پنج هدف عملیات نیرویدریایی سپاه پاسداران در خلیجفارس / قانون سوم سپاه پاسداران علیه قانون جنگل آمریکایی!
در خلیجفارس یک قاعده ساده وجود دارد: اگر جمهوری اسلامی ایران نتواند نفت بفروشد؛ دیگران نیز نمیتوانند.
سرویس سیاست مشرق- روز گذشته نیروی دریایی سپاه پاسداران دو فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجامگرفته در آبهای خلیجفارس توقیف کرد. توقیف این دو کشتی پسازآن صورت گرفته است که دولت یونان یک نفتکش روسی حامل نفت ایران را بهصورت علنی دزدیده و تحویل آمریکاییها داد. اواخر فروردینماه امسال گارد ساحلی یونان نفتکش لانا را در جزیره ائوبویا توقیف کرد. در حالی اتحادیه اروپا به بهانه تحریم نفتکش روسی را متوقف کرده بود که بر اساس پروتکلهای دریایی کشتی روس، نفت ایران را جابهجا میکرد و پرچم کشورمان روی عرشه آن در اهتزاز بود.
پس از اقدام غیرقانونی یونانیها وزارت امور خارجه ایران سفیر یونان و نیز کاردار سوئیس در تهران را احضار کرده و سعی کرد با روشهای دیپلماتیک به آتن اخطار لازم را بدهد، اما یونانیها بهجای اجرای قوانین کشتیرانی و دریانوردی در اقدامی عجیب تسلیم فشار غیرقانونی آمریکاییها شده و نفت ایران را مصادره کردند. بر اساس گزارش شرکت انگلیسی اطلاعات دریایی لویدز لیست، ایالاتمتحده آمریکا نفتکش «آیس انرژی» را برای تحویل گرفتن محموله نفتی ایران، به یونان اعزام کرد و این محموله طبق درخواست وزارت دادگستری آمریکا، به این کشور تحویل شد. در آن زمان سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان با صدور بیانیهای، این اقدام دولت یونان را «مصداق بارز دزدی دریایی» دانست.
جمهوری اسلامی ایران سالها تجربه مقابله با دزدان دریایی را در کارنامه خود دارد. نیروهای مسلح کشورمان بارها با اشرار مسلح در خلیجفارس، شمال باب المندب تا خطوط ساحلی سومالی و حتی اقیانوس هند مقابله و امنیت منطقه را در برابر اقدامات مسلحانه تأمین کردهاست. اما با آغاز دوران «فشار حداکثری ترامپ» و اجرای قانون تحریمهای ثانویه مدل دزدی دریایی تغییر کرده است! اگر روزگاری چند قایق کوچک شبانه و با تعدادی مسلسل ازکارافتاده به کشتیها حمله کرده و به اموال و کارکنان آن صدمه میزدند؛ حالا دولتهای غربی بهصورت علنی و در روز روشن کشتیهای کشورهای مختلف را توقیف کرده و بار آن را میدزدند. بهصورت طبیعی برخورد با این دزدی سازمانیافته و دولتی با دادن بیانیه دیپلماتیک و احضار چند سفیر و کاردار امکانپذیر نیست! ازاینرو رزمندگان سپاه پاسداران بارها با انجام عملیاتهای اطلاعاتی و تاکتیکی در خلیجفارس ضربه سنگین به حیثیت این دزدان دریایی مدرن زدهاند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت اخرونوت درباره اهمیت اقدامات عملیاتی سپاه پاسداران مینویسد:
توقیف نفتکشهای ایرانی در منطقه طرحی بود که موساد آن را بهعنوان «جنگ جدید نفتکشها» پیش میبرد. هدف آن بود که تهران بهگونهای تحت فشار قرار بگیرد که با اجرای تحریمها و کنترل میدانی فروش نفت، فلج شده و حتی نتواند یک قطره نفت نیز صادر کند، اما سپاه ورقبازی را برگرداند.
این روزنامه عبری زبان در ادامه این گزارش مهم نوشته است:
وقتی نیروی دریایی سپاه کشتی انگلیسی «استنا ایمپرو» را بهتلافی دزدی دریایی لندن در تنگه جبلالطارق متوقف کرد، اتاق عملیات اطلاعاتی مشترک متوجه شد که این بازی دیگر مثل قبل نیست؛ زیرا افسران ایرانی پرچم انگلیس را پایین کشیده و روی عرشه آن اذان پخش کردند. آن زمان حیثیت انگلیس بر باد رفت. زیرا وقتی سپاه میخواست نفتکش انگلیسی را توقیف کند، یک واحد نیروی دریایی انگلیس در ناو جنگی «اچاماس مونتروز» در یک پیام بیسیمی به فرمانده «استنا ایمپرو» تأکید میکند که به مسیر خود ادامه دهد؛ اما یکی از افسران سپاه که این مکالمه را شنود میکرد روی خط گفتگو میان انگلیسیها آمده و از ناو جنگلی ملکه انگلیس میخواهد در ماجرا دخالت نکرده و مسیرش را عوض کند. فرمانده ارتش سلطنتی بریتانیا وقتی متوجه شد سپاه در اجرای عملیات جدی بوده و تعارفی با هیچ کس ندارد، مجبور به ترک آن منطقه شد!
پس از بیحیثیت شدن نیروی دریایی ملکه در خلیجفارس، ارتش رژیم صهیونیستی سعی کرد با انجام چند عملیات خرابکارانه جور کمکاری ناوهای جنگی غربیها را در منطقه بکشد، این جنگ دریایی درنهایت بهگونهای رقم خورد که ژنرال «الیعاز چنی ماروم» فرمانده سابق نیروی دریایی اسرائیل در شرح آن در روزنامه «یسرائیل هیوم» نوشت: باختیم! جنگ دریایی از دو سال پیش و در سناریوهای مختلفی اجرا شد، اسرائیل نیز با حمله به نفتکشهای ایرانی حامل سوخت برای سوریه بهصورت علنی وارد آن شد، اما درنهایت ترابری تجاری اسرائیل دچار مشکل شده و کشتیهای در مالکیت اسرائیل در سرتاسر جهان با چالش بزرگی مواجه شوند. اجرای این عملیات مایه سرافکندگی موساد است.
در ماجرای سرقت محموله نفتی ایران در ساحل یونان؛ آمریکاییها با نقض قوانین بینالمللی و دریانوردی در مسیر انتقال انرژی اخلال ایجاد کردند. توقیف دو نفتکش یونانی نشان داد، آمادگی رزمی جمهوری اسلامی ایران در برخورد با عوامل اختلالگر قاطع و قطعی است. روزنامه واشنگتنپست در شرح این عملیات غرورآفرین نوشته است: دو نفتکش یونانی توقیفشده حامل دهها هزار بشکه نفت صادراتی عراق، فروختهشده به ایالاتمتحده آمریکا، بودند که پس از بارگیری در بندر بصره در روز پنجشنبه، به مقصد ایالاتمتحده آمریکا به راه افتادند. نیروی دریایی سپاه پاسداران پس از شناسایی نفتکشها و مالک محموله نفتی آنها را توقف کرد.
بنا بر اطلاعات دریافتی، پهپادهای شناسایی سپاه پاسداران در آبهای خلیجفارس دو کشتی یونانی را رهگیری کرده و درنهایت، پس از نزدیک شدن به موقعیت با عملیات نیروهای ویژه نیروی دریایی سپاه، توقیف شدهاند. نیروی دریایی سپاه با استفاده از قایقهای تندرو دو نفتکش به نامهای «پرودنت واریور» (Prudent Warrior) و «دلتا پوزایدون» (Delta Poseidon) به ترتیب در ساعت 15 و 18 بهوقتتهران توقیف کرده است. در این عملیات پرچم یونان پایین کشیده شده و درنهایت دو نفتکش به سمت بندرهای جنوب ایران هدایت شدند. آمریکاییها پس از توقیف این دو نفتکش ادعا کردهاند که سیستم ناوبری آنها خاموش شده است، درحالیکه قبل از اجرای عملیات خدمه کشتی سیستمهای رهیابی را از کار انداخته تا با چراغ خاموش از تنگه هرمز عبور کنند! توقیف دو نفتکش یونانی اشراف اطلاعاتی و رصد سپاه را به رخ حریف کشید.
توقیف دو کشتی یونانی در خلیجفارس در پاسخ به دزدی دریایی مشترک اروپاییها و آمریکا چند پیام راهبردی برای منطقه دارد:
1- در خلیجفارس یک قاعده ساده وجود دارد: اگر جمهوری اسلامی ایران نتواند نفت بفروشد؛ دیگران نیز نمیتوانند!
2- سرقت نفتکش ایرانی در اروپا، نشانهای از قانون جنگل آمریکاییها بود. در این بازی؛ حالا دزدان دریایی چشم آبی با همه تبصرههای «قانون سپاه» در خلیجفارس بهخوبی آشنایی پیداکردهاند.
3- سرعت واکنش جمهوری اسلامی ایران و اشراف دقیق سپاه بر روی تنگه هرمز از یکسو و شناسایی سریع و عملیات همزمان برای انتقال نفتکشها از سوی دیگر هشداری مهم برای سایر کشورهای همکار با دزدان دریایی دارد. هر دولتی که برای کاخ سفید خوشرقصی کند باید هزینه اقدامات ضد ایرانی را نیز بپردازد. پیشازاین کره جنوبی مشمول این قاعده مهم شده است. دولتهایی که در حمایت از «تحریمهای ثانویه» آمریکاییها با واشنگتن همکاری کنند برای عبور کشتیهای خود از تنگه هرمز باید همیشه نگرانیهای خاص داشته باشند.
4- بچرخ تا بچرخیم! گروه دزدان دریایی بایدن نشان داد که بازگشت به شعار دیپلماسی تنها طبلی توخالی در ستاد جنگ روانی است، در عمل رئیسجمهور آمریکا همچنان تابع روحیات ترامپی است، بایدن اگرچه آلزایمر گرفته و بر امور شخصی خود نیز اشراف ندارد؛ اما مشاوران او بهخوبی به یاد دارند که در دوره اوباما چگونه افسران ارشد آمریکایی در جزیره فارسی خود را خیس کرده و بهزانو درآمدند.
5- باز و بسته شدن تنگه هرمز معطوف به اراده جمهوری اسلامی ایران است، آنچه از خلیجفارس به خارج صادر میشود، به بازیگردانی تهران بستگی دارد و نه ناوگان پنجم دریایی متجاوزین در بحرین! کشورهای مختلف در شرایطی حقدارند از تنگه هرمز عبور کنند، که حرکت آنها ضرری و ناامنی برای ایران نداشته باشد.
هفته گذشته وبسایت آمریکایی – صهیونیستی آکسیوس در گزارشی نوشت: بایدن بهعنوان بخشی از سفر برنامهریزیشده خود به خاورمیانه در پایان ماه ژوئن، به دیدار از عربستان سعودی فکر میکند. در این گزارش آمده بود که چند مقام آمریکایی پیش از سفر بایدن به منطقه بهصورت محرمانه به ریاض رفته تا درباره شیوه فروش نفت سعودی در هنگامه جنگ در شرق اروپا مذاکره کنند. به گفته برخی منابع، برت مکگورک هماهنگکننده امور خاورمیانه در کاخ سفید و آموس هوچستاین، نماینده وزارت امور خارجه در انرژی مخفیانه وارد عربستان شدهاند.
همزمان با افزایش شعلههای جنگ در اوکراین، دولت بایدن از عربستانیها خواسته بود تا میزان صادرات نفت خود را افزایش دهند؛ در آن زمان سعودی زیر بار آن خواسته نرفت. به گفته مفسران سیاسی، حضور محرمانه دو مقام دیپلماتیک و امنیتی آمریکا به ریاض باهدف قانع کردن عربستان صورت گرفته تا آن را بهعنوان دستاورد سفر بایدن در منطقه جا بزنند. به نظر میرسد که دولت عربستان به دلیل فشار شدید داخلی و گرفتاری در باتلاق جنگ در یمن با خواسته بایدن موافقت کرده و نفت بیشتری به بازار عرضه کند، در این سناریو اما یک مؤلفه مهم توسط آمریکاییها نادیده گرفتهشده است. قانون سپاه هر لحظه میتواند بایدن را در شطرنج منطقه مات کند؛ در این ماجرا دست روی دست زیاد است!