به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم ، چهارمین روز از رزمایش دریایی ولایت 91 که از روز جمعه هفته گذشته در شرق تنگه هرمز دریای عمان و شمال اقیانونس هند آغاز شده بود، با شلیک موفقیتآمیز موشک سطح به هوای "رعد" شروع شد.
قبل از شلیک موشک رعد، امیر رستگاری سخنگوی رزمایش از اجرای حملات سنگین موشکی و پرتابهای موفقیت آمیز از روی شناورهای نیروی دریایی ارتش در چهارمین روز از رزمایش دریایی ولایت 91 برعلیه نیروهای مهاجم خبر داده بود.
** شلیک موشک رعد
سخنگوی رزمایش با اشاره به پرتاب موفقیتآمیز این موشک گفته است، "موشک رعد به طور کامل توسط سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش بهینهسازی و بر روی ناو نصب شده است."
سخنگوی رزمایش همچنین گفته بود: امروز پس از دفاع موفقیتآمیز پدافند ساحلی و عقبنشینی شناورهای دشمن، زیرسطحیهای نیروی خودی با استفاده از اصل غافلگیری و با پرتاب اژدرهای پیشرفته یگانهای مهاجم را مورد اصابت قرار داده و همزمان واحدهای سطحی با هدف درهم کوبیدن قوای نیروی مهاجم ضمن حملات سنگین موشکی شناورهای آنها را تعقیب کردند.
** خودنمایی اژدرها
" اژدر که از سلاحهای بسیار استراتژیک است، امروز پس از شلیک با موفقیت کامل هدف واقعی را منهدم کرد؛ قدرت انهدام بسیار بالا و حجم مواد منفجره موجود در اژدر باعث می شود تا پس از اصابت به هدف سامانه تحرک شناور را از کار انداخته و موجب غرق شدن آن شود."
اما در ادامه روز موشکی رزمایش ارتش، امیر رستگاری سخنگوی این رزمایش گفته است که امروز پهپادهای نیروی مهاجم در دریا و ساحل قبل از نفوذ به مواضع نیروهای خودی با آتش پرحجم دریادلان نیروی دریایی مواجه و در نهایت مورد اصابت موشکهای دوشپرتاب میثاق قرار گرفته و منهدم شدند.
امروز، پهپادهای شناسایی و جنگی نیروی خودی نیز طی عملیات جداگانهای با نفوذ به موقعیت استقرار نیروی مهاجم پس از شناسایی و کسب اطلاعات از میزان آسیب یگانهای مهاجم، شناورهای آنها را مورد هدف قرار دادند.
** انهدام اهداف با کروز نصر
پرتاب موشک سطح به سطح برد کوتاه کروز نصر و انهدام اهداف تعیین شده، از دیگر اقدامات انجام شده توسط یگانهای شناور در این روز رزمایش بود.
دقت بالا در برخورد به هدف، از مهمترین ویژگیهای این موشک به شمار میرود.
در مورد ویژگیهای نصر میتوان به هوشمند بودن این موشک اشاره کرد که با قرار گرفتن در لایههای دفاع ساحلی میتواند مکمل خوبی برای پدافند ساحلی در کنار سامانههای توپخانهای باشد.
این موشک همچنین قابلیت انهدام شناورهای نفوذکننده به آبهای ساحلی را نیز داراست.
امیر رستگاری سخنگوی رزمایش در حاشیه چهارمین روز رزمایش ارتش گفته است: توجه به اینکه اولین الزام جنگ دریایی، تجهیز یگانها به سامانه جنگ الکترونیک است، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تمامی یگانهای سطحی و زیرسطحی خود را به این سامانه ها مجهز کرده است.
وی افزود: برای تشخیص امواج سیگنالی دشمن اعم از سیستمهای ارتباطی و یا سیگنالهای راداری، تجزیه، تحلیل و پردازش آنها و یافتن سمت انتشار به سمت تولید کنندگان صدا، در این رزمایش عملیات رهگیری و سپس درگیری با نیروهای خودی با نیروهای مهاجم فرضی انجام شد.
رستگاری تاکید کرده که، "در این مرحله سپس تمامی یگانهای شناور اعم از سطحی یا زیرسطحی در جنگ الکترونیکی که یکی از زیرشاخههای عملیاتی آنها بود، شرکت کردند."
** نفوذ دشمن فرضی به خطوط ساحلی و درگیری با تفنگداران دریایی
سخنگوی رزمایش دریایی ولایت 91 ادامه داد: در ادامه برگزاری رزمایش تخصصی دریایی ولایت 91، بخشی از نیروهای مهاجم فرضی توانستند راهی از میان نیروهای خودی باز کنند و خود را به ساحل برسانند.
وی افزود: فرماندهی نیروهای مدافع به سرعت توانست بنادر و سواحلی که مورد حمله نیروهای مهاجم قرار گرفته بود را با استفاده از نیروهای در اختیار تسخیر کند.
با توجه به این که منطقه مورد نظر رزمایش ساحلی به طول حدود 800 کیلومتر بود، فرمانده نیروهای مدافع با استفاده از هواناوها و بالگردها بسرعت تکاوران دریایی و تفنگداران دریایی را به نیروهای مهاجم فرضی رسانده و طی حملاتی علیه این نیروها، آنها را مجبور به عقب نشینی کردند.
فرماندهان نیروی دریایی ارتش گفتهاند: نیروهای شرکت کننده در این رزمایش تاکنون انتظارات فرماندهان را برآورده کردهاند و به رغم وسعت منطقه و نیروهای عمل کننده، چه در ساحل و چه در دریا توانستند به خوبی به اهداف خود دست یابند.