قسمت دوم...
"اژدر حوت"، موشک اژدری دارای پیشرانه راکتی سطح به دریا و زیر آبی تولید ایران است که نخستین بار در "رزمایش پیامبر اعظم(ص)" در بهار سال 1385 آزمایش شد. چنین موشکی قادر به سوراخ کردن بدنه اغلب کشتیهای جنگی آمریکایی است و نیروی دریایی آمریکا راهکار دفاعی چندانی برای دفاع در مقابل چنین جنگ افزاری ندارند.
به گزارش کارشناسان نظامی، این اژدر برای نیروی دریایی آمریکا رعبآور خواهد بود، قایقهای کوچکی که به حوت مجهز هستند بسیار خطرناک خواهند بود چرا که به دلیل سرعت بسیار بالا، ناوهای دشمن توانایی هیچ واکنشی ندارند.
به گزارش "USATODAY، سرعت اژدر حوت، حدود سه تا 4 برابر اژدرهای معمولی است. گفته میشود ایران با استفاده از تکنولوژی معکوس، اژدر روسی شکوال را بهگونهای غیر قابل باور تغییر داده است.
پایگاه اینترنتی شکبه خبری CNN نیز در گزارش خود با عنوان "ایران سریعترین اژدر جهان را آزمایش کرد" با اشاره به اینکه اژدر حوت سرعتی در حدود 223 مایل در ساعت (100 متر در ثانیه) دارد به نقل از "علی خداوی" "فرمانده نیروی دریای سپاه پاسداران" نوشت:
"هدف از طراحی این اژدر که یک کلاهک بسیار قدرتمند دارد تخریب زیر دریاییها و کشتیهای جنگی بوده و حتی اگر سیستمهای ردیابی کشتیهای جنگی دشمن بتوانند این اژدر را شناسایی کنند به علت سرعت بسیار بالای آن نمی تواند از دست آن فرار کنند" .
حملات گروهی قایقهای تندروی ایرانی بلای جان ناوهای آمریکایی
ایران همچنین به داشتن صدها ناوگان ناوچه تندرو معروف است که میتوانند هر چیزی اعم از مسلسل تا موشکهای ضد ناو بزرگ را حمل کنند. در حالی که یک قایق تندرو به تنهایی نمیتواند تهدیدی برای یک ناو باشد اما گروهی از قایقهای کوچک میتواند برای ناو تهدید بزرگی به حساب بیایند.
10 سال پیش در زمان رامفسلد پنتاگون یک رزمایش کاملا محرمانه برای آزمایش سناریوی خلیج فارس انجام داد. ژنرال پائول ون ریپر فرماندهی "تیم قرمز"(نیروی فرضی ایرانی) را بر عهده داشت. ژنرال ون ریپر پیامهای خود به خط مقدم را با پیامرسان موتور سیکلت فرستاد و ارتش آمریکا نتوانست پیغامها را هک کند. او قایقهای تندرویی را مجهز به موشک و مواد منفجره برای حمله گروهی به سمت ناوهای آمریکایی فرستاد. بعد از اینکه دود انتزاعی کنار رفت بیش از بسیاری از ناوهای آمریکایی به در خلیج فارس دفن شده بود.
تاکتیکهای حملات زنبوری نیروی دریایی ایران به نیروهای نظامی دشمن شوک وارد کرده و مانع تجدید قوای آنها میشوند. تاکتیک حملات پراکنده شامل صدها قایق کوچک و سبک میشود که از پایگاههای متفاوتی حمله میکنند، سپس از جهتهای مختلف به یک یا چندین هدف حملهور میشوند. اما تاکتیک حملات زنبوری از یک سری قایقهای تندروی موشکانداز و اژدرانداز استفاده میکنند که از مکانهای مخفی و بهطور پراکنده ناگهانی حمله خواهند کرد.
موشکهای ساحل به دریای ایرانی
وزارت خارجه آمریکا تخمین میزند ایران بیش از 1000 موشک دوربرد و کوتاهبرد در اختیار دارد که بردی معادل 90 تا 1200 مایل دارند.
موشک شهاب 3 دور بردترین موشک ایران است که گفته میشود تا سرزمینهای اشغالی میتواند برود. اما موشکهای کوتاهبرد اسکاد ایرانی بر سکوهای متحرک سوار هستند که به دلیل قابلیت رادارگریزی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
"جنگ 2006 لبنان و اسراییل" به ایرانیها نشان داد که میتوانند علیه دشمنی که از نیروی هوایی خوبی برخوردار است مقاومت کنند. نیروی سپاه پاسداران امیدوار است بتواند با تعداد زیادی از سامانههای دفاعی هوایی خود مانند "موشکهای سطح به هوای میثاق 1 و 2" با برد 5 کیلومتر بتواند عمل کند.
نیروهای نظامی ایران به زرادخانه پیشرفته موشکهای ضد ناو خود میبالد. در سالهای اخیر ایران توانسته است موشکهای بومی بسیاری تولید کند و موشکهای دیگر کشورها را به خوبی اصلاح کرده است مانند "موشک ساحلی کرم ابریشم" که برد آن به 85 تا 100 کیلومتر میرسد.
ایران تعداد زیادی از نسخه موشکهای HY-2 و SS-N-4 رعد را تولید کرده است.
سامانه موشکی رعد برای اولین بار در مانوری در اوایل سال 2007 آزمایش شد. این سامانه به رهیابهای فعال و مجهز بوده و کلاهک جنگی آن 500 کیلوگرم وزن دارد. این سامانه توانایی نابودی ناوهای بزرگ را نیز خواهد داشت.
موشک بعدی "موشک کروز ضد ناو نور" است. این موشک در پرتابگرهای متحرک در نواحی ساحلی ایران مانند قشم مستقر میشود. نور دارای دیتالینکی است که اطلاعات مسیر هدف را دریافت میکند.
ایرانیها ناوگان "هلیکوپترهای Mi-171" را به موشک نور مجهز کرده است.
موشکهای نصر 1 به طور بومی در ایران ساخته شدهاند، دارای بردی معادل 35 کیلومتر و رهیابهای فعال هستند.
نصر1 موشک کروز بسیار دقیق و رادار گریز ساخت داخل ایران است، که قابلیت از بین بردن هدفهای 3000 تنی مانند کشتیهای جنگی را دارد.
موشک نصر-1 میتواند از پایگاههای ساحلی و هم از شناورهای جنگی پرتاب گردد، و مدلی از آن در حال اصلاح و تغییر است تا قابلیت شلیک از بالگردها و زیردریاییها را داشته باشد. در دسامبر 2008، نیروی دریایی ایران با موفقیت موشک سطح به سطح نصر-1 را در طی رزمایش "وحدت 87" در آبهای خلیج فارس آزمایش کرد. در پی آزمایش موفقیتآمیز، در تاریخ 7 مارس 2010، وزیر دفاع ایران بهرهبرداری از خط تولید انبوه موشک نصر-1 را اعلام کرد.
از مهمترین تجهیزات پیشرفته ایرانی که در هنگام وقوع جنگ نامتقارن در منطقه خلیج فارس به کمک نیروهای این کشور میآید، زیردریاییهای ایران است. یکی از پیشرفتهترین زیردریاییهای ایران، زیردریایی کلاس "کیلو" است.
کیلو در واقع یکی از کم سرو صداترین زیر سطحیهای دنیا است که این ویژگی به مدد عایق بندی صوتی کامل بدنه آن ممکن شده است که در کنار پوششهای جاذب امواج سونار، روی بدنه و استفاده از پروانههای هفت پرهای که صدای بسیار کمی تولید میکند، شناسایی آن را بسیار سخت نموده به طوری که برخی منابع، احتمال شناسایی آن را نسبت به انواع هم کلاس، حدود یک چهارم برآورد کردهاند که موجب توانمندی بیشتر این زیرسطحی در مقابله با زیردریاییهای کلاس دلفین نیروی دریایی رژیم صهیونیستی میشود.
زیردریایی کیلو دارای طول 70 تا 74 متر و وزن روی آب حدود 2300 تن، شش مقر 533 م.م. شلیک اژدر و 18 اژدر برد بلند با سامانه خودکار بارگذاری است. 24 مین دریایی نیز در واحد وجود دارد که دارای قابلیت برنامه ریزی و استقرار در اعماق مختلفی را دارند.
تجهیزات نظامی دیگری نظیر زیردریایی غدیر، موشکها و پرتابگرهای بسیاری در اختیار نیروی نظامی ایران وجود دارد که در گزارشهای بعدی به آن اشاره خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران