باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد:
بسیاری از مؤسسات و کارشناسان غربی، "موشکهای ناوشکن" نیروی دریایی ایران را یکی از بزرگترین تهدیدات برای نیروی دریایی آمریکا دانسته و اذعان دارند که این موشکهای پیشرفته میتوانند به راحتی ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه را غرق کنند.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، "مارک گافنی" Mark Gaffni، کارشناس آمریکایی، سال 2012 در گزارشی در پایگاه تحلیلی Rense، با اشاره به قدرت موشکهای ناوشکن ایران مینویسد: در صورت حمله نظامی به ایران، خون نیروهای آمریکایی خلیج فارس را قرمز رنگ خواهد کرد.
موشکهای ناوشکن، یکی از پیشرفتهترین موشکهای دریایی و یکی از مهمترین جنگافزارها در جنگهای دریایی هستند. طبق شواهد و اسناد و اذعان بسیاری از رسانهها و کارشناسان معتبر غربی، ایران دارای بسیاری از موشکهای ناوشکن پیشرفته است که حتی میتواند بزرگترین ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس را فلج کرده و تهدیدی جدی برای کسانی خواهد بود که خیال تجاوز به مرزهای ایران را داشته باشند.
روزنامه صهیونیستی یدیعوتآحارونوت، در گزارشی در سال گذشته اذعان میکند که آمریکا از قابلیتهای نظامی دریایی ایران وحشت دارد.
بنا بر این گزارش، متخصصان تخمین زدهاند که ایران در حال تقویت قوای نظامی خود در خلیج فارس بوده است و در میان دیگر جنگافزارها، موشکهای ناوشکن و قایقهای تندروی این کشور از همه کارآمدتر هستند.
به گزارش واشنگتنپست، سامانههای موشکی جدید ایران، این اعتماد به نفس را به فرماندهان این کشور میدهند که در صورت وقوع حمله نظامی، به سرعت ناوهای دشمن را نابود کرده و خسارات زیادی به ناوگان دریایی آمریکا وارد کنند.
بنا به این گزارش، پیشرفتهای بزرگ ایران در موشکهای ناوشکن نگرانی زیادی در میان مقامات نظامی آمریکا مبنی بر شکست ناوگانهای این کشور در اولین ساعات جنگ احتمالی ایجاد کرده است. متخصصان حال و گذشته نظامی آمریکا عقیده دارند که افزایش خیرهکننده موشکهای کوتاهبرد ایران که با تاکتیکهای هجومی قایقهای گشتی مسلح ترکیب میشود، میتواند توانایی دفاعی بسیاری از ناوهای مدرن آمریکا را فلج کند.
بر اساس تحقیقی که در آوریل سال گذشته انجام شد، توانایی ایران مبنی بر ایجاد خسارت بسیار شدید به ناوگان دریایی آمریکا بیشتر از توان این کشور در دهه گذشته است. این گزارش میافزاید که جنگافزارهای ایران کشندهتر و بسیار دقیقتر از قبل عمل میکنند. قدرت فزاینده ایران در صنایع نظامی موشکی، متخصصان امر را به این فکر واداشته است که در استقرار ناوهای هواپیمابر و دیگر ناوهای جنگی گرانقیمت تجدید نظر کنند.
کالج جنگهای دریایی آمریکا در سال 2009 گزارشی از افزایش توانایی ایران در اجرای کمینهای دریای گسترده در تنگه هرمز ارائه داد. بنا بر این گزارش، اگر آمریکا قصد استقرار ناوهای خود را در صورت وقوع جنگ در تنگه هرمز داشته باشد، به نیروهای ایرانی فرصت بسیار مناسبی برای حمله میدهد که این امر منجر به نابودی اولین گروه از ناوهای نیروی دریایی آمریکا خواهد شد.
به گفته کارشناسان، بعد از انتشار این گزارش در سال 2009، ایران همچنان به تواناییهای دفاعی خود افزوده است. برخی از این پیشرفتها در ماههای گذشته در مانورهای نظامی موفقیتآمیز مشخص شده است، مانورهایی مانند تمرین موشکی در رزمایش پیامبر اعظم هفت.
موشک بالستیک مافوق صوت خلیج فارس هیمنه دشمن را در هم خواهد شکست
موشک ناوشکن بالستیک مافوق صوت "خلیج فارس" که در این رزمایش مورد آزمایش قرار گرفت، دارای سامانه هدایتی داخلی و کلاهک جنگی قدرتمند 1400 پوندی است.
"رابین تیمرمان" Rubin Temmerman کارشناس نیروی دریایی آمریکا، موشکهای خلیج فارس را یک عامل تغییر بازی در خلیج فارس اعلام کرده است. به گفته این کارشناس، موشک بالستیک خلیج فارس، میتواند اهداف خود در 350 کیلومتری را نابود کند. مانند موشک کوتاهبردتر "فاتح "110 که خلیج فارس از بر مبنای آن طراحی شده است، از سوخت جامد استفاده میکند که ذخیرهسازی آن آسان بوده و شناسایی موشک را قبل از پرتاب مشکل میکند. برخی از گزارشات حاکی از این موضوع است که این موشک از اطلاعات ردیابی شده توسط هواپیماهای شناسایی استفاده میکند تا اهدافی مانند ناوهای هواپیمابر را نابود کند.
ارزیابی پنتاگون که در آوریل سال گذشته انجام شد و به امضای لئون پانتا هم رسید، نشان میدهد که توپخانه ایران در برگیرنده موشکهای بالستیک با جستجوگرهایی میشود که آنها را قادر میسازد به دنبال کشتی بروند.
ناوهای مدرن آمریکا به سامانههای دفاعی پیچیدهای مانند سامانه سپر موشکی مجهز هستند. اما ایران با تکنولوژی که به آن دست یافته است میتواند از چند جهت در یک زمان به سمت ناو حمله کرده و فنآوری آمریکا را خنثی کند.
در ادامه این گزارش مختصصان اذعان میکنند که شاید نیروهای آمریکایی، پس از ضربات اولیه ایران، نیروی خود را بازیابی کنند، اما در صورت نمایش کشتیهای آتش گرفته آمریکایی در رسانههای بینالمللی جنگ روانی به نفع ایران خواهد شد. آیزنستات Eisenstat ؛ کارشناس آمریکایی در این زمینه میگوید، رویارویی با ارتش آمریکا ممکن است مشکل باشد، اما ایران با ضرباتی که به خصوص در ابتدای نبرد به ناوگان دریایی یانکیها وارد میکند به جهانیان نشان خواهد داد که در صورت سر به سر گذاشتن با ایران، دشمن هزینه گزافی پرداخت خواهد کرد.
ناوهای هواپیمابر آمریکا لقمه آسان موشکهای مافوق صوت ناوشکن ایران
پایگاه تحلیلی Examiner ، در گزارشی با عنوان "ناوهای هواپیمابر آمریکا نسبت به موشکهای ناوشکن مافوق صوت ایران آسیبپذیر هستند" اذعان میکند که تمامی ناوهای هواپیمابر آمریکا نسبت به موشکهای ناوشکن آسیبپذیر هستند. به علاوه، هزینه این ناوهای هواپیمابر بسیار گران است، بهطوری که اگر بخواهیم سامانههای ضد موکشی در این ناوها مستقر کنیم میلیاردها دلار در بسیاری از موارد هزینه خواهد داشت. اما موشک ناوشکن مافوق صوت ایران در مقایسه با این ناوها بسیار ارزانتر و خطرناکتر است. با هزینه یک موشک ضدناو ""SunBurn ایران مقایسه کنید، متوجه تهدیدی که نیروی دریایی آمریکا با آن مواجه خواهد شد را مشاهده میکنید. این موشک یک امتیاز غیرمتقارن دارد که آمریکا هنوز سعی میکند از آن سر دربیاورد.
موشک ناوشکن Sunburn/موشکی که میتواند آمریکا را در خلیج فارس زمینگیر کند
ایران یکی از پنج کشور جهان است که دارای موشکهای ناوشکن بسیار پیشرفته Sunburn است.
در سالهای دور، برنامهریزان اتحادیه جماهیر شوروی سابق تلاش کردند که از مسابقه تسلیحاتی برابر با آمریکا دست بکشند. زیرا شوروی نمیتوانست با نیروی دریایی آمریکا و هزینههای گزاف این کشور مقابله کند. در عوض، روسها از رویکرد جایگزینی استفاده کردند. آنها به دنبال ضعفهای خود رفتند و راهی ارزانقیمت برای این کاستیها پیدا کردند. روسها با موشکهای ناوشکن مافوق صوت خود فناوری جدیدی را به دنیا عرضه کردند. یکی از آنها "SS-N-22 Sunburn" است که گفته میشود مرگبارترین موشک جهان است.
ایران نیز یکی از کشورهایی است که به تکنولوژی موشکهای sunburn دست پیدا کرده است. برخی از کارشناسان هشدار دادهاند که بزرگترین ناوهای نیروی دریایی آمریکا، از جمله، ناوهای هواپیمابر این کشور همگی در تیررس این موشک هستند.
موشکهایsunburn تاکنون در جنگ مورد استفاده قرار نگرفتهاند. اینکه ایران چه تعدادی از این موشکها را در اختیار دارد مشخص نیست. Sunburn ، میتوانند 750 پوند کلاهک جنگی با خود حمل کنند. برد آنها حدود 100 مایل است. سرعت مافوق "سانبرن" و میزان بار جنگی آن انرژی جنبشی فوقالعاده قوی به موشک میدهد که آثار تخریبی بسیار بالایی برای کشتی و خدمه آن خواهد داشت. تنها یکی از این موشکها میتواند یک ناو بزرگ را غرق کند.
فرماندهان نیروی دریایی آمریکا که در خلیج فارس حضور دارند با چالش بزرگی روبرو هستند
خلیج فارس، یک دریای بسیار بزرگ با یک مجرای خروجی تنگ است که سواحل شمالی آن دارای زمینهای کوهستانی است که قابلیت تاکتیکی بسیار بالایی به نیروی دریایی ایران نسبت به کشتیهای حاضر میدهد. ساحل شمالی خلیج فارس با سطح ناهموار خود اجازه پنهان کردن دفاع ساحلی و استفاده از جنگافزارهایی مانند پرتابگرهای موشکی متحرک میدهد که شناسایی آنها را مشکلساز میکند.
بنا به این گزارش، نیروی دریایی آمریکا تا به حال با چیزی مانند سانبرن برخورد نکرده است.
به گزارش پایگاه Businessinsider ، هرگونه ادعایی که ایران توانایی بستن تنگه هرمز را نداشته تنها یا یک بلوف است. نه تنها ایران میتواند تنگه هرمز را برای مدتی طولانی ببندد، بلکه میتواند ناوگان پنجم دریایی آمریکا را به طور کامل فلج کند.
پایگاه تحلیلی Wariscrime ، در گزارشی اذعان میکند که در صورت تمایل، ایران به راحتی تنگه هرمز را خواهد بست و موشکهای مافوق صوت این کشور میتوانند، ناوهای غولپیکر هواپیمابر آمریکایی را غرق کنند.
سانبرن را میتوان مرگبارترین موشکهای جهان دانست. ارتفاع این موشک ازسطح دریا 9 فوت بوده و سرعت آن چیزی بیش از 1500 مایل در ساعت است. میتواند به طور نامنظم بالا و پایین برود که به آن اجازه فرار از سامانههای دفاع موشکی را به راحتی میدهد. این موشکها خوراک مکانهایی مانند خلیج فارس هستند که جنگ دریایی در فواصل کوتاه انجام میشود. سانبرن، تطبیقپذیر بوده و استفاده از آن ساده است. میتوان آن را از هرگونه پلتفرمی پرتاب کرد. برد آن حدود 100 مایل است.
موشک Sunburn که از ساحل شلیک شده میتواند حفرهای به بزرگی یک اتاق در یک ثانیه ایجاد کند.
روزنامه USAtoday ، نیز در گزارشی اذعان کرده است که موشکهای ناوشکن ایران تهدید بزرگی برای نیروهای آمریکایی در منطقه به حساب میآیند. موشکهای بالستیک دوربرد ایران میتوانند سامانههای دفاع موشکی آمریکا در خلیج فارس را زمینگیر کنند. قایقهای تهاجم سریع ایران با حملههای زنبوری جنگافزارهای پیشرفته خود میتوانند ناوهای آمریکایی را غرق کنند.
"هامر" Hamer ، کارشناس امور نظامی خلیج فارس در این زمینه میگوید: موشکهای کروز ایران میتوانند به ناوهای آمریکایی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در خلیج فارس و منطقه بحرین شلیک شوند. ناو و پایگاههای آمریکایی سامانههای دفاع موشکی دارند، اما ایران قادر است چند موشک را به طور همزمان به یک هدف شلیک کند که در این صورت کاری از دست این پدافندها بر نمیآید.
اژدرهای فوقالعاده سریع هوت hoot ، دارای موشکهایی هستند که میتوان آنها را از زیردریایی شلیک کرد که تا 200 گره دریایی حرکت میکنند. این جنگافزارها از تمامی اژدرهای آمریکایی سریعتر هستند. به عقیده هامر، در حالی که ناو میتواند از دست اژدرهای قدیمی فرار کند، اما امکان فرار از اژدرهای راکتدار محال است.
وبسایت Missilethreat ، نیز در گزارشی نیروهای نظامی ایران را پیشرفتهترین نیروها در خاورمیانه معرفی کرده است. در گزارشی که پنتاگون سال گذشته به کنگره آمریکا ارائه کرد نشان میدهد در حال افزایش قدرت تخریب موشکهای کوتاهبرد خود است. بنابراین گزارش، ایران تا سال 2015 به موشکهای بالستیک قارهپیما دست پیدا خواهد کرد.
مارک گافنی Mark Gaffni در مقالهای در سال 2004 مینویسد، ناوهای آمریکایی هماکنون در تیررس موشکهای سانبرن هستند که توسط نیروی دریایی ایران در ساحل شمالی خلیج فارس مستقر خواهند شد. به گفته این کارشناس، تمام ناوهای آمریکایی در معرض خطر و آسیبپذیر هستند. وی اذعان میکند، زمانی که ایران دام خود را در خلیج فارس پهن کند، تمام منطقه تبدیل به کشتارگاه نیروهای متخاصم خواهد شد.
سردار جزایری خبر داد
تشکیل قرارگاه جنگ نرم در ستاد کل نیروهای مسلح
خبرگزاری فارس: معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح از تشکیل ستاد تبلیغات دفاعی کشور و قرارگاه جنگ نرم در ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی ارتش، در مراسم تقدیر از رسانه ملی و قرارگاه رسانه ای رزمایش دریایی ولایت 91 نداجا که به همت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، سردار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از رسانه هایی که پیام جمهوری اسلامی را منتشر می کنند، گفت: حقیقتا رسانه ملی در همه این موارد در راس کار قرار دارد و وظیفه خطیری از باب شرایط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی کنونی کشور دارد.
وی با اشاره به راه اندازی ستاد تبلیغات دفاعی در ستادکل نیروهای مسلح، گفت: خوشبختانه ستاد تبلیغات دفاعی با استحکام بیشتر و تعریف جدید راهاندازی شد که این ستاد مربوط به کل کشور بوده و فقط مربوط به نیروهای مسلح نیست و در شرایط حساس جنگ نرم و حتی جنگ سخت به ما کمک میکند تا مدل رفتار رسانهای و تبلیغاتی خود را مشخص کنیم.
وی همچنین گفت: خوشبختانه با ابلاغ فرماندهی کل قوا اخیرا قرارگاه جنگ نرم هم راه اندازی شده تا در عرصه کشوری و لشکری بتوانیم مصاف تعریف شده تری با دشمنان جمهوری اسلامی داشته باشیم.
جزایری تصریح کرد: ما اخیرا اتاق فکر فیلم و سینما را هم راهاندازی کردهایم که اشراف احاطهگونهای به ما در عرصه سینما میدهد و برای قرارگاه جنگ نرم بسیار مفید است و بخشی از آن که مربوط به نیروهای مسلح بوده و قرار است سند بالا دستی فیلم و سینمای نیروهای مسلح را مشخص کند و در عرصه فیلم، سینما و سریال و یا شهرکهای سینمایی چگونه عمل کردن ما را معین کند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: شرایط جنگ نرم و عملیات روانی که روزبروز پیچیدهتر میشود و موجب میشود به این نکته توجه داشته باشیم دشمن دست و پا بسته نیست بلکه قدرت، سابقه، تجربه، امکانات زیادی دارد و هزاران اتاق فکر علیه جمهوری اسلامی به راه انداخته است، لذا در این شرایط چگونگی حضور نیروهای مسلح در رسانه حتما باید تعریف شده باشد.
وی با ذکر یک مثال گفت: گاهی رسانههای دشمن از نیروهای مسلح ایران چهرهای خشن و بسیار پرقدرت برای تبلیغ و ترویج ایرانهراسی نشان میدهند که این کار با اهداف خاصی صورت میگیرد و از طرف دیگر گاهی نیروهای مسلح ما را یک نیروی ضعیف، نحیف و کم اثر که گویا با حمله معمولی از پا درمیآید به تصویر می کشند، اما خصلتهای عملیات روانی، این برخورد دوگانه و چندگانه با یک پروژه را ایجاب کرده است.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح در پایان با اشاره به اینکه مجموعه نیروهای مسلح این واقعیتها را شناختهاند و درک درستی نسبت به آنها دارند، گفت: رسانه ملی به این نکات اهتمام دارد و امیدواریم همکاریهای بیشتر خود را با صدا و سیما داشته و انشاءالله پیامرسان صدیق و صادقی برای انقلاب اسلامی باشیم.
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز