سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
باشگاه خاص و جدید
یکشنبه 99/12/17 ساعت 8:52 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

گزارش مشرق از یک دستاورد مهم دفاعی

نیروهای مسلح باز هم وارد یک باشگاه خاص و جدید شدند/ سبقت «توان موشکی زیرسطحی» ایران از آلمان، ژاپن و سوئد +عکس

زیردریایی

حالا جمهوری اسلامی ایران بعد از یک دهه تلاش برای رونمایی از پروژه فاتح، به عنوان هفتمین کشور جهان با توانایی پرتاب موشک کروز از زیر آب و البته، سازنده کامل زیردریایی در جهان شناخته می شود.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، روز 28 بهمن ماه امسال را باید بدون شک به عنوان یکی از روزهای مهم در تقویم دفاعی کشور ثبت کرد. روزی که زیردریایی نیمه سنگین فاتح به صورت رسمی به نیروی دریایی ارتش پیوست و بلافاصله عازم اولین مأموریت خود در جنوب کشور نیز شد تا نشان دهد واقعاً عملیاتی و آماده خدمت است.

زیردریایی فاتح که از سیستم پیشران دیزل الکتریک استفاده می‌کند را می‌توان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای صنعتی و بومی پس از انقلاب به حساب آورد. آنچه که ایران با وارد خدمت شدن این زیردریایی بدست آورده بسیار مهم بوده و بسیاری از کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان سالهاست که به دنبال رسیدن به آن هستند. در ادامه ابتدا نگاهی به مشخصات کلی فاتح خواهیم داشت و پس از آن به این مسئله خواهیم پرداخت که چرا زیردریایی فاتح یک دستاورد بسیار مهم است.

فاتح: پرش 5 برابری ایران در زیر سطحی‌ها

جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری با خطوط ساحلی طولانی خصوصاً در جنوب، در سالهای پس از پایان جنگ تحمیلی به دنبال افزایش توان دریایی خصوصاً در بخش زیر سطحی رفت. ایرانی‌ها قبل از پیروزی انقلاب در آستانه تحویل گرفتن شناور زیرسطحی کوسه از آمریکا بودند که بنا به دستور خیانت آمیز صادر شده از تهران توسط دولت موقت، خدمه به ایران بازگشته و ما از رسیدن به توان زیر سطحی در آن دوران باز ماندیم. بعد از اتمام جنگ تحمیلی و در طی برنامه تسلیح مجدد کشور سه فروند زیردریایی کلاس کیلو از روسیه خریداری شد.

بیشتر بخوانیم:

نسخه مهمی که ایران با «فاتح» برای ارتش‌های مهم جهان تجویز کرد / از کره‌جنوبی تا استرالیا و برزیل «زیردریایی بومی» می‌خواهند +عکس

اولین تلاش جدی ایران برای توسعه توان زیر سطحی بومی پروژه زیردریایی‌های کلاس غدیر بود که از جمله زیرسطحی‌های مید جت یا بسیار سبک محسوب می‌شود و برای عملیات در آب‌های کم عمق توسعه پیدا کرده است. وزن زیردریایی غدیر در حدود 120 تن بود. در اینجا یکی از نکات مهم درباره پروژه فاتح مشخص می‌شود. وزن زیردریایی فاتح در زیر آب در حدود 593 تن یا به نوعی در کلاس 600 تن است.

یعنی نسبت به پروژه غدیر در بخش زیر سطحی، وزن شناور 5 برابر شده است. این مسئله محاسبات و انجام کار مهندسی بسیار دقیقی را در بحث طراحی و همچنین توسعه زیرساخت‌های لازم برای ساخت این شناور را نیاز دارد.

زیردریایی ایران فاتح

نمایی از داخل زیردریایی فاتح

سایر مشخصات این زیردریایی از این قرار است: عمق عملیاتی 200 متر، عمق نهایی 250 متر، سرعت سطحی آن 20 کیلومتر در ساعت و سرعت زیر آب آن 25 کیلومتر در ساعت است. مدت دریانوردی این شناور نیز 35 روز است. در بخش تسلیحات نیز وضعیت این شناور به این شکل است: زیردریایی فاتح از 4 اژدرافکن، 8 عدد مین دریایی و 2 اژدر رزرو برخوردار است.

اما نکته مهم درباره فاتح موشک‌های کروز ضد کشتی آن هستند که می‌توان آنها را از زیر آب شلیک کرد. بر اساس توضیحات فرمانده نیروی دریایی ارتش در مراسم الحاق این زیردریایی، بر اساس طرحی به اسم جاسک 2 یک موشک کروز ضد کشتی بر پایه مدل نصر برای شلیک از این زیردریایی آماده شده که البته برد آن نیز نسبت به نمونه اصلی متفاوت است.

موشک نصر یکی دیگر از موشک‌های کوتاه‌برد ضدکشتی ساخت ایران بوده و دارای 35 کیلومتر برد است. این موشک با سر جنگی 150 کیلوگرمی، وزنی معادل 350 کیلوگرم دارد. البته با توجه به صحبت‌های فرمانده نداجا، مشخص شده که برد آن افزایش پیدا کرده است.

از سوی دیگر، امیر حاتمی وزیر دفاع نیز در مراسم الحاق این شناور در صحبت‌هایی دو بار به مسئله موشک‌های کروز ضد کشتی اشاره و البته اعلام کرد که این طرح در سال جاری به ثمر نشسته است. اما در اینجا برد موشک آنچنان مهم نیست بلکه رسیدن به فناوری پرتاب موشک کروز از زیر آب مهم است. با توجه به وضعیت قرار گیری پرتاب گره‌ای اژدر در زیردریایی فاتح روش پرتاب موشک کروز از آن به این شکل است:

در این روش، موشک مورد نظر در یک پوشش مخصوص قرار گرفته و در لوله مخصوص پرتاب قرار می‌گیرد و به درست به مانند یک اژدر از زیردریایی خارج می‌شود. پوشش مورد نظر که موشک در درون آن قرار گرفته دارای یک سیستم پیشران مخصوص است که موشک را بالا آورده و پس از فاصله گرفتن از سطح آب به صورت اتوماتیک از موشک جدا شده و سیستم پیشران موشک کروز فعالیت را آغاز می‌کند.

شلیک موشک کروز اگزوست زیردریایی پرتاب

موشک‌های کروز اگزوست ساخت فرانسه و هارپون آمریکایی از جمله مدل‌های معروفی هستند که از این روش برای پرتاب آنها از زیردریایی استفاده می‌شود. در عین حال از این شیوه می‌توان برای شلیک موشک‌های کروز حمله به اهداف زمینی نیز بهره برد.

چرا عملیاتی شدن فاتح خیلی مهم است؟

در ابتدای گزارش اشاره شد که فاتح را می‌توان یکی از بزرگترین دستاوردهای دفاعی بعد از انقلاب دانست. یک نگاه به کشورهای دارای فناوری زیردریایی و البته توان توسعه و شلیک موشک کروز از زیر آب پاسخ سوال است. برای مثال به برخی نمونه‌های جالب در این باره اشاره می‌کنیم.

دو کشور آلمان و سوئد از جمله سازندگان معروف زیردریایی در جهان به شمار می آیند. آلمان‌ها در بحث صادرات زیردریایی در جهان بسیار موفق عمل کردند اما فاقد موشک‌های ضد کشتی زیردریایی پرتاب آلمانی هستند. عمده مشتری‌های زیردریایی آلمانی موشک ضد کشتی هارپون آمریکایی را استفاده می‌کنند. رژیم صهیونیستی موشک‌های کروز پاپ آی را برای استفاده در زیردریایی‌های دلفین خود که ساخت آلمان هستند توسعه داده و سوئدی‌ها نیز فاقد موشک پرتاب شونده از زیردریایی به صورت بومی هستند.

در نزدیکی ایران دو کشور هند و پاکستان از جمله دارندگان زیردریایی هستند. پاکستانی‌ها موشک کروز پرتاب شونده از زیردریایی را به صورت بومی توسعه دادند ولی زیردریایی بومی ندارند. هندوستان نیز فاقد توانایی ساخت کامل زیردریایی تهاجمی است و از نمونه‌های روسی، فرانسوی و آلمانی استفاده می‌کند. در بحث موشک پرتاب شونده از زیر آب نیز هندی‌ها از مدل‌هایی مثل اگزوست، هارپون و براهموس برخوردار هستند که همه آنها بر اساس فناوری خارجی است.

البته هندی‌ها یک زیردریایی حامل موشک بالستیک را توسعه داده‌اند که می‌تواند موشک از زیر آب شلیک کند اما هنوز در حوزه کروزها خبری از نمونه بومی هندی نیست. در شرق آسیا، ژاپن یکی از تولید کنندگان بسیار مهم و معتبر زیردریایی به شمار می‌آید اما همچنان فاقد موشک‌های پرتاب شونده از زیر آب بومی است. اما نگاهی داشته باشیم به کشورهایی که توان این کار را دارند.

حتی انگلیسی‌ها به صورت قاچاقی و با کمی ارفاق در این لیست هستند. انگلیسی‌ها برای سال‌ها از موشک‌های کروز آمریکایی مثل سری هارپون یا تاماهاوک بهره می‌بردند. پروژه Perseus در حقیقت یک طرح مشترک بین فرانسه و انگلستان برای توسعه یک موشک کروز با قابلیت پرتاب از پلتفرم‌های گوناگون است که قرار است در سال 2030 میلادی عملیاتی شده و جایگزین موشک‌های هارپون در خدمت انگلیس و اگزوست فرانسوی شود.

انگلیسی‌ها زیردریایی‌های کلاس آستیوت را در کلاس تهاجمی اتمی در خدمت دارند که فعلاً با موشک‌های کروز هارپون و تاماهاوک مجهز شده است. موشک Perseus حدود 300 کیلومتر برد داشته می‌تواند با سرعت 5 برابر سرعت صوت حرکت کند.

کلاس آستیوت

فرانسوی‌ها از جمله دارندگان ترکیب زیردریایی و همچنین توان شلیک موشک‌های کروز و بالستیک از زیر آب هستند. در بحث موشک‌های کروز فرانسوی‌ها از خانواده مشهور اگزوست بهره می‌برند که حدود 70 کیلومتر برد دارد. توان اصلی تهاجمی دریایی فرانسه با موشک‌های کروز ضد کشتی بر اساس زیردریایی‌های کلاس Rubis است که از پیشران هسته‌ای بهره می‌برند.

کلاس Rubis

ارتش آمریکا با دو نوع موشک کروز زیردریایی پرتاب هارپون و تاماهاوک از جمله بزرگترین کاربران موشک‌های کروز زیردریایی پرتاب است. اولی موشکی ضد کشتی با برد 140 کیلومتر و بعدی موشکی کروز با قابلیت حمله به اهداف زمینی با برد حدود 2000 کیلومتر است. زیردریایی‌های کلاس ویرجینیا، سی ولف و لس آنجلس که همگی از پیشران هسته‌ای بهره می‌برند حامل‌های این موشک‌های حساب می‌شوند.

کلاس ویرجینیا

در آن سوی میدان اما روسیه قرار دارد که در جریان جنگ سوریه برای اولین بار وارد فاز عملیاتی استفاده از موشک‌های کروز ضد کشتی خود شد. موشک‌های کروز سری کالیبر از کشتی‌ها و زیردریایی‌های روسی پرتاب شده و اهداف مربوط به گروه‌های تروریستی را در سوریه هدف قرار دادند. روس‌ها دارای انواع مختلفی از موشک‌های کروز زیردریایی پرتاب هستند که می‌توان از آن جمله به سری کالیبر، مدل‌های ضد کشتی خانواده کلاب و یا خونت اشاره کرد.

انواع زیردریایی‌ها مثل سری کیلو، آکولا، اسکار و یاسین نیز در نیروی دریایی روسیه حضور دارند که توانایی حمل و پرتاب موشک‌های کروز را دارند.

کلاس یاسین

چین کشور دیگری است که در سالهای اخیر توسعه توان دریایی را شدیداً پیگیری کرده و گستره وسیعی از موشک‌های کروز زیردریایی پرتاب با قابلیت ضد کشتی و حمله به اهداف زمینی را توسعه داده است. در عین حال این کشور مدل‌های مختلفی زیردریایی‌های اتمی و دیزل الکترونیک را نیز ساخته است و در بحث صادرات نیز موفق ظاهر شده است. پاکستان و تایلند از جمله مشتری‌های زیردریایی‌های ساخت چین هستند. موشک‌های کروز مدل C-801 و CM-708UNA از جمله مدل‌هایی هستند که در چین ساخته شده‌اند.

زیردریایی‌های تایپ 093، و تایپ 039 از جمله شناورهای تهاجمی با پیشران دیزل الکترونیک و هسته‌ای ساخت چین هستند که می‌توانند انواع موشک‌های کروز را حمل و پرتاب کنند.

تایپ 093

و اما در نهایت به کره جنوبی میرسیم. در سپتامبر سال 2018 میلادی اولین زیردریایی از کلاس Jangbogo–III به آب افتاد. این زیردریایی با وزن حدود 3500 تن در حقیقت اولین زیردریایی کاملاً بومی کره است و قرار بر ساخت 9 فروند از آن توسط بخش دریایی شرکت دوو است. سیستم پرتاب عمودی موشک کروز ساخت کره جنوبی با قابلیت حمل 10 تیر موشک Hyunmoo را با برد نهایی 1500 کیلومتر برای این زیردریایی‌ها در نظر گرفته شده است.

اولین زیردریایی کلاس Jangbogo–III ساخت کره جنوبی

در نهایت باید گفت با ارفاق به نیروی دریایی ملکه استعمارگر در این بخش، می‌توان گفت که فقط و فقط 6 کشور در دنیا هستند که فناوری ساخت زیردریایی و پرتاب موشک کروز را دارند و در 28 بهمن ماه سال 1397 رسماً این یک عضو جدید به این لیست کوچک و استراتژیک اضافه شد.

حالا جمهوری اسلامی ایران بعد از حدود یک دهه تلاش برای پروژه فاتح، به عنوان هفتمین کشور جهان با توانایی پرتاب موشک کروز از زیر آب در جهان شناخته می‌شود. امروز شاید برد موشک کروز برای فاتح ایرانی آنقدر زیاد نباشد اما بخش سخت این کار به اتمام رسیده و قطعاً به زودی شاهد افزایش برد و ورود به خدمت حتی کروزهای حمله به اهداف زمینی به خدمت نیروی دریایی ارتش خواهیم بود.



برچسب‌ها: زیردریایی

کاملا بومی
یکشنبه 99/12/17 ساعت 8:49 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

گزارش مشرق از یک دستاورد جدید دفاعی/

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

میثاق

در یک حرکت ابتکاری و قابل توجه صنایع دفاعی برای افزایش تحرک و ایجاد یک چتر دفاعی کوتاه برد برای مقابله با موشک‌های کروز، یک سامانه متحرک جدید پدافندی بدون سرنشین در کشور توسعه پیدا کرده است.‌

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، مفهوم دفاع هوایی یک مبحث بسیار پیچیده و چند لایه است که از بخش های مختلفی تشکیل می شود؛ از سیستم های کشف و رهگیری تا سلاح های مختلف برای درگیری چه در شکل زمین پایه، هوا پایه و دریا پایه، این پیچیدگی و چند لایه بودن را در خود جای داده اند. یکی از این لایه های پدافندی که هم در بخش زمینی و گاهی در بخش دریایی و حتی اخیرا هواپایه وجود دارد موشک های دوش پرتاب ضد هوایی است که معمولا برای مجهز کردن دسته های پیاده نظام یا واحدهای سبک مکانیزه و زرهی به کار می رود و وظیفه آن ایجاد یک لایه کوتاه برد و ارتفاع کم علیه اهدافی مثل بالگردها، جنگنده های پرواز کننده در ارتفاع پایین، پرنده های بدون سرنشین و در صورت داشتن توانایی های ویژه، حتی موشک کروز است.

طی هفته های اخیر در کشورمان خطوط تولید سری جدید موشک های دوش پرتاب افتتاح شده و بر اساس تصاویر به نظر میرسد یک حرکت جالب و قابل توجه در زمینه افزایش توان بهره وری از این موشک ها نیز صورت گرفته است. قبل از پرداختن به این مسئله بهتر است نگاهی به تاریخچه این موشک ها در کشور داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:

ابتکار جالب پدافندی در کشور با ترکیب هوشمندانه «کمند و آذرخش» / کروزهای دشمن با یک نسخه دریاپایه زمین‌گیر می‌شوند +عکس

از اخلالگر الکترونیکی تا پرتاب تور برای مقابله با ریزپرنده‌ها/ «ژ-3» های ارتش به شکار پهپاد می روند+عکس

زنجیره دفاعی نیروهای مسلح در برابر تهدیدات بالگردی کامل شد/ نسل جدید راکت‌انداز «رعد» به کمک گاتلینگ و مین‌های جهنده آمد +عکس

از استرلای شوروی سابق تا استینگر آمریکایی در ایران

تقریبا اولین موشک دوش پرتاب ضد هوایی وارد شده به ایران، مدل سری استرلا یا همان سام 7 ساخت شوروی سابق بود که بر اساس توافق هایی در زمان رژیم گذشته به ایران وارد شده و در کشور ما به عنوان سهند شناخته می شود. این موشک به صورت کلی در سالهای قبل از شروع جنگ تحمیلی در نقاط مختلف جهان و در جنگ های درگرفته بین کشورهای مختلف و گروه های شبه نظامی به کار رفته است.

جنگ ویتنام، نبردهای اعراب و رژیم صهیونیستی و درگیری های مربوط به جنش های آزادی بخش و ضد استعماری در قاره آفریقا از جمله مکان هایی هستند که در دهه های 1960 و 1970 میلادی این موشک در حجم بالایی مورد استفاده قرار گرفته و موفقیت هایی نیز به دست آورد.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

موشک سام 7 در اختیار رزمندگان ایرانی در ایام جنگ تحمیلی

با ورود به دهه 1980 میلادی و در زمان وقوع جنگ تحمیلی، با توجه به تجربیات زیادی که دو ابرقدرت آن زمان در حوزه موشک های دوش پرتاب و راه های مقابله با آن کسب کرده بودند موشک های سری سهند آنچنان گزینه ای مطلوب و جوابگو نبودند. با ادامه روند جنگ و نیاز به تقویت توان پدافندی کشور ، خصوصا برای انجام عملیات های مهمی چون والفجر 8 و تصرف شبه جزیره فاو یک طرح بزرگ پدافندی به اجرا درآمد که بخشی از آن به عهده موشک های دوش پرتاب بود.

در آن زمان ارتش شوروی در افغانستان حضور داشت و آمریکا با واسطه گری پاکستان توانسته بود تعدادی موشک دوش پرتاب نسل جدید و پیشرفته استینگر را در اختیار مجاهدین افغان قرار بدهد. این موشک اثرات مخربی روی خصوصا عملیات بالگردها و جنگنده های تهاجمی شوروی سابق که در ارتفاع پایین پرواز می کردند داشت.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

موشک استینگر در اختیار یکی از نیروهای سپاه در ایام دفاع مقدس

ایران موفق شد تعدادی از موشک های استینگر را به دست آورده و برای عملیات مهم والفجر 8 آماده کند. با شروع عملیات و غافلگیر شدن ارتش بعثی، حملات سنگین هوایی برای عقب زدن نیروهای ایرانی آغاز شد. یکی از بخش های مهم این حملات بمب افکن های سری فیتر بودند که با توان پرواز سریع در ارتفاع پایین به خطوط نیروهای ایرانی حمله کردند.

این بار یک غافلگیری جدید در انتظار خلبانان عراقی بود و تلفات سنگین واحدهای هوایی عراق در برابر پدافند هوایی ایران و موشک های استینگر از جمله دلایل مهم تثبیت خطوط تصرف شده و پیروزی ایران در آن مرحله از جنگ شد. در سالهای بعد و در جریان درگیری مستقیم بین ایران و آمریکا، حداقل یک فروند بالگرد کبری سپاه تفنگداران دریایی آمریکا نیز توسط همین موشک آمریکایی در خلیج فارس ساقط شد.

تلاش برای ساخت دوش پرتاب های بومی

بعد از پایان جنگ تحمیلی و آغاز دوره توسعه جدی توان دفاعی کشور، بحث طراحی و ساخت موشک های دوش پرتاب جدید نیز مطرح شد. در نهایت در دهه 80 شمسی اولین نسل از موشک های دوش پرتاب ایرانی با نام میثاق به جهان معرفی شد. برخی منابع خارجی ادعا کردند که این موشک ها در حقیقت بر اساس مدل چینی QW-1 توسعه پیدا کرده اند. تا به امروز 3 مدل از این موشک توسعه پیدا کرده است.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

یکی از مدل های قدیمی تر موشک دوش پرتاب میثاق

میثاق1 موشکی با طول یک و نیم متر، دارای کمینه برد 500 متر و بیشینه برد 5000 متر، توان درگیری با اهداف در سقف پروازی 4000 متر و کمینه 30 متر است. سرعت این موشک بالغ بر 600 متر بر ثانیه و جرم آن نزدیک به یازده کیلوگرم است که 1.42 کیلوگرم آن را سرجنگی تشکیل داده و جرم موشک با پرتابگر که نفر باید آن را تحمل کند حدود 17 کیلوگرم است.با توجه به ویژگیهای پرتابگر، عمر انبارداری این موشک بالا بوده، دستور العمل پرتاب ساده و نرخ شلیک بالایی داشته و در دمای منفی40 تا مثبت60 درجه سانتیگراد قابل استفاده است.

سامانه هدایت خودکار امکان شلیک کن و فراموش کن را فراهم کرده و به کاربر اجازه می دهد سریعا موضع پرتاب را ترک کرده و از خطر آسیب دیدن از سوی دشمن کاسته شود. در سالهای بعد، موشک میثاق 2 به عنوان مدل ارتقاء یافته میثاق 1 وارد خدمت شد و یکی از نکات مهم که در آن مد نظر قرار گرفت بحث افزایش حساسیت جستجوگر فروسرخ این موشک برای مقابله با موشک های کروز بود. این موشک ها معمولا دارای تشعشع فروسرخ کمی هستند و می توانند از دید بسیاری از سامانه های شناسایی مخفی بمانند. برد و ارتفاع درگیری در موشک میثاق 2 ثابت مانده اما سرعت آن از 600 متر بر ثانیه به 850 متر بر ثانیه افزایش پیدا کرده است.

موشک میثاق 3 از نظر ظاهری آنچنان تفاوتی با مدل های قبلی این موشک نداشته و از نظر مشخصات پروازی نیز تقریبا در همان رده به حساب می آید اما به کارگیری یک فناوری جدید میثاق 3 را علیه اهداف پایین پرواز خصوصا موشک های کروز بسیار مرگبارتر می کند. در این موشک از فیوزهای جدید استفاده شده که امکان انفجار و مورد اصابت قرار دادن هدف را بسیار افزایش می دهد.این فیوز از نوع لیزری است و اساس کار آن بر این شکل است که پس از پرتاب موشک به سمت هدف مورد نظر، یک منبع تابش لیزر در داخل موشک به صورت 360 درجه، نور را به اطراف پخش می کند و به محض نزدیک شدن به هدف مورد نظر و بازتاب پیدا کردن نور لیزری که به هدف برخورد کرده، سر جنگی موشک فعال شده و منفجر می شود.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

موشک میثاق 3 - حسگرهای فیوز لیزری با دایره قرمز مشخص شده است

در حقیقت این موشک به غیر از سامانه جستجوی فروسرخ خود، یک فیوز و سامانه تشخیص لیزری نیز دارد که به آن کمک می کند تا هدف را بهتر را تشخیص داده و با آن مقابله کند. این قابلیت از آنجایی مهم است که امروزه اقدامات متقابل علیه موشک های دوش پرتاب حرارتی در بالگردها و هواپیمای رزمی، شدیدا توسعه پیدا کرده و توسعه این فیوز جدید می تواند شانس مورد اصابت قرار دادن هدف را افزایش دهد.

سکوی متحرک برای دوش پرتاب های ایرانی

در روزهای گذشته با حضور وزیر دفاع و رییس ستاد کل نیروهای مسلح از خط تولید موشک های پیشرفته دوش پرتاب رونمایی شد که به گفته سرلشکر باقری بردی در حدود 5 کیلومتر دارد. نام خاصی در خصوص این موشک بیان نشده ولی تصویر منتشر شده از آن احتمالا همان ارتقاء یا مدلی از موشک سری میثاق 3 باشد. در تصاویر پخش شده مربوط به این مراسم و بحث های مربوط به رونمایی آن، تصویری از یک سامانه متحرک پخش شد که به نظر یک حامل جدید برای موشک های دوش پرتاب است.

در این طراحی که در برخی از کشورهای جهان نیز مورد استفاده قرار گرفته، تعدادی از موشک دوش پرتاب بر روی یک سکو به همراه سیستم های هدف گیری نصب شده و عامل انسانی از پروسه حمل موشک حذف می شود.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

سامانه متحرک پدافندی جدید - به بخش دایره شکل دقت کنید - احتمالا سیستم هدف یابی اپتیکی

در این شرایط و روی یک سکو تعداد بیشتری موشک حمل شده و می تواند با سرعت بیشتری به سمت اهداف مختلف پرتاب شود. این مدل ها در دنیای امروز در کشورهایی مثل روسیه و فرانسه به صورت ثابت روی شناورها یا متحرک روی نفربرها توسعه پیدا کرده است.

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

نفربر ام 113 ارتش سنگاپور مجهز به موشک های پدافندی دوش پرتاب

سپاه و ارتش از استرلا و استینگر وارداتی به «میثاق 3» کاملا بومی رسیدند/ تست موفق شکارچی بدون سرنشین و متحرک موشک‌های کروز +عکس

سیستم پدافندی 3M-47 روسی مجهز به موشک های ایگلا

با این حرکت ساده اما مهم و کاربردی، همان طور که گفته شد حجم موشک قابل حمل افزایش پیدا کرده و به ازای آن از تعداد نیروهای انسانی لازم نیز کاسته خواهد شد که در نهایت به کاهش هزینه های مالی و در صورت مورد اصابت قرار گرفتن سامانه، از رخ دادن تلفات انسانی جلوگیری خواهد کرد. در عین حال با متحرک شدن این سیستم دفاعی، یک لایه دفاع هوایی متحرک با سرعت بالا به سیستم های دفاع ارتفاع پایین کشور اضافه می شود و سطح اطمینان پذیری برای مقابله با تهدیدات خصوصا در رده موشک های کروز نیز افزایش پیدا خواهد کرد.



برچسب‌ها: موشک

طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 22
بازدید دیروز: 97
کل بازدیدها: 1342955