از رونمایی کروز جدید هواپایه ایران تا ورود بسیجیان به یگانهای پدافندی ارتش
رژه هوایی جنگندههای ارتش و بالگردهای هوانیروز در آسمان تهران
در جریان برگزاری مراسم رژه 29 فروردین روز ارتش در تهران، جنگندههای نیروی هوایی ارتش در آسمان تهران رژه هوایی را به نمایش گذاشتند. در این رژه جنگندههای صاعقه، سوخو 24، و میگ 29، اف 4، اف 5، اف 7 ، اف 14 و میراژ در دستههای 3 و 5 فروندی شرکت داشتند.
همچنین دو فروند جنگنده سوخو 24 نیز نمایش سوخت گیری هوایی را اجرا کردند.
هواپیماها و جنگندههای مختلف نهاجا از پایگاههای شهید لشکری تهران، شهید فکوری تبریز، شهید دوران شیراز، شهید نوژه همدان، شهید عبدالکریمی بندرعباس و شهید یاسینی بوشهر در این رژه کردند.
همچنین دهها فروند بالگرد شکاری، هجومی، پشتیبانی و شناسایی ارتش به اجرای رژه هوایی پرداختند. در این رژه بالگردهای جت رنجر 206، 214، کبری و شینوک شرکت داشتند.
این بالگردها در دستههای سهتایی در آسمان مقابل جایگاه رژه 29 فروردین ارتش پرواز کردند. لیدر خلبانان این بالگردها را برای اولین بار امیر هوشنگ یاری فرمانده هوانیروز ارتش بر عهده داشت.
در حاشیه این مراسم نیز تعدادی از فرماندهان نیروهای مسلح به تشریح جدیدترین دستاوردهای نیروهای تحت امر خود پراختند.
اسماعیلی: طراحی موشک صیاد 3 برای سامانه S200 /نصب موشک جدید بر روی مرصاد و هدف قراردادن ریزپرنده ها
امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا از طراحی موشک صیاد 3 برای به کارگیری در سامانه موشکی برد بلند S200 خبر داد.
اسماعیلی افزود: توانستهایم درتستهای انجام شده ریزپرندهها را نیز با موشک صیاد 2 هدف قرار داده و منهدم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین موشک جدیدی با دقت برد و سرعت متفاوت بر روی سامانه پدافند هوایی مرصاد نصب شده است که در صحنه نبرد دشمن را غافلگیر خواهد کرد.
اسماعیلی همچنین با اشاره به جلسه هفته گذشته خود با فرمانده معظم کل قوا اظهار داشت: آقا در این جلسه تاکید فراوانی بر روی موضوع جنگال (جنگ الکترونیک) و استفاده از پتانسیل دانشگاهها در قرارگاه پدافند هوایی داشتهاند.
سیاری: رونمایی از زیردریایی فاتح در سال جاری/ ناوشکنهای کلاس جماران در راهند
امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در حاشیه مراسم رژه 29 فروردین ارتش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این رژه شاهد عبور ماکت ناوشکن آموزشی خلیج فارس بودیم که کار ساخت آن شروع شده و وقتی تولید شود، قطعا یکی از برجستگیهای نیروی دریایی در منطقه خواهد شد.
وی افزود: خلیج فارس میتواند هم ماموریت یک ناوشکن را و هم کار آموزش نیروها در آبهای آزاد را به خوبی انجام دهد.
سیاری تاکید کرد: خلبانان نیروی دریایی ارتش آموزشهای لازم را برای پرواز بر روی آب که ویژگیهای خاص دارند میبیند. همچنین بالگردهای ما برای عملیاتهای ضد سطحی، ضد زیردریایی، مینروب و مینریز آماده هستند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: ناوگروه بیست و نهم این گروه اکنون در انتهای خلیج عدن است و انشاءالله 8 یا 9 اردیبهشت پس از صد روز عملیات وارد آبهای کشور میشود. همچین ناوگروه سیام نیز 2 روز بیش به ماموریت خود اعزام شد.
سیاری در ادامه تصریح کرد: ناوشکنهای 2،3،4،5، 6 و 7 کلاس جماران و همچنین 7،8 و 9 کلاس کمان و پیکان در دست تولید است.
وی خاطرنشان کرد: با تلاش متخصصانمان امسال زیردریایی فاتح با مقیاس و توانمندی بالا رونمایی خواهد شد.
سیاری با بیان اینکه هدف برخی کشورهای فرامنطقهای مانند آمریکا از حضور در آبهای آزاد اشغالگری، گفت: اما نیروی دریایی ارتش این قصد را ندارد و برای دفاع از منافع کشور میتواند در همه آبهای آزاد مثل خلیج عدن حضور داشته باشد.
وی تاکید کرد: در اقیانوس اطلس نیز جز 100 کیلومتر از دو طرف مابقی آبهای آزاد است و ما هم میتوانیم در آن حضور یابیم.
پوردستان: پهپادها دست بلند نیروی زمینی ارتش در مرزهای کشور
امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه مراسم رژه 29 فروردین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنعت دفاعی کشور تمام ایدههای ارتش را تبدیل به محصول کرده و در اختیار نیروها میگذارد.
پوردستان تاکید کرد: با این وجود ارتش در خصوص تجهیزات در سطح بالایی است و آمادگی کامل دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای جدید نیروی زمینی در رژه گفت: سلاح محرم و تانکهای بهینهسازی شده در رژه حضور داشتند و قدرت نیروی زمینی را به نمایش گذاشتند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین خاطرنشان کرد: ارتش جمهوری اسلامی ایران تهدیدات را در زمین، هوا و دریا رصد میکند و اگر دشمن خیال خود را بخواهد عملی کند با پاسخ سخت ارتش مواجه میشود.
پوردستان همچنین به توانمندی پهپادی نزاجا اشاره و تصریح کرد: از یگانهای پهپادی در مرزها بهره میبریم که دست بلند نیروی زمینی محسوب میشوند و اغلب پهبادهای شناسایی هستند.
صالحی: به پیروزی اطمینان داریم
امیر سرلشکر عطاالله صالحی فرمانده کل ارتش در حاشیه مراسم رژه 29 فروردین یگانهای نمونه ارتش که صبح امروز برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز شاهد نمایش توانمندیهای ارتش بودیم که به دست متخصصان و نیروهای مومن و انقلابی حاصل شده بود.
صالحی در خصوص پیام رژه نیروهای مسلح برای دیگر کشورها، گفت: پیام ما به کشورهای دوست این است که اگر روی پای خود بایستند، اقتدار ما را خواهند داشت و دشمنان نیز که در گذشته و ایام دفاع مقدس اقتدار ما را دیدند بدانند که پیام ما به هرگونه تهدیدی مشخص است و به پیروزی اطمینان داریم.
وی خاطرنشان کرد:البته دشمنان امروز دیگر نای تکرار کلمات تهدیدآمیز را هم ندارند.
نگاهی به جدیدترین دستاوردهای حاضر در رژه 29 فروردین
در بخش پدافند هوایی، سامانه های راداری دهم شهریور، سامانه ارتقاء یافته رادیو رله، سامانه شبیه ساز موشک با نام غفار و سامانه متحرک سازی پرتاب کننده موشک پوش و قادر امسال برای اولین بار دررژه روز ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شدند.
در بخش نیروی زمینی رونمایی از سلاح 6 لول محرم که نواخت تیر بالایی دارد رونمایی شد که این سلاح جزء تجهیزات پیشرفته ارتش های مدرن جهان محسوب می شود. همچنین این نیرو از یک سامانه جدید انتشار دود استتار نیز رونمایی کرد.
نیروی هوایی نیز با رونمایی از موشک کروز جدید خود که بیش از 100 کیلومتر برد دارد و موتورهایی که توسط متخصصان ایرانی تعمیرات اساسی و بهینه شده است و نیروی دریایی با رونمایی از ماکت ناو آموزشی خلیج فارس، شناور مین روبی و موتورهای مجهز به راکت های کماندویی به این مراسم با شکوه آمده بودند.
همچنین بسیجیان سازماندهی شده ارتش نیز با قرار گرفتن در پشت تعدادی از سامانه های پدافندی و مجهز شدن به دوربین، بی سیم و سایر سامانه های رصد، نشان دادند دوره های آموزشی استفاده از این سلاح ها را به خوبی پشت سر گذاشته اند.
منبع: مشرق نیوز