاب، قدرت نظامی انقلاب اسلامی در مولفه‌های سخت و نرم قابل ملاحظه و در سطح منطقه غرب آسیا تعیین‌کننده است.

فرمانده کل ارتش، ضمن تاکید بر توانمندی و اقتدار نیروهای مسلح ادامه داد: به لحاظ سخت‌افزاری تجهیزات گذشته بهینه‌سازی و  تسلیحات جدید و پیشرفته در حوزه های زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ساخته و به کار گرفته شده است و از سوی دیگر ایمان و بصیرت دینی و انقلابی کارکنان نیروهای مسلح به وضعیت بسیار عالی ارتقا یافته است. این دو مولفه نرم و سخت، نیروی دفاعی مستحکمی را به وجود آورده که هیچ قدرتی توان تصمیم‌گیری قطعی برای تعرض به کشور را ندارد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) با بیان اینکه در سال های اخیر شاهد پیچیدگی و درهم‌تنیدگی تهدیدهای متعدد علیه نظام و انقلاب بوده‌ایم خاطرنشان کرد: این در هم‌تنیدگی به گونه‌ای است که صرفاً با توانمندی‌های دفاعی نظامی نمی‌توانیم انقلاب و کشور را از خطرات و تهدیدها مصون و محفوظ بداریم، بررسی دقیق‌تر و گونه‌شناسی عمیق‌تر تهدیدها نشان‌دهنده تمرکز دستگاه دشمن بر جنبه‌های نرم‌افزاری حیات انقلاب اسلامی است. به عبارت دیگر تهدیدهای اخیر علیه انقلاب اسلامی عمدتا گفتمانی بوده است. حتی تهدیدهای سخت گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر بیش از آنکه جنبه سخت داشته باشد دارای ماهیت فکری و نرم بوده و ایجاد چالش در برابر گفتمان اسلام ناب محمدی(ص) را دنبال کرده است.

وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری، وضعیت انقلاب اسلامی را در حال حاضر در مرحله سوم تمدن‌سازی اسلامی می‌دانند افزود: نسخه نجات‌بخش برای حرکت در مسیر تمدن‌سازی، نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی ایرانی است. مدیران و صاحب‌نظران فرهنگی کشور در این زمینه نقش مهم راهبردی دارند که در مقیاس تمدنی حائز اهمیت است.

امیر سرلشکر موسوی در ادامه با اشاره به اختلاف بنیادی ایران و آمریکا در طول حیات انقلاب اسلامی ایران گفت: تحلیل‌گران از منازعه  فعلی میان آمریکا و ایران تحت عنوان جنگ اراده‌ها یاد می‌کنند، امروز دشمن با تمرکز بر یک راهبرد ترکیبی متشکل از تحریم، تهدید و عملیات روانی بیش از هر حوزه‌ای بر حوزه فکری، محاسباتی و عزم و اراده ملی مردم و مسئولان متمرکز شده و به دنبال فریب راهبردی از طریق اخلال در محاسبات تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کشورمان است.

وی هدف اصلی تحریم ها و تهدیدهای اخیر دشمن را تضعیف اراده مسئولان و مردم و تسلیم روانی انقلاب اسلامی دانست و افزود: در وضعیت فعلی آن‌چه که دارای اهمیت راهبردی است مقابله با تهاجم روانی دشمن بوده که بیش از هر چیز جنبه فکری و فرهنگی دارد.

فرمانده کل ارتش با تاکید بر اینکه کینه ورزی آمریکا با ایران دیرینه و بنیادی است گفت: دشمن از توطئه و فشار دست برنداشته، پس تقویت مقاومت مردم و تاب‌آوری عمومی برای ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های دشمن اهمیت راهبردی دارد که در این موضوع، مسئولان و برنامه‌ریزان فرهنگی نقش بسیار مهمی دارند.

امیر سرلشکر موسوی یکی از رسالت‌های خطیر نخبگان کشور را ارتقای روحیه ملی در برابر تهدیدهای دشمنان عنوان کرد و افزود: سال‌هاست دشمن تلاش می‌کند از طریق ایجاد یأس و ناامیدی نسبت به آینده انقلاب و کشور روحیه ملی را تضعیف و انقلاب را از پشتیبانی و حمایت مردم محروم کند.

وی با بیان اینکه  دشمنان به دنبال ساقط کردن یکی از مهمترین کارکردهای انقلاب اسلامی یعنی روحیه و باور "ما می‌توانیم" هستند اظهار داشت: گفتمان انقلابی "ما می‌توانیم" در طول چهار دهه گذشته منشاء آثار و برکات بسیار زیادی برای انقلاب بوده و در تنگناها و بحران های مختلف در برون رفت انقلاب از مشکلات نقش اساسی ایفا کرده است، همانند گذشته اکنون نیز روحیه ملی مورد هدف دشمن قرار دارد.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه  لازم است نخبگان و پیشگامان فرهنگی، روحیه ملی برای دفاع از کشور را تقویت کنند  تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان که بارها اعلام شده به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیست ولی دفاع را بسیار خوب آموخته است. بنا بر فرمایش فرمانده معظم کل قوا، "دوران بزن و دررو تمام شده است" و "اگر یکی بزنند ده تا می‌خورند".

وی گفت: دشمن باید بداند مردم نسبت به انقلاب خود خوشبین و امیدوارند و در صورت هرگونه تعرض با پاسخ کوبنده و به موقع مواجه خواهد شد، این برداشت هنگامی حاصل می شود که همه مسئولان، روشنفکران، نخبگان و اقشار و طبقات مردم با روحیه قوی، آمادگی دفاع از انقلاب و پاسخگویی متقابل در برابر هر تجاوزی را نشان بدهند.

امیر سرلشکر موسوی با تأکید بر لزوم تبیین صحیح دستاوردهای انقلاب و ترویج انقلابی‌گری افزود: انقلاب اسلامی، دستاوردهای عظیمی در حوزه‌های فکری و عینی برای مردم ایران داشته است که تشریح آنها برای مردم اهمیت زیادی دارد. همچنین تبیین صحیح و دقیق ابعاد و مولفه‌های انقلابی‌گری به ویژه برای نسل جوان یک ضرورت برای حفظ انقلاب و حراست از دستاوردهای آن است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ضمن تشریح مفهوم نظام انقلابی در بیانیه گام دوم انقلاب بیان کرد: بدون تردید انقلابی‌گری واجد شاخص‌هایی مانند ایثار، مقاومت و وحدت ملی در داخل است و این شاخص‌ها دقیقاً همان مواردی است که نیاز اصلی و اساسی جامعه امروز است. همچنین دشمن‌ستیزی، سلطه‌ناپذیری و خود اتکایی از جمله شاخص‌های انقلابی‌گری هستند که موجب قرار گرفتن ایران در جایگاه مهم منطقه شده است.

فرمانده کل ارتش تاکید کرد: مصونیت انقلاب اسلامی از حوادث، تهدیدها و تداوم مسیر بالندگی و پیشرفت آن، بیش از هر عاملی منوط به حفظ و ارتقای گفتمان انقلاب اسلامی، وضعیت فکری و فرهنگی و ارتقای روحیه ملی است و این مهم در حوزه مسئولیت‌های نخبگان و اندیشمندان فرهنگی قرار دارد.



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

فرمانده سایه ها - حاج قاسم 2
شنبه 98/4/15 ساعت 4:11 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

مستند تقریباً 60 دقیقه‌ای بی‌بی‌سی به شش قسمت تقسیم شده و می‌توانید این قسمت‌ها را (که هر کدام بین 30 تا 40 مگابایت حجم دارند) از لینک‌های زیر دانلود کنید. برای تماشای مستند به صورت کامل در همین صفحه، به انتهای گزارش بروید. زبان مستند، انگلیسی است.

دانلود قسمت اول - دانلود قسمت دوم - دانلود قسمت سوم - دانلود قسمت چهارمدانلود قسمت پنجمدانلود قسمت ششم


قهرمان ایرانی‌ها و ضدقهرمان آمریکایی‌ها

مستند بی‌بی‌سی با ارائه تصویری از یک قاسم سلیمانی جوان و این جملات دراماتیک از قول «دانی یاتوم» رئیس سرویس امنیت موساد بین سال‌های 1996 تا 1998 و مشاور امنیتی «ایهود باراک» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بین سال‌های 1999 تا 2001 آغاز می‌شود: «هر وقت از مداخله [نظامی] ایران [در هر کجای دنیا] صحبت می‌کنید، مغز متفکر پشت آن قاسم سلیمانی است و آن کسی این مداخله را رهبری می‌کند هم قاسم سلیمانی است.» سپس راوی مستند می‌گوید: «اکثر مردم هرگز درباره او چیزی نشنیده‌اند، اما او ده‌ها سال است که از پشت پرده، نخ‌های [عروسک‌گردانی در] خاورمیانه را می‌کِشد.» در ادامه، «دیوید پترائوس» فرمانده سابق نیروهای آمریکایی مستقر در عراق درباره مواجهه با قاسم سلیمانی می‌گوید: «ما قاسم سلیمانی را یک انسان بسیار توانمند، کاریزماتیک، ماهر، از نظر حرفه‌ای شایسته و... [از دیدگاه آمریکایی] به طرزی اهریمنی شرور دیدیم.» «رایان کراکر» سفیر سابق آمریکا در عراق، افغانستان، سوریه، لبنان و برخی دیگر از کشورهای خاورمیانه نیز می‌گوید: «می‌توانیم او را «دارث ویدر» [یکی از ضدقهرمان‌های اصلی در سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» که قبلاً از قهرمان‌های فیلم بوده است] سیاست معاصر در خاورمیانه بنامیم.»

 

مستند بی‌بی‌سی با تصاویری از حاج قاسم در سنین جوانی آغاز می‌شود (+) 

مستند با توصیف سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی ایران و عضویت سردار سلیمانی در نیروی نظامی تازه‌تأسیس سپاه پاسداران آغاز می‌شود. شیخ «جلال‌الدین صغیر» از علمای حوزه علمیه نجف درباره حاج قاسم و حضور او در جبهه‌های دفاع مقدس می‌گوید: «او در میدان نبرد بسیار شجاع بود. یک بار که به شدت مجروح شده بود، از بیمارستان فرار کرد، اما به خانه نرفت، بلکه به خطوط جبهه برگشت. [در جبهه‌ها به شجاعت] شهرت فوق‌العاده‌ای پیدا کرده بود.» راوی مستند می‌گوید با وجود کشته شدن یک میلیون ایرانی در جنگ با صدام، سلیمانی در این جنگ زنده ماند و اسطوره «شهید زنده» از همین‌جا درباره او شکل گرفت.

بی‌بی‌سی به سال‌های حضور حاج قاسم در جبهه نیز می‌پردازد (+)

11 سپتامبر و پراگماتیسم حاج قاسم

بی‌بی‌سی مدعی می‌شود پس از حوادث 11 سپتامبر و با توجه به ایجاد فرصتی برای مبارزه مشترک ایران و آمریکا با تروریسم، قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران یک دیپلمات ایرانی را برای مذاکره با آمریکایی‌ها در همین خصوص مأمور کرده است. رایان کراکر که آن زمان در سِمت دیپلمات فعالیت می‌کرد می‌گوید شخصاً در عرض یک هفته پس از حوادث 11 سپتامبر و با یکی از اولین پروازهایی که بعد از این حوادث دوباره برقرار شده‌اند عازم ژنو شده است تا با نماینده ایران درباره راه‌های شکست طالبان گفت‌وگو کند. کراکر در این‌باره می‌گوید:

دیپلمات ایرانی [به نمایندگی از قاسم سلیمانی] نقشه‌ای درست کرده بود که صفوف جنگی طالبان را در سراسر افغانستان نشان می‌داد؛ و پیشنهاد کرد که ابتدا به برخی نقاط خاص حمله کنیم. گفتم می‌شود [از توضیحات و نقشه او] یادداشت‌برداری کنم؛ گفت نقشه باشد برای خودت. بعضی از این کارهایی که انجام می‌دادیم و گفت‌وگوهایی که داشتیم می‌کردیم، به‌وضوح توانمندی قاسم سلیمانی در عمل فوری به اراده‌اش را نشان می‌داد. هیچ صحبتی از دشمنی‌های گذشته نشد؛ از این‌که ما چه بلاهایی سر ایران آورده‌ایم، ایران با ما چه کار کرده است؛ مسئله فقط این بود که نمایش [و مبارزه] کنونی را چگونه باید پیش ببریم.

کراکر با انتقاد از سخنرانی ضدایرانی جورج بوش پس از 11 سپتامبر که رئیس‌جمهور وقت آمریکا در آن از ایران تحت عنوان بخشی از «محور شرارت» نام برد، توضیح می‌دهد:

[بلافاصله پس از صحبت‌های بوش] کارمندانم من را بیدار کردند و یک چیزی با این مضمون گفتند که «رئیس، اتفاقی افتاده که اصلاً از آن خوشحال نخواهید شد.» درست هم می‌گفتند؛ من واقعاً از این اتفاق خوشحال نشدم. سخنرانی «مجوز شرارت» به معنای واقعی کلمه، یک‌شبه، درها را روی «تعامل با ایران در افغانستان» که کاملاً چشم‌گیر بود و چشم‌انداز یک فصل کاملاً متفاوت در روابط میان دو کشور را زنده نگه می‌داشت، بست و این در از آن زمان تا کنون هنوز مجدداً باز نشده است.

 

«رایان کراکر» دیپلمات آمریکایی و سفیر سابق واشینگتن در خاورمیانه مدعی است شخصاً با نماینده حاج قاسم دیدار کرده است (+)

حمله آمریکایی‌ها به کاروان قاسم سلیمانی

دیوید پترائوس که اواخر ماه مارس سال 2003 و در جریان حمله آمریکا به بغداد وارد عراق شد، به نقش پیشاپیش ایران در این کشور اشاره می‌کند؛ نقشی که بی‌بی‌سی آن را «اعزام نیرو به حیاط خلوت قاسم سلیمانی» توصیف می‌نماید. «استنلی مک‌کریستال» فرمانده سابق عملیات‌های ویژه آمریکا در عراق بین سال‌های 2003 تا 2006 در این خصوص می‌گوید: «با تهاجم آمریکا به عراق، ایران با خودش فکر کرد که اکنون آمریکایی‌ها در شرق، غرب و جنوب کشور حضور دارند. به نظرم این دوره می‌توانست یک دوره بسیار تهدیدآمیز از دید ایران باشد. ایران نگران حضور قریب‌الوقوع آمریکایی‌ها و بی‌ثباتی‌ای بود که در نتیجه سرنگونی صدام ایجاد می‌شد.»

بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد: «قاسم سلیمانی اکنون فرمانده و استراتژیست اصلی نظامی ایران بود، اما افسرهای اطلاعاتی معدودی در غرب از او اطلاع داشتند.» «جان مگوایر» افسر سابق سی‌آی‌ای در این‌باره می‌گوید: «من یک بار با قاسم سلیمانی برخورد کردم؛ یک برخورد ناخواسته. او شبیه آن چیزی نیست که از یک فرمانده چریکی انتظار دارید. مردی اتوکشیده و توانمند است، و خصوصیت‌های فرماندهی به شکل برجسته‌ای در او مشهود است؛ یک انسان حرفه‌ای است.» اگرچه راوی مستند می‌گوید ایران با توجه به جمعیت شیعه در عراق، همیشه در این کشور نفوذ داشته است، اما بی‌بی‌سی برای اشاره به یکی از نقاط عطف در حضور مستشاری ایران در عراق با «نوری المالکی» نخست‌وزیر سابق عراق و رهبر حزب اسلامی «دعوه» مصاحبه می‌کند و این سیاستمدار عراقی آن زمان به تازگی به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شده بود، می‌گوید: «تروریست‌ها در مرقد امامین عسکریین بمب‌گذاری کردند و تنش‌های فرقه‌ای به نقطه اوج خود رسید. بغداد در وحشت به سر می‌برد و راکت‌ها مانند باران بر این شهر فرود می‌آمد. سرتاسر خیابان‌ها مملو از اجساد کشته‌شدگان بود.»

«جان مگوایر» افسر سابق سی‌آی‌ای حاج قاسم را فردی «اتوکشیده و توانمند» توصیف می‌کند (+)

بی‌بی‌سی با نسبت دادن تلفات نیروهای ائتلاف متجاوز به عراق به نیروها و فعالیت‌های تحت فرماندهی قاسم سلیمانی می‌گوید این ژنرال ایرانی اکنون یکی از اهداف احتمالی در فهرست ترور آمریکا بود. سپس مک‌کریستال، فرمانده سابق عملیات‌های ویژه آمریکا در عراق، درباره حمله آمریکایی‌ها به کاروانی در سال 2006 در شمال عراق توضیح می‌دهد که تصور می‌شد قاسم سلیمانی در آن باشد:

کاروانی را دیدیم که داشت وارد شمال عراق می‌شد. گزارش‌هایی هم وجود داشت که نشان می‌دادند قاسم سلیمانی احتمالاً همراه این کاروان است. این سؤال را پرسیدیم که خب الآن چه کار بکنیم. آیا با یک یورش به این کاروان حمله کنیم؟ آن را بمباران کنیم؟ یا هیچ کاری نکنیم. صددرصد مطمئن نبودیم که اولاً آیا سلیمانی در کاروان هست یا نه. و دوماً آیا اختیار یا منطق کافی برای حمله به سلیمانی و به طور خاص کشتن او را داریم یا نه. مسئله، بسیار ریسکی بود. مانند یک عملیات ایست ضدتروریستی نبود که فرود بیاییم و روی زمین درگیری و تیراندازی به وجود بیاید؛ بیش‌تر شبیه یک عملیات پلیسی بود. [در این حمله، پنج ایرانی را که می‌گفتند دیپلمات هستند، دستگیر کردیم.] پس از مصاحبه با آن‌ها، مطمئن شدیم که همه‌شان اعضای نیروی قدس هستند. با این حال، هرگز نتوانستیم به یقین برسیم که آیا آن شب قاسم سلیمانی در آن کاروان حضور داشته یا نه. ما اعتقاد داشتیم که سلیمانی با کاروان بوده است. من بعدها هیچ دلیلی پیدا نکردم که متقاعد شوم همراه کاروان نبوده است. احتمالاً همان زمان مسیرش را کج کرده بود.

«استنلی مک‌کریستال» فرمانده سابق عملیات‌های ویژه آمریکا در عراق مدعی است که یک بار قصد دستگیری یا ترور حاج قاسم را داشته است (+)

واکنش ادعایی نیروی قدس به حمله آمریکایی‌ها

به ادعای بی‌بی‌سی، بعد از ماجرای حمله به کاروان «به نظر می‌رسید سلیمانی قسر در رفته است، اما انتقام‌جویی ایرانی‌ها فوری و مرگ‌بار بود.» مک‌کریستال درباره این عملیات انتقام‌جویانه که ادعا می‌شود در استان کربلا رخ داده است، می‌گوید: «این حمله با دقت برنامه‌ریزی شده بود. برای ورود به پایگاهی که سربازان آمریکایی در آن مستقر بودند از حیله پوشش استفاده کردند.» در ادامه پترائوس، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در عراق، توضیح می‌دهد: «از خودروهای مشکی‌رنگ با همان چراغ‌های چشمک‌زن و سایر ویژگی‌هایی استفاده کردند که ما برای انتقال نیروهایمان از آن‌ها استفاده می‌کنیم. هنگام ورود به پایگاه هم موفق شدند نگهبان‌ها را فریب بدهند. عملاً بدون هیچ مشکلی وارد پایگاه شدند. سپس به سرعت و با استفاده از عامل غافلگیری شماری از آمریکایی‌ها را دستگیر کردند.» راوی مستند نیز می‌گوید: «پنج آمریکایی در پایگاه خودشان ربوده شدند. عملیاتی جسورانه بود.»

پترائوس ادامه می‌دهد: «حمله کربلا [5] منعکس‌کننده تشدید تنش‌ها بود. مسئله، دیگر صرفاً شبه‌نظامیان با کلاشنیکف نگفتند، بلکه این عملیات واقعاً یک عملیات ویژه بود که با مهارت کامل توسط افرادی انجام شده بود که به شدت آموزش‌دیده بودند.» به گزارش بی‌بی‌سی، در نتیجه این حمله یک سرباز آمریکایی کشته شد و جسد چهار سرباز دیگر نیز چند روز بعد در یک خودرو پیدا شد. مک‌کریستال می‌گوید: «ما چند خودرو را پیدا کردیم که جسد سربازان آمریکایی در آن‌ها بود. یکی از آن‌ها پیش از مردن اسمش را با خاک و خون نوشته بود. بنابراین این عملیات حجم زیادی از احساسات را برانگیخت. و ما به شدت معتقدیم که اثر انگشت نیروی قدس در سراسر این عملیات وجود دارد.» وقتی مجری بی‌بی‌سی از مک‌کریستال می‌پرسد: «اثر انگشت قاسم سلیمانی چه‌طور؟» وی جواب می‌دهد: «فرض ما این بود که هر کاری که نیروی قدس انجام می‌دهد، تحت کنترل قاسم سلیمانی است. آن موقع سلیمانی کم‌کم داشت به یک فرد فوق‌العاده قابل‌احترام [و تأثیرگذار] تبدیل می‌شد. نمی‌خواهم بگویم یک شخصیت اسطوره‌ای، اما باید بگویم فردی بود که نفوذ چشم‌گیری داشت.»

پترائوس ادعا می‌کند نیروهای تحت حمایت نیروی قدس ایران، چندین نظامی آمریکایی را از داخل پایگاه خودشان در کربلا ربوده‌اند (+)

بقیه را فراموش کن؛ «سیاست خاورمیانه‌ای ایران دست من است»

به گفته مستند، یک روز «جلال طالبانی» رئیس‌جمهور وقت عراق، به ژنرال پترائوس، فرمانده وقت نیروهای آمریکایی در این کشور، خبر داد که پیامی از ایران دریافت کرده است. خود پترائوس تعریف می‌کند:

[طالبانی] گفت: «همین الآن از یک جلسه با قاسم سلیمانی بیرون آمدم.» نه تنها این جلسه خودش یک اتفاق متحیرکننده بود، بلکه رئیس‌جمهور عراق گفت از ژنرال سلیمانی یک پیام برای من دارد که این است: «ژنرال پترائوس، بهتر است بدانید که من، قاسم سلیمانی، سیاست ایران را در عراق کنترل می‌کنم، و همین‌طور در سوریه، افغانستان، غزه» و غیره. منظورش این بود که بهتر است با «من» تعامل کنید. دیپلمات‌های ایرانی و سایر افراد را فراموش کنید. بهتر است «ما» [میان خودمان] توافق کنیم. و تا اندازه‌ای بی‌راه هم نمی‌گفت، چون اگر واقعاً فکرش را بکنید، من به نوعی آن زمان شیخ قوی‌ترین قبیله در عراق [منظور، ارتش آمریکا] بودم. طالبانی به من نگاه کرد و منتظر بود؛ پرسید چه پاسخی به قاسم سلیمانی بدهم؟ گفتم به او بگویید برود بادمجان واکس بزند. من نمی‌خواستم با ژنرال یک‌ستاره یا دوستاره‌ای ملاقات کنم که فرمانده عناصری بود که داشتند سربازان ما را می‌کشتند. اصلاً امکان نداشت که با او گفت‌وگو کنم.

«دیوید پترائوس» فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در عراق ادعا می‌کند از طریق جلال طالبانی پیامی از حاج قاسم دریافت کرده است (+)

بی‌بی‌سی توضیح می‌دهد که به‌رغم شاخ‌وشانه کشیدن پترائوس، در خاورمیانه‌ای که همواره دستخوش تحول است، گاهی دشمن‌ها وادار به اتحاد با یک‌دیگر می‌شوند. مستند سپس به حمله اوایل سال 2014 داعش به عراق و اشغال زودهنگام شهر موصل اشاره می‌کند. نوری المالکی، نخست‌وزیر سابق عراق، در مصاحبه با عوامل مستند می‌گوید: «آمریکا زنجیره تأمین تسلیحات ما را قطع کرد و بنابراین دیگر سلاحی برای مبارزه با داعش نداشتیم. این را با صراحت تمام و با بیانی واضح می‌گویم: از ایران درخواست کمک کردیم. ایران در کنار ما ایستاد و ما از این بابت از آن‌ها یاد و تشکر می‌کنیم.» راوی می‌گوید: «نیروهای قاسم سلیمانی به سرعت از مرز عبور کردند تا به مبارزان کُرد کمک کنند.» یکی از اعضای نیروهای کُرد «پیشمرگه» که در مستند با نام «کاپیتان ریبین» معرفی شده، در این خصوص می‌گوید: «دو سرباز نزد ما آمدند و گفتند که ایرانی هستند. پرسیدند چه چیزی نیاز دارید. من 9 نوع اسلحه را فهرست کردم و به آن‌ها دادم. دو روز بعد، سلاح‌ها به دستمان رسید.»

«محمد محمود» از فرماندهان ارشد پیشمرگه نیز توضیح می‌دهد: «سه هواپیمای ایرانی در فرودگاه اربیل فرود آمدند و پر از سلاح بودند. چند ساعت بعد، نیروهای ایرانی و پیشمرگه کنترل مناطقی را پس گرفتند که ما قبلاً در آن‌ها بودیم. همه سلاح‌هایی که ایران به ما داد باید مورد تأیید قاسم سلیمانی قرار می‌گرفت.» «قیس خزعلی» دبیرکل گروه «عصائب اهل‌الحق» از گروه‌های شیعه عراقی که در جنگ مقابل داعش حضور فعال داشت، نیز درباره حمایت ایران از بغداد پس از حمله تروریست‌ها می‌گوید: «ایران در جنگ با داعش از عراق حمایت کرد و این حمایت، سریع و قوی بود. فرد اصلی که مسئولیت این نبردها را به عهده داشت، قاسم سلیمانی بود.» بی‌بی‌سی می‌گوید: «باز هم قاسم سلیمانی داشت نخ‌ها را می‌کشید [و سیاست‌گردانی می‌کرد]. اما این‌بار کم‌کم از سایه بیرون آمد.» جان مگوایر افسر سابق سی‌آی‌ای می‌گوید: «[سلیمانی] این‌جا بود، آن‌جا بود. بین خودمان جوک می‌گفتیم که مانند کتاب «والدو کجاست» [کتاب مشهور با نقاشی‌های پیچیده که کودکان باید شخصیت «والدو» را در نقاشی‌هایش پیدا کنند] شده است. جاهایی ظاهر می‌شد که قبلاً پیدایش نمی‌شد، دست‌کم به صورت علنی.»

نیروهای کُرد عراق می‌گویند برای مبارزه با داعش از ایران سلاح گرفته‌اند (+)

حاج قاسم در کلام دوست و دشمن

در بخشی از مستند، محمد محمود، درباره برخورد با حاج قاسم می‌گوید: «ما به مقر فرماندهی رفتیم و اندکی بعد «حاجی قاسم» و نیروهایش رسیدند. همکاران‌مان می‌گفتند چون حاجی قاسم این‌جاست نباید عکس بگیرید، اما وقتی عکس می‌گرفتیم خود او مشکلی با این قضیه نداشت.» جلال‌الدین صغیر، از علمای حوزه علمیه نجف، نیز می‌گوید: «[سلیمانی] در برخورد با سربازها فردی بسیار متواضع بود. همین مسئله محبوبیت او را میان سربازها به شدت بالا برده بود و او را یک مقام ایرانی نمی‌دیدند، بلکه یک مبارز مقدس می‌دیدند که دقیقاً مثل خودشان دارد می‌جنگد. سلیمانی معنوی و ایده‌آل‌گرا بود و با آن شخصیت خشکی که معمولاً در فرماندهان نظامی می‌بینید، تفاوت داشت.»

 

تواضع حاج قاسم با سربازها موجب محبوبیت فوق‌العاده او شد (+)

در عین حال، مگوایر اذعان می‌کند:

آن آدم رده‌پایینی که 25 سالش است و بدون جلیقه ضدگلوله دارد در یک گروه شبه‌نظامی می‌جنگد، چگونه ممکن است [انگیزه نگیرد] و عملکرد خوبی نداشته باشد وقتی می‌بیند رئیسش که هم‌سن پدربزرگش است با یک پیراهن دارد در میدان جنگ و در میان شلیک گلوله‌ها قدم می‌زند. این کار یک پیام الهام‌بخش برای آن سرباز است که ترس در وجود این آدم وجود ندارد و ما هم باید همین‌گونه باشیم. من واقعاً اعتقاد دارم که افرادی مانند سلیمانی احساس می‌کنند دارند تقدیرشان را رقم می‌زنند و اگر هم کشته شدند، خب کشته شده‌اند. دیدگاه بسیار متفاوتی [نسبت به مثلاً ما آمریکایی‌ها] در این‌باره دارند و معتقدند که در حال انجام یک مأموریت [الهی] هستند.

بی‌بی‌سی بار دیگر موضوع «تبدیل دشمن به متحد» را پی می‌گیرد و با اشاره به پیوستن آمریکا و انگلیس به مبارزه علیه داعش بعد از کمک‌های ایران، می‌نویسد این دو کشور «این‌بار خود را همان طرف ایران و قاسم سلیمانی دیدند.» مک‌کریستال، فرمانده سابق عملیات‌های ویژه آمریکا در عراق، در این‌باره می‌گوید: «با ظهور یک پدیده شرور و شیطانی به نام داعش، اکنون سلیمانی نقش شوالیه سفید را در مقابل آن پیدا کرده بود. تا اندازه‌ای به نظر می‌رسد که سلیمانی متحد آمریکا شده بود، اما این دو طرف برای یک مدت بسیار محدود و در رابطه‌ای غریب کنار هم بودند.» با این وجود، راوی بی‌بی‌سی می‌گوید: «پنج سال زمان و یک ائتلاف فوق‌العاده جهانی لازم بود تا داعش از عراق بیرون رانده شود. و غرب مطمئناً این [موفقیت] را مدیون قاسم سلیمانی بود. سلیمانی از یک شخصیت درون دنیای سایه‌ها تبدیل به یک نماد انقلابی در ایران و سراسر منطقه شده بود.»

حاج قاسم تبدیل به یک نماد انقلابی در سراسر منطقه شده بود (+)

رایان کراکر، سفیر سابق آمریکا در عراق و خاورمیانه، می‌گوید: «تبدیل قاسم سلیمانی از «فرمانده سایه‌ها» به «ستاره برنامه شنبه‌شب زنده» [یکی از مشهورترین برنامه‌های تلویزیونی آمریکا] یک تحول حیرت‌انگیز بوده است. او و به احتمال زیاد رهبر عالی ایران به این نتیجه رسیده بودند که زمان آن رسیده است تا به سلیمانی یک چهره و نقش واقعی بدهند.» پترائوس فرمانده سابق نیروهای آمریکا در عراق، ادامه می‌دهد: «این مسئله نشان می‌داد تأثیرگذاری سلیمانی بی‌اندازه است. وقتی شما در وضعیت به‌اصطلاح «ژنرال پیروز» [در جنگ] هستید، قطعاً نفوذتان به طرز چشم‌گیری افزایش می‌یابد.»

«اول با آمریکا جنگید. حالا دارد داعش را نابود می‌کند»؛ تصویر حاج قاسم روی جلد مجله نیوزویک آمریکا با عنوان «دشمن شکست‌ناپذیر» (+)

«من حریف شما هستم»؛ نقش سردار سلیمانی در خاورمیانه

بی‌بی‌سی اذعان می‌کند: «پیروزی‌های قاسم سلیمانی محدود به عراق نبوده‌اند. فرمانده سایه‌ها در جنگ طولانی‌مدت داخلی در کشور همسایه، سوریه، هم یک بازیگر کلیدی بود.» کراکر می‌گوید: «وقتی دردسرها در سوریه شروع شد، یک مسئله بود که در آن هیچ شکی نداشتیم: ایران اجازه نخواهد داد دولت اسد سرنگون شود. او تنها متحد آن‌ها بود که می‌توانستند رویش حساب کنند.» پترائوس توضیح می‌دهد: «حکومت بشار اسد در برخی مواقع واقعاً داشت تلوتلو می‌خورد. ابتدا نیروی قدس و برخی نیروهای ایرانی به داد او رسیدند؛ سپس حزب‌الله لبنان را با ظرفیت‌های بسیار چشم‌گیری اضافه کردند؛ بعد شبه‌نظامیان شیعه را از کشورهای منطقه آوردند.» مک‌کریستال هم اضافه می‌کند: «به عقیده من سلیمانی در نجات رژیم اسد اهمیت حیاتی داشت. تقریباً غیرممکن بود که اسد اعتماد به نفس و در برخی موارد توانایی ایستادگی در مقابل توفان آن دو یا سه سالی را داشته باشد که واقعاً به نظر می‌رسید حکومتش دارد از هم می‌پاشد.»

نقش حاج قاسم در خواباندن غائله سوریه حیاتی بود (+)

...


 



فرمانده سایه ها - حاج قاسم
شنبه 98/4/15 ساعت 4:10 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

گزارش مشرق از مستند بی‌بی‌سی؛

«فرمانده سایه‌ها»: فرماندهان آمریکایی درباره حاج قاسم چه می‌گویند + عکس و فیلم

فرمانده سایه‌ها - نمایه

فرماندهان نظامی آمریکا به نقش تعیین‌کننده سردار سلیمانی در شکل‌دهی به خاورمیانه امروز اذعان دارند و به همین خاطر به ناچار برای شخصیت او احترام قائل هستند.

سرویس جنگ نرم مشرق حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بازوی قدرتمند ایران در شکل‌دهی به تحولات خاورمیانه موضوع گزارش‌ها و مستندهای بی‌شماری بوده است که دوست و دشمن برای معرفی بیش‌تر وی با اهداف متفاوت تولید کرده‌اند. نکته‌ای که درباره سردار سلیمانی به شدت واضح است، تعریف و تمجید دشمنان درجه یک جمهوری اسلامی از شخصیت او و اذعان آن‌ها به تأثیرگذاری و نفوذ بی‌مانند وی در عرصه‌های مختلف منطقه‌ای است. از آن‌جایی که حاج قاسم به نسبت نقش تعیین‌کننده‌ای که در تحولات خاورمیانه ایفا می‌کند هنوز هم برای عموم مردم چه در داخل ایران و چه در کشورهای دیگر جهان ناشناخته است، «دکستر فیلکینز» نویسنده مجله آمریکایی نیویورکر در گزارش بیش از 10 هزار کلمه‌ایش در معرفی این فرمانده ایرانی، به او لقب «فرمانده سایه‌ها» (Shadow Commander) یا «فرمانده پنهان» را داد [1] . این لقب سپس بارها و بارها در رسانه‌های دیگر از مجله آمریکایی آتلانتیک [2] گرفته تا خبرگزاری فرانس24 فرانسه [3] و جاهای دیگر تکرار شد تا بر نقش نسبتاً پنهان قاسم سلیمانی به عنوان «فرمانده ایرانی‌ای که دارد خاورمیانه را بازطراحی می‌کند» تأکید شود.

لقب فرمانده سایه‌ها را اولین بار «دکستر فیلکینز» نویسنده مجله آمریکایی «نیویورکر» به حاج قاسم داد (+)

اواسط ماه مارس سال 2019 شبکه «بی‌بی‌سی دو»ی انگلیس نیز مستندی یک‌ساعته را تحت عنوان «فرمانده سایه‌ها: مغز متفکر نظامی ایران [4] » پخش کرد که بار دیگر روی نقش سردار سلیمانی در تحولات خاورمیانه و توصیف مقامات ارشد سابق آمریکا مانند ژنرال «دیوید پترائوس» فرمانده سابق سربازان آمریکایی و «استنلی مک‌کریستال» فرمانده سابق عملیات‌های ویژه آمریکا در عراق درباره شخصیت حاج قاسم و تجربه برخورد یا مقابله با او تمرکز دارد.

تذکر مهم: این مستند طبیعتاً روایت کشورهای غربی درباره نقش سپاه پاسداران، نیروی قدس و حاج قاسم در تحولات منطقه را تکرار می‌کند، گاهی ایران را به مداخله در امور داخلی کشورهایی مانند عراق و سوریه یا به دامن زدن به تروریسم متهم می‌کند، و در برخی موارد ماجراهایی را روایت می‌کند که اطمینان از رخ دادن یا ندادن آن‌ها وجود ندارد. بدیهی است که این بخش‌های مستند مورد تأیید مشرق نیستند. با این حال، بی‌بی‌سی به نقل از مقامات آمریکایی بارها به نقش و نفوذ سردار سلیمانی در شکل‌دهی به خاورمیانه اذعان می‌کند که این بخش‌های مستند ارزش ارائه خدمت مخاطبان محترم مشرق را دارند.


 



موشک کوتاه برد
شنبه 98/4/8 ساعت 9:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

زدن پهپاد بلندپرواز با موشک کوتاه‌برد

مجله تایم درباره پهپاد RQ-4 گلوبال‌هاک می‌نویسد:

در ادبیات تخصصی، پهپادی که ایران هدف قرار داد یک پرنده «تجسس دریایی مساحت وسیع» متعلق به نیروی دریایی آمریکا بوده که نسخه نیروی دریاییِ همان پهپاد بلندپرواز RQ-4A گلوبال‌هاک نیروی هوایی است. در بیان ساده، این پهپاد یک هواپیمای بدون‌سرنشین با کاربرد تجسس در دریاست. بر خلاف پهپادهای موشک‌زن MQ-1 «پرداتور» [به معنای «شکارگر»] و MQ-9 «ریپر» [به معنای «دروگر» و همچنین نام شخصیت مجسم‌کننده مرگ به شکل یک اسکلت با عبای سیاه و داس بزرگ] که از آن‌ها برای انجام حملات هوایی استفاده می‌شود، پهپادهای گلوبال‌هاک غیرمسلح هستند و فقط برای جمع‌آوری اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرند. گلوبال‌هاک برای جمع‌آوری اطلاعات، در ارتفاع‌های بالا، تا 60 هزار پا [معادل بیش از 18/2 کیلومتر] یعنی تقریباً دو برابر هواپیماهای مسافربری، پرواز می‌کنند. این پهپاد در آن ارتفاع بالا می‌تواند حتی آن سوی انحنای کره زمین را هم ببیند [1] .

اطلاعاتی درباره پهپاد آمریکایی که توسط پدافند «سوم خرداد» هدف قرار گرفت [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› پرنده‌های «ابابیل» ایران بلای جان «پاتریوت» آمریکایی

این مجله آمریکایی سپس به نقل از «ایمی زگارت» عضو ارشد اندیشکده «مؤسسه هوور» و «مؤسسه مطالعات بین‌الملل فریمن اسپوگلی» در دانشگاه استنفورد، می‌نویسد: «مهم‌ترین دفاعِ این پهپاد، ارتفاع پرواز آن است. گلوبال‌هاک در ارتفاع بسیار بالایی پرواز می‌کند، بنابراین این‌که ایرانی‌ها توانسته‌اند آن را هدف قرار دهند نشان می‌دهد ظرفیت‌های واقعاً چشم‌گیری دارند. سرنگونی این پهپاد به نوعی یک مکانیسم برای ارسال این پیام به آمریکاست که ایران از آن‌چه که احتمالاً تصور می‌کردیم، قدرتمندتر است.»

عصبانیت جان بولتون (چپ) و مایک پمپئو (وسط) از حمله موفقیت‌آمیز ایران به پهپاد آمریکا غیرقابل‌تصور است (+)

البته «دن گتینگر» مدیر «مرکز مطالعات پهپادی» در دانشکده «بارد» در نیویورک به مجله تایم می‌گوید: «ممکن است از گلوبال‌هاک برای تجسس استفاده شود، اما این پهپادها پرنده «پنهان‌کار» محسوب نمی‌شوند. طول بال گلوبال‌هاک حدود 40 متر است، مانند یک هواپیمای مسافربری بوئینگ 737. این پهپاد در مقایسه با جنگنده‌ها بزرگ، سنگین و کُند است.» گتینگر خاطرنشان می‌کند: «این پهپادها سریع نیستند. بسیار مشهودند؛ یعنی به سادگی در رادار دیده می‌شوند. تعمداً آن‌ها را به گونه‌ای طراحی می‌کنند که بتوانند در ارتفاع بالا با سرعت کم پرواز کنند. عملاً می‌توانند بالای یک منطقه پرسه بزنند و هر اندازه بشود، اطلاعات جمع کنند.»

تصویری که ایران از مسیر پروازی پهپاد گلوبال‌هاک آمریکا (خط ضحیم سبزرنگ) منتشر کرده است؛ به نظر می‌آید دایره مشکی سمت راست محل اصابت موشک به پهپاد باشد (+)

«داگلاس بری» عضو ارشد حوزه هوافضا در اندیشکده «مرکز بین‌المللی مطالعات استراتژیک» به مجله تایم می‌گوید: «اگرچه حمله به پهپادهای کوچک‌تر غیرعادی نیست، اما حمله به پهپادهایی که به اندازه RQ-4 بزرگ و پیشرفته باشند، نادرتر است. این پرنده‌ها در ارتفاع بالا پرواز می‌کنند و هدف قرار دادن آن‌ها با موشک کوتاه‌برد دشوار است.» این مجله آمریکایی می‌نویسد: «شاید آمریکایی‌ها به خاطر داشته باشند که ایران سال 2011 مدعی شد یک پهپاد کوچک‌تر (RQ-170 «سنتینل» [به معنای «نگهبان»]) را تسخیر کرده است [2] .» این در حالی است که گتینگر می‌گوید این‌بار مسئله خیلی متفاوت است: «[RQ-170] یک پهپاد بسیار سری مشغول یک عملیات سری بود. اما این‌دفعه یک اتفاق بسیار علنی‌تر رخ داده است.»

پهپادی از نوع RQ-4 متعلق به نیروی هوایی آمریکا؛ این پهپاد برای دفاع مقابل حملات دشمن در ارتفاعی معادل دو برابر هواپیماهای مسافربری پرواز می‌کند (+)

هیچ‌کس تا حالا یک RQ-4 را شکار نکرده بود

مجله نیوزویک آمریکا نیز در گزارشی به اهمیت سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکا به دست یک سامانه پدافندی بومی ایران اشاره می‌کند: «اقدام ایران در سرنگون کردن یکی از پیشرفته‌ترین پهپادهای ارتش آمریکا با استفاده از آن‌چه که این کشور ادعا می‌کند یک پدافند بومی است، نشان‌دهنده [دشواری‌ها و] پیچیدگی‌های یک درگیری احتمالی با جمهوری اسلامی است [3] .» «فابیان هینز» تحلیلگر مسائل عدم اشاعه و اطلاعات منبع‌باز در این‌باره به نیوزویک می‌گوید این اولین موردِ شناخته‌شده از سرنگونی هر یک از انواع پهپادهای RQ-4 آمریکاست. این پهپاد، اصلاً «یک پرداتور ریز نیست»، بلکه یکی از «بزرگ‌ترین و گران‌ترین پهپادهایی است که آمریکا دارد.» هینز همچنین درباره استفاده ایران از سامانه بومی «سوم خرداد» نیز می‌گوید: «اگر (یک «اگر» بزرگ) این حرف صحت داشته باشد، مسئله قابل‌توجهی است، چون به این معنا خواهد بود که برای زدن پهپاد آمریکا از یک سامانه موشک زمین به هوای بومی استفاده کرده‌اند.»

اذعان کارشناسان بی‌بی‌سی به توانایی پدافند موشکی ایران و ناتوانی ترامپ از واکنش به سرنگونی پهپاد آمریکایی [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› متخصص پهپادهای آمریکا: وجهه خود را از دست دادیم

این هفته‌نامه آمریکایی به بهانه سرنگونی پهپاد آمریکا به معرفی برخی از موشک‌های ایران نیز می‌پردازد:

ما می‌دانیم که ایران انواع سلاح‌های بالستیک را در اختیار دارد، از توپ‌خانه گرفته تا موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد، و همچنین موشک‌های کروز. دوربردترین سلاح تهران، یعنی موشک کروز دوربرد «سومار»، می‌تواند اهدافی از فاصله 2500 کیلومتری را هدف قرار دهد؛ و موشک‌های بالستیک میان‌برد «سجیل»، «شهاب 3»، «قدر»، «عماد» و موشک جدید «خرمشهر» بردی حدوداً 2000 کیلومتری دارند.

برخی از موشک‌های ایران و بُرد آن‌ها به گزارش اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل»؛ ایران بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین زرادخانه موشکی خاورمیانه را دارد (+)

نیوزویک در انتهای گزارش خود از قول «بسیاری از کارشناسان» درباره واکنش نظامی آمریکا به سرنگونی پهپادش هم اظهار تردید می‌کند [4] و یک دلیل این واقعیت را عدم برخورداری آمریکا از حمایت بین‌المللی می‌داند. هینز در همین خصوص به نیوزویک می‌گوید موضوع تردیدها این نیست که آیا اقدام نظامی احتمالی آمریکا علیه ایران تصمیم خوبی است یا تصمیم بدی، بلکه «در این‌باره است که آیا این کار برای آمریکا «خیلی بد» خواهد بود یا یک «فاجعه نجومی».» اما آیا تنها دلیل خودداری آمریکا از ورود به یک درگیری نظامی با ایران، موضوع حمایت بین‌المللی است؟

طی ساعات اولیه پس از سقوط پهپاد آمریکایی، سیر تحولات و تنش‌ها میان دو کشور سرعت باورنکردنی‌ای پیدا کرد. بعد از آن‌که ارتش آمریکا تأیید کرد که سپاه پاسداران ایران پهپاد متعلق به این کشور را هدف قرار داده است، دونالد ترامپ دوباره دست به توئیتر شد. وی ابتدا خیلی ساده فقط نوشت: «ایران اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شد! [5] » (شاید امیدوار بود یک پیام کوتاه، وحشتناک‌تر به نظر برسد)، اما روز بعد در چند توئیت متوالی به شکلی دراماتیک توضیح داد که کشورش «آماده و محیا» ی انتقام‌جویی از ایران بوده، اما وقتی یک فرمانده ارتش به او گفته در این حمله 150 نفر کشته می‌شوند، 10 دقیقه قبل از آغاز حمله، تصمیم گرفته این کار را نکند. رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با ان‌بی‌سی‌نیوز هم همین حرف‌های خنده‌دار را تکرار کرد.

ترامپ: اگر حمله می‌کردیم 150 ایرانی کشته می‌شدند، گفتم عملیات متوقف شود [دانلود]

با توجه به این‌که همین ترامپ ماه گذشته میلادی (آوریل 2019) مصوبه کنگره آمریکا در ممنوعیت فروش سلاح به رژیم سعودی و امارات را با استفاده از اختیارات ریاست‌جمهوری وتو کرد [6] ، تا همچنان برای قتل‌عام وحشیانه مردم یمن به جنایت‌کاران ائتلاف سعودی سلاح بفروشد، طبیعتاً «جان 150 ایرانی» نبوده که جلوی اقدام نظامی آمریکا را گرفته است؛ تازه اگر باور کنیم اصلاً مقامات آمریکایی به فکر اقدام نظامی افتاده‌اند. شخص ترامپ از آن‌چه که طی ساعات پس از حمله ایران به پهپاد آمریکا رخ داد، توصیف‌های متناقضی ارائه داده است؛ مثلاً در توئیت‌های خود گفته که 10 دقیقه قبل از حمله دستور توقف آن را صادر کرده، اما در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی می‌گوید اصلاً دستور حمله را صادر نکرده بوده است [7] .

اولین واکنش توئیتری ترامپ به حمله ایران به پهپاد آمریکا: «ایران مرتکب اشتباه بسیار بزرگی شد!» (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› چرا ادعای ترامپ درباره حمله به ایران دروغ است؟

با این حال، مسئله اصلاً این نیست، چراکه دلایل خودداری آمریکا از درگیری نظامی با ایران به پهپاد RQ-4 خلاصه نمی‌شود. واقعیت این است که اگر ایران 10 پهپاد RQ-4 دیگر هم از آمریکا بزند، باز هم جنگی بین دو کشور به وجود نخواهد آمد. به عبارت دیگر، ترامپ مجبور بود از خویشتن‌داری ایران در هدف قرار ندادن یک فروند هواپیمای P-8 حامل چندین سرنشین که همزمان با پهپاد RQ-4 مرزهای هوایی کشورمان را نقض کرده بود، تشکر کند، چراکه ایران تا هر جا که بخواهد می‌تواند سطح تنش‌ها را بالا ببرد و آستانه تحمل آمریکایی‌ها را بسنجد، در حالی که طرف مقابل می‌داند اگر دست از پا خطا کند، برای همیشه باید خاورمیانه و منافعش در این منطقه را به فراموشی بسپارد. البته ناگفته پیداست که ایران به دنبال افزایش تنش نیست و هرگز اقدام پیش‌دستانه انجام نخواهد داد.

گلوبال‌هاک یکی از بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین پهپادهای ارتش آمریکاست (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› سردار حاجی‌زاده: P-8 آمریکایی در تیررس ما بود

برای توضیح بیش‌تر در این‌باره، خلاصه یکی از گزارش‌های قبلی مشرق در خصوص پیامدهای جنگ با ایران برای ترامپ، آمریکا، خاورمیانه و تمام دنیا در این‌جا یادآوری می‌شود:

پیامدهای جنگ با ایران برای ترامپ

? انتخابات 2020: جنگ عراق به یک لکه ننگ دائم بر دامن جورج بوش تبدیل شد و ترامپ به خوبی می‌داند جنگ احتمالی با ایران لکه به مراتب بزرگ‌تری در پرونده او خواهد بود که مطمئناً شانس موفقیتش در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری را نابود می‌کند.

? برَند «ترامپ»: ترامپ به عنوان اول یک تاجر و بعد یک سیاستمدار، برای وجهه خود بیش از آن اهمیت قائل است که با ورود به یک جنگ پرتلفات، آینده تجاری خود را برای همیشه به خطر بیندازد.

ترامپ با حمله به ایران شانس خود در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا را از دست خواهد داد (+)

پیامدهای جنگ با ایران برای آمریکا

? هزینه‌های نجومی: جنگ با ایران هزینه‌های باورنکردنی سیاسی و مالی برای آمریکا به دنبال خواهد داشت که با هزینه‌های هنگفت جنگ عراق قابل‌مقایسه نخواهند بود. علاوه بر مساحت تقریباً چهار برابری ایران نسبت به عراق (که اگر همه نیروهای نظامی آمریکا هم به ایران اعزام شوند برای اشغال آن کافی نخواهد بود) و جمعیت بیش از سه برابری ایران نسبت به عراق در زمان آغاز حمله آمریکا، تضمین می‌کند که چنین جنگی احتمالاً پرهزینه‌ترین جنگ آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم خواهد بود. برخی کارشناسان آمریکایی جنگ احتمالی با ایران را با جنگ ویتنام مقایسه می‌کنند و متقاعد کردن مردم آمریکا به چنین جنگی، به اندازه قبولاندن دوباره جنگ ویتنام به افکار عمومی آمریکا غیرممکن است.

? منافع، نیروها و پایگاه‌های آمریکا: در صورت آغاز درگیری نظامی، پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی در منطقه و منافع این کشور، از جمله امنیت عبور و مرور در خلیج فارس و تنگه هرمز، مستقیماً هدف حملات ایران قرار خواهند گرفت. همچنین حمله به کشورهایی که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند نیز هزینه‌های بین‌المللی جنگ با ایران را برای واشینگتن افزایش خواهد داد.

? انزوای بین‌المللی: نه تنها دشمنان و رقبای آمریکا مانند روسیه و چین، بلکه حتی متحدان این کشور در اروپا نیز اظهار امیدواری کرده‌اند که تنش‌ها میان تهران و واشینگتن به روشی غیر از تقابل نظامی حل‌وفصل شود، بنابراین به راه افتادن جنگ با ایران می‌تواند آمریکا را در عرصه بین‌المللی منزوی و به عنوان طرف مهاجم معرفی کند.

? تشدید تنفر ایرانی‌ها از آمریکا: سال‌ها تبلیغات آمریکا برای جذب افکار عمومی و تأثیرگذاری روی معادلات خواص در ایران با شلیک اولین تیر به سوی این کشور به هدر خواهد رفت و دروغ بودن بهانه‌های واشینگتن درباره حقوق بشر، دموکراسی و صلح‌طلبی را فاش می‌کند.

Error loading player:
No playable sources found

پایگاه موشکی ایران در عمق 500 متری زمین؛ آمریکا منافع، نیروها و پایگاه‌های زیادی دارد که می‌توانند اهداف این موشک‌ها باشند [دانلود]

پیامدهای جنگ با ایران برای خاورمیانه

? نابودی رژیم صهیونیستی: طی تنها چند روز از آغاز یک درگیری نظامی احتمالی علیه ایران، تهران می‌تواند هم به شکل مستقیم و هم با کمک نیروهای نیابتی و متحدان خود به رژیم صهیونیستی حمله کند و برای همیشه به رؤیای تشکیل یک «کشور یهودی» پایان دهد؛ پیامدی که در حقیقت به ضرر آمریکاست، نه خاورمیانه.

? تنش‌ها و تروریسم منطقه‌ای: جنگ میان ایران و آمریکا موج دیگری از تنش‌ها را در منطقه به راه خواهد انداخت که قطعاً با توجه به درگیری ائتلاف جنایت‌کار سعودی در یمن و دست کشورهای عربی بر آتش سوریه، قطعاً دامن‌گیر این کشورها نیز خواهد شد. همچنین بازگشت دوباره آشوب به منطقه‌ای که پیشاپیش در تلاطم است، به نفع هیچ‌یک از کشورهای منطقه نخواهد بود و می‌تواند بستری برای ظهور دوباره گروه‌های تروریستی فراهم نماید.

نتانیاهو: «می‌خواهید سه تهدید بزرگ علیه اسرائیل را بشناسید؟ ایران، ایران، ایران» (انگلیسی) [دانلود]

پیامدهای جنگ با ایران برای جهان

? بازار نفت: از آن‌جایی که امنیت بخش قابل‌توجهی از محموله‌های نفتی دنیا مستقیماً به تلاش‌های ایران در نگهبانی از خلیج فارس و تنگه هرمز وابسته است، وقوع یک جنگ بزرگ علیه ایران مطمئناً روی بازار نفت تأثیر مستقیم و احتمالاً بلندمدت خواهد گذاشت.

? بحران پناهندگان: جنگ با ایران منجر به تشدید بحران پناهندگان در سطح بین‌المللی خواهد شد و بعید نیست چندین میلیون نفر به جمعیت آوارگانی اضافه کند که برای فرار از درگیری‌های خشونت‌بار به سوی کشورهای اروپایی و سایر نقاط جهان هجوم می‌برند.

? اشاعه هسته‌ای: جنگ با ایران دقیقاً منجر به همان چیزی می‌شود که آمریکایی‌ها ادعا می‌کنند درباره ایران از آن نگران هستند: اشاعه هسته‌ای. تجربه سرنگونی صدام و قذافی به کشورهای عربی و حتی متحدان آمریکا این درس را داده است که تنها اهرم واقعی بازدارندگی، داشتن بمب اتمی است. اگر ایران به هر بهانه‌ای مورد حمله قرار بگیرد، اولین دلیل این اتفاق، نداشتن سلاح هسته‌ای تلقی خواهد شد و به این ترتیب زنگ آغاز مسابقه بین‌المللی برای دستیابی به این سلاح‌ها به صدا درخواهد آمد.

تنگه هرمز آبراهی حیاتی برای انرژی دنیاست که ایران به طور کامل بر آن احاطه نظامی دارد (+)

از میان همه پیامدهای بالا، فقط به خطر افتادن موجودیت رژیم صهیونیستی کافی است تا آمریکا هرگز تن به جنگ مستقیم با ایران ندهد. به عبارت دیگر، واشینگتن تنها در دو صورت به جنگ ایران خواهد رفت: یا امنیت رژیم صهیونیستی دیگر برایش اهمیت نداشته باشد، یا رژیم صهیونیستی دیگر در تیررس موشک‌های ایران نباشد.

منبع : مشرق نیوز



برچسب‌ها: موشک

ایران تنها شکارچی
سه شنبه 98/4/4 ساعت 12:48 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

گزارش مشرق؛

ایران تنها شکارچی گلوبال هاوک/ 10 پهپاد دیگر آمریکا را هم بزنیم، جنگ نمی‌شود +عکس و فیلم

RQ-4 - نمایه

ایران تنها کشوری است که پهپاد RQ-4 را هدف قرار داده و این «دستاورد» عده‌ای را در ترس از «سایه جنگ» فرو برده؛ اما واقعیت این است که اگر ده بار دیگر هم پهپادهای آمریکایی را بزنیم، باز هم جنگ نخواهد شد.

سرویس جهان مشرق ساعت 4:05 بامداد روز پنج‌شنبه، 30 خرداد 98، سامانه پدافندی «سوم خرداد» ساخته و متعلق به جمهوری اسلامی ایران یک فروند پهپاد آمریکایی مدل RQ-4 از سری BAMS-D (مخفف عبارت «تجسس دریایی مساحت وسیع-نمونه») را که وارد مرزهای هوایی کشورمان شده بود، هدف قرار داد و منهدم کرد. این اقدام ایران آبروی آمریکایی‌ها را برد و قابل‌تصور نیست که چه‌قدر کابینه ترامپ به خصوص جان بولتون، مشاور امنیت ملی، و مایک پمپئو، وزیر خارجه او از این اتفاق عصبانی شده‌اند. در عین حال، واشینگتن می‌دانست که نمی‌تواند به این اقدام، واکنش نظامی نشان بدهد. در گزارش پیش رو، ابتدا اهمیت سرنگون شدن پهپاد فوق‌پیشرفته RQ-4 «گلوبال‌هاوک» (به معنای «شاهین جهانی») را از دیدگاه کارشناسان علم هواپیماهای بدون‌سرنشین در گزارش‌های مجله‌های آمریکایی «تایم» و «نیوزویک» بررسی و سپس یادآوری می‌کنیم که چرا آمریکا حتی اگر پهپادهای دیگرش هم هدف موشک‌های ایران قرار بگیرند، باز هم امکان پاسخ نظامی را نخواهد داشت.

 

 



برچسب‌ها: پدافند هوایی

شکار خدای دریاها
شنبه 98/4/1 ساعت 10:23 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

مشرق گزارش می دهد

سپاه یکی از دو «خدای دریاها» را شکار کرد/ پهپاد ویژه آمریکایی که حتی از جنگنده اف-35 هم گرانتر است +عکس

گلوبال هاوک

تنها یگان بکارگیرنده این پهپاد اسکادران VUP-19 در ایالت فلوریدای آمریکاست که فقط 2 فروند از این پهپاد را در اختیار داشته است؛ بدین معنا که سپاه، یکی از 2 پهپاد عملیاتی در این رده را شکار کرده است.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، در نخستین ساعات بامداد امروز (پنجشنبه 30 خرداد) یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکایی که در حال تعرض به حریم هوایی کشورمان بود توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سرنگون شد. در اولین اطلاعات منتشره، پهپاد مورد نظر گلوبال هاوک اعلام شد و خود آمریکایی‌ها به ساقط شدن یک فروند پهپاد MQ-4C اعتراف کردند.

این هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی در حقیقت مدلی توسعه یافته بر پایه پهپاد RQ-4 گلوبال هاوک است که برای عملیات جاسوسی دریایی توسعه پیدا کرده. شرکت آمریکایی نورثروپ گرومن سازنده این پهپاد است و در حقیقت با توجه به مشخصات پروازی و سطح مقطع پروازی بسیار نزدیک این دو پرنده به هم، این تفاوت در اعلام نوع پهپاد ساقط شده کاملاً عادی است.

بیشتر بخوانید:

پهپادهای پیشرفته آمریکایی تبدیل به «چشمان همیشه بیدار سپاه» در منطقه شدند / کارنامه نفوذ و هک؛ از پرنده اسرائیلی تا جانور قندهار +فیلم

لقب این پهپاد تریتون است. تریتون در اساطیر یونان پسر پوزئیدون و آمفیتریت پیام‌آور آب‌های پهناور است که به همراه آن‌ها در کاخی طلایی در اعماق دریا زندگی می‌نمود. او به شکل یک مردماهی می‌ماند و دارای بالاتنه‌ای به شکل انسان و دمی همانند ماهی بود و در برخی تفاسیر دارای پاهایی به شکل سم اسب و شانه‌هایش از صدف پوشیده شده بودند. او سوار بر اسب‌ها و هیولاهای دریایی بر روی امواج دریا حرکت می‌نمود و یک صدف حلزونی شکل با خود حمل می‌کرد که به وسیله? آن ضرباتی محکم و آرام به امواج دریا وارد می‌ساخت، تا آن‌ها را آرام سازد.

جاسوس گران قیمت آمریکا از کجا آمد؟

این پهپاد گران قیمت و پیشرفته آمریکایی در حقیقت از جمله جدیدترین پلتفرم‌های اضافه شده به سازمان رزم نیروهای مسلح آمریکا بوده است و تعداد کمی از آن نیز تا به امروز ساخته شده است. بر اساس اطلاعات موجود و آمارهای رسمی تنها یگان به کار گیرنده این پهپاد اسکادران VUP-19 در پایگاه Jacksonville در ایالت فلوریدای آمریکاست که فقط 2 فروند از این پهپاد را در اختیار داشته است؛ بدین معنا که سپاه، یکی از 2 پهپاد عملیاتی در این رده را شکار کرده است.

از نظر شکل ظاهری و مشخصات پروازی این پهپاد تقریباً شبیه به گلوبال هاوک است. MQ-4C وزن خالی در حدود 6700 کیلو و وزن آن در زمان عملیات و بارگیری نهایی با سوخت و محموله در حدود 14600 کیلوگرم است. طول این پهپاد 14.5 متر و فاصله دو سر بال آن 40 متر است. برای استفاده از این پهپاد 4 نفر در ایستگاه کنترل از راه دور آن فعالیت می کنند.

سیستم پیشران این پهپاد آمریکایی یک فروند موتور توربوجت مدل AE 3007 ساخت شرکت رولز رویس است که سرعتی در حدود 570 کیلومتر بر ساعت را برای این پهپاد ایجاد می کند. ارتفاع پروازی این پهپاد جاسوسی آمریکایی 18 کیلومتر بوده و برد آن نیز در حدود 15 هزار کیلومتر است. میزان ماندگاری پروازی این پهپاد در حدود 30 ساعت اعلام شده است. قیمت یک فروند از این پهپاد در حدود 120 میلیون دلار اعلام شده است که با احتساب هزینه تحقیق و توسعه آن، قیمتش به 180 میلیون دلار می رسد و با احتساب قیمت 90 میلیون دلار برای یک جنگنده اف -35، این شکار جدید تا 2 برابر قیمت جدیدترین جنگنده آمریکا ارزش مالی دارد.

پروژه MQ-4C همان طور که در ابتدا نیز به آن اشاره از جمله طرح‌های جدید ارتش آمریکا محسوب می شود. اولین پرواز این پهپاد در می 2013 میلادی انجام و ماه می سال 2018 میلادی به صورت محدود وارد خدمت شده است. در بحث سامانه‌های قابل حمل توسط این پهپاد به برخی سیستم‌های جالب می‌رسیم.

رادار آرایه فازی فعال AN/ZPY-3 ساخت شرکت نورثروپ گرومن سنسور اصلی این پهپاد است که در باند ایکس فعالیت و برای شناسایی اهداف دریایی خصوصاً در شرایط طوفانی و آب‌وهوای بد در دریا توسعه پیدا کرده است. در طول مدت 24 ساعت، این رادار می تواند منطقه‌ای به مساحت 7 میلیون کیلومتر مربع را چه در دریا، خطوط ساحل یا در روی زمین اسکن کند. قابلیت SAR نیز برای این رادار در نظر گرفته شده است.

بخش دیگری از حسگرهای نصب شده روی این پهپاد مجموعه شناسایی و هدف‌گیری الکترواپتیکال MTS-B ساخت شرکت ریتهون است که بر روی پهپاد MQ-9 نیز نصب شده است. در مدل نصب شده روی این پهپاد سیستم‌های مسافت سنج و نشان‌گذار لیزری بیشتری نیز تعبیه شده و این مجموعه توان ارسال زنده تصاویر به سایر واحدها را نیز دارد.

از دیگر قابلیت‌های این پهپاد آمریکایی شناسایی و کشف محل رادارها و سامانه‌های جنگ الکترونیکی دشمن است. اصولاً هر سیستم الکترونیکی دشمن که فعال شود توسط این پهپاد به صورت غیر فعال شناسایی و مکان‌یابی شده و تصویر واضحی از شرایط سامانه‌های طرف مقابل در اختیار آمریکایی‌ها قرار خواهد گرفت. این پهپاد دارای غلاف‌ها و حسگرهای لازم برای عملیات شنود و جاسوسی امواج الکترونیک SIGINT نیز است.

از دیگر توانایی‌های مهم این پهپاد شناسایی آمریکایی قابلیت ایجاد رله ارتباطی بین پلتفرم‌های مختلف در میدان نبرد است. اطلاعات لازم از هر پلتفرمی توسط این پهپاد دریافت شده و در فرکانس‌های مختلف با هواپیماها، شناورها و یا عناصر زمینی به اشتراک گذاشته می شود و به نیروهای عملیاتی کمک می کند تا تصویری بزرگ و دقیق از میدان رزم داشته باشند.

نیروی دریایی آمریکا برنامه‌ای برای به خدمت گرفتن 68 فروند از این پهپاد را دارد. در عین حال دو کشور استرالیا و آلمان به دنبال خرید 7 و 4 فروند از این پهپاد هستند که به نظر می رسد پس از این شکار جدید که کلکسیون پهپادهای به دام افتاده توسط سپاه را تکمیل کرد، اوضاع و تبلیغات، همچون گذشته برای تولیدکنندگان این پهپاد پیش نرود.

****

ساعاتی پس از اعلام خبر ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، آمریکایی ها در بیانیه ای روایت اولیه خود را تغییر داده و اعلام کردند که پهپاد ساقط شده از خانواده گلوبال هاوک و از سری BAMS-D بوده است. این پهپاد در حقیقت همان گلوبال هاوک است که برای ماموریت شناسایی و گشت دریایی تجهیز شده است.

پهپاد گلوبال هاوک مجهز به حسگرهای BAMS-D

واژه BAMS-D مخفف عبارت : Broad Area Maritime Surveillance-Demonstrator است. این برنامه در حقیقت 8 سال عمر دارد و به نوعی یک پیش درآمد برای توسعه پهپاد MQ_4C بوده است. اما به دلیل نیازهای زیاد نیروهای مسلح آمریکا در این چند سال پهپادهای مجهز شده به این استاندارد به پروازهای عملیاتی از جمله در حوزه کاری ناوگان پنجم آمریکا پرداخته اند. سامانه های به کار رفته در این مدل هم همان سیستم های به کار رفته در پهپاد MQ-4C است که در بالا بیشتر معرفی شده اند.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: پدافند هوایی

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 157
بازدید دیروز: 131
کل بازدیدها: 1324838