سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
مقام اول جهان
یکشنبه 93/5/19 ساعت 11:6 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

مقام اول جهانی برای روبات پرنده ایرانی

تیم روباتیک هوایی دانشگاه سراوان موفق به کسب جایزه نخست بهترین طراحی یکپارچه سازی سیستم های هوایی رقابت های بین المللی روباتیک هوایی در کشور چین شد.
به گزارش مشرق، در رقابت های مسابقات بین‌المللی روباتیک هوایی(IARC ) که با حضور 6 کشور جهان در شهر شانگهای چین برگزار شد؛ تیم روباتیک مکران بلوچستان با پشتیبانی سازمان منطقه آزاد چابهار توانست مقام اول بهترین طراحی روبات عمود پرواز را در این رقابت ها به دست بیاورد.

گفتنی است عبدالاحد پاکباز، ناصر نصرت زهی و محمد باسط درازهی به عنوان اعضای تیم روباتیک هوایی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران توانستند با حضوری مقتدرانه علاوه بر کسب مجوز شرکت در دوره های آتی مسابقات و چاپ مقالات مربوطه جایزه اول برترین یکپارچه سازی سیستم هوایی را از آن خود کند.

منطقه آزاد چابهار از نخبگان حمایت می کند

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در همین رابطه ضمن تبریک به مناسبت موفقیت کسب شده توسط جوانان استان در رقابت های بین المللی روباتیک جهان اظهار داشت: جوانان این استان در زمینه های مختلف به خوبی قادر به شناساندن سطح علمی و پژوهشی شده‌اند که آینده درخشانی را برای استان رقم خواهند زد.

حامد علی مبارکی بیان داشت: سازمان منطقه آزاد چابهار آمادگی خود را جهت حمایت هر چه بیشتر از نخبگان و استعدادهای درخشان منطقه جهت ارتقای سطح علمی این خطه از کشور عزیزمان را اعلام می دارد.

منبع:مشرق نیوز




کابوس صهیونیست ها
شنبه 93/5/18 ساعت 3:24 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

کابوس صهیونیست‌ها؛ از زلزال‌های بارشی تا بارش زلزال‌ها +عکس

هر چند از تجارب موشک فاتح-110 و برخی بخش‌های آن برای تبدیل راکت مشهور زلزال به موشک استفاده شده، اما این دو در واقع تا حدود زیادی نیز متفاوت از هم بوده و هر کدام ویژگی و توانمندی خاص و منحصربفردی را دارا هستند.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، موشک زلزال با سرجنگی تکی و موشک زلزال بارشی دو نمونه از جدیدترین محصولات صنعت موشکی کشور هستند که برای اولین بار در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه رسما به مردم و دشمنان ایران اسلامی ارائه شدند.

این موشک‌ها همنام خانواده‌ای از مهمترین و مشهورترین راکت‌های ایرانی بوده که در دهه 1370 تولید شده، دارای چند گونه مختلف با بردهای اعلام شده 125 تا 270 کیلومتر و سرجنگی 450 تا 900 کیلوگرم هستند. از این رو دوربردترین و مخرب‌ترین راکت‌های ایرانی نیز محسوب می‌شوند.

راکت‌های سوخت جامد زلزال مانند تمام راکت‌ها فاقد سامانه‌های هدایت و کنترل بوده و خطای ذاتی محسوسی دارند. اساساً این گونه سلاح‌ها طراحی و ساخته می‌شوند تا حجم آتش و قدرت تخریب بالا را با هزینه چندین برابر کمتر از موشک‌ها ایجاد کنند.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
موشک زلزال در زمینه تصویر مشاهده می‌شود

به طور کلی راکت‌ها پرتابه‌هایی با پیشران راکتی (غیر هواتنفسی) و بدون هدایت هستند یعنی پس از تنظیم اولیه به سمت مختصات هدف، شلیک شده و بعد از آن دیگر قابل هدایت و کنترل نبوده و در نتیجه دقت آنها عمدتاً بستگی به مراحل قبل از شلیک دارد. اما موشک‌ها با برخورداری از سامانه‌های هدایت و کنترل به طور معمول تا آخرین مراحل قبل از اصابت به هدف قابلیت تصحیح مسیر برای افزایش دقت دارند.

البته برای کاهش خطای ناشی از ورودی‌های اغتشاشی در طی پرواز نظیر شرایط جوی و برای پایدارسازی راکت از روش‌های فعال و غیرفعالی استفاده می‌شود که ایجاد دوران حول محور طولی ویا تعبیه بالک در انتها از جمله این دو روش هستند.

در نتیجه حذف سامانه‌های پردازشگر، حسگرها و سامانه‌های هدایت و کنترل و عملگرها جدا از بحث کاهش وزن برای یک طراحی مشخص، مزیت بزرگی به نام ارزان‌قیمت بودن راکت و سرعت و سادگی تولید ایجاد می‌شود که برای انهدام و آسیب‌زدن به اهداف غیر نقطه‌ای آن را به سلاح مناسب و شاید ایده‌آلی تبدیل می‌نماید که از هزینه‌های کلی درگیری با دشمن می‌کاهد ضمن اینکه طول مدت انبارداری راکت را افزایش و هزینه‌های این دوره را نیز کاهش می‌دهد زیرا نیاز به بررسی سامانه‌های فوق از بین می‌رود.

به نظر می‌رسد فعالیت‌های مختلفی برای کاهش خطای راکت‌های زلزال در نیروهای مسلح صورت گرفته است. یکی از این موارد طراحی پرتابگر جدید تک‌فروندی در وزارت دفاع بود که باعث کاهش خطای این موشک‌ها از حدود 5 درصد در بیشینه برد به مقادیر کمتر از آن شد.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
راکت زلزال-1 روی پرتابگر تک‌فروندی

اما در سال 1391 و توسط فرمانده کل سپاه، خبر از موفقیت پروژه‌ای برای کاهش خطای راکت زلزال به کمتر از 50 متر داده شد. همچنین برد این راکت‌ها در حدود 300 کیلومتر عنوان گردید. هر چند اشاره‌ای به نحوه کاهش این خطا نشد اما دو گمانه اصلی برای این موضوع قابل طرح بود.

یک گمانه، تبدیل راکت به موشک با افزودن سامانه‌های هدایت و کنترل و ناوبری و دیگری بهینه‌سازی کامل پرتابگر، افزایش کیفیت تولید و مونتاژ بخش‌های مختلف سازه و بدنه راکت و بهبود عملکرد پیشران سوخت جامد آن که خطاهای ناشی از عملکرد آن مانند جرم سوخت قالب‌گیری شده یا مدت زمان سوزش آن به تنهایی توان ایجاد دستکم 2 تا 4 درصد خطا در برد را دارد.

همچنین مشخص نگردید بهسازی‌ها بر روی راکت‌های تولید شده زلزال قابل اجراء بوده یا تغییرات در خط تولید آن صورت گرفته و خطای راکت‌های تولیدی جدید کاهش یافته است.

به گزارش مشرق، پس از گذشت 1.5 سال از مصاحبه فوق و در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه در اردیبهشت ماه سال جاری، موشکی با نام زلزال نمایش داده شد که ممکن است محصول پروژه فوق یا ادامه منطقی آن بوده باشد.

موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
موشک زلزال بارشی

هر چند در وهله اول موشک زلزال کاملاً مشابه خانواده موشک‌های سوخت جامد فاتح-110 به نظر می‌رسد اما با دقت در بخش‌های مختلف آن تفاوت‌هایی قابل تشخیص است. البته موشک فاتح-110 و راکت زلزال مشخصات نزدیکی دارند خصوصاً قطر بدنه آنها در برخی نمونه‌ها کاملاً یکسان است.

همچنین برد نمونه‌های آخر زلزال نیز با نسل سوم و چهارم فاتح-110 تقریباً یکسان و در حدود 300 کیلومتر است.
 
خصوصیات ظاهری

موشک زلزال از بال‌های انتهایی و سطوح مثلثی یکنواخت کننده جریان در جلوی آنها بهره می‌برد که مشابه طرح مورد استفاده در فاتح-110 اما با زوایای هندسی متفاوت برای لبه‌های حمله و فرار در این سطوح است. این تفاوت‌ها ناشی از طراحی مجدد آنها متناسب با ویژگی‌های موشک زلزال بوده زیرا در سایر گونه‌های فاتح-110 شامل موشک ضد کشتی خلیج فارس و موشک‌های هرمز-1 و 2 این اختلاف با فاتح-110 دیده نمی‌شود.

همچنین بال و سطح مثلثی جلوی آن به واسطه یک قطعه به بدنه موشک زلزال متصل شده‌اند در حالی که اتصال این دو بخش به بدنه در خانواده فاتح-110 مستقل از هم است.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
بال انتهایی در موشک زلزال بارشی (زمینه تصویر بالا)، موشک فاتح-110 (تصویر پائین)
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
تفاوت زوایای هندسی بال و سطح مثلثی در زلزال بارشی و هرمز-2

اما بالک‌های کنترلی زلزال، مثلثی کامل نبوده و به شکل ذوزنقه قائم الزاویه هستند. همچنین محل قرارگیری محور عملگرهای این بالک‌ها نسبت به فاتح-110 جلوتر است. همچنین کلاهک موشک زلزال به شکل مخروط ساده بوده در حالی که این بخش در فاتح-110 از ترکیب دو بخش مخروطی با هم ساخته شده است.

 موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
تفاوت شکل بالک کنترلی در فاتح-110 (سمت راست) و موشک زلزال بارشی
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
کلاهک فاتح-110 (تصویر بالا) و موشک زلزال (تصویر پائین)


بخش مربوط به هدایت و کنترل نیز در موشک زلزال چیدمان طولی متفاوتی داشته، ساختار انطباق آن با بخش پیشران و کلاهک موشک، متفاوت با فاتح-110 بوده و به واسطه یک بخش استوانه‌ای با قطر کمتر به پیشران متصل می‌شود.

مشابه این ساختار در راکت‌های زلزال نیز دیده می‌شود. در واقع بخش هدایت و کنترل در موشک زلزال عملاً در محلی که موتورهای راکتی دورانی در راکت زلزال قرار داشتند جانمایی شده و در مقایسه با فاتح-110 نسبت به دماغه، عقب‌تر قرار گرفته است.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
محل قرارگیری بخش هدایت در موشک زلزال بارشی

از تصویر فوق به نظر می‌رسد بخش هدایت و کنترل در موشک زلزال بارشی نسبت به بخش مشابه در فاتح-110 کوتاه‌تر است که در تصویر اول این گزارش نیز بین دو موشک زلزال و خلیج فارس قابل مقایسه است.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
بخش هدایت و کنترل در موشک فاتح-110

این شواهد می‌تواند نشان دهد هر چند از تجارب موشک فاتح-110 و برخی بخش‌های آن در موشک زلزال استفاده شده اما این دو در واقع تا حدود زیادی نیز متفاوت از هم هستند.

توانمندی عملیاتی

در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه اعلام شد یک موشک زلزال از نظر عملکردی با 36 راکت زلزال برابری می‌کند. این عدد نشان‌دهنده میزان کلی افزایش دقت موشک زلزال نسبت به راکت است. در واقع برای انهدام هدفی مشخص که برای آن یک موشک زلزال مصرف می‌شود، با در نظر گرفتن خطای راکت‌های زلزال باید 36 راکت شلیک شود.

مشابه همین روند در مورد سایر پرتابه‌های بدون هدایت و هدایت شونده مشابه آنها نیز دیده می‌شود. به عنوان مثال یک گلوله توپ هدایت شونده کراسنوپل قیمتی بین 20 تا 30 برابر یک گلوله توپ معمولی با کالیبر یکسان داشته اما اثرگذاری عملیاتی آن بین 40 تا 50 برابر بیشتر عنوان می‌شود.

به گزارش مشرق، در نمایشگاه مذکور همچنین موشک زلزال با سرجنگی بارشی نیز نمایش داده شده بود که برای انهدام اهداف دارای مساحت بالا طراحی شده از جمله فرودگاه‌ها، باندهای پرواز و منطقه استقرار تجهیزات و ادوات دشمن؛ سرجنگی بارشی این موشک شامل 30 بمب 17 کیلوگرمی بوده که در ارتفاع مناسب از هدف بسته به وسعت مد نظر برای تأثیرگذاری، بمب‌ها رها شده و روی هدف فرود می‌آیند و از این منظر هم توانی برابر با دهها راکت زلزال دارد.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
موشک زلزال بارشی
 

موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
سرجنگی موشک زلزال بارشی

نحوه پخش شدن این بمب‌ها نیز بر اساس دوران موشک حول محور طولی خود است. در راکت‌ها از این دوران برای پایداری در برابر نیروهای اغتشاشی استفاده می‌شود اما در موشک‌ها با توجه به وجود سامانه هدایت و کنترل نیازی به این ترفند نیست.

در اینجا از این دوران به عنوان یک مکانیزم خودکار برای پخش بمب‌ها بر روی هدف استفاده می‌شود. ظاهراً این دوران با ایجاد زاویه انحراف در هر چهار بالک کنترلی تولید می‌گردد.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
نمایش گرافیکی عملکرد جدایش بمب‌ها در موشک زلزال بارشی

این بمب‌ها که دارای بالک‌های پایدارساز بازشونده هستند با فرود تقریباً عمودی روی هدف توانایی تأثیرگذاری بر اهدافی مانند کمپ‌های استقرار نیروهای دشمن، محل‌های استقرار ادوات زرهی سبک و خودروهای راهکنشی، توقفگاه‌های هواپیماها و بالگردها را همانند باندهای پروازی دارند در حالی که پس از جدا شدن این بمب‌ها از موشک اصلی امکان انهدام آنها برای دشمن عملاً وجود نداشته و تأثیرگذاری آن روی هدف، قطعی خواهد بود.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
پراکنده شدن بمب‌ها پس از جدایش از موشک بر فراز هدف

یک گونه دیگر از مهمات چندگانه حمل شونده در کلاهک نیز در کنار موشک زلزال بارشی نمایش داده شد. این مهمات دارای یک بدنه استوانه‌ای و بالک‌های کنترلی در انتهای بدنه بوده و به نظر می‌رسد در هر موشک حامل، امکان جای‌دهی 4 فروند از آنها وجود داشته باشد. در این صورت هر یک از آنها می‌توانند در حدود 100 کیلوگرم یا بیشتر جرم داشته باشند.
 

موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
مهمات هدایت شونده در کلاهک موشک

شکل انتهای بدنه آن نیز می‌تواند نشان‌دهنده وجود پیشران سوخت جامد در آن باشد. نکته قابل توجه دیده شدن یک جستجوگر راداری کوچک در کنار این مهمات در بخشی دیگر از نمایشگاه است که ابعادی قابل مقایسه با قطر بدنه آن دارد.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
مهمات هدایت شونده، 4 بالک کنترلی و جستجوگر راداری

به گزارش مشرق، این مسئله در کنار وجود بالک‌های کنترلی در این مهمات که قاعدتاً باید توسط سامانه هدایت و کنترل و بر اساس هدفگیری به کار گرفته شوند احتمال ارتباط این مهمات با جستجوگر فوق را پررنگ‌تر می‌نماید. چنین ترکیب سلاحی در صورت وجود، وسیله‌ای مؤثر در برابر گروهی از شناورهای رزمی در برخی شرایط خواهد بود.

موشک زلزال و گونه بارشی آن تکمیل کننده آرایه راکت‌های دوربرد و موشک‌های کوتاه‌برد در نیروهای مسلح ایران هستند که ضمن افزایش انعطاف‌پذیری عملیاتی در برابر اهداف مختلف دشمن، تأثیرگذاری بالاتری نیز نسبت به راکت‌های مشابه پیش از خود دارند.

این موشک‌ها می‌توانند از پرتابگرهای تک فروندی و دو فروندی متحرک کششی و قاعدتاً از پرتابگرهای 3 فروندی شلیک شده و به عنوان یک سلاح واکنش سریع، با سرعت آماده‌سازی بالا، عمر انبارداری چندین سال و دقت بسیار خوب به انهدام اهداف مختلف دشمن بپردازند.
 
موشک زلزال و زلزال بارشی؛ جدیدترین اعضای خانواده زلزال
پرتابگرهای مختلف خانواده موشک فاتح-110 و راکت زلزال


پروژه موشک زلزال در صورتی که بر اساس ایجاد تغییرات و ارتقاء راکت‌های تولید شده زلزال تعریف شده باشد از ارزشی بسیار بالاتر برخوردار است. ارزشی که موجب شکل‌گیری پروژه‌های متعددی برای هدایت‌پذیر کردن راکت‌های سطح به سطح و هوا به سطح تولید شده، در دنیا شده است.

اما در صورتی که موشک‌های زلزال حاصل تغییر در خط تولید راکت‌های زلزال بوده یا اساساً موشکی جدید بر مبنای همه تجارب گذشته باشند نیز دارای ارزشی بالا در جهت توانمندسازی هر چه بیشتر نیروهای مسلح در رویایی بهینه و مؤثر با دشمن هستند.

یکی از موضوعاتی که همواره رسانه های غربی و صهیونیستی ادعا می کنند، واگذاری راکت های زلزال و دانش مربوط به تولید آن از سوی کشورمان به رزمندگان مقاومت است و حال با این دستوارد جدید، باید منتظر ماند و دید کابوس صهیونیست ها از تبدیل بارش زلزال ها به زلزال های بارشی، چقدر در نابودی این رژیم جعلی و کودک کش تسریع می بخشد.

منبع: مشرق نیوز




قدرت نظامی ایران
شنبه 93/5/18 ساعت 3:9 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر سیاری:

قدرت نظامی ایران در دریا برای پاسخ سخت به تهدید دشمنان آماده است

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: پیشرفت های نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران اکنون به جایگاهی رسیده است که پاسخ آن برای تهدیدکنندگان کشورمان،واکنشی سخت خواهد بود.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ امیر دریادار حبیب‌الله سیاری روز جمعه در یادواره سرلشگر شهید منفرد نیاکی که در روستای نیاک از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل برگزار شد، افزود: ارتش ایران در منطقه و در فرا منطقه همه‌چیز را رصد می‌کند و هرگونه حرکتی را تحلیل می‌کند و متناسب با موقعیت، ظرفیت‌های لازم را در نیروهای مسلح ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: اکنون با تلاش و همت شبانه‌روزی نیروهای جان‌برکف نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امنیت کالا و ناوگان باربری خطوط کشتیرانی ایران در دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها در کنترل کامل است و جواب دندان‌شکنی در صورت حمله دزدان دریایی خواهد داد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، با تأکید بر این‌که از رصد تهدیدات دشمن غافل نیستیم، گفت: ارتش در کنار سایر نیروهای مسلح اجازه هیچ حرکتی را به دشمنان نخواهد داد و هر تهدیدی که جنبه عملی و عینی به خود گیرد در همان ابتدا سرکوب خواهد کرد.

امیر دریادار سیاری، به انجام مأموریت ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد، خلیج عدن، دریای سرخ و غیره اشاره کرد و گفت: نیروی دریایی ارتش در آب‌های بین‌المللی افتخارآفرینی می‌کنند و در جنگ سخت تمام تجهیزات را برای مقابله با دشمن به کار می‌گیریم.

وی، دشمن‌شناسی، دشمن‌ستیزی، امید به آینده، توکل به خداوند، مدیریت جهادی، علم و دانش و مؤمن بودن را نشان‌دهنده اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دانست و با تأکید بر آمادگی برای مقابله با جنگ نرم و سخت دشمنان، خاطرنشان کرد: رزمندگان در دوران دفاع مقدس در مقابل جنگ سخت رژیم بعثی ایستادگی کردند و پیروز شدند و امروز نیز از هیاهوی دشمن هراسی ندارد و در مقابل هر دشمنی ایستادگی خواهد کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش به راهکاری‌های مقابله با جنگ نرم دشمن اشاره کرد و گفت: ولایتمداری نخستین راهکار مقابل با تهاجم فرهنگی دشمن است و آنچه مقام معظم رهبری می‌فرماید باید دنبال کنیم.

به گزارش ایرنا، امیر سیاری در بخش دیگری از سخنان خود، اقتدار و سربلندی امروز کشور را به برکت خون‌های پاک شهیدان و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری دانست و تأکید کرد: اگر در عرصه‌های بین‌المللی مسئولان سیاسی ایران بااقتدار سخن می‌گویند، این قدرت را مرهون خون شهدا هستیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش از سرلشکر شهید منفرد نیاکی به‌عنوان مرد شکست‌ناپذیر دوران دفاع مقدس یادکرد و گفت: شهید منفرد نیاکی پس از بازنشستگی نیز دست از مجاهدت‌ها نکشید و تا پای شهادت از کشور دفاع کرد.

باشگاه خبرنگاران




ناوشکن دماوند
شنبه 93/5/11 ساعت 9:19 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

نخستین تصاویر از حضور ناوشکن دماوند در دریای خزر + ویژگی‌ها

ناوشکن دماوند یا همان جماران2 به‌عنوان جدیدترین ناوشکن ایرانی قرار است به‌زودی رونمایی شود و به رادار عصر که یک رادار آرایه فازی سه‌بعدی و همچنین سامانه موشکی صیاد2 تجهیز شده است.
به گزارش مشرق، ناوشکن جمهوری اسلامی ایران، دماوند (جماران 2) که در کلاس موج ، طراحی و ساخته شده است روزهای 25 و 26 تیرماه جاری روانه آب های نیلگون خزر شد.

ناوشکن دماوند را که در مراحل تست نهایی قرار دارد به پهپادهای شناسایی و رزمی مجهز شده و علاوه بر فناوری استفاده از پهپاد، نسبت به ناوشکن جماران1، از کروزهای دریایی به‌روز‌تر و پیشرفته‌تری نیز استفاده شده است.

این ناوشکن نسبت به نمونه مشابهش که همان ناوشکن جماران است، طول بیشتر ولی در عین حال وزن کمتر و قابلیت‌های بیشتری در حوزه تجهیزات و تسلیحات، حمل نفرات و قدرت مانور و چالاکی بالایی دارد.

این شناور با قابلیت تدافع، تهاجم و رهگیری همزمان اهداف هوایی، سطحی و زیرسطحی، مسلح سامانه موشکی کروز، اژدرافکن، سامانه‌های توپ 76 و 40 میلی‌متری، سامانه‌های پردازش راداری، رادارهای تاکتیکی سطحی و هوایی است.

این ناوشکن همچنین مجهز به سامانه جامع مدیریت نبرد و جنگ الکترونیک بوده و قابلیت حمل بالگرد را همچون جماران1 داراست.

به‌کارگیری رادار کنترل آتش با قابلیت ردیابی جنگنده‌ها و موشک‌های کروز، به‌کارگیری سامانه کنترل مانیتورینگ به‌منظور کنترل و هماهنگی عملیاتی فی‌مابین موتور، شافت، پروانه و ناوبری و به‌کارگیری سیستم رانش با توان بالا جهت تأمین سرعت بهینه شناور از نقاط برجسته این شناور است که نسبت به پروژه مشابه قبلی ارتقا یافته و بهینه‌سازی شده است.



بومی‌سازی تجهیزاتی مانند رادار هوایی، سونار فعال و غیرفعال، رادار کنترل آتش، سامانه‌های مخابرات داخلی  و تهدادی دیپر از تجهیزات از دیگر ویژگی‌های ناوشکن دماوند اعلام شده است که مجموعه این تجهیزات به‌صورت بومی در سازمان‌های تابعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید شده است.

ناوشکن پیشرفته جماران2 حدود 100 متر طول و بیش از 1300 تن وزن دارد و از کاربردی‌ترین ناوشکن‌های موجود در دنیا به شمار می‌آید، هزینه ساخت ناوشکن جماران2،‌ براساس اعلام مقامات نظامی کشورمان، یک‌چهارم قیمت مشابه خارجی آن است.

این ناوشکن که در 27 اسفند سال 91 توسط ریاست جمهور وقت و سرلشکر فیروزآبادی فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح  جمهوری اسلامی ایران و سایر مقامات لشکری و کشوری به طور رسمی به آب انداخته شده بود در نهایت پس اتمام فعالیت های باقی مانده و انجام تست های ساحل عازم دریای خزر شده و مورد آزمایش قرار گرفت.

عملیات دو روزه در تاریخ‌های 25 و 26 تیرماه جاری به منظور آموزش و تحویل دهی هر یک از سامانه ها به ناوگان شمال جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

این ناوشکن مجهزترین ناوشکن جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر بوده که قابلیت حمل بالگرد را نیز دارد مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین سامانه های تسلیحاتی، الکتریکی و ناوبری روز دنیا بوده و از سیستم‌های پیچیده دفاعی برخوردار است.

یکی از مهمترین تجهیزات نصب‌شده روی این ناوشکن، رادار عصر است. رادار عصر، اولین رادار سه‌بُعدی آرایه فازی ایران است, این رادار قادر است اهداف را تا شعاع 200 کیلومتری کشف کند.

از مهمترین ویژگی‌های این رادار، قابلیت کشف و رهگیری اهداف هوایی و سطحی،‌ توانایی رهگیری 100 هدف به‌صورت همزمان و مقابله با جنگ الکترونیک است.

این رادار که توسط متخصصان کشورمان و به‌صورت کاملاً بومی تولید شده است، پیشتر و در سال 92 رسماً رونمایی شده بود.

نصب این رادار روی ناوشکن دماوند، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد دماوند است که حتی ناوشکن جماران نیز از آن بی‌بهره است.

ناوشکن دماوند توسط کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با همکاری حدود 400 دانشگاه، مرکز تحقیقاتی و تولید کنندگان و صنایع ایرانی ساخته شده است.

نمونه نخست این کلاس  از  ناوشکن در جنوب ایران با عنوان ناوشکن جماران به ناوگان آب های نیلگون خلیج فارس پیوسته است.

ناوشکن جمهوری اسلامی ایران، دماوند در شهر بندرانزلی به زودی در مراسمی ویژه به ناوگان شمال جمهوری اسلامی ایران واگذار می‌شود.

افزوده شدن این ناو قدرتمند با به روزترین سامانه های بومی به سه ناوچه رده پیکان در ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش ارتش جمهوری اسلامی ایران  نقش بسیار مهمی در ارتقاء توان رزمی و البته بازدارندگی چند منظوره این نیرو در آب های بزرگترین دریاچه جهان دارد.

معدود کشورهایی در جهان از توانایی ساخت تجهیزات دریایی برخوردار هستند اما جمهوری اسلامی ایران، پتانسیل خوبی را در ساخت تجهیزات دریایی به دست آورده و قطعا حرکت و نگاه ما به آینده است و در آینده دستاوردهای ارزشمند دیگری نیز رونمایی می شود.

منبع:مشرق نیوز




تجهیزات متناسب با تهدیدات
شنبه 93/5/11 ساعت 9:16 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

ساخت تجهیزات متناسب با تهدیدات توسط وزارت دفاع

جانشین وزیر‌ دفاع با بیان اینکه "وزارت دفاع موظف است نیازها و تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را تأمین کند"، تاکید کرد که این وزارتخانه همواره در تلاش است تا با رصد تغییرات تهدیدات دشمنان، تجهیزات متناسب با تهدیدات روز را در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد.
به گزارش مشرق، امیر امیر حاتمی در گردهمایی بسیجیان وزارت دفاع با اشاره به‌ بیانات فرمانده کل قوا مبنی بر اینکه "بسیج متن حرکت‌ نظام است و همه باید بسیجی باشیم"، افزود: اگر ‌تلاش و جهاد مخلصانه ‌رزمندگان نیروهای مسلح و بسیجیان جان بر کف ‌در دوران دفاع مقدس نبود یقیناً امروز ‌نظام اسلامی به این درجه از عزت‌، اقتدار و شکوه نمی‌رسید.‌

وی با تبیین جایگاه وزارت دفاع در نیروهای مسلح، گفت: ‌همان‌طور که فرمانده معظم کل قوا فرمودند ‌«‌وزارت دفاع حساس‌ترین نقطه نظام است»، پس بر همه متخصصان متعهد صنعت دفاعی و دانشمندان جوان و باانگیزه فرض است تا در این جایگاه مقدس و سرنوشت‌ساز تمام همت و توان خود را برای تقویت بنیه دفاعی کشور بسیج کرده و در این راستا بسیجیان صنعت دفاعی در خط مقدم این جهاد قرار دارند و بسیجیان ‌به خوبی در دوران دفاع مقدس و بعد از آن در عرصه‌های سازندگی ثابت کرده‌اند که از ظرفیت و توان بالایی در تحقق آرمان‌های والای انقلاب اسلامی برخوردارند.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین با بیان اینکه "وزارت دفاع موظف است نیازها و تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح را در تمامی ابعاد تأمین کند"، تصریح کرد: وزارت دفاع همواره در تلاش است تا با رصد تغییرات تهدیدات دشمنان، تجهیزات و فن‌آوری متناسب با تهدیدات روز را در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد و اگر روحیه بسیجی و معرفت بسیجی در بین کارکنان‌ وزارت دفاع فراگیر شود ‌این مسئولیت سنگین با موفقیت هرچه بیشتر انجام خواهد شد‌.

حاتمی ‌ادامه داد: ملت سربلند ایران اسلامی با صلابت و اقتدار توانسته ‌طی 35 سال گذشته با انواع دشمنی و توطئه ‌استکبار جهانی مسیر رشد و پیشرفت را به خوبی ‌طی کند و بسیجیان وزارت دفاع باید با توسعه فرهنگ بسیجی و روحیه حماسی و مدیریت جهادی نقش اساسی اساسی در ‌عرصه پیشرفت صنعت دفاعی و تولید قدرت ملی برای ارتقای توان بازدارندگی نظام مقدس اسلامی ایفا کنند.

جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه "بی‌تردید بسیج و فرهنگ و تفکر بسیجی به عنوان یکی از رموز ماندگاری و بالندگی انقلاب و اقتدار کشور از مهم‌ترین عوامل ناکامی و شکست جبهه استکبار جهانی در مصاف با ملت ایران بوده است"، تاکید کرد: بسیج با نشان دادن قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بزرگ و برخورداری از تاثیرگذاری‌های راهگشا و سرنوشت‌ساز تحت ‌تعالیم الهی حضرت امام (ره) و منویات و راهبردهای مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای عزیز (مدظله العالی) هم‌اکنون به مدلی کارآمد و فراملی در عرصه جهانی تبدیل شده است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه "باید در وزارت دفاع بیش از 50 هزار بسیجی داشته باشیم"، گفت: امروز بحمدالله وزارت دفاع به برکت خون پاک سه وزیر شهید و هزار شهید صنعت دفاعی و با تلاش بسیجیان عزیز به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته است و باید تلاش شود فرهنگ بسیجی بیش از پیش در وزارت دفاع و در بین کارکنان فراگیر شود.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

سامانه موشکی و راداری جدید
جمعه 93/5/10 ساعت 11:53 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

رونمایی از سامانه موشکی و راداری در شهریور امسال

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: 31 شهریور ماه امسال از چندین سامانه موشکی و راداری در کشور رونمایی می‌شود.
به گزارش مشرق، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی در حاشیه یادواره شهدای سایت رادار سوباشی در کبودراهنگ اظهار کرد: 31 شهریورماه امسال از چندین سامانه موشکی و راداری در کشور رونمایی می‌شود که این سامانه و رادارها را در نقاط مختلف کشور گسترش داده‌ایم.

وی ادامه داد: منطقه پدافند هوایی غرب یکی از مناطق مهم، کلیدی و استراتژیک است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا تصریح کرد: رادار سایت سوباشی یکی از سایت‌های استراتژیک پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی بود که پس از پذیرش قطع‌نامه مورد حمله هوایی بعثی‌ها قرار گرفت و آن‌ها با این عمل ثابت کردند از خونریزی ابایی ندارند.

اسماعیلی همچنین با اشاره به اینکه شهیدان به ویژه شهدا رادار سوباشی ثابت کردند در کشور ما شهادت از جنس انتخاب است و اتفاقی نیست خاطر نشان کرد: مراسم پاسداشت شهدای سایت سوباشی امسال با تقارن با ماه مبارک رمضان و روز مقدس قدس رنگ بوی خاصی دارد.

وی ادامه داد: امروز پس از گذشت 35 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دفاع جانانه 8 ساله در برابر دشمنان ملت بزرگ ایران به ویژه جوانان با حضور در راهپیمایی روز قدس ثابت کردند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان سمبل و الگوی اسلامی الهی واقعی مطرح است.

منبع: مشرق نیوز


برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

احترام ناو امریکایی 1
جمعه 93/5/10 ساعت 11:40 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
جایگاه فعلی نیروی دریایی در گفتگو با دریادار سیاری؛

رهبر انقلاب درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟/ ماجرای احترام ناو آمریکایی به ناو سبلان/ در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و این خیلی برایشان سخت است

رهبر معظم انقلاب به من فرمودند خوب است مردم بدانند یکی از نتایج عملیات‌های نیروی دریایی این است که اقتصاد کشور سالم مانده است.

گروه دفاعی مشرق - قرارمان با فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی برای روز نوزدهم ماه رمضان بود، وارد اتاقش که شدیم به جای آن لباس یکدست سفید همیشگی که در عکس‌ها دیده بودیم پیراهن مشکی‌اش توجهمان را جلب کرد. امیر دریادار دکتر حبیب الله سیاری جزو تفنگداران دریایی است که در مقاومت 34 روزه خرمشهر قبل از سقوط آن حضور داشته و به قول خودش از یک سال قبل از جنگ تا چهار ماه بعد از آن در مناطق عملیاتی جنوب بوده است. امیر سیاری برایمان از سختی‌های جنگ دریایی در هشت سال دفاع مقدس، از تنها رویارویی مستقیم ایران و آمریکا در عرصه دریا و از جایگاه فعلی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان گفت.

رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

صدام در شصت و هفتمین روز جنگ در دریا شکست خورد

نیروی دریایی چون محل عملیاتش در آب است و تخصص محور و تجهیزات محور است و عامه مردم نمی‌توانند در آن شرکت کنند، پوشش خبری و آشنایی مردم با آن هم کمتر است. تا جایی که یکبار رهبر معظم انقلاب به من فرمودند خوب است مردم بدانند یکی از نتایج عملیات‌های نیروی دریایی این است که اقتصاد کشور سالم مانده است. یعنی این موضوع باید به مردم منتقل شود که یکی از نتایج عملیات‌های نیروی دریایی این است. مثلاً در عملیات مروارید در آذرماه 1359 ما عراق را محاصره دریایی کردیم یعنی عبور و مرور بنادرش بسته شد. بزرگ ترین ضربه ای که شما می توانید به یک کشور وارد کنید، این است که محاصره دریایی و اقتصادی اش بکنید.

چرا محاصره دریایی و اقتصادی را توأم با هم می‌گوییم؟ چون 90 درصد واردات و صادرات کشورها از طریق دریاست. وقتی شما عراق را محاصره دریایی کردید، یعنی 90 درصد واردات و صادراتش را مختل کرده اید. یعنی بنادر فاو، بصره و ام القصر عراق محاصره شد. با انهدام سکوهای «البَکر » و «الامیّه » که 90 درصد صادرات نفت عراق از آن طریق بود هم تعطیل شد. ما این کار را در شصت و هفتمین روز جنگ انجام می دهیم و به خاطر برتری دریایی مان نیروی دریایی عراق را شکست می دهیم و در واقع او را محاصره اقتصادی می کنیم. نتایج این قضیه خیلی نتایج ارزشمندی است و شما یقین داشته باشید اگر کشورهای دیگر به عراق کمک نمی‌کردند، نمی توانست منابع مالی جنگ را تأمین کند، چون راه وارادات و صادراتش بسته شده بود.


10 هزار کشتی را در هشت سال دفاع مقدس اسکورت کردیم

اما عراق هم آمد همین کار را در برابر ما انجام دهد و با کمک های خارجی خصوصاً فرانسوی ها که به او بالگرد و هواپیما و موشک ساحل به دریا و مین دادند. برای چه؟ دشمن که نمی‌توانست ما را محاصره دریایی کند، بلکه او می‌خواست خطوط مواصلاتی ما را تهدید و ناامن کند. در همین راستا بود که بحث اسکورت‌ها به وجود آمد.

عراق دنبال این بود که یا از طریق هوا با موشک و هواپیما یا از طریق مین‌های دریایی، از ورود کشتی‌های تجاری ما به بندر امام جلوگیری کند. چرا بندر امام؟ چون مهم‌ترین بندر ما در آن زمان بندر امام بود. بندر شهید رجایی را نداشتیم و نزدیک به 90 درصد کشتی هایمان باید به بندر امام خمینی می رفت. او می خواست این خط را قطع کند و اگر موفق می شد، همان بلایی که ما بر سرش آورده بودیم، بر سر ما آورده بود.

عراق به دنبال این بود که از طریق هوا از ورود نفتکش ها به «خارک » جلوگیری کند. این همه خارک را بمباران کردند علتش جلوگیری از صدور نفت بود. ولی موفق نشد چون نیروی دریایی ما خارک را کاملاً محاصره کرده و تحت کنترل گرفته بود. بعد هم ما توانستیم راه های دیگری مثل جزیره لاوان و شناورها و امثالهم را به کار بگیریم.

پس از این عراق از طریق فرودگاه هایی که در اختیارش بود با هواپیما آمد تنگه هرمز را تهدید کرد تا بتواند خطوط مواصلاتی را تهدید کند. در اینجا هم ما اسکورت ها را داشتیم. یعنی ما در زمان دفاع مقدس نزدیک به 200 مرحله عملیات اسکورت انجام دادیم و 10 هزار کشتی را در مسیر خارک و بندر امام برده‌ا‌یم و آورده‌ایم تا اقتصاد کشور سالم باقی بماند.


رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

اگر اقتصاد کشور سالم نمی‌ماند چه اتفاقی می‌افتاد؟ بزر گترین ضربه‌ای که می‌شود به توان جنگی یک کشور وارد کرد، این است که بتوانید به اقتصادش ضربه بزنید و کاری کنید که نتواند جنگ را پشتیبانی کند. اینها آثار عملیات‌های نیروی دریایی است که خیلی گفته و شنیده نمی‌شود و نه کسی تخصصش را دارد که آن را مطرح کند. اینقدر گفته نشده که آقا فرمودند خوب است مردم اینها را بدانند.

یا در جای دیگری ایشان فرمودند مردم بعضی‌شان ماجرای ناوچه پیکان را می‌دانند؛ اما این را نمی‌دانند زمانی که همه چیزِ ما به نفت بند بود و آنها می‌خواستند این را قطع کنند، نیروی دریایی جوهر خود را نشان داد و چقدر تلاش کردند تا کشتی های ما از دریا سالم عبور کند. خب اینها را فقط ایشان متوجه هستند که چه اتفاقی افتاده است وگرنه خیلی‌ها اهمیت دریا برای کشور و اهمیت برقراری امنیت در دریا برای امور نظامی و اقتصادی را نمی دانند. لذا برتری ما در جنگ دریایی حرف درستی است.

برتری ما در فکر و تاکتیک و تکنیک بود. البته از نظر شناورها هم ما برتر بودیم. منتها ما در منطقه دوم دریایی بوشهر درگیر بودیم که بیشتر از ناوهای موشک انداز استفاده می کردیم. دشمن هم در همین رده، ناوهای موشک انداز «اوزا» داشت که شرقی و روسی بود و ناوهای ما غربی بود. توان بالگردی ما هم کمی بیشتر از آنها بود، پشتیبانی را ما هم می‌توانستیم از طریق مناطق دورتری مثل بندرعباس داشته باشیم. ولی محل جوری بود که آنها می توانستند از شرایط جغرافیایی هم برای ضربه زدن به ما استفاده کنند. ولی عشق بچه‌ها و اعتماد به نفس به وجود آمده باعث شد ما بتوانیم در شصت و هفتمین روز جنگ کمر نیروی دریایی عراق را بشکنیم. بعدش هم دیگر با موشک و هواپیما و مین و اسکورت درگیر بودیم که فشار زیادی هم آمد ولی به لطف خدا آنها را پشت سر گذاشتیم.


آمریکا وارد خلیج فارس شد تا سیادت ایران بر آن را از بین ببرد

عراق دنبال این بود که تسلط بر خلیج فارس را از آن خود کند. از طریق دریا که نتوانست و رفت سراغ این که از طریق هوایی موفق شود. ما هم تا مقطعی برتری هوایی داشتیم و او موفق نبود و جمهوری اسلامی به هر صورت نگذاشت این اتفاق بیفتد. اما آمریکایی ها وارد شدند و مثلاً آمدند کشتی های کویت را اسکورت کردند و گفتند با پرچم آمریکا می رود. به هرصورت اتفاقاتی افتاد و آنها در اسکورت کشتی های کویتی موفق نبودند.

البته ورود آمریکا هم به معنای ورود به آب‌های ما نبود و ما اجازه ندادیم. ما مطابق قوانین بر آب های سرزمینی و تحت نظارتمان کنترل داشتیم و آنها یا در آب‌های آزاد بودند یا در آب‌های برخی کشورهای دیگر. شاید یکی از علل درگیری مستقیم آنها با ما این بود که دوست داشتند ما کوتاه بیاییم که عراقی ها یا آنها یک سیادت کلی بر دریا داشته باشند و مثلاً اعلام کنند همه چیز در خلیج فارس در اختیار ماست. این خیلی برای آنها مهم بود. چون آن زمان بحث انرژی و صادرات و وابستگی کشورها به خلیج فارس مطرح بود. مثل همین موضوعاتی که امروزه هم مطرح می کنند که ما برای امنیت آمده ایم و دوست دارند به کشورهای جهان بگویند اینجا همه چیز در اختیار ماست. ولی عملاً این گونه نبود و سیادت جمهوری اسلامی ایران بر دریاها به همین راحتی از بین نمی رفت.


آمریکایی‌ها گفتند شهامت را از تیربارچی ناوشکن «سهند » یاد گرفتیم

تنها درگیری مستقیم بین ایران و آمریکا همین درگیری است که حول موضوع سکوهای نفتی اتفاق می‌افتد. آمریکا تمام توانش اعم از موشک و اژدر و هواپیما را به کار گرفت. چون خیلی هم دل پری داشت که نتوانسته بود در سایر عرصه ها بویژه اسکورت کشتی های تجاری آنجور که باید و شاید خودش را نشان بدهد، لذا همه توانش را به کار گرفت.

واقعاً روزی بود که درست است ناوشکن «سهند» مان غرق شد، «جوشن» مان غرق شد، «سبلان» مان آسیب جدی دید و شهدای زیادی تقدیم انقلاب شد، اما واقعاً برای نیروی دریایی یک پیروزی بود. برخوردی که فرماندهان ناوشکن سهند یا جوشن با آمریکایی ها دارند برای آنها واقعاً درس بود. وقتی موشک هایشان را قفل می کنند روی آنها و می گویند ما به هر طریق ممکن شما را می زنیم و هیچ راه نجاتی ندارید و تمام سیستم هایتان را از کار می اندازیم و بهتر است تسلیم شوید. تسلیم شدن نه به معنای این که دست ها را بالا ببرند، گفته بودند شما «آدم به دریا » بزنید. این اصطلاحی است که وقتی یک ناو می خواهد غرق شود، همه بپرند در آب. خب اگر ما «آدم به دریا » می زدیم، یعنی تسلیم شده ایم و هرچه شما می گویید. ولی اینها این آرزو بر دلشان ماند و چند بار عنوان کردند که شما آدم به دریا بزنید. ولی جواب شنیدند که کور خوانده اید و ما تا آخر می ایستیم.

سامانه های نرم افزاری را هم با «جنگال» از کار انداخته بودند. ولی معروف است که آمریکایی ها گفته اند ما درس شهامت را از تیربارچی ناوشکن سهند یاد گرفتیم که می گویند در حالی که ناو داشت غرق می شد، او نشسته بود و هنوز داشت رگبار می زد. چون اسلحه اش پدالی بود و او هنوز داشت تیراندازی می کرد. می گویند ما شهامت را از تیربارچی ناوشکن سهند یاد گرفتیم که در حالی که داشت می رفت زیر آب و از بدنش خون می ریخت، هنوز داشت به هواپیماها و بالگردهای آمریکا رگبار می زد. یا جواب می دهند که فکر کرده اید ما تسلیم می شویم؟ ما همان هایی هستیم که شعارمان «هیهات منا الذله» است و تسلیم نمی شویم و با ناومان زیر آب می رویم. همین اتفاق هم افتاد و هرکسی که از «سهند» و «سبلان» و «جوشن» زنده مانده، موج انفجار او را به دریا پرت کرده است. چون وقتی که موشک به یگان شناور می خورد، اگر در سطح بخورد، موج انفجار هر چیزی را پرت می کند و گاهی سلاح ها را از عرشه می کند. اگر داخل هم بخورد که انفجار آنچنانی به وجود می آید. ولی هیچ یک از آن ها نه خودشان در آب پریده اند و نه تسلیم شده اند و تا آخرین لحظه کارشان را می کردند. خیلی ها هم در خود ناو مانده اند. چون ناو فلز است و وقتی موشک به آن بخورد، بدنه ناو دفرمه می شود و درها هم درست حسابی باز نمی شود.

آنها مردانه ایستادند و درس دادند. گاهی یک کلمه در جهان ثبت می شود. تعبیری که امام حسین علیه السلام می‌فرمایند «اگر دین جدم جز با خون من پایدار نمی ماند، پس ای شمشیرها مرا فرا گیرید » یک جمله است ولی در عمل هزار و 400 سال گذشته و ما هنوز به آن افتخار می کنیم. مگر ایشان نمی دانست در برابر آن لشکر عظیم شهید می‌شود؟ چرا می‌دانست ولی یک درس بود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب عاشورا یک حادثه نیست، یک کلاس، یک درس و یک استراتژی و راهبرد است که در برابر استکبار و ظلم اینجور باید ایستاد.


رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

این عملیات نیروی دریایی در 29 فروردین 67 یک درسی بود مثل عاشورا که در برابر استکبار می‌توان ایستاد اگرچه از بین می‌رویم. ولی شعارمان هیهات مناالذله است. ما به این افتخار می‌کنیم. اگرچه خیلی‌ها نه این را می‌دانند، نه بهش توجه می‌کنند و نه دنبال این هستند که چه شد.

ما گاهی با خانواده شهدای همین عملیات بحث داریم که چرا بحثی نمی‌شود و حرفی گفته نمی‌شود؟ ما کاری که می‌توانیم بکنیم این است که یک مراسم می‌گذاریم در شب 29 فروردین که روز ارتش هم هست. این از نظر عقیدتی یک عملیات موفق است. یعنی ما همه داریم تبلیغ می‌کنیم که ای رزمندگان و سربازان! از تجهیزات دشمن نهراسید چون این حرف امام است که ملتی که شهادت دارد اسارت ندارد. شما فکر می‌کنید استکبار از چه چیز ما می‌ترسد؟ از ناومان؟ از هواپیمایمان؟ نه، از آدم‌ها می‌ترسد، از فکر و عقیده می‌ترسد. از در صحنه بودن می‌ترسد. این درس و نمونه‌ای از عاشورا بود، اما چرا در هفته ارتش به آن نمی‌پردازند؟ مگر ما در همه عملیات‌هایمان زده‌ایم و برده‌ایم؟ نه، شهید داده‌ایم، هواپیما از دست داده‌ایم، تانک از دست داده‌ایم. جنگ است دیگر.

پرداختن به این موضوع باید از نگاه عقیدتی و این باشد که ما درسی از عاشورا را پس داده‌ایم و می‌خواهیم همین را ادامه دهیم. یعنی با تجهیزات کم در برابر تجهیزات زیاد با نیروی عقیده بایستیم. احساس خود ما این است و به نظر من این یک عملیات موفق است بخصوص از نظر عقیدتی. تنها این نیست که بگوییم ما زدیم غرق کردیم و امثالهم. نه، ما می‌گوییم ما که توانستیم این گونه در برابر استکبار بایستیم و «نه » بگوییم، یعنی درسی از عاشورا را پس داده‌ایم. هنوز هم کف دریا شهید داریم که در همان اتاق‌هایی هستند که مانده بودند و ما این جمله معروف را می‌گوییم که اینها با خون سرخ خودشان آب‌های نیلگون خلیج همیشه فارس را گلگون کردند. ...




احترام ناو امریکایی 2
جمعه 93/5/10 ساعت 11:40 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

قسمت دوم


اقتدار ایران یعنی ادای احترام نظامی ناو آمریکایی به ناوشکن سهند؛ 20 سال بعد در دریای چین

تبعات و نتایج این رویارویی برای نیروی دریایی واقعاً همین است که ما در برابر دشمنی که بیشتر از همه تجهیزات دارد، باید با همین نگاه عقیدتی ایستادگی کنیم و این را همه پرسنل نیرو می‌دانند و با همین عشق و علاقه در عرصه هستند. امروز اگر ناو شما می‌رود اقیانوس هند جنوبی و دریای چین، برای این است که به آنها ثابت کند من هستم و من توانمندم. چون آنها علاقه‌مند نیستند ناوهای ما بروند آن بخش‌های دنیا. اصلاً علاقه‌مند نیستند.

دفعات اولی که ما رفتیم در دریای سرخ و آمدیم، حضرت آقا فرمودند این حرکات شما الهام بخش و امیدآفرین است. روی حرف های ایشان خیلی باید فکر کرد. الهام‌بخش و امیدآفرین است برای کشورهای منطقه و دشمن نمی‌خواهد این اتفاق بیفتد و ما برویم و مثلاً در یک کشوری پهلو بگیریم. حتی گاهی در مورد ارائه خدمات بندری به ناوهای ما فشار می‌آورند. همین چند وقت پیش ناو ما رفته بود تانزانیا. شرکت‌هایی که آنجا به ناوها خدمات بندری می دهند، گفته بودند شما تحریم هستید، فشار می‌آورند بهشان. آنها نمی‌خواهند ما در عرصه جهانی باشیم ولی ما هستیم.

فروردین ماه سال 91 ناو ما رفت اقیانوس آرام. از هندوستان و مالزی و اندونزی و تنگه مالاکا و خلاصه رفت و در اقیانوس آرام وارد شد و رفت بندر «ژانگ ژیانگ » چین پهلو گرفت. در دریا فاصله کشتی ها از هم زیاد است و روی صفحه رادار فقط یک علامت می بینند و به همین دلیل همدیگر را صدا می‌کنند که شما کی هستید؟ کجا می‌روید؟ ناوگروه ما در مسیر ورودی به دریای چین به ناوگروه آمریکایی‌ها برخورد می‌کند.

آمریکایی‌ها وقتی ما را شناسایی می‌کنند، می‌پرسند: شما اینجا چه کار می‌کنید؟ بچه‌های ما جواب می‌دهند: شما اینجا چکار می کنید، اینجا به ما نزدیکتر است نسبت به شما. آنها جواب می‌دهند: منظورم این نبود، منظورم این بود که اینجا دریا خراب است و در این مسیر که می‌روید، به توفان برخورد می‌کنید. می دانید بچه های ما چه جوابی می‌دهند؟ می گویند: ما مردان دریای سختیم. بعد ناو آمریکایی می‌آید نزدیک ناو ما و می‌بیند ناوشکن سبلان است. همان که آن سال در خلیج فارس زدندش. بچه‌ها گزارش کرده‌اند که ادای احترام رسمی می‌کنند به ناوشکن سبلان. یعنی نشان دادن اقتدار و قدرت حتی با یک ناو. اینجوری است در این عرصه‌ها، ولی آنها خیلی دلشان نمی‌خواهد ما ارتباط داشته باشیم و در خلیج عدن و باب‌المندب باشیم و امنیت ایجاد کنیم و کشتی نجات دهیم و توانمندی‌هایمان را اثبات کنیم. چون همان حرف حضرت آقا می‌شود، یعنی الهام بخشی و امیدآفرینی برای دیگر ملت‌ها.


رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

ناو ایرانی به ایستگاه ساحلی رژیم صهیونیستی هیچ جوابی نداد، یعنی شما موجودیت ندارید دفعه اولی که ما از کانال سوئز عبور کردیم، دنیا چقدر تحت تأثیر قرار گرفت. من همیشه گفته‌ام که دشمن ما بهترین تبلیغ را برایمان کرد. رژیم صهیونیستی خیلی تحت تأثیر بود و یک ماه آماده‌باش بود. همه‌اش می‌گفتند اینها آمده‌اند اینجا چکار کنند؟ ولی جمله‌ای که گفتند، این بود که جمهوری اسامی ایران آمد اعتماد به نفسش را نشان داد. سوابق خبرگزاری های خارجی هست، بروید ببینید مفسران حضور ما در مدیترانه را چگونه تفسیر کرده‌اند. ایستگاه‌های ساحلی هم کشتی‌ها را صدا می‌زنند تا کشتی‌ها بدانند این ساحل صاحب دارد؛ چون اگر صاحب نداشته باشد، به آن نزدیک می‌شوند. دزدهای دریایی از همین ساحل‌ها به وجود می‌آیند و به دریا می‌روند. به همین خاطر ایستگاه‌های ساحلی صدا می‌زنند که شما نزدیک مرزهای ما هستید و ما اینجا هستیم.

در همین دریای مدیترانه یک روز یکی از ایستگاه‌های مرزی رژیم صهیونیستی یکی از ناوهای ما را صدا می‌زند. بچه‌های ما جوابش را نمی‌دهند. یعنی ما اصلاً تو را نمی‌شناسیم، تو اصلاً وجود نداری. خیلی سخت است، نه؟! کجا؟ در دریای مدیترانه. این خیلی مهم است. این حرکت خیلی آموزنده است، یک درس است. یعنی تو اصلاً عددی نیستی، کی هستی تو؟ این خیلی برای طرف مقابل سخت است.

من فکر می‌کنم مهم ترین تبعات و بازتاب‌های این عملیات همین است که برای یک نیرو درس است که پیشینیان ما با حداقل امکانات با همان جمله عاشورا به ما درس می‌دهد در مقابل آن امکانات ایستاده‌اند و می‌شود این گونه عمل کرد. وزن ژئوپولتیکی کشور در دریاها در همین عملیات ها معلوم می‌شود. قرار نیست که همیشه تیراندازی صورت بگیرد، توانمندی‌ها و خواسته‌های ملت این گونه مشخص می‌شود.


 

 

زمان پذیرش قطعنامه همه گریه می‌کردیم

ما توفیق داشتیم که تقریباً از یک سال قبل از جنگ تا چهارماه بعد از قطعنامه در منطقه عملیات بودیم. منتها منطقه ما همین شمال خلیج فارس و آبادان و خرمشهر بود. ما جنگ را از خرمشهر شروع کردیم. از مقاومت 34 روزه و بعد آبادان و بعد هم دریا. عملیات‌های بیت‌المقدس و بدر و خیبر هم به خاطر تجهیزات نیروی دریایی بود که ما را وارد کردند. چون نیروی دریایی به خاطر تجهیزاتی که دارد، خیلی جاها می‌تواند اقدام کند. مثلاً وجود هوا ناوها در جزایر مجنون نعمتی بود. یا عبور از کارون در مرحله اول عملیات بیت المقدس 400 - 300 فروند قایق و هوا ناوهای نیروی دریایی در یک شب تا صبح آن همه آدم را از این طرف به آن طرف رودخانه منتقل کردند. اما زمان پذیرش قطعنامه گمانم آبادان بودم. چون ما آنجا در کنار اروندرود ایستگاه داشتیم که من هم آنجا بودم.

احساسمان هم که این بود که گریه می‌کردیم که چه شده که شعار این بود که جنگ جنگ تا رفع فتنه در عالم! البته این که می‌دانستیم الان خاک ما دست دشمن نیست، قوت قلب به ما می‌داد. ولی خب خیلی به دنبال این بودند که کسی که به آن صورت نامردی وارد خاک ما شد و آن آسیب‌ها را به ما وارد کرد باید آن صورتی که تنبیهی که مدنظر بود و امام همیشه می‌فرمودند، انجام شود. ولی خب ما که در رده‌ای نبودیم که بدانیم تصمیم‌گیران چه می‌گویند. روزهای اول همه گریه می‌کردند تا بعد که حرف امام به میان آمد دیگر کسی روی حرف ایشان نمی‌توانست حرف بزند. چند و چون این را باید از تصمیم‌گیران شنید چون ما که یک رزمنده بودیم.


در دفاع مقدس هم کلاسیک عمل می‌کردیم هم چریکی

این که ما پس از قضیه ناوچه پیکان و سهند و جوشن راهبردمان را از کلاسیک به چریکی تغییر دادیم، درست نیست. چون آمادگی باید متناسب با تهدید باشد یک سیستم هوشمند همیشه باید این آمادگی را داشته باشد تا در برابر تهدید موجود موضعش را مشخص کند و تاکتیک مورد نظر را انتخاب کند. یک موقعی یک دزدی وارد خانه شما می‌شود که اسلحه ندارد خب شما با دل و جرأت بیشتری می‌روید جلو، اما یک زمانی با تیربار می‌آید خب یک تاکتیک دیگری در پیش می‌گیرید. بنابراین اتخاذ راهبرد و تاکتیک برای حضور در صحنه عملیات متناسب با نوع تهدید است و این که بگوییم ما در یک مقطعی از کلاسیک به چریکی تغییر فاز دادیم درست نیست. مگر ما همه عملیات‌هایمان در زمین کلاسیک بوده؟ نه، خیلی از عملیات‌ها چریکی و متناسب با تهدید است. جایی که زمینه‌اش فراهم بوده کلاسیک عمل شده و جایی که زمینه فراهم نبوده غیرکلاسیک عمل شده است.

خیلی از عملیات‌های ما در شب انجام شده است چرا؟ چون برتری تجهیزات و سلاح از آن دشمن بود ولی ما می‌توانستیم با استفاده از شب اقدامات مهمی را انجام دهیم و برتری کسب کنیم. در عرصه هوایی هم همین طور است. خودِ استکبار هم همین طور است و به هر دو شیوه عمل می‌کند. در جنگ دریایی هم همین طور بود. یعنی ما در هشت سال دفاع مقدس برای حفظ سیادتمان بر خلیج‌فارس، بیشتر عملیات هایمان کلاسیک و برخی دیگر غیرکلاسیک بوده است که نشان دهنده قابلیت انعطاف یک نیرو است. رهبرمعظم انقلاب می‌فرمایند دشمن شما را از چند هزار کیلومتری مورد هدف قرار می‌دهد. پس باید برای آن آماده باشید. چون دشمن «دورایستا » است و اینجور نیست که نزدیک شما بایستد که شما بتوانید به راحتی به او ضربه بزنید، بلکه باید اینقدر توانمندی داشته باشید که تعقیبش کنید.

خب روی زمین شما با خودرو می‌روید دنبال دشمن، ولی دریا تجهیزات و امکانات خاص خودش را نیاز دارد. وقتی رهبر معظم انقلاب می‌گویند چندهزار کیلومتری، یعنی زیر مدار 10 درجه و شما در امواج پرتلاطم اقیانوس تجهیزات و زیردریایی و توانمندی و تاکتیک خاص آنجا را باید داشته باشید. اگر اینها را داشته باشید آن زمان است که می‌توانید هم کلاسیک عمل کنید و هم غیرکلاسیک.


رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

جنگ دریا، جنگ علم و اعتقاد است؛ اگر قرار باشد بترسیم، نباید تکان بخوریم

جنگ در دریا، جنگ علم است. جنگ علم و اعتقاد و روحیه است و نیازی به زور بازو ندارد. اگر اعتقاد داشته باشید، اعتماد به نفس دارید و در هزاران کیلومتر دور از سواحل خودتان ایستاده‌اید و ماندگاریتان را بالا برده و آمادگی رزمیتان را حفظ می‌کنید. اگر تجهیزاتتان با فناوری روز تطابق داشته باشد و علمی باشید، می‌توانید در برابر آنها موفق عمل کنید. هرکس کنترل فضای الکترومغناطیس را داشته باشد، می‌تواند هم کلاسیک و هم غیر کلاسیک عمل کند. بنابراین کلاسیک و غیرکلاسیک بودن بستگی به ایمان و اعتقاد شما دارد که می‌توانید در این عرصه‌ها باشید.

جنگ دریایی جنگ علم است، چه در سطح و چه زیرسطح. چون شما در جنگ دریایی چند بُعد دارید. وقتی یک ناوشکن یا زیردریایی در حال حرکت است، ممکن است از زیرسطح دریا مورد حمله قرار بگیرد و بنابراین باید آمادگی دفاع از خود و حمله به آن زیردریایی را داشته باشد. از سطح دریا هم ممکن است مورد تهاجم قرار بگیرد و هم باید بتواند دفاع کند و هم آفند کند. از سطح هوا هم همین طور است. همها‌ش هم علمی است. موشک و اژدر میز‌نید با علم‌شان منحرفش میک‌نند، اما اگر علمش را داشته باشید خب می‌زنید و به هدف می خورد. فاصله هم فاصله زیادی است بین طرفین و دشمن استکباری در فاصلها‌ی نمی ایستد که شما از ساحل و آبهای خودتان بتوانید او را هدف قرار دهید.

این که حضرت آقا می‌فرمایند باید هزاران کیلومتر آن طرف تر پیش‌بینی کارتان را داشته باشید یعنی همین که تلاش کنید به آنجاها دسترسی داشته باشید. بنابراین فکر می‌کنم این که قاطعانه بگوییم ما راهبردمان در یک مقطع از کلاسیک به چریکی تغییر کرد درست نیست.

ما می‌گوییم باید قابلیت انعطاف وجود داشته باشد یعنی با یک زیر دریایی، با یک ناوگروه یا ناوگان باید بتوانید هم کلاسیک عمل کنید هم غیرکلاسیک و همه توانمندی‌هایتان را به کار بگیرید که حالا هرکدام از اینها مؤلفه‌های خودش را دارد.

دریا را باید با نگاه وسیع تری نگاه کرد. ما الان به طور معمول در مدار 10 درجه حضور داریم. یعنی شاخ سومالی تا زیر هندوستان. از چابهار به طور مستقیم 2 هزار کیلومتر است. تا خلیج عدن که بحث مبارزه با دزدان دریایی را داریم 2500 کیلومتر است. امروزه هم موشک‌ها از عمق دریا می‌توانند فواصل زیادی را بزنند که اگر ما قرار باشد از اینها بخواهیم بترسیم، نباید اصلاً تکان بخوریم. ولی نه، ما باید با همان اعتقاد و توانمندی‌هایی که داریم و با قابلیت انعطافی که داریم و راهکارهایی که پیش بینی می‌کنیم، در همه عرصهه‌ا باشیم. بنابراین نمی‌توان گفت از یک مقطع زمانی رویکردمان عوض شد. ما باید قابلیت انعطافمان، توانمندیمان و علممان در دریا بالاتر برود.


رهبر درباره مأموریت ناوچه پیکان چه فرمودند؟ / در مدیترانه جواب کشتی‌های رژیم صهیونیستی را نمی‌دهیم و خیلی برایشان سخت است / ناو آمریکایی به ناوچه ایرانی احترام گذاشت/ آماده ارسال

امام فرمودند اگر من بودم، با همین نعلینم ناو آمریکا را می‌زدم

معروف است که یک گزارش می برند محضر امام [سال 66 ] که ناو هواپیمابر آمریکایی می‌خواهد وارد خلیج فارس شود. ایشان فرموده بودند من اگر بودم، با همین نعلینم می‌زدم. این به نظرم یک جمله مفهومی و ریشه دار است. معنایش این است که شما باید اینقدر قوی باشید که اجازه ندهید این اتفاق بیفتد و بتوانید بزنید. این خیلی مفهوم دارد و بار سنگینی دارد. من همیشه گفته‌ا‌م که این یک جمله‌ای است که به آدم درس می‌د‌هد که نترسید. امام حسین (ع) هم همین کار را کرد و با 72 نفر رفت جنگید. ما اینها را نباید فراموش کنیم. امام هم میف‌رمایند اگر من بودم با نعلینم می‌ز‌دم.

این خیلی مفهوم دارد. البته من سند مکتوبش را ندیده‌ام ولی از این قضیه بهره می‌بریم که ما باید با هرچه که داریم، آماده باشیم. مفهوم «وَ اَعِدّو لهم ماستَطَعتُم مِن قُوه» همین است. مفهومش بالابردن توان و آمادگی است. به طور دقیق نمی‌دانم اگر ما ناو امریکایی را می‌زدیم چه می‌شد، ولی این مسلم است که هر دشمنی که در برابرش قد علم کنیم و محکم بایستیم، کوتاه می‌آید. اگر کوتاه بیاییم، می‌زند توی سر آدم. مگر الان همین گونه نیست؟ هرجا محکم بایستیم، پیروز می‌شویم.

منبع: مشرق نیوز




به هم ریختن معادلات ذهنی
دوشنبه 93/5/6 ساعت 7:3 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
دریادار فدوی:

توانمندی دفاعی ما معادلات ذهنی دشمن را به هم ریخته است/هراس دشمنان از قابلیت‌های نهفته سپاه

فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: بهره گیری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهفته در ساختار و توان دفاعی سپاه می‌تواند دشمنان را به اعجاب و استیصال وادار کند.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران به نقل از سپاه نیوز؛ دریادار پاسدار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع فرماندهان این نیرو با تاکید بر رصد تحرکات دشمن گفت: آنچه امروز موجب ارتقای قدرت بازدارندگی ما شده است، توانمندی دفاعی، اقدامات مستحکم و پشتوانه‌مندی است که معادلات فکری و ذهنی دشمن را به هم ریخته است.  

 
وی با اشاره به جهش‌های صورت گرفته در تولید ادوات و ابزارهای دفاعی و توجه به تاکتیک‌های با رویکرد دفاعی در حوزه امنیتی، تصریح کرد: رشد توانمندی‌های دفاعی ما باید همچنان تابعی از احتمالات، متغیر‌ها و سناریوهای گوناگون باشد.  
 
سردار فدوی گفت: توجه به مقتضیات زمانی در حوزه دفاع و امنیت و به موازات آن، متعادل سازی و متناسب سازی توانمندی یک ضرورت و نیاز بدیهی و عقلانی است.  
 
وی افزود: هر تحرک و اقدام دشمن می‌تواند معنا و مفهوم خاص خود را داشته باشد که درک این معنا و مفهوم یک اصل حیاتی است.  
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه خاطر نشان کرد: اشراف اطلاعاتی ضامن موفقیت در امر دفاع و صیانت از امنیت است و لذا در هیچ شرایطی نباید خدشه‌ای به جایگاه این مؤلفه وارد شود.  
 
سردار فدوی افزود:‌‌ همان طور که ما تحرکات دشمن را با دقت دنبال می‌کنیم، آن‌ها نیز همین روند را دنبال می‌کنند، از این رو به رغم رعایت اصول حفاظت و صیانت از اطلاعات دفاعی، چیزی که قدرت بازدارندگی ایجاد کرده است، توانمندی دفاعی، اقدامات مستحکم و پشتوانه‌مندی است که معادلات فکری و ذهنی دشمن را به هم ریخته است.  
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه در ادامه خاطر نشان کرد: آنچه مایه هراس دشمن است، اقدامات و تاکتیک‌های قابل محاسبه و قابل پیش بینی نیست.  
 
وی افزود: ما اگر همه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهفته در ساختار و توان دفاعی خود را شناسایی، استخراج و در آزمون‌های عملیاتی مورد توجه قرار دهیم، نیروی خلاق، مبتکر، مؤمن، متعهد و پرانگیزه ما می‌تواند از همین ظرفیت چنان بهره‌ای ببرد که بزرگ‌ترین قدرت‌های مدعی را به اعجاب و استیصال وادار سازد.  
 
دریادار فدوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت مادی و معنوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در پرتو انقلاب فراهم آمده است، گفت: انعطاف‌پذیری سازمانی یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد سپاه است که این نهاد مقدس را به یک قدرت بی‌نظیر تبدیل کرده است. 

وی شرایط منطقه‌ای را حساس و مهم توصیف کرد و افزود: ما پاسدار انقلاب اسلامی هستیم و در هر جایگاهی که نیاز انقلاب ایجاب و اقتضا کند، باید آماده اجرای مأموریت باشیم.  
 
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: سپاه از بدو پیدایش با بهترین فرزندان این ملت شکل و سازمان پیدا کرده است و امروز نیز مزیت سپاه بهره گیری از همین عناصر زبده، متعهد و از جان گذشته‌ای است که منشأ خدمات و مایه افتخار و عظمت برای انقلاب اسلامی هستند.  
 
وی افزود: سپاه با تکیه بر همه مؤلفه‌های قدرت خود که نیروی انسانی خدامحور و تکلیف مدار سرآمد آن است، در شدید‌ترین مخاطرات و میدان‌های سخت و دشوار آماده انجام خدمت و مأموریت است.  
 
منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

اقرار به توان موشکی ایران
یکشنبه 93/5/5 ساعت 11:7 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

اقرار اندیشکده زوریخ به توان موشکی ایران

یک اندیشکده اروپایی طی گزارشی به توانایی‌های نظامی ـ دفاعی ارتش ایران پرداخت و به ویژه بخش موشکی آن ‌را در خاورمیانه، «بی‌نظیر» دانست.
به گزارش مشرق،  «اندیشکده مطالعات بین الملل زوریخ» مستقر در سوئیس،‌طی گزارشی به توان نظامی ایران پرداخته و می‌نویسد: ایران دارای حجم قابل توجه قوای زمینی است. ارتش جمهوری اسلامی ایران دارای 350000 هزار نیروی آماده  و همین تعداد نفر نیروهای ذخیره دارد. علاوه بر این تعداد سپاه پاسداران ایران نیز دارای 100000 هزار نفر رزمنده است که باید به این‌ها نیروهای داوطلب بسیجی را اضافه کرد . در مجموع ایران یک میلیون نفر نیروی زمینی آماده دارد.

*یک میلیون نظامی آماده در کنار ادوات توپخانه‌ای قابل توجه

نیروی زمینی ایران همچنین دارای 1600 فروند تانک ذوالفقار و 480 تانک روسی «تی 72» و تعداد کمی تانک «توسن» است. این کشور همچنین 3200 واحد توپخانه دارد.

*قابلیت دفاع مناسب از کیان ایران

این اندیشکده در گزارش خود تاکید می‌کند که ارتش ایران به خوبی قابلیت دفاع از تمامیت ارضی در دفاع مقابل بیگانه را دارا است.

*نیروی قدس سپاه ستون نبرد نرم ایران علیه آمریکا

در ادامه این گزارش به توان عملیاتی نیروی قدس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی اشاره شده است. بنابر این گزارش، این واحد نخبه نظامی ایران توانایی انجام عملیات نظامی قابل توجه برون مرزی و جمع آوری اطلاعات نظامی علیه دشمنان ایران به ویژه آمریکا را دارد.

در واقع این واحد نظامی اساس جنگ نرم ایران و راهبرد نظامی این کشور را تشکیل می دهد.

*تنوع موشک‌های زمین به هوا و ده‌ها فروند پهپاد

اندیشکده زوریخ در ادامه این گزارش به نیروی هوایی و توان هجومی، دفاعی آن پرداخته و البته مدعی شده که  هواپیماهای جنگی ایران قدیمی است ولی درباره توان دفاعی نیروی هوایی ایران می‌نویسد: ایران در این زمینه به موشک‌های هوا به هوای روسی و سطح به هوا  و سامانه های متحرک کوتاه برد متکی است. البته این کشور تغییراتی را در سامانه راداری خود ایجاد کرده و آن را تقویت کرده است.

از نقاط قابل توجه دیگر در نیروی هوایی ایران چه ارتش و چه سپاه وجود ده‌ها فروند هواپیمای بدون سرنشین است که البته از توانایی و قابلیت عملیاتی آن‌ها اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

*توانایی قابل توجه موشکی ایران

این اندیشکده می نویسد:‌ و اما ایران بر قابلیت‌های موشکی بالستیک بعد از نبرد با عراق در دهه 80 میلادی و ماجرای جنگ شهرها به شدت سرمایه گذاری کرده است.

ایران امروزه بیشترین توان موشکی بالستیک در خاورمیانه را دارد که تحت نظارت سپاه پاسداران ایران و دارای انواع گوناگونی از موشک‌های برد بلند و کوتاه است.

ایران در ابتدا این فناوری را از کره شمالی بدست آورد و بتدریج قابلیت افزایش برد موشک ها را پیدا کرد. این کشور هم اکنون دارای موشک‌های قاره پیما نیست.

منبع: مشرق نیوز




<      1   2   3      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 91
بازدید دیروز: 163
کل بازدیدها: 1346111