سردار سلامی:
اسلام ظرفیتهای لازم را برای "انهدام رژیم صهیونیستی" فراهم میکند/ آمادگی توپخانهها برای هدف قرار دادن رژیم صهیونیستی
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در حال حاضر میدان درگیریهای عمده در منطقه استراتژیک خلیجفارس، خاورمیانه و جهان اسلام است و علت این امر این بود که غرب پیام تمدن جهان اسلام را از طریق شعلههای فروزان یک بیداری اسلامی به گوش خود شنید.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ "سردار سرتیپ حسین سلامی" جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دومین همایش بینالمللی "نقش دنیای اسلام در هندسه قدرت جهانی" که امروز - سهشنبه 20 اسفندماه - در مرکز همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد، در ابتدای سخنانش به رهبری پیشوای بزرگ مسلمانان حضرت امام خمینی (ره) در 35 سال پیش اشاره کرد و اظهار داشت: در آن برهه زمانی پیشوای بزرگ مسلمانان همه جهانیان را با تکیه بر آیات قرآن به جهاد علیه مستکبران و به آزادی و نجات از اسارت و بردگی جهان مدرن دعوت کرد.
وی ادامه داد: وقتی امام(ره) در آن روزهای سخت مسلمانان جهان را به بازیابی هویت دینی و تاریخی خود دعوت کرد آن هم در شرایطی که جهان اسلام به محیط سرد و خاموش و به یک صحنه بازی برای استراتژی قدرتهای سلطهگر تبدیل شده بود، موقعیت ژئوپلوتیک جهان متغیر شد.
سردار سلامی تاکید کرد: امام خمینی(ره) با انقلاب شگفتانگیز اولین پیام قدرت و تمدن جدید به نام اسلام را در فضای ذهن طنین انداز کرد و وقتی انقلاب امام(ره) به پیروزی اولیه رسید نسل ژئوپلوتیکی دشمن دچار چالش و موج جدی شد چراکه تحول ژئوپلوتیکی به معنای یک تغییر واحد سیاسی جغرافیایی است و گسترش نفوذ میدان تاثیر یک هویت سیاسی است.
سردار سلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی هر دوی این خصوصیت را در جهان اسلام ایجاد کرد، افزود: این انقلاب هم میدان راهبردی را از سلطه قدرتهای استعماری خارج کرد و هم توازن قوا را در جهان به هم ریخت لذا از آن روز میدان درگیریهای جهانی تغییر یافته و از 35 سال پیش صحنه جغرافیایی سیاسی جهان دچار تحول بنیادین است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر میدان درگیریهای عمده در منطقه استراتژیک خلیجفارس، خاورمیانه و جهان اسلام است و علت این امر این بود که غرب پیام تمدن جهان اسلام را از طریق شعلههای فروزان یک بیداری اسلامی به گوش خود شنید.
سردار سلامی با بیان این مطلب که محیط تعادل قوای جهانی این بار با محوریت اسلام دست خوش تحول شد، ادامه داد: میداندار این تحول جهان اسلام بود و در مقابل نقطه مرگ مارکسیسم و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وقوع پیوست و ایدئولوژی جدیدی به نام اسلام تولد یافت که توانست بر بزرگترین امپراطوری تاریخ بشر غلبه کند.
جانشین فرمانده کل سپاه تاکید کرد: آنچه که باعث شد که جهان اسلام میدان سلطه شود و به تدریج از موقعیت تماشاگری به بازیگر فعال و راهبردار تبدیل شود این بود که عناصر اضلاع اصلی قدرت اسلام به عنوان قطب جدید معرفی شد و اضلاع جدید این هندسه ژئوپلوتیک، انرژی، امنیت و در راس همه آنها اسلام است.
سردار سلامی افزود: اینها عناصر اصلی این قدرت تازه متولد شدهاند که اسلام از همه این اوامر آفرینشگر قدرت بسیاری است.
سردار سلامی با اشاره به اینکه یک پیام آسمانی که فراتر از مرزهای جغرافیایی آرمانهای مسلمانان را به هم پیوند میدهد پیامهای رهاییبخش ملتهای مسلمان است، تصریح کرد: ژئوپلوتیک مفهومی نسبی است و این مفهوم نیازمند آن است که یک ایدئولوژیک برای احیای آن به وجود آید.
وی با بیان اینکه کشور مصر تا وقتی که بر مدار اسلام به عنوان لنگرگاه امنیتی محافظ امنیت آمریکا و رژیم صهیونیست عمل کرد از یک ژئوپلوتیک مرده و بی روح برخوردار بود و این نیاز به یک قوت ایدئولوژیک داشت، ادامه داد: اسلام ارزشهای خفته و بالقوه ژئوپلوتیک جغرافیای به هم پیوستهای را ایجاد کرده است در حال حاضر توپخانههای بعضی از کشورها میتواند رژیم صهیونیستی را هدف قرار دهند و امروز میتوانیم همه نقاط مورد سلطه رژیم صهیونیستی را با هر حجمی از آتش ویران کنیم.
وی افزود: این انبساط قدرت را چه چیزی به ما داده است و چرا آرمان ما درست مانند آرمان یک فلسطینی است و چرا ما دوست داریم در مسیر آرمان فلسطینیان قرار بگیریم این به این دلیل است که فقط اسلام این آرمان، انگیزه، ایده و نیرو را میدهد و از این راه ظرفیتهای لازم را برای انهدام رژیم صهیونیستی فراهم میکند و دستهایش برای روز حادثه روی ماشه قرار بگیرد.
سردار سلامی با تاکید بر اینکه اسلام مبنایش قدرت مسلمان است و وحدت عنصر اصلی این ظرفیت است، یادآور شد: انقلاب ما به فضل الهی مدل موفقی از یک کشور اسلامی را تولید کرده و توانسته در همه میدانهای نبرد با ماهیتهای متنوع نه تنها از غلبه دشمنان خدا بر مسلمانان جلوگیری کند بلکه طعم تلخ شکست را در مسیر راهبردی به صورت باورپذیر به آن تحمیل کرده است.
وی تاکید کرد: ما یک جنگ جهانی 8 ساله را با مدیریت آمریکا و پشتوانه اتحادیه جماهیر شوروی و اقتصاد کشورهای مرتجع وابسته این جنگ نابرابر قرن بیست را باموفقیت به انتها رساندیم و این در نوع خود یک مدل است و ظرفیت استکبار برای پیروزی به اتمام رسیده است.
سردار سلامی ادامه داد: ما نبردهای اطلاعاتی، جنگ روانی، تهاجمات سیاسی، فرهنگی، تحریم اقتصادی و جنگ نظامی که هرکدامشان بزرگترین قدرت جهانی را از پا در میآورد، اداره کردیم و این حجت الهی برای مسلمانان است که میتوان در مدت 35 سال با همه قدرتهای بزرگ جنگید و پیروز شد.
سردار سلامی به درگیری فلسطینیان در جنگ 22 روزه و 8 روزه اشاره کرد و افزود: ارتش افسانهای رژیم صهیونیستی در تاریخ ذوب شد و دشمنان ما در این منطقه تحت تعقیب مسلماناناند که در سطح تاکتیکی ممکن است تهاجماتی انجام دهند اما در سطح راهبردی آمریکاییها در انفعالند و مسلمانان حادثه میسازند.
عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی تاکید کرد: امروزه آمریکا قدرت عملیاتیاش علیه سوریه را از دست داده و ما امروز در معرض پیشرفتهای علمی هستیم در حالی که آمریکاییها مهندسان ما را در خیابانها ترور میکنند و ممکن است در موازنه قدرت مهیب نشان داده شوند اما موازنه استاتیک قدرت تعیینکننده نیست و در موازنه دینامیک این عوامل مجزای قدرت با تدابیر آمریکاییها در هم آمیخته و شکست میخورد.
سردار سلامی تصریح کرد: مسلمانان در این موازنه در تراز پایین به سر میبرند و وقتی به مرحله عمل برسد تجلی میکنند و در مسیر روند برای معطوفسازی قدرت استعمار در جهان اسلام تلاش میکنند.
وی تاکید کرد: باید در این مسیر دوست و دشمن را از هم دیگر جابه جا نگیریم و انرژی خود را داخلی کنیم.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: امیدواریم بیداری اسلامی با رهبری خردورزانه مقام معظم رهبری ظرفیتهای عظیم ملت ایران را شکوفا کند و با قدرت بیبدیل ایجاد شده نظام اسلامی بتواند بر توطئههای غرب به اذن خداوند فائق آید.
منبع: باشگاه خبرنگاران
زیردریایی فاتح سال 93 رونمایی می شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت : زیردریایی فاتح سال آینده رونمایی میشود .
به گزارش مشرق، دریادار حبیب الله سیاری درهمایش دریانوردی ایرانیان و نیروی دریایی درگذر تاریخ افزود: درحالی که تا پیش از انقلاب همه تجهیزاتمان را خارجی ها می ساختند ؛ امروز خط تولید ناوموشک انداز ، ناوشکن و زیردریایی در نیروی دریایی ، وزارت دفاع و دانشگاه های کشور رونق پیدا کرده است.
وی گفت : ایران پیش از انقلاب و در دوران دفاع مقدس زیر دریایی نداشت و زیردریایی در سال 71 به دست ما رسید که در این 20 سال پیشرفت ما جهشی و غیر قابل تصور بوده است.
دریادار حبیب الله سیاری افزود: از سال 87 تاکنون براساس فرمان رهبری 29 ناوگروه از طرف نیروی دریایی به دریا اعزام شده که در شمال اقیانوس هند حضور داشته است و بنا به تدبیر برخی از آنها نیز به دریای سرخ ، مدیترانه ، تنگه جبل الطارق ، مالزی ، اندونزی ، دریای چین ، اقیانوس آرام و اقیانوس هند جنوبی دریانوردی کرده اند .
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: یکی از محورهای کار در بحث ماموریت ناوگروه ها برقراری امنیت برای کشتی های تجاری و نفت کش است که برای واردات و صادرات به ناچار از خلیج عدن ، باب المندب و دریای سرخ عبور می کنند و دراین منطقه مورد هجوم دزدان دریایی قرار می گیرند که تاکنون دو هزار فروند کشتی تجاری و نفت کش به وسیله ناوگروه های نیروی دریایی اسکورت شده اند.
وی افزود : تاکنون به همت نیروی دریایی راهبری جمهوری اسلامی ایران همه کشتی ها از این خطوط با سلامتی عبور کرده اند و اجازه نداده ایم خطری متوجه اقتصاد جمهوری اسلامی شود.
دریادار سیاری با اشاره به اینکه 93 درصد از صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می شود اضافه کرد: ناوگان نظامی باعث ایجاد امنیت ، ناوگان تجاری باعث رونق اقتصادی و صنایع دریایی باعث توسعه علوم و فنون دریایی می شود.
وی گفت: با توجه به این که بهره برداری اقتصادی از دریا نیازمند امنیت است رهبر معظم انقلاب ماموریت نیروی دریایی را تا مدار 10 درجه شمالی بالای خط استوا و زیرهندوستان تا شاخه سومالی گسترش داده است.
منبع: مشرق نیوز
|
یکشنبه 92/12/18 ساعت 9:15 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
توپهای پدافند با «عاصفه» جان دوبارهای گرفتند + عکس
این سلاح حجم آتش چندین تیربار یا توپ با کالیبر مشابه را یکجا تولید میکنند. همچنین میتوانند با بهرهگیری از قابلیت تغییر نرخ آتش خود و افزایش آن برای درگیر شدن با یک هدف سریع، احتمال اصابت در اولین سری شلیک را افزایش داده یا در مصرف مهمات برای انهدام اهدافی با سرعت کمتر یا اهداف ثابت صرفه جویی کنند.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، شاید پرتعدادترین سلاح پدافند هوایی کوتاه برد در کشورمان توپ 23 میلیمتری دو لوله معروف ZU-23-2 روسی باشد که سابقه حضور آن در ایران بسیار طولانی است. در دوران جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه کشورمان، علاوه بر استفاده دو طرف از آن از خطوط مقدم تا اهداف موجود در عمق خاک خود، نیروهای بعثی حتی برای انهدام اهداف سطحی از آن استفاده میکردند و رزمندگان اسلام علاوه بر استقرار این سلاح بر روی نفربرها و قایقها با به کار گیری آن روی نفتکشها سعی در دفاع از آنها داشتند.
پس از جنگ تحمیلی و تولید این سلاح که برد آن 2 تا 2.5 کیلومتر میرسد در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح علاوه بر استفاده به صورت ثابت، بر روی خودروهای تاکتیکی، کامیون و نفربرها (براق، بی-تی-آر) نیز نصب شده است. در شناورهای نیروهای دریایی نیز نمونههای یک و دو لوله از این توپ به کار گرفته شده است.
توپ 23 میلیمتری دو لوله
ساخت نمونه تک لوله از این سلاح که به نمونه دریایی معروف شد و نصب آن روی برخی قایقهای تندرو یکی از زمینههای افزایش استفاده از این توپ بود که با به کار گیری فولاد دریایی ضد خوردگی ممکن شده است. این نمونه با هدف کاهش وزن ناشی از حذف یک لوله و متعلقات آن و قابلیت نصب بر روی شناورهای سبک وزن و همچنین ایفای نقشی مانند توپهای 20 میلیمتری تک لوله اورلیکن که روی برخی ناوهای نیروی دریایی وجود دارد توسعه داده شد.
در سالهای گذشته علاوه بر مشاهده این سلاح در ترکیب های جدید، ارتقاءهای متعددی نیز در زمینه سامانههای هدفگیری و کنترل آن اجرا شده است. در این گزارش به مرور برخی از این فعالیتها خصوصاً نمونه جدید با نام عاصفه که توسط نیروی زمینی سپاه توسعه داده شده میپردازیم.
توپهای 23 میلیمتری کنترل از راه دور
استفاده از دوربین برای هدفگیری و سامانه کنترل از راه دور، به کار گیری الکتروموتور ویا سرووموتور برای ایجاد حرکت در توپ و حذف خدمه یکی از این بهینهسازیها است که در تصویر فوق نمایش داده شده. کنترل از راه دور، مشکلات ناشی از بیدقتی یا خستگی خدمه در هدفگیری را بر طرف کرده و امکان تغییر سریع در انتخاب هدف را فراهم میکند ضمن اینکه محافظت بیشتری نیز از نفرات به عمل میآید.
همچنین به کمک چنین سامانههایی امکان استقرار سلاح در نقاط دور از دسترس و کمینگاه ها بدون نیاز به حضور خدمه و برای مدتهای زیاد است. نمونههایی از این نوع بهسازی نیز روی توپهای 23 میلیمتری نصب شده روی نفربرهای زرهی نمایش داده شده است که ضمن مزیتهای فوق، عامل تحرک را نیز به سامانه اضافه میکند. در نتیجه این نفربرها میتوانند اجرای آتش مؤثرتری در دفاع از نیروهای زمینی داشته باشند.
توپهای 23 میلیمتری کنترل از راه دور مستقر روی نفربر
گفتنی است نیروهای عراقی در جریان حمله آمریکا به این کشور تنها با اتکا به سامانههای هدفگیری معمولی موجود روی توپهای 23 میلیمتری موفق به سرنگونی تعدادی از موشکهای کروز شدند بنا بر این با اجرای بهسازیهای فوق، این سلاح کارایی بسیار بیشتری خواهد یافت.
برای روشنتر شدن تأثیر این گونه بهسازیها میتوان به نمونه بهسازی شده توسط روسیه اشاره نمود که شامل افزودن دوربینهای دید در روز و شب و هوای نامساعد، مسافتیاب لیزری و سامانه کنترل و پردازشگر دیجیتال بوده، تنها با یک نفر کاربری شده و احتمال اصابت گلوله در آن از حدود 7% به 30% رسیده است. بنا بر این با توجه به نواخت تیر عملی توپ دو لوله که دستکم 400 گلوله بر دقیقه معادل 6 تا 7 گلوله بر ثانیه است در یک شلیک 5 ثانیهای، توپ معمولی تنها 2 تا 3 گلوله را به هدف زده ولی از توپ بهسازی شده 10 گلوله مرگبار به هدف اصابت خواهد کرد.
نمونهای دیگر از فعالیتهای انجام شده بر مبنای این نوع توپ در ایران، ساخت سامانه پدافند هوایی کوتاه برد مصباح-1 است. سلاح اصلی این سامانه توپ 8 لوله 23 میلیمتری است که از ترکیب 4 قبضه توپ 2 لوله حاصل شده و برای آشکارسازی و ردیابی هدف از یک رادار سه بعدی و سامانه الکترواپتیکی دارای دوربینهای دید در روز، دوربین دید در شب یا حرارتی و مسافتیاب لیزری استفاده میشود.
سامانههای اپتیکی باعث تضمین ادامه کار سامانه در شرایط جنگ الکترونیک و بروز مشکلات برای رادار شده و در هوای نامساعد و دید کم نیز میتوانند در صورت بهرهگیری از سامانه فروسرخ به هدفگیری دقیق سلاح کمک کنند.
توپ 8 لوله 23 میلیمتری؛ آنتن رادار سامانه در زمینه تصویر دیده میشود
این سامانه با ترکیب خاص سلاح خود سطحی از آتش را به تعداد دستکم 26 تا 27 گلوله بر ثانیه با فرض نرخ آتش 400 گلوله بر دقیقه برای هر واحد دو لوله- تا 66 گلوله بر ثانیه با نواخت تیر نهایی سلاح در برابر هدف قرار میدهد که ضمن مزیت ایجاد شده توسط حجم آتش و دشوار نمودن فرار اهداف مانور دهنده، هدفگیری دقیق با رادار و سامانههای کمکی به افزایش احتمال اصابت به میزان بسیار بالایی منجر خواهد شد.
در این زمینه باید اشاره کرد بهسازی سامانه پدافند هوایی شیلکای روسی که متشکل از 4 توپ تک لوله 23 میلیمتری و رادار برای هدفگیری است، منجر به افزایش احتمال اصابت از حدود 12% به 60% شده که میزان بسیار قابل توجهی است. در این بهسازی، رادار، سامانه کنترل آتش و پردازشگرها ارتقاء یافتند، در حالی که این قابلیتها در سامانه مصباح-1 از ابتدا قرار داده شده است.
به گزارش مشرق، دو گونه از آخرین بهسازیهای توپ 23 میلیمتری در ایران شامل بهسازی حرکت توپ «کنترل از راه دور شده» دو لوله و نیز توسعه یک نمونه سه لوله چرخان مشابه طرح گتلینگ است. این نمونه که از آن با نام «عاصفه» یاد میشود توانمندی بالایی در هدف قرار دادن اهداف سریع مانند موشکهای کروز و ایجاد یک لایه دفاع آخر قابل اطمینان دارد.
توپ 3 لوله 23 میلیمتری عاصفه
پیش از این در معرفی سلاح اخگر به تاریخچه و قابلیتهای طرح گتلینگ اشاره کرده بودیم. به طور کلی این سلاحها امکان اجرای شلیک پرحجم را آن هم برای مدت طولانیتر نسبت به توپ و تیربارهای تک لوله دارند زیرا اولاً سهم تعداد گلوله شلیک شده از هر لوله در آنها بسیار کمتر از یک سلاح تک لوله برای همان تعداد شلیک است و البته لولههای سلاح طرح گتلینگ در حین چرخش مقداری هم خنک میشوند.
در نتیجه بر خلاف توپ و تیربارهای معمولی که از شلیک با نرخ بالا در مدت طولانی به دلیل گرم شدن لوله عاجز هستند این سلاحهای چند لوله میتوانند بدون رسیدن به بیشینه حد تحمل حرارت لولهها برای مدت بیشتری با نرخ آتش بالا شلیک کنند.
همچنین سه عمل اصلی بارگذاری گلوله، اجرای آتش و تخلیه پوکه در آنها به طور همزمان در لولههای مختلف اجرا میشود یعنی در حالی که یکی از لولهها در حال شلیک است، لوله دیگر در حال بارگذاری بوده و لوله دیگری فرایند تخلیه را طی میکند. همین قابلیت در یک بازه زمانی مشخص منجر به شلیک تعداد بیشتری گلوله نسبت به سلاح تک لولهای نیز میشود زیرا در سلاح تک لوله، سه عمل فوق باید پشت سر هم اجرا شود.
این سلاحها حجم آتش چندین تیربار یا توپ با کالیبر مشابه را یکجا تولید میکنند همچنین میتوانند با بهرهگیری از قابلیت تغییر نرخ آتش خود و افزایش آن برای درگیر شدن با یک هدف سریع، احتمال اصابت در اولین سری شلیک را افزایش داده یا در مصرف مهمات برای انهدام اهدافی با سرعت کمتر یا اهداف ثابت صرفه جویی کنند.
مقایسه سلاحهایی با طرح گتلینگ با سامانهای مانند مصباح-1 از موضوع این گزارش فراتر است اما به طور کلی میتوان گفت سلاحی مانند عاصفه توانایی تمرکز آتش در یک خط را داشته ولی مصباح-1 با ایجاد یک صفحه آتش سعی در افزایش احتمال انهدام هدف دارد. سلاحهای طرح گتلینگ در صورت برخورداری از سامانههای هدفیابی و هدفگیری کارامد میتوانند با مصرف مهمات کمتر به انهدام هدف پرداخته و بلافاصله با هدف بعدی درگیر شوند.
بنا بر اطلاعات اعلام شده، توپ سه لوله چرخشی عاصفه میتواند با دو نواخت تیر 700 و 900 گلوله بر دقیقه شلیک کند. نزدیکترین نمونه ساخت خارج برای مقایسه با این توپ، نمونه 20 میلیمتری 3 لوله مورد استفاده در بالگرد کبرا است که دارای نرخ آتش 1500 گلوله بر دقیقه است. ممکن است نمونههای بعدی عاصفه به نواخت تیر بالاتری دست یابد که در این صورت کارایی آن بیشتر خواهد شد.
به گزارش مشرق، توپ عاصفه قابلیت چرخش 360 درجه در صفحه افقی و بین 15 درجه پائینتر از افق تا 45 درجه بالای افق در صفحه عمودی قابلیت حرکت دارد. احتمالاً این توپ نیز با سامانههای کنترل از راه دور به کار گرفته شده و تجهیزات الکترواپتیکی نیز یکی از سامانههای تأمین کننده اطلاعات لازم برای درگیری با اهداف است.
همچنین مانند توپهای 100 میلیمتری سامانه پدافند هوایی سعیر که به صورت شبکه با هم عمل میکنند، توپهای عاصفه نیز میتوانند با شبکهسازی برای افزایش حجم آتش و بهرهگیری از اطلاعات شبکه یکپارچه پدافند هوایی درگیری مؤثری با تعداد بالاتری از اهداف داشته باشند.
بهسازی سامانههایی مانند توپهای 23 میلیمتری و حتی به کار گیری ترکیبی موشکهای دوش پرتاب با آنها باعث افزایش چند برابری قابلیت این سلاح در برابر اهداف مختلف و در تمام ساعات شب و روز و شرایط جوی شده و با برقراری پوشش مناسب آسیبپذیری یگانهای زمینی را در برابر تهاجم هوایی دشمن به میزان محسوسی کمتر میکنند.
منبع: مشرق نیوز
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز