مشرق گزارش میدهد؛
آشنایی با غول شناور ایرانی که 2 برابر ناوشکن جماران طول و 5 برابر آن وزن دارد +عکس
تسلیحات ناو عملیاتی-آموزشی خلیج فارس شامل انواع توپ های مدرن دریایی، موشکهای سطح به سطح و کروز نور با برد 120 کیلومتر و موشک پیشرفته قادر با برد بیش از 220 کیلومتر، موشک سطح به هوای محراب و اژدر و سونار برای ردگیری و انهدام اهداف زیرسطحی است.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای تبدیل شدن به یک نیروی راهبردی نیازمند به خدمت گرفتن تجهیزات جدیدی است که با تحریم همه جانبه نظامی، تنها با اتکا به توان داخلی امکان تأمین آنها را خواهد داشت.
ثمره شیرین اتکا به توان داخلی، پیش از این در پروژه ساخت ناوشکن موج مشاهده شده بودکه اولین نمونه آن با نام جماران، سی ام بهمن سال 88 رسما با حضور رهبر معظم انقلاب عملیاتی شد و به زودی وارد پنجمین سال خدمت خود خواهد شد، در حالی که چند نمونه دیگر از رده جماران و یک فروند با نام سهند در رده بالاتر در حال ساخت است.
یکی از نیازهای نیروی دریایی به عنوان یک نیروی تجهیزات محور، در اختیار داشتن ناو آموزشی-رزمی است که برای تکمیل آموزشهای افسران مختلف خدمت کننده در شناورهای دریایی مورد نیاز است. تا کنون برای مأموریتهای آموزشی از برخی ناوهای پشتیبانی نیروی دریایی استفاده میشده که با توجه به عدم طراحی آنها برای نقش آموزش، نیاز به ناوی با توانمندی مذکور به وجود میآید.
به علاوه این ناوها فاقد سامانههای موشکی مختلف شامل سطح به هوا و سطح به سطح و اژدر بوده و تنها برخی امور آموزشی توسط آنها قابل پوشش بوده است. در واقع تنها سلاح موشکی آنها تعدادی موشک دوشپرتاب سطح به هوا است.
ناو بزرگ خارک
همچنین از نظر قابلیت پذیرش افراد و میزان برد، فقط ناو بزرگ خارک تا کنون برای مأموریتهای آموزشی فرامنطقهای اعزام شده در حالی که برای نیروی دریایی راهبردی حضور افسران جوان در چنین مناطقی نیز لازم است. این در حالی است که با توجه به تحریمهای نیروهای مسلح کشورمان امروزه دریافت شناورهای رزمی و آموزشی بزرگ از کشورهای دیگر تقریباً ناممکن است. در جدول زیر مشخصات کلی مهمترین شناورهای پشتیبانی نیروی دریایی ارتش که همگی قبل از انقلاب سفارش داده شده بودند بر اساس اطلاعات منتشر شده در منابع خارجی ارائه شده است.
ناو بوشهر از رده (کلاس) بندرعباس
ناو لاوان از رده هنگام
ناو بزرگ خلیج فارس به عنوان اولین محصول پروژه لقمان که با توجه به حدود ابعاد و وزن آن و تنوع مأموریتی میتوان آن را با توجه به ردهبندی بین المللی یک ناوشکن تمام عیار محسوب کرد بر مبنای رفع نیازهای آموزشی فوق در عین برخورداری از قابلیتهای کامل رزمی در عرصههای هوایی، سطحی و زیرسطحی طراحی شده است.
ماکت ناو خلیج فارس
کشورمان ایران با وجود سابقه تاریخی در ساخت کشتیهای بزرگ در زمان خود و اجرای مأموریتهای فرامنطقهای توسط نیروی دریایی در چندهزار سال گذشته (مانند نبرد ماراتن)، در بیش از یک صد سال اخیر از فناوریهای نوین مورد استفاده در عرصه ساخت کشتیها محروم بوده و در نتیجه هیچ گونه سابقهای در ساخت کشتیهای نظامی پیشرفته نداشته است.
اما در میانه دهه 1370 و با دستور و تأکید مقام معظم رهبری کار مطالعه، طراحی و ساخت ناو رزمی چند منظوره با قابلیت حمل بالگرد آغاز شد که در قالب پروژه موج به ساخت ناوشکن (ناو محافظ) جماران منجر شد. چند سال پس از آغاز کارهای مطالعه و طراحی این پروژه، فعالیتهای مشابهی برای ساخت ناوچههای رزمی معروف به رده سینا نیز در کشور آغاز شد که امروزه در شمال و جنوب کشور در حال ساخت است و چندین فروند از آنها به خدمت عملیاتی در آمده است.
از سوی دیگر تجربه ساخت شناورهای غیرنظامی بزرگ نیز در چند سال گذشته با طراحی و ساخت 2 فروند از کشتیهای باری اقیانوسپیمای 185 متری و بیش از 37هزار تنی «ایران-اراک» و نفتکشهای غول پیکر 250 متری و 113هزار تنی از رده «افراماکس» در کشور به وجود آمده است که پایهای دیگر برای طراحی و ساخت سریع ناو عملیاتی-آموزشی خلیج فارس میتواند باشد.
بنا بر این هر چند طراحی و ساخت ناوی به بزرگی خلیج فارس، حرکتی در ردهای بسیار بالاتر از ناو جماران محسوب میشود اما با ترکیب توانمندی و تجارب طراحی و ساخت چند رده شناور رزمی و تجربیات موجود از ساخت کشتیهای بزرگ در صنعت دریایی کشور از هم اکنون نتیجهای شایسته برای این تلاش عظیم قابل تصور است.
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش کار طراحی این ناو بزرگ به پایان رسیده و مراحل ساخت آن آغاز شده است. به نظر میرسد این ناو توانایی پذیرش چند صد دانشجو به همراه دستکم 30 تا 40 خدمه آموزشی و در حدود 180 نفر خدمه اصلی را دارد. طول کلی این ناو نیز بنا به گفته فرماندهان نیروی دریایی، بیش از دو برابر جماران یعنی حدود 200 متر و وزن آن در حدود 5 برابر جماران یعنی نزدیک به 6هزار تا 7هزار تن خواهد بود.
تشریح طرح ناو خلیج فارس برای فرماندهی معظم کل قوا
به گزارش مشرق، نوع رانش این ناو، سامانه ترکیبی توربین گاز و موتور دیزل به همراه چند ژانراتور برای تأمین برق خواهد بود و احتمالاً از سامانه تغییر زاویه رانش برای دو محور (شفت) اصلی آن نیز استفاده خواهد شد. دو سکان که پشت پروانههای هر یک از محورها قرار میگیرند نیز کار تغییر جهت این ناو را بر عهده دارند. به نظر میرسد ناو خلیج فارس، اولین شناور رزمی ساخت ایران باشد که به پیشران توربین گاز مجهز میشود. این نوع پیشران در مقایسه با موتورهای دیزلی میتواند شتاب بیشتری برای ناو فراهم نموده و در مدت کوتاهتری آن را به سرعت بالا برساند. با توجه به تحریم کشور، توربینهای گاز مورد استفاده در این ناو باید ساخت داخل باشند که خود پیشرفت بسیار بزرگی برای صنعت کشور محسوب میشود.
بنا بر تصاویر منتشر شده، دو عدد توربین گاز هر یک به قدرت 15 تا 18 مگاوات، دو موتور دیزل هر یک به قدرت 2 تا 4 مگاوات و 4 تا 6 ژنراتور 1 مگاواتی در این ناو مورد استفاده قرار خواهد گرفت که آن را به سرعت بیشینه 20 تا 25 گره دریایی معادل 37 تا 46.3 کیلومتر بر ساعت میرسانند. با توجه به برد عملیاتی ناوهای همرده با خلیج فارس میتوان برد این ناو بزرگ را دستکم 5000 مایل دریایی معادل بیش از 9200 کیلومتر تخمین زد.
کشتی رزمی-آموزشی خلیج فارس قابلیت پذیرش بالگرد را بر روی عرشه مخصوص آن در پاشنه ناو داشته و دارای آشیانه مخصوص (هنگر) برای استقرار بالگرد است که امکان حمل ایمن و حفاظت از بالگرد را در هر گونه شرایط فراهم میکند. تسلیحاتی که فعلاً برای ناو خلیج فارس در نظر گرفته شده شامل یک توپ 76 میلیمتری تک لوله فجر27 با نواخت 120 گلوله بر دقیقه و برد مؤثر 7 کیلومتر، یک توپ 40 میلیتری تک لوله فتح40 با برد 4 کیلومتر و نواخت 300 گلوله بر دقیقه و تعدادی توپ تک لوله 20 میلیمتری و تیربار 12.7 میلیمتری است.
ماکت ناو خلیج فارس با تجهیزات کامل
با توجه به سامانههای موجود در ناوچه درفش و ناو دماوند که از محصولات صنعت دفاعی کشورمان میباشند ناو بزرگ خلیج فارس نیز از سامانههای الکترواپتیکی برای ردگیری اهداف خصوصاً در شرایط جنگ الکترونیک بهره خواهد برد. این سامانهها به طور معمول شامل دوربین دید در روز، دوربین حرارتی برای دید در شب و هوای نامساعد و مسافت یاب لیزری و قابلیت تشخیص و درگیری خودکار اهداف تعریف شده هستند.
علاوه بر رادارهای سطحی دوربرد، این ناو از رادار مشابه رادار آرایه فازی عصر که اخیراً رونمایی شد نیز بهره میبرد. برد رادار عصر برای اهدافی با سطح مقطع راداری 4 متر مربع دستکم 200 کیلومتر است و قابلیت ردگیری 1000 هدف را به صورت سه بعدی دارد.
محل قرار گیری رادار عصر روی دکل نزدیکتر
دیگر تسلیحات ناو عملیاتی-آموزشی خلیج فارس شامل موشکهای سطح به سطح و کروز نور با برد 120 کیلومتر و موشک پیشرفته قادر با برد بیش از 220 کیلومتر، موشک سطح به هوای استاندارد/محراب و اژدر و سونار برای کشف و ردگیری و انهدام اهداف زیرسطحی است. بنا بر این از نظر کیفیت و کمیت سامانههای موشکی، ناو بزرگ خلیج فارس در سطحی قابل مقایسه ناوهایی مانند جماران و سهند خواهد بود.
بنا بر تصاویر منتشر شده، ناو خلیج فارس یکی از اولین ناوهای رزمی کشورمان خواهد بود که به سامانه دفاع نقطهای مجهز خواهد شد. منطقه دفاع نقطهای برای ناوها به طور معمول در فاصله کمتر از 10 مایل معادل 16 کیلومتر تعریف میشود. با توجه به اینکه این مسافت توسط سامانههای تهاجمی کروز سریع در مدت کمتر از 16 ثانیه طی میشود تنها سلاحهای سریع با احتمال اصابت بالا در اولین شلیک قادر به مقابله با آنها خواهند بود.
ماکت ناو خلیج فارس با تجهیزات کامل
به طور معمول برای دفاع نقطهای از توپهای کالیبر پائین تا متوسط چند لوله چرخان (گتلینگ) با نواخت تیر بسیار بالا در حدود 4هزار تا 6هزار تیر بر دقیقه (66 تا 100 گلوله بر ثانیه) با برد 2 تا 3.5 کیلومتر استفاده میکنند که برای ردگیری اهداف به رادار مستقل و سامانههای الکترواپتیکی نیز مجهز هستند. کاربرد اصلی این سلاحها درگیری با موشکهای کروز ضد کشتی سریع و اهداف هوایی با مانورپذیری بالا است. در برخی از شناورهای رزمی بزرگ برای دفاع نقطهای از سامانههای موشکی کوتاه برد سریع و چابک مانند تور-ام-1 که موشکی عمود پرتاب با سرعت نزدیک به 3 برابر سرعت صوت است نیز استفاده میشود.
به گزارش مشرق، هر چند نوع سامانه دفاع نقطهای مورد نظر برای ناو خلیج فارس مشخص نیست اما قاعدتاً نوعی از توپهای دارای نواخت تیرِ بالا، عنصر اصلی آن خواهد بود. همچنین تا زمان ورود به خدمت این ناو که در حدود سال 1396 یا 1397 تخمین زده میشود ممکن است انواع بهبود یافته رادار عصر، موشکهای کروز ضد کشتی دوربردتر و نیز موشکهای سطح به هوا مانند صیاد-2 به فهرست تسلیحات آن افزوده شود. خصوصاً موشکهایی مانند صیاد-2 که برد بیشتری دارند و سامانه کنترل آتش آنها امکان درگیری با چند هدف را فراهم میکند برای افزایش منطقه امن برای ناو ارزشمند خلیج فارس بیشتر مفید خواهند بود.
با توجه به اصل طراحی ناو رزمی و آموزشی خلیج فارس اجرای مأموریت در آبهای آزاد، این ناو با آخرین فناوریهای صنعت دریایی کشور برای مقاومت و دریانوردی طولانی و مطمئن در آبهای فرامنطقهای مانند اقیانوس آرام ساخته خواهد شد؛ ناوی که ساخت آن، تراز این صنعت کشورمان را در جهان بالا برده و با وارد خدمت شدن به نیروی دریایی راهبردی کشورمان، ایران را پس از روسیه و چین و بالاتر از کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، هند و ترکیه به عنوان یکی از غول های دارنده و البته سازنده چنین شناور رزمی بزرگی تبدیل خواهد کرد.
منبع: مشرق نیوز
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی :
قدرت دفاعی ما امروز اطمینان بخشتر از هر زمان دیگری است/میدان تاثیر ایران در صحنه نبرد قابل تصور نیست
سردار سلامی با تأکید بر اینکه قدرت دفاعی ما امروز اطمینان بخشتر از هر زمان دیگری است گفت: ما از مرز بازدارندگی عبور کردهایم و دشمنان ما بر این امر واقفند.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی کل سپاه، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه در چهارمین یادواره و دومین آئین اعطای جایزه ملی شهید دکتر رهنمون که در اردوگاه شهید مسعودیان اهواز برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطرهی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بویژه شهدای جامعه پزشکی گفت: احیا یک تفیذ الهی است. پدیدهی احیا بازگرداندن امید، الهام بخشی زندگی و حیات بخشیدن به انسانها است که اقدامی ارزشمند به شمار میرود.
سردار سلامی با بیان اینکه پزشکان شهید ما فاتحان یک مسیر نورانی برای ساختن هویتی عظیم برای ملت ایران بودند افزود: شهادت کسی که به منظور بازگرداندن زندگی یک انسان مجاهد جان خود را به خطر میاندازد انتهای ارتفاع شخصیتی است که یک فرد میتواند به آن دست یابد.
وی افزود: بسیاری از وقایع در تاریخ جاودانه و کهنگی ناپذیرند و گرد استهلاک بر عظمت شکوه آنها نمینشیند؛ برخی انسانها نیز شخصیتهای سیال و انبساط پذیری دارند.
جانشین فرمانده کل سپاه، عاشورا را نقطهی تجلی همه جاودانگیها دانست و اظهار داشت: هشت سال دفاع مقدس و شهدا تمثال و تندیس زندهی عاشورا در قرن حاضر شدند؛ فرهنگ عاشورا در روح جامعه ما دمیده شد و هویت دفاع مقدس را شکل داد.
وی با بیان اینکه بدون الگو پذیری از عاشورا نمیتوانستیم در جنگ پیروز شویم گفت: جاودانگی حیات بخشی به مفاهیم، زنده نگه داشتن ارزشها چنین شکوهی را برای ملت ایران خلق کرد؛ شهدا سازندگان امتداد درخشنده از مسیر سعادت تا ابد میباشند.
سردار سلامی با تأکید بر اینکه هر ملتی با هویت خود عمل میکند گفت: بدون هویت نمیتوان به زندگی ادامه داد؛ هنر امام راحل، انقلاب اسلامی و شهدا بازیابی هنر زندگی عاشورایی ما بود.
وی با بیان اینکه بزرگی ملتها به وسعت هویت و بزرگی آرمانها و مساحت ذهنی آنهاست گفت: شهدا معمار اصلی ساخت یک اندیشه هویت بخش و اعتبار عزت آفرین برای جامعه ما هستند.
جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه اظهار داشت: تصویری که امروز از ایران اسلامی در ذهن جهانیان نقش میبندد با تعابیر و مفاهیمی همچون اعتبار، آزادگی، هویت، جوانمردی، شکوه، عاطفه و انسانیت همراه است.
وی با بیان اینکه زمانی که ملتی به درجاتی از تفکر برسد که مرزهای جغرافیایی احساس و آرزوهای او را محدود نکند این ملت به اندازهی کرانهی این آرزوها بزرگ است گفت: وقتی هنوز هم ما برای نجات مستضعفان جهان از جان گذشتگی کرده و شهید میدهیم بیانگر اوج احساس و عاطفهی ملت ماست.
سردار سلامی خاطر نشان کرد: اینکه دشمن تصور میکند ریشهی هر شکستی در جبههی استکبار به جمهوری اسلامی ایران مربوط میشود نشانگر عظمت ایران اسلامی است و شهدا پایه گذاران این عظمت میباشند.
وی افزود: شهدا اجازهی تعیین سرنوشت و معادله سازی برای ما را از سوی قدرتهای مادی ندادند و اجازه ندادند مسیر حرکت ما در آینده توسط بیگانگان ترسیم شود.
جانشین فرمانده کل سپاه با تأکید بر اینکه دفاع مقدس هنرنمایی ملت ایران در مدفون کردن آرزوهای دشمن بود گفت: تمامی عرصههایی که دشمن برای ما چالش ایجاد کرد همه در مقیاسی جهانی بود؛ در مقطع کنونی نیز به همین شکل دنبال میشود.
سردار سلامی خاطر نشان کرد: شهید دکتر رهنمون و شهدایی که مردانه ایستادند سرمایهی معنوی ارزشمند و شعور و معرفت واقعی را در اراده ملت بوجود آوردند که تا ابد تعیین کنندهی رفتار دشمنان با ما باشد و عزت و اقتدار امروز ما به سبب آفرینش آن عظمت پایان ناپذیر است.
وی تصریح کرد: اگر اعتماد به نفس ایجاد شده در دوران دفاع مقدس نبود در برابر توطئههای دشمن در محاصرهی اقتصادی، انزوای سیاسی، عملیات روانی، جنگ اطلاعاتی و تهدید و ارعاب نظامی در شکل عملیاتی نمیتوانستیم اینگونه با اقتدار ایستادگی کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه موقعیت جبهه استکبار در مقطع کنونی در همهی صحنهها نسبت به ما عملیاتی است گفت: اما با این وجود ما توانستیم فضاهای راهبردی منطقه را از تسلط دشمن خارج کنیم؛ دشمنان ما دیگر در شرق مدیترانه و شمال آفریقا تأثیر گذار نیستند؛ دیگر اقتداری از جانب جبههی کفر برای تضعیف حکومت سوریه باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی امروز مدل و الگویی جهانی ارائه کرده است گفت: دشمنان به منظور جلوگیری از نفوذ این الگوی موفق که از شاخصههای مهمی برخوردار بود دست به هر اقدام و توطئهای زدند حتی در حوزههای پیشرفت علمی دشمن با ترور دانشمندان ما سعی در متوقف کردن این مسیر داشت که بحمدالله در این عرصه نیز به توفیقی دست نیافت و شهادت دانشمندان ما نشانگر ماهیت پلید دشمنان گردید.
وی افزود: امروز پرتاب ماهواره های ما به فضا و ساخت موشکها و پیشرفتهایی که در تمام زمینهها کسب میکنیم در اوج تحریمها رقم میخورد؛ با اراده ملت ایران و هدایت و راهبری مقام معظم رهبری بر مشکلات هم فائق خواهیم آمد.
جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: ما ایستادهایم و از شهدا درس گرفتهایم که هر کجا دشمن ما را با چالشی مواجه کند ما در آن مسیر رشد خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه امروز حل معادلات منطقهای جز با ارادهی ایران اسلامی ممکن نیست گفت: تا کنون ما نخواستهایم مانند دشمن از ابزارهای قدرتمان به نحو کاملی استفاده کنیم به دلیل آنکه همواره میخواستیم گردش جهان بر مدار آرامش باشد، میدان تأثیر ما بیش از آنچه که تصور میشود است.
سردار سلامی افزود: اگر بخواهیم در شرایط جزر و مد ایجاد کنیم وضعیت دشمنان ما بسیار متفاوت خواهد بود که این حرکت در مرز افقهای بلند و در کرانه آرزوهای بزرگ است.
جانشین فرمانده کل سپاه تصریح کرد: نبرد ما با دشمن امروز جنبه دیپلماتیک قدرتمندی به خود گرفته که امیدواریم همانند دوران دفاع مقدس از عزت و اقتدار ملت و نظام دفاع کنیم.
سردار سلامی در پایان با تأکید بر اینکه قدرت دفاعی ما امروز اطمینان بخشتر از هر زمان دیگری است گفت: ما از مرز بازدارندگی عبور کردهایم و دشمنان ما بر این امر واقفند.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه برگزاری چهارمین یادواره شهید رهنمون در پاسخ به سؤال خبرنگاری پیرامون برگزاری رزمایشهای سالیانه سپاه گفت: رزمایشهای سپاه بر اساس برنامههای پیشبینی شده انجام میشود.
وی افزود: هیچگونه وقفهای در انجام رزمایشهای ما بوجود نخواهد آمد و طبق برنامه ما اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
جمعه 92/12/2 ساعت 12:50 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
ماهواره ایرانی آماده پرتاب هستند
سرپرست سازمان فضایی ایران گفت: هماکنون سه ماهواره فضایی آماده پرتاب است که هر کدام از لحاظ فنی آمادهتر باشد زودتر پرتاب میشود.
به گزارش مشرق، حمید فاضلی گفت: هماکنون 3 ماهواره کامل آماده پرتاب است که امیدواریم این سه ماهواره یعنی "شریف ست"، "تدبیر" و "فجر" تا پایان سال پرتاب شوند البته بعید میرسد که هر سه مورد این "ماهوارهها" تا پایان سال پرتاب شود.
وی افزود: این نکته را نیز باید بگوییم که هر کدام از این ماهوارهها از لحاظ فنی آمادهتر باشند زودتر پرتاب میشود.
فاضلی تصریح کرد: "ماهواره فجر" ماموریت تصویربرداری و مخابراتی دارد و از طریق پیشرانهای که طراحی شده میتواند مانورهای انتقال مداری را مورد تجربه قرار دهد.
منبع: مشرق نیوز
|
پنج شنبه 92/12/1 ساعت 12:29 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
آمریکا: موشکهای بالستیک از موضوعات گفتگوها با ایران است
آمریکا میگوید که دور تازه مذاکرات ایران و قدرت های بزرگ دربرگیرنده برنامه موشک های بالستیک ایران هم خواهد بود.
به گزارش مشرق، بیبیسی نوشت: این در حالی است که پیشتر محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران، گفته بود که موضوع گفتوگوها با گروه 1+5 فقط برنامه هستهای است و هیچ موضوع دیگری از جمله توان نظامی ایران در این گفتوگوها نیست.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه از مذاکرات اتمی با ایران دفاع کرد و گفت که دور تازه گفتگوها که از روز سه شنبه در وین اتریش آغاز شده است جدیت ایران در حل و فصل مناقشه اتمی را نشان خواهد داد.
او همچنین تاکید کرد که بر اساس توافق ژنو که ماه نوامبر گذشته بین ایران و قدرتهای بزرگ به دست آمد، موضوع برنامه موشکهای بالستیک ایران هم در این دور از گفتگوها مطرح خواهد شد.
او گفت: "بر اساس برنامه اقدام مشترک که ایران آن را پذیرفته است، پیش از آن که توافق جامعی به دست بیاید، ایران موظف است که به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد هم بپردازد."
او افزود که قطعنامه 1929 شورای امنیت که در سال 2010 میلادی علیه ایران وضع شد خواهان توقف فعالیتهای موشکهای بالستیک ایران شده است که قابلیت حمل کلاهکهای هستهای دارد و رسیدگی ایران به این مساله از مواردی است که صراحتا بر اساس برنامه اقدام مشترک، بخشی از مذاکرات جاری برای رسیدن به توافق جامع بر سر آینده برنامه هستهای ایران است.
مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، مسول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم از پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم در این باره که آیا در مورد مسائل نظامی هم در این دور از مذاکرات، بحثی انجام شده یا خیر، طفره رفت و گفت که نمیتواند در مورد جزئیات مذاکرات سخن بگوید.
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، پیشتر گفته بود که برنامه نظامی ایران در مذاکرات هستهای مطرح نخواهد شد زیرا برنامه هستهای کشورش هیچ ارتباطی به موضوعات نظامی ندارد.
منبع: مشرق نیوز
|
پنج شنبه 92/12/1 ساعت 12:22 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
حمله هکرهای ایرانی به نیروی دریایی آمریکا
روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا به نقل از مقامات نظامی آمریکا از هک گسترده سیستم های کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا از جمله ناوهای این کشور به دست هکرهای ایرانی خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از عصر ایران، بر اساس این گزارش هکرهای ایرانی به طور متناوب در ماه های گذشته وارد سیستم های کامپیوتری ناوهای آمریکایی شده اند و به اطلاعات غیر حساس آن دسترسی یافته اند.
مقامات نظامی آمریکایی در این باره مدعی شده اند در سپتامبر سال گذشته میلادی برای نخستین بار متوجه هک سیستم کامپیوتری از سوی هکرهای ایرانی شده و جلوی آن را گرفتند اما بر اساس گزارش وال استریت ژورنال دسترسی ایران به اطلاعات طبقه بندی شده غیر حساس نیروی دریایی آمریکا بوده است و به مدت 4 ماه و تا نوامبر سال گذشته میلادی ادامه داشته است.
وال استریت ژورنال می نویسد دسترسی ایران به چنین قابلیت بالایی از هک کردن و رخنه پذیر بودن سیستم های کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا نگرانی قانون گذاران آمریکایی را برانگیخته است و قرار است در جلسه استماع " مایک راجرز" رییس پیشنهادی اوباما برای آژانس امنیت ملی آمریکا برنامه های او برای مقابله با نفوذ هکرهای ایرانی به سیستم های کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا مورد پرسش قرار بگیرد.
بر اساس گفته مقامات نظامی آمریکا هدف هکرهای ایرانی دسترسی به اطلاعات شبکه اینترنتی نیروی دریایی آمریکا از جمله وب سایت های نیروی دریایی، اطلاعات غیر حساس طبقه بندی شده و داده های ارتباطی مثل صدا و ویدئو و...بوده است.
بر اساس گزارش وال استریت ژورنال هکرهای ایرانی تا ماه نوامبر گذشته بدون اینکه نیروی دریایی آمریکا متوجه هک شدن سیستم هایش شود داخل شبکه کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا باقی مانده اند.
این مساله مغایر با ادعای پیشین مقامات نیروی دریایی است که مدعی بودند برای نخستین بار در ماه سپتامبر متوجه هک شدن سیستم کامپیوتری نیروی دریایی شده اند و هکرهای مزاحم را رانده اند.
یک مقام بلند پایه آمریکایی در این باره معتقد است که این مساله ضعف و نفوذ پذیری سیستم کامپیوتری نیروی دریایی آمریکا را نشان می دهد.
یک مقام نظامی آمریکا گفته است در طی این مدت هیچ اطلاعات حساسی از سوی ایران به سرقت نرفته و هیچ ایمیلی هک نشده است؛ همچنین هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ایران قادر است به اطلاعات حساس و طبقه بندی شده آمریکا دسترسی داشته باشد.
وال استریت ژورنال می نویسد مقامات دفاعی آمریکا از مهارت هکرهای ایرانی که قادر به ورود به شبکه کلامپیوتری نیروی دریایی آمریکا از طریق یک شکاف امنیتی شده اند، شگفت زده شدند.
منبع: مشرق نیوز
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز