سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
قوی تر از گذشته
پنج شنبه 93/6/20 ساعت 11:2 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
سرلشکر صفوی مطرح کرد

مبدا تهدیدات دریایی علیه ایران / جمهوری اسلامی ایران قوی‌تر از گذشته شده است

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: مبدأ تهدیدات احتمالی دریایی علیه ایران، احتمالاً از دریای مدیترانه، دریای سرخ، اقیانوس هند تا دریای عمان و خلیج فارس خواهد بود و نیروهای مسلح باید از مبدأ با تهدیدات نظامی احتمالی مقابله کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاورعالی فرماندهی معظم کل قوا طی بازدید از منطقه یکم دریایی ارتش، با اشاره به تهدیدات احتمالی آینده، اظهارداشت: مبدأ تهدیدات احتمالی دریایی علیه ایران، احتمالاً از دریای مدیترانه، دریای سرخ، اقیانوس هند تا دریای عمان و خلیج‌فارس خواهد بود و نیروهای مسلح ایران باید تهدیدات و ماجراجویی احتمالی دشمنان را از مبدأ آن مورد هدف قرار دهند.


وی افزود: اگر چه دشمنان فرامنطقه‌ای پس از شکست در عراق و افغانستان و غزه می‌دانند جمهوری اسلامی ایران قوی‌تر از گذشته شده است و آنها ضعیف‌تر شده‌اند.

صفوی که به همراه دانشجویان خود در مقطع  دکتری دانشگاه جنگ ارتش از منطقه یکم دریایی و کارخانجات نیرویی دریایی ارتش و ناوشکن جماران بازدید می‌کردند، با اشاره به ضرورت تدوین راهبرد دریایی در بخش‌های مختلف، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با داشتن 2700 کیلومتر ساحل در دریای عمان و خلیج فارس و دریای خزر، ضرورت دارد که راهبرد دریایی را در بخش نظامی و غیرنظامی تدوین کند، باید با توجه به تهدیدات احتمالی آینده که ماهیت دریاپایه و هواپایه خواهند داشت، می‌بایست هم راهبرد دریایی و هم راهبرد پدافند هوایی دفاع از کشور را تدوین کنیم که بخش نظامی این کار بر عهده نیروهای مسلح و بخش غیرنظامی آن به عهده دولت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) در تشریح اهمیت ژئوپلیتیکی خلیج فارس تأکید کرد: موقعیت ژئواستراتژیکی و ژئوپلیتیکی، منابع عظیم نفت و گاز، نقش فرهنگی و ایدئولوژیکی و بازار مصرف کالا و تسلیحات نظامی، از مهمترین عوامل اهمیت‌آفرین این منطقه است.

وی افزود: هر قدرت نظامی بحری که در اقیانوس هند و اطراف آن بخواهد عملیات نظامی وسیع زمینی، هوایی و یا دریایی انجام دهد، بایستی منطقه خلیح‌فارس، دریای عمان و دریای عرب را مورد توجه در استراتژی نظامی خود قرار دهد.

دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در بازدید از ناوشکن جماران، با تقدیر از کارشناسان و متخصصان نیروی دریایی ارتش که با همت و نبوغ توانستند طی مدت کوتاهی تدبیر فرماندهی معظم کل قوا را عملیاتی کنند، یادآور شد: ملت هوشمند ایران به فرزندان دلاور ارتشی و سپاهی خود که در دریای خروشان عمان و خلیج فارس از حیثیت و اقتدار و منافع ملی حفاظت و پاسداری می‌کنند، مباهات می‌کند.

صفوی در بخش دیگری از سفر خود، به همراه دانشجویان از ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه بازدید کرد و با اشاره به  اهمیت محیط زیست به عنوان گنجینه نسل‌های آینده، اظهار داشت: هم‌اکنون موضوع حفاظت از محیط زیست در جهان به طور جدی دنبال می‌شود و نیروی دریایی ارتش و سپاه باید در خلیج فارس و دریای عمان، محیط زیست را به مثابه یک اصل انسانی و الزام اخلاقی مد نظر قرار دهند.

در این برنامه که از روز سه‌شنبه هفته جاری آغار شده است، بازدید از پالایشگاه‌ها و بنادر و جزایر، از دیگر برنامه‌های سفر علمی دانشجویان دوره دکتری دانشگاه جنگ ارتش، به همراه سردار صفوی خواهد بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران




جان تازه موشک و اژدرهای ایرانی
پنج شنبه 93/6/20 ساعت 1:55 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
آشنایی با جدیدترین دستاورد دفاعی

نسل جدید باتری؛ جان تازه موشک‌ها و اژدرهای ایرانی +عکس

در هر موشک یا اژدر ایرانی که به هدفی سطحی یا زیرسطحی برخورد می کند، می‌توان نقش باتری‌های تولید متخصصان دفاعی کشورمان را به عنوان سامانه‌ای کوچک اما حساس مشاهده و به آن افتخار کرد؛ باتری‌هایی که اکنون ایران از معدود کشورهای خودکفا در تولید آنهاست.

گروه دفاع و امنیت مشرق - باتری ها در اندازه های گوناگون به عنوان وسیله ای مهم و حساس برای تامین انرژی در بخش های مختلف زندگی انسان به کار می روند. شاید باتری های قلمی را بتوان به عنوان ملموس ترین نمونه برای فعالیت های این وسیله نام برد و پس از آن باتری های تلفن های همراه و یا باتری های بزرگی که در خودروها به منظور تامین بخشی از انرژی الکتریکی به کار می روند را نیز به این فهرست اضافه کرد.

اما در حوزه دفاعی نیز باتری ها حضوری پررنگ داشته و این حضور در قرن جدید بسیار پررنگ تر شده است و خوب است که بدانید، در این زمینه نیز کشورمان از معدود کشورهای تقریبا خودکفا محسوب می شود.

در عرصه نظامی تامین انرژی الکتریکی برای سامانه های رادیویی، ایجاد روشنایی، تامین نیرو در سامانه های اپتیکی موشکهایی مثل تاو و یا سری موشکهای دوش پرتاب و یا باطری های تامین کننده انرژی زیردریایی ها از جمله استفاده های اصلی از باتری ها در حوزه های مذکور است.

باتری در زبان ساده وسیله ای است که انرژی آزاد شده از یک فعل و انفعال شیمیایی را به انرژی الکتریکی بدل می کند. در مدل های قدیمی تر باتری ها از ماده "روی" با نشانه شیمیایی "Zinc" استفاده می شده است. بسیاری از باتری های امروزی نیز از این ماده به همراه "کربن" و یا "مس" برای انجام واکنش و تولید انرژی استفاده می کنند.

در دهه های قبل، در حوزه های نظامی و با توجه به نیاز به انرژی بالا از باتری های بزرگی استفاده می شد که این باتری ها بسیار بزرگ و سنگین بوده و در عین حال قابلیت شارژ مجدد را نیز نداشتند. این مسئله باعث می شد که بسیاری از ارتش های جهان سالانه هزینه های هنگفتی را به منظور ساخت و خرید باتری های جدید به منظور جایگزینی با باتری های استفاده شده متحمل شوند.

اما نسل بعدی از باتری ها که قابلیت شارژ مجدد به آنها اضافه شده بود از دو ماده نیکل و کادمیم برای تامین انرژی در باتری استفاده می کردند. این نسل از باتری ها قابلیت شارژ مجدد را داشتند اما همچنان وزن زیادی داشته، عملکرد آنها در سرما و گرمای غیرمتعارف، شدیدا کاهش پیدا می کند. نکته دیگر این که این دو ماده در کنار هم نوعی ماده سمی را تولید می کنند که نگهداری و در نهایت معدوم کردن باتری را به عملی طولانی و خطرناک بدل می کند.

گام بعدی دیگر در این حوزه که به نوعی انقلابی در صنعت باتری های نظامی ایجاد کرد بحث معرفی باتری های لیتیمی بود. این باتری ها که امروزه کاربردهای فراوانی چه در بخش نظامی و چه غیر نظامی دارند در حقیقت به عنوان پیشرفته ترین گونه از باتری هایی که هم اکنون در جهان مورد استفاده قرار می گیرند. این باتری ها از وزن کمتر و عمر بیشتری نسبت به نمونه های قبلی برخوردار بوده و از عمر بیشتری نیز برخوردار بوده و چون قابلیت شارژ مجدد را نیز دارند از توجیه مناسب اقتصادی نیز برخوردار هستند.

لیتیوم سبک ترین فلز است، بیشترین پتانسیل الکتروشیمیایی را داراست و بزرگترین ظرفیت انرژی را فراهم می کند. یعنی یک چگالی انرژی فوق العاده زیاد. این باطری ها دارای بالاترین انرژی وزنی (وات ساعت / کیلوگرم) ، بالاترین انرژی حجمی (وات ساعت / لیتر) بوده و یکی از بهترین ذخیره های انواع سیستم های باطری الکتروشیمیایی هستند که این مزایا دلیل عمده انتخاب های نیروهای نظامی برای استفاده از باطری های لیتیوم در مصارف گوناگون می باشد.

برای نمونه در حال حاضر یکی از اصلی ترین باطری های مورد استفاده در ارتش ایالات متحده آمریکا باطری های لیتیومی مدل " BB2590 " است که در بخش‌هایی مثل استفاده در بی سیمهای تاکتیکی خصوصا برای گشتی های سبک پیاده کاربرد دارد. این باتری به اندازه زیادی وزن بار همراه نیروها را کاهش داده است.
 

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس

باتری آمریکایی "BB2590"

 

تلاش جدی ایران بری خودکفایی در عرصه باتری

در جمهوری اسلامی ایران نیز چند سالی است که تلاش های گسترده ای در حوزه باتری ها به نتیجه رسیده است. متولی اصل این بخش در صنعت دفاعی با سازمان توسعه منابع انرژی است که تمامی فعالیت‌های این شرکت و صنایع تابعه آن با استفاده از فن‌آوری‌های روز برای تأمین نیازمندی‌های نیروهای مسلح و سایر مشتریان غیرنظامی در داخل و خارج کشور تحقق می‌یابد.

یکی از این تلاش‌ها در حوزه مربوط به باتری موشک مشهور و پر استفاده تاو است. مدل قدیمی‌تر این باتری بزرگ و سنگین بوده و پس از استفاده قابلیت شارژ نداشته است اما امروزه صنایع الکترونیک ایران گونه ای از باتری های لیتیمی را برای موشکهای تاو تولید می کند.

با مقایسه اندازه این باتری با نمونه قدیمی ساخت آمریکا که پیش از این بر روی تاوهای ایرانی استفاده می شد می توان به اهمیت این طرح پی برد.
 

 از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس

تصویر بالا مربوط به باتری قدیمی موشک تاو

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
باتری موشک تاو  و موشک سهند ساخت ایران

 
 همچنین باتری قابل شارژ موشک دوش پرتاب سهند نیز از دیگر تولیدات ایران است که با استفاده از آن می توان بهروری این سامانه موشکی را افزایش داد و نشان می دهد که متخصصان دفاعی کشورمان برنامه ریزی دقیق و مناسبی را برای خودکفایی در تولید باتری های موشک های ضدزره یا موشکهای دوش پرتاب انجام داده اند.
 
باتری های ایرانی در زیر آب

اما یکی از بخشهای مهم دیگر که باتری ها در آن نقشی حیاتی دارند، بحث زیردریایی‌هاست. همان طوری که اکثر مخاطبین و علاقمندان این حوزه اطلاع دارند جمهوری اسلامی ایران در دهه 1370 شمسی با خرید 3 فروند زیردریایی کیلو از روسیه به جمع دارندگان شناور زیر سطحی در دنیا پیوست.

این زیردریایی ها از جمله شناورهای زیر سطحی دیزل الکتریک هستند که برای تامین بخشی از نیروی خود به باتری نیاز دارند. به طور معمول این زیردریایی ها با 2 ردیف 120 تایی از باتری مجهز شده اند که وظیفه تامین نیروی موتور الکترونیکی زیردریایی را بر عهده دارند. به گفته مسئولان نیروی دریایی ارتش، صنایع دفاعی ایران موفق شده اند تا با موفقیت این باتری ها را نیز در داخل کشور به تولید رسانده و از آنها در زیردریایی های مذکور استفاده کنند.

البته طبق معمول، این حرکت مثبت ادامه پیدا کرده و در زیردریایی های ایرانی غدیر نیز شاهد استفاده از باتری های ایرانی هستیم و به نظر می رسد زیردریایی های کلاس متوسط ایرانی نیز با همین باتری های داخلی تغذیه شوند.

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
 باتری زیردریایی کیلو ساخت ایران

 
 البته در خصوص زیر سطحی باید منتظر بود چون که بر اساس گفته های وزیر دفاع جدید کشور ، زیردریایی های فاتح به عنوان نسل جدیدی از زیردریایی های ایرانی در طی 100 روز آینده رونمایی خواهند شد.

با توجه به اینکه مسئولان نیروی دریایی ارتش پیش از این از افزایش زمان ماندگاری این زیردریایی ها نسبت به نمونه های قبلی در زیر آب خبر داده بودند، این نشانه می تواند خبری غیرمستقیم از افزایش توان باتری‌های زیرسطحی ایرانی باشد همچنان‌که امیر دریادار بیغم جانشین فرمانده نداجا در گفت‌وگو با رسانه‌ها از ماندگاری 35 روزه فاتح ایرانی در زیر آب خبر داده بود.
 
باید توجه کرد که نسل قبلی زیردریایی‌های ایرانی یعنی کلاس غدیر از جمله زیردریایی‌های سبک است که ماندگاری آنها در حدود دو هفته است و عدد 35 روز یا به عبارتی پنج هفته در دریا نشان از افزایش بیش از دو برابری میزان ماندگاری زیرسطحی‌های ایرانی است که این نیز اماره‌ای از افزایش توان باتری‌های این زیردریایی ایرانی است.

بخش دیگری از باتری های مورد نیاز برای عملیات های زیر آبی نیز با باتری های سری "VRLA " که گستره ای از 65 الی 420 آمپر را در بر می گیرد نیز در داخل تولید می شود.

به طور معمول زیردریایی های کلاس کیلو روسیه که در نیروی دریایی ارتش کشورمان نیز مورد استفاده قرار می گیرند با دو ردیف 120 تایی از باتری مجهز شده‌اند که وظیفه تأمین نیروی موتور الکترونیکی زیردریایی را بر عهده دارند و حال، صنایع دفاعی کشورمان موفق شده اند این باتری ها را نیز در داخل کشور به تولید برسانند.

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
باتری های سری "VRLA "

 
اما تنها بحث تامین نیروی زیردریایی نیست که به مسئله باتری ارتباط دارد. اژدرها نیز به عنوان سلاح اصلی زیردریایی ها از باتری برای تأمین نیروی الکترونیک به منظور سامانه پیشران خود بهره می برند. خوشبختانه در این نیز صنایع دفاعی کشور دست پر ظاهر شده است و با تولید باتری هایی موسوم به سری "M-1" انرژی مورد نیاز اژدرهای ایرانی را تامین می کند و هر اژدر ایرانی که به هدفی سطحی یا زیرسطحی برخورد می کند، می توان نقش این سامانه کوچک اما حساس را در موفقیت آن لمس کرد.

این باتری ایرانی از ترکیب سرب و روی برای تامین انرژی استفاده کرده و می تواند جریان به توان 1000 آمپر را تولید کند.

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس

 باتری ایرانی M1

باتری های حرارتی

نسل بعدی باتری هایی که توسط صنایع دفاعی ایران تکمیل شده است از گونه "حرارتی" می باشد. تاریخچه این باتری ها به زمان جنگ دوم جهانی و آلمان نازی برمی گردد. برای اولین بار آلمان ها از این گونه از باتری ها در دو موشک معروف وی -1 و وی -2 بهره بردند.

پیلهای حرارتی مهمترین جزء باتری حرارتی به شمار می‌آیند. باتریهای حرارتی، باتریهایی هستند که بخاطر دارا بودن یک سری ویژگیهای منحصر به فرد، برای استفاده در اهداف نظامی کاملا مناسب می‌باشند. در این مقاله پیلهای حرارتی معرفی و طبقه بندی می‌شوند. سپس اجزای پیلهای حرارتی شامل آند، کاتد و الکترولیت این پیلها و مواد تشکیل دهنده آنها معرفی می‌شود.

 باتری حرارتی یک منبع تولید کننده جریان الکتریکی است که به علت دارا بودن چگالی جریان بالا و قابلیت اطمینان زیاد و عمر طولانی ، به منظور تأمین جریان الکتریکی مورد نیاز در سلاحهای نظامی بکار می‌روند. این جریان الکتریکی بوسیله تعدادی پیل تولید می‌شود. بر حسب اینکه جریان مصرفی مورد نیاز چقدر باشد، تعداد پیلها ، نحو ه آرایش آنها به صورت سری یا موازی و نیز ابعاد الکترودها متفاوت خواهد بود.   این باطری ها در دو گونه لیتیومی و کلسیومی ساخته می شوند.

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
باتری های حرارتی ساخت ایران

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
باتری های حرارتی ساخت صنایع دفاعی هند

 
بعد از انتقال این تکنولوژی به آمریکا به سرعت از آن در سامانه های گوناگونی موشکی مثل موشک ضد زره تاو و موشک هوا به هوای سایدوایندر نیز استفاده شد. امروزه نیز از اینگونه از باطری ها در موشکهایی مثل سری پاتریوت و یا تام هاوک در آمریکا استفاده می شود. این گونه از باتری ها بیشتر برای تامین انرژی الکتریکی لازم برای سامانه های هدف گیری و الکترونیک به کار رفته در موشک ها استفاده می شوند.

این گونه از باتری ها همچنین انتخابی مناسب برای تامین نیروی مورد نظر سامانه های پیشران در گلوله های توپ و همچنین مهمات هدایت شونده می باشد. مزیت دیگر این گونه از باتری ها عدم نیاز آنها به نگهداری ویژه و قابلیت انبار شدن برای مدت طولانی است.

این خانواده از باتری های ایرانی توان تامین نیرو در بازه 2 تا 30 ولت و جریانی تا قدرت 20 آمپر برای مدت زمانی بین 18 تا 150 ثانیه را دارا می باشند. در باتری ایرانی از ترکیب واشرهای حرارت زا و فیتیله های تاخیری برای ذوب الکترولیت ها تامین انرژی به کار می رود.

باتری های روی – نقره

اما آخرین دستاورد صنایع دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران باتری های روی – نقره است.

در این گونه از باتری ها از نقره به عنوان الکترود مثبت و از روی به عنوان الکترود منفی استفاده می شود. این باطری ها در اندازه های گوناگون از سایز بسیار کوچک برای استفاده در وسایلی مثل ساعت های مچی و دوربین های عکاسی و فیلم برداری تا گونه های بزرگ در زیردریایی ها و یا سفینه های فضایی استفاده می شود.

زیردریایی های تهاجمی کلاس آلفا، ساخت شوروی سابق یکی از زیردریایی های بودند که از این گونه باطری در کنار راکتور هسته ای خود برای تامین نیرو بهره می بردند. امروزه در سفینه های فضایی از این باطری ها به عنوان منبع ثانویه تامین نیرو استفاده می شود.

از باتری موشک تاو تا پیل نقره ای زیرسطحی ها+عکس
رونمایی از باتری های روی_نقره ساخت ایران


نکته مثبت دیگر در مورد این باتری ها این است که فرایند تولید الکتریسیته در این گونه از باتری ها در بستری بر پایه آب انجام شده و احتمال آتش گرفتن این پیل ها وجود ندارد.

این نکته در حوزه ایمنی خصوص برای استفاده در وسایل حساسی مثل زیردریایی ها بسیار مهم و حیاتی می باشد. انواع اژدرها و موشک ها نیز از دیگر سخت افزارهای نظامی می باشند که می توان در آنها از باتری های سری روی – نقره استفاده کرد. در عین حال و پس از پایان عمر این باتری این امکان وجود دارد که نقره به کار رفته در این باتری ها که فلز با ارزشی محسوب می شود نیز دوباره بازیابی شده و مورد استفاده قرار بگیرد.

از سوی دیگر تجهیزات الکترونیک و مخابراتی جدیدی که نیروها مسلح کشورمان به آن دست پیدا کرده اند نیز از باتری های ایرانی بهره می برد. به عنوان مثال بیسیم دستی فدک که با 2 باند مجزا، پایداری فرکانس و با شعاع پوشش آنتن 360 درجه از جمله آخرین دستاوردهای اعلام شده نیروی زمینی ارتش است و با یک باتری می تواند قریب 10 ساعت در خدمت نقل و انتقال امن اطلاعات کاربران باشد، از باتری‌های ایرانی بهره می برد.

شاید نقش و اهمیت باتری در مقایسه با بسیاری از دستاوردهای نیروهای مسلح و متخصصان صنعت دفاعی، کوچک و ساده تر به نظر می رسد اما ورود به عرصه هایی چون تولید باتری موشک ها، زیردریایی ها و اژدرهای ایرانی، این نوید را داده است که حتی در کوچکترین و البته حساس ترین حوزه ها نیز خودکفایی و خوداتکایی امری است که هم ضرورت آن احساس شده است و هم نتیجه آن عیان. 

منبع: مشرق نیوز




اجازه عرض اندام
چهارشنبه 93/6/19 ساعت 7:54 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
سردار شریف:

سپاه اجازه عرض اندام به تروریست‌ها در سراوان نداد

مسئول روابط عمومی کل سپاه با اشاره به حمله اشرار و تروریست‌ها به پاسگاه مرزی سراوان گفت: سپاه اجازه عرض اندام به تروریست‌ها نداد.


به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران به نقل از سپاه نیوز؛سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه در حاشیه مراسم ختم پدر حجت الاسلام و المسلمین مصلحی در جمع خبرنگاران پیرامون جزییات حمله تروریستی به پاسگاه مرزی سراوان اظهار کرد: بعد از کشته شدن سرکرده یک گروهک تروریستی در شرق کشور، عوامل این گروهک به دلیل اختلافات داخلی قصد ابراز وجود در عرصه افکار عمومی داشتند تا اختلافات خود را پوشش دهند.

وی افزود: چون آنها پیش از این نیز دراین منطقه جنجال‌آفرینی کرده بودند تصور می‌کردند می‌توانند باز هم در آن منطقه عرض اندام کنند.

سردار شریف با اشاره به اینکه حمله بامداد دیروز اشرار و تروریست‌های مسلح در خاک پاکستان سازماندهی و آغاز شده بود تصریح کرد: با هوشیاری نیروهای مستقر در آن پاسگاه مرزی متشکل از پاسداران و بسیجیان بومی منطقه این حمله تروریستی ناکام ماند.

سردار شریف خاطر نشان کرد: تروریست‌ها پس از تحمل تلفات سنگین متواری و به خاک پاکستان گریختند.

مسئول روابط عمومی کل سپاه افزود: در جریان این عملیات یکی از برادران پاسدار به شهادت رسید و دو تن از نیروهای بسیجی نیز مجروح شدند.

وی در پایان گفت: اطلاعات بیشتر و دقیق متعاقبا در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

ایران فراتر از مرزها
دوشنبه 93/6/17 ساعت 10:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

دهقان:نفوذ ایران فراتر از مرزهای جغرافیاست

وزیر دفاع گفت: امروز دامنه نفوذ جمهوری اسلامی ایران از مرزهای جغرافیایی پیرامونی گذشته و نقش تعیین کننده‌ای در صحنه جهانی دارد.
به گزارش مشرق، سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ‌در مراسم سالگرد شهادت شهید محمود کاوه که در محل گلزار شهدای بهشت رضا برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: امروز ملت و نظام سیاسی ما در اوج اقتدار در صحنه جهانی قرار دارد.

وی افزود: امروز دامنه نفوذ جمهوری اسلامی ایران از مرزهای جغرافیایی پیرامونی گذشته و نقش تعیین کننده‌ای در صحنه جهانی دارد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه پس از فروپاشی نظام دوقطبی نظام مستقری هنوز ایجاد نشده، گفت: شکل‌گیری این نظام نیاز به فعل و انفعالات جغرافیایی و سیاسی داشته است و امروز می‌بینیم که دایره نفوذ جمهوری اسلامی ایران جهانی شده و کلام مقام معظم رهبری نیز بر تصمیمات بزرگ جهانی تاثیرگذار است.

سردار دهقان تأکید کرد: امروز در سطح منطقه ما هیچ موازنه قدرت و هیچ نظمی نمی‌تواند مستقر باشد به دلیل اینکه نظام ما از قدرت و اقتداری برخوردار است که می‌تواند اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه امروز مقاومت و حزب‌الله لبنان و همچنین مقاومت فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی از تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران بر آنان حکایت داشته است، گفت: امروز روحیه مقاومت بر حزب‌الله لبنان و فلسطینی‌ها بر اراضی اشغالی نمایانگر بوده و می‌بینیم که چگونه قدرت‌های بزرگ جهانی در مقابل مقاومت به زانو در می‌آیند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: حزب‌الله لبنان در آغازین روزهای شکل‌گیری بساط حضور آمریکا، اسرائیل و انگلیس را در لبنان درهم پیچید و در حقیقت باید گفت این روحیه و این مقاومت در سایه انقلاب اسلامی ایران بوده است.

سردار دهقان افزود: اسرائیل ارتش چهارم جهان را داشته و همواره در مقابله با جهان عرب آنها را شکست می‌داده اما امروز می‌بینیم که چگونه روحیه مقاومت آنان را به زانو در آورده است.

وزیر دفاع با اشاره به اینکه دشمنی ابرقدرت‌های جهانی به دلیل همین قدرت و اقتداری است که خارج از اراده آنها توسط جمهوری اسلامی عمل می‌کند و تصمیم می‌گیرد گفت: امروز غزه، لبنان، عراق و افغانستان و سایر نقاطی که انقلاب اسلامی به آنها صادر شده است، جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در حمایت از آنها آماده است.

سردار دهقان تصریح کرد: این حرکت عظیم انقلاب اسلامی چیزی نیست جز عنصر شهادت‌طلبی و ایثارگری که هم‌اکنون انعکاس حرکت عظیم انقلاب اسلامی را در سایر کشورها مشاهده می‌کنید.

وی ادامه داد: این عزت و افتخار را باید به رهبری نظام و شهدا انتصاب داد، زیرا شهدا و روح آنها مقوم قیام‌هایی که در طول دوره‌های مختلف شکل گرفته است و این حقیقتی غیرقابل انکار است، امروز ملت ما کماکان در صحنه‌های مختلف جهانی حضوری فعال دارد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه امروز نظام سلطه به بهانه‌های مختلف تلاش می‌کند هر روز ملت ما را تحت فشار بیشتری قرار دهد افزود: دشمن به دنبال این است که نظام ما را تسلیم خواسته‌های خود کند و به همین دلیل است که به ما اتهام می‌زنند که جمهوری اسلامی به دنبال سلاح هسته‌ای است.

سردار دهقان با اشاره به اینکه ملت‌های دنیا نباید از تهدیدهای پوشالی به خود واهمه‌ای ایجاد کنند، گفت: ملتی که مسیر جمهوری اسلامی ایران را انتخاب کند، حتماً به پیروزی دست پیدا می‌کند، لذا ما امروز به دنیا اعلام می‌کنیم که هیچ‌گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و آن را مشروع نمی‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه دنیا این حقیقت را نمی‌پذیرد که ما به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، اظهار داشت: این امر به این دلیل است که این حقیقت برایشان سخت است. آنها ظلم و اقدامات غیرانسانی را بر ما به بهانه موضوع سلاح هسته‌ای اعمال کردند ولی هنوز مدرکی دال بر اینکه ما از سلاح هسته‌ای استفاده می‌کنیم پیدا نکردند.

وزیر دفاع افزود: قبول نکردن دشمنان که جمهوری اسلامی ایران از سلاح هسته‌ای استفاده نمی‌کند به این دلیل است که یک نوع فروپاشی در منطق آنها ایجاد می‌کند که آن هم به واسطه ظلمی که بر بسیاری از ملت‌ها روا داشته‌اند در حقیقت نه گفتن به منطق خودشان است.

وی بیان کرد: اگر امروز ملت ما در این وضعیت قرار دارد، مرهون خون شهدا و رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای است و امیدواریم که این مسیر توسعه کشور روزبه‌روز ادامه پیدا کند.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

شکار پهپاد دیگر توسط ایران
یکشنبه 93/6/16 ساعت 2:31 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

شکار یک پهپاد دیگر در بندرعباس

معاونت عملیات قرارگاه ثارالله خاطرنشان کرد: اخیراً یک پهپاد در بندرعباس را مهار کردیم که البته آمریکایی‌ها تکذیب کردند و یقیناً این پهپاد از آن آمریکاست.
به گزارش مشرق، سردار شعبانی معاونت عملیات قرارگاه ثارالله تهران بزرگ در سومین همایش بزرگ مدافعان حریم ولایت (شمارش معکوس) گفت: دشمن با نشان‌دادن موشک‌های ایران سعی در ایران‌هراسی دارد.  
 
وی افزود: رسانه‌های غربی سعی دارند که نشان دهند که موشک‌های شهاب 6 ایران واشنگتن را هم تهدید خواهد کرد، در صورتی که سناریوی ایران‌هراسی یک توطئه است.  
 
معاونت عملیات قرارگاه ثارالله اشاره کرد: یکی از دشمنان ما رژیم صهیونیستی است و تجهیزات و حرکاتش کاملاً رصد می‌شود.  
 
سردار شعبانی با اشاره به سناریوی از پیش تعیین‌شده تشکیل رژیم صهیونیستی، نقشه آیپک و سناریوی هیتلر افزود: این یک برنامه از پیش تعیین‌شده برای تسخیر سرزمین فلسطین بود و پس از سال‌ها تنها دو بخش کوچک از فلسطین باقی‌مانده که نتیجه سناریوی کثیف صهیونیست‌ها و غرب بوده است و  باید هزینه این سناریو را مسلمانان تقبل کنند.  
 
وی با اشاره به خوی تجاوزگری و سبوعیت این رژیم، اضافه کرد: پرچم صهیونیست‌ها دو نوار آبی دارد که نشان از نیل تا فرات است و فلسفه وجود شش ضلع نشان می‌دهد که گسترش این رژیم محدود به زمان و مکان نیست.  
 
سردار شعبانی تصریح کرد: چه کسی فکر می‌کرد که روزی غیرت فلسطینی این‌گونه در مقابل سرباز مجهز صهیونیست ظهور کند. نسل ابومازن و یاسر عرفات سازش‌کار را ببینید و با این‌ها مقایسه کنید. چه کسی فکر می‌کرد در فلسطین نسل جدیدی پدید آید که مقاومت را این‌گونه جانانه دنبال کند.  
 
معاونت عملیات قرارگاه ثارالله تصریح کرد: یکبار یک خبرنگار فرانسوی از سرلشکر جعفری پرسید؛ ژنرال ایرانی اگر 100 فروند هواپیمای اسرائیل بلند شوند و بیایند به آسمان ایران و ایران را بمباران کنند، چه می‌کنید؟ سرلشکر جعفری در پاسخ گفت؛ مهم نیست چند فروند اما اگر بمباران کردند کجا می‌خواهند بنشینند؟  
 
وی در خصوص دشمنی صهیونیست‌ها با ایران اضافه کرد: آقا فرموده‌اند؛ اگر نمی‌دانند بدانند که اگر صهیونیست‌ها غلطی بکنند جمهوری اسلامی تل‌آویو را با خاک یکسان خواهد کرد.  
 
سردار شعبانی با اشاره به چرخش سیاست‌های امیر کویت در خصوص تحولات منطقه گفت: این جنگ (جنگ غزه) مدعیان دروغین حقوق بشر و سران مرتجع کشورهای عربی را رسوا کرد و آفرین بر زن نماینده مجلس اسپانیا که از مردم مظلوم فلسطین حمایت کرد.  
 
معاونت عملیات قرارگاه ثارالله افزود: گنبد آهنین در دفع حملات موشکی فلسطینی‌ها ناتوان بوده و فقط در یک نمونه در منطقه دیمونا از 1394 موشک فقط 350 موشک را توانست مهار کند و بقیه به هدف خوردند. هزینه شلیک موشک برای حماس 1800 دلار و هزینه دفع همین موشک برای صهیونیست‌ها 195 هزار دلار است.  
 
وی تصریح کرد: یک میلیون و 300 هزار نفری که در غزه محصور بودند، باقدرت ایمان به خدا با موشک‌هایشان چه به روز صهیونیست‌ها آوردند و با تونل‌های خود معاش خود را تأمین کردند. حماس از حزب‌الله قدرت گرفته و شیعه در مقام الهام بخشی.
 
سردار شعبانی در خصوص تهدیدات صهیونیست‌ها گفت: همیشه صدای بلند نشانه گاز نگرفتن است. اگر جرات دارید حمله کنید، در هرحال لانچرهای ما آماده‌اند.  
 
معاونت عملیات قرارگاه ثارالله خاطرنشان کرد: اخیراً یک پهپاد در بندرعباس را مهار کردیم که البته آمریکایی‌ها تکذیب کردند و یقیناً این پهپاد از آن آمریکاست. ما به حماس یاد دادیم تا بتواند پهپاد صهیونیست‌ها را بنشاند و این پهپاد صهیونیستی رادارگریز بوده و سنسور مطابق رنگ آسمان دارد، یعنی هرکجا که برود، رنگ آنجا را می‌گیرد و حماس توانست آن را بنشاند. 

منبع:مشرق نیوز



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

افزایش قدرت آتش بالگردها
شنبه 93/6/15 ساعت 11:38 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
خلبان احمدآبادی اعلام کرد:

افزایش 3 برابری قدرت آتش بالگردها/ ایران؛ سومین قدرت ناوگان بالگردی جهان

مدیرعامل شرکت پنها گفت: ما در جنگ ناهمطراز اعتقاد داریم همه بالگردها باید قابلیت دفاع از خودشان و ضربه زدن به دشمن را داشته باشند پس طبیعی است که این، یک دستورالعمل و قانون برای ما شد و ما در حال انجام آن هستیم و تقریبا توانسته‌ایم با هزینه بسیار کم، قدرت آتش بالگردی کشور را 3 برابر کنیم.

به گزارش مشرق، در سال 1348 دولت ایران و شرکت ایتالیایی «آگوستا» مقدمات ایجاد یک واحد تعمیراتی پشتیبانی بالگرد را در ایران با عنوان شرکت سهامی هلی‌کوپتر ایران بنا نهادند تا این شرکت بعدها در قالب شرکت پنها (پشتیبانی و نوسازی هلی کوپتری ایران) از یکی از بزرگترین یگانهای بالگردی در جهان پشتیبانی کند.

یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به اخراج بیش از 1400 مستشار آمریکایی از «پنها» شد، شعبه تعمیرات اساسی بالگردهای سنگین، به منظور جلوگیری از ارسال این سامانه ها به خارج از کشور که مستلزم هزینه‌ای گزاف بود، ایجاد و یک سال پس از آن نیز مسوولیت پشتیبانی بالگردهای های تجارتی به عهده این صنایع گذاشته شد.

در سالهای ابتدایی دهه 60 و با تشکیل گروه صنایع وزارت دفاع، «پنها» در گروه هوایی قرار گرفت و در اوایل این دهه، موفق به اخذ گواهینامه پشتیبانی بالگردهای تجارتی 212 شد.

در سال 1364 با تعمیر اساسی بالگرد سنگین RH-53D، شرکت پنها به جرگه مراکزی که موفق به تعمیر اساسی این نوع بالگرد گردیده بودند، پیوست اما تجربه جدید این شرکت در عرصه ساخت بالگرد با پرواز هلی کوپتر «شباویز» شکل گرفت.

شرکت «پنها» به عنوان مرکز مهندسی تعمیر و نگهداری ناوگان بالگردهای کشور، وظیفه تداوم قابلیت پرواز بالگردها، اعمال سیاست های تعمیراتی و لجستیکی مناسب، انجام بهسازی‌ها، طرح و اجرای آرایش های فنی، برنامه‌ریزی و صدور دستورالعمل‌های فنی، کنترل وضعیت پروازی یگان‌ها جهت اطمینان از ایمنی پرواز و کنترل وضعیت قطعات از نظر ساعت پرواز و نحوه نگهداری آن ها را بر عهده دارد.

این شرکت، بزرگترین پشتیبان تعمیرات سنگین ناوگان بالگردهای کشور، تعمیرات رده‌پویی در قالب N.M.P. (مرکز مهندسی تعمیر و نگهداری)، H.D.M.P (مرکز تعمیرات اساسی سنگین)، N.I.C.P (مرکز کنترل موجودی و تدارکاتی ناوگان)، R.F.E.C (مرکز تحقیقات و ساخت) می‌باشد.

ساخت ریزقطعات، اورهال و تعمیر، آموزش و تولید و ساخت انواع بالگردهای ایرانی ازجمله وظایف درج شده در اساسنامه شرکت «پنها» است.

با توجه به گستردگی و اهمیت فعالیتهای این شرکت که به عنوان یکی از مراکز درخشان صنعت دفاعی محسوب می‌شود، در گفتگو با امیر خلبان «محمدعلی احمدآبادی» مدیرعامل شرکت پنها به مرور برخی دستاوردهای حوزه بالگردی کشور پرداختیم.

افزایش 3 برابری قدرت آتش بالگردها/  ایران؛ سومین قدرت ناوگان بالگردی جهان


امیر احمدآبادی پیش از این فرماندهی بزرگترین پایگاه هوانیروز ایران در اصفهان را برعهده داشت.


* بالگردها جلوی ماشین جنگی عراق را می‌گیرند

امیر احمدآبادی در ابتدای این گفتگو، درخصوص شکل‌گیری یگان بالگردی ایران در سالهای پیش از انقلاب گفت: شرایط جغرافیایی کشور پهناوری مثل ایران ایجاب می‌کرد تا استفاده از بالگرد در مناطق مختلف، مدنظر قرار بگیرد و چون ایران در آن زمان ژاندارم آمریکا در منطقه بود، یگان تقریبا کاملی در حوزه بالگردی در کشور ایجاد می‌شود که عمده آنها بالگردهای نظامی بودند.

وی ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی و رفتن مستشاران آمریکایی از ایران، هنوز در این حوزه بلوغ کامل شکل نگرفته بود که جنگ تحمیلی آغاز شد.

مدیرعامل شرکت پنها تصریح کرد: ارتش رژیم بعث، ارتشی کاملا مکانیزه بود و سرعتی بالاتر از نیروهای ما داشت در حالیکه یکی از مولفه‌های موثر در جنگ، قدرت آتش و حرکت محسوب می‌شود. لذا پاتک‌های عراق بسیار سنگین‌تر از ما بود و این‌ها به دلیل مکانیزه بودن این ارتش بود اما چه چیز توانست آن را خنثی کند، فقط و فقط هلی‌کوپتر.

احمدآبادی یادآور شد: ما 2 نقطه عطف در تاریخ جنگ تحمیلی داریم، یکی متوقف کردن ارتش رژیم بعث بود که توسط هوانیروز در منطقه دشت آزادگان تا پایین انجام شد و دیگری در اواخر جنگ و عملیات مرصاد بود که باز هم توسط هوانیروز انجام گرفت، یعنی ایفاگری نقش بارز هلی‌کوپتر در جنگ کاملا ملموس است.

* از ساخت قطعات تا طراحی و تولید بالگرد ایرانی در اساسنامه پنها

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به هر حال، زیرساخت‌های قبل از انقلاب هنوز ریشه ندوانده بود که 8 سال جنگ تحمیلی، ناگزیر ما را در این مسیر جلو برد و پس از آن، به دلیل شکل‌گیری یک نگاه مثبت در جمهوری اسلامی، اقدامات دیگری نیز نظیر امداد و نجات، ترابری، سیل و آتش‌سوزی هم به بالگردها سپرده شد که این موضوع، شرایط را کاملا تغییر داد.

احمدآبادی گفت: البته شرایط تحریم، کار را بسیار سخت‌ کرد و ما مجبور شدیم روی پای خود بایستیم و کار ساخت قطعات را آغاز کنیم. برای همین است که در اساسنامه شرکت پنها به موضوعاتی همچون اورهال تمام بالگردهای ایران، ساخت قطعات، طراحی و ساخت هلی‌کوپتر و ارائه خدمات پروازی و مشاوره در امور بالگردی اشاره شده است.

* ایران جزو 20 کشور جهان در امدادرسانی با بالگرد

مدیرعامل شرکت پنها گفت: امروز ما تعدادی بالگرد داریم که در بحث امداد جاده‌ای در کشور فعالیت می‌کنند و این در حالیست که تنها 19 کشور از این توانایی استفاده می‌کنند. بسیاری از کشورها در حالیکه ثروتمند هستند، اما هنوز نتوانسته‌اند از بالگرد برای امداد و نجات مردم به صورت رایگان استفاده کنند که یکی از دلایل آن گران بودن و دیگری عدم وجود نگاه مثبت به این مقوله است.

احمدآبادی تصریح کرد: هیچ یک از کشورهای اطراف ما این قابلیت را ندارند و تنها ترکیه به تازگی این کار را شروع کرده که با یک شرکت اروپایی همکاری می‌کند.

* بالگرد سخت‌تر از هواپیما

وی در بخش دیگری از گفتگو با فارس، با بیان اینکه تصور همگان این است که کار با هلی‌کوپتر هم آسان‌تر و هم ارزان‌تر از هواپیما است، گفت: بنده به عنوان کسی که هم خلبان بالگرد هستم و هم هواپیما، عرض می کنم که بر خلاف این تصور، آموزش هلی‌کوپتر هم سخت‌تر و هم گران‌تر است و تعمیر و نگهداری آن نیز پیچیده‌تر از هواپیما است.

مدیرعامل شرکت پنها ادامه داد: برای مثال، مدت زمان مورد نیاز برای آموزش «سولو» (از زمان استارت یک خلبان تا زمانی که یک ترافیک ساده یا دور ساده بزند «سولو» می‌گویند) در هلی‌کوپتر 30 ساعت و در هواپیما 10 ساعت است.

احمدآبادی گفت: از طرف دیگر، تعداد کشورهای سازنده هواپیما در دنیا بسیار زیاد هستند در حالیکه تعداد کشورهای سازنده هلی‌کوپتر بسیار محدود است، به عنوان مثال در مقابل شرکت هواپیماسازی «بوئینگ»، «ایرباس» قد علم کرد و امروز بازارهای جهانی را گرفته است اما هیچ وقت «یوروکوپتر» نتوانست جای شرکت «بل» آمریکا را بگیرد و امروز بازارهای جهانی همچنان در اختیار شرکت‌های آمریکایی و شرکت بل در حوزه هلی‌کوپترسازی است.

* ایران؛ سومین قدرت ناوگان بالگردی جهان

وی همچنین به پیشرفت ایران در حوزه بالگردی اشاره و تصریح کرد: ساختار بالگردی کشور ما ساختار سختی است، ما به یک روایت، سومین قدرت ناوگان بالگردی دنیا و با کم لطفی بیشتر، چهارمین قدرت دنیا هستیم و هیچ تقسیم‌بندی ما را در دنیا از لحاظ تعداد، امکانات و گستردگی بالگردی، پنجم نکرده است حتی از نظر غربی‌ها و دشمنانمان.

* 13 نوع بالگرد شرقی و غربی در ایران می‌پرند

مدیرعامل شرکت پنها تاکید کرد: البته به لحاظ تنوع بالگردی ما در دنیا اول هستیم زیرا دارای 13 نوع بالگرد شرقی و غربی در کشوریم که از طرفی حُسن و از طرف دیگر کار را برای ما بسیار سخت می‌کند زیرا تعمیر قطعات، زیرساخت‌ها و آموزش‌ها بسیار مشکل است.

افزایش 3 برابری قدرت آتش بالگردها/  ایران؛ سومین قدرت ناوگان بالگردی جهان


احمدآبادی اظهار داشت: برای رفع این مشکل ارتباط بسیار خوبی با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی برقرار شد و از طرفی تجربه دوران قبل از انقلاب، شرایط جنگ، مشکلات تحریم و نیازهای آینده باعث شد تا یک نگاه ویژه‌ در حوزه بالگردی شکل بگیرد.

* سهم مشکلات فنی در سوانح بالگردی «یک و نیم درصد» است

وی با بیان اینکه کار ما در حوزه بالگردی مبنی بر 3 اصل «کاهش زمان تعمیر»، «کاهش هزینه» و «افزایش کیفیت» است، گفت: با مطالعه برروی صدها سانحه بالگردی در ایران، متوجه شدیم که کمتر از یک و نیم درصد این سوانح به دلیل مشکلات فنی بوده و در 5/98 درصد باقی، خطای انسانی، شرایط آب و هوایی، جنگ و .. عامل سانحه بوده است که این نشان می‌دهد سطح کیفیت تعمیرات بسیار بالاست.

* طراحی و ساخت 3 بالگرد جدید ایرانی در پنها

مدیرعامل شرکت پنها تصریح کرد: امروز ما براساس اساسنامه‌ شرکت، نه تنها در حال اورهال همه بالگردها هستیم، بلکه 3 نوع بالگرد نیز در 3 کلاس مختلف برای تامین نیازهای آتی طراحی شده است.

احمدآبادی افزود: یکی از اینها، یک بالگرد پیستونی است که جایگزین بالگردهای آموزشی جت خواهد شد و به لحاظ ارزان بودن، دنیا هم از این رویکرد استفاده می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بالگرد دیگر، یک بالگرد 8 نفره با نام «صبا» است که با 2 موتور می‌تواند نیازهای دریایی، امداد و نجات و ترابری را رفع کند و بالگرد سوم نیز بالگرد نیمه سنگین و 14 نفره «هما» است که یک بالگرد ملی محسوب می‌شود و می‌تواند در حوزه نظامی نیز استفاده و رادارگریز شود و سلاح نیز بر روی آن نصب شود.

مدیرعامل شرکت پنها تاکید کرد: بالگردهای «صبا» و «هما» پرواز کرده‌اند، اما آنچه که برای بالگرد مهم است، گرفتن مجوزها و استانداردهاست که این روند معمولا 2 الی 3 سال طول می‌کشد.

احمدآبادی درخصوص تست های صورت گرفته برای اخد مجوزها نیز گفت: به عنوان مثال یک بالگرد ساخته شده را از فاصله 100 متری به صورت خاموش رها می‌کنیم و یا ملخ را به قدری بالا می‌کشیم که بشکند و یا اسکیت را آنقدر به زمین می‌زنیم تا بشکند، اینها فرایند بسیار سختی است.

وی تصریح کرد: این بالگردها مجوز پرواز را گرفته‌اند اما یک بالگرد برای اینکه در چرخه تولید انبوه قرار بگیرد، نیاز به مجوزهای دیگری دارد که حدود 2 سال و نیم برای دریافت مجوز این 3 بالگرد زمان نیاز است.

مدیرعامل شرکت پنها یادآور شد: زمانی که آمریکایی‌ها بالگرد 212 را به 412 تبدیل کردند، 13 سال طول کشید تا توانستند مجوزهایش را بگیرند.

احمدآبادی با اشاره به برخی مشکلات برای دریافت این مجوزها گفت: در بالگرد «هما» از مواد کامپوزیت استفاده کردیم اما در کشور ما جایی که این کامپوزیت را تایید کند وجود نداشت، یعنی یک سری از سختی‌های ما به دلیل نبود زیرساخت‌ها در کشور است.

وی ادامه داد: ایران برای پرواز، یک کشور مرتفع و گرم محسوب می‌شود که اصطلاحا به آن «Hot and High» می‌گویند لذا هر هلی‌کوپتری در اینجا جواب نمی‌دهد و ما باید هلی‌کوپتری را طراحی و تولید کنیم که در این شرایط جوابگو باشد. در دنیا هلی‌کوپترهای پیستونی زیادی ساخته شده اما همه آنها در ایران کارایی ندارد.

مدیرعامل شرکت پنها گفت: بالگردی که ما طراحی می‌کنیم با برندهای معروف دنیا مطابقت دارد و صرفا هم برای ماموریت‌های آموزشی نیست بلکه در امورات دیگری نظیر جنگلبانی، امداد و نجات، کنترل ترافیک و ... کارایی دارد.

* بالگردهای ملی جایگزین بالگردهای 212 و 412 می‌شود

احمدآبادی خاطرنشان کرد: بالگردهای ملی به همه نیروهای مسلح تحویل و جایگزین بالگردهای 212 و 412 خواهد شد و در حوزه صادرات آن هم تلاش خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ما سال گذشته صادرکننده نمونه کشور شدیم، ادامه داد: با آغاز صادرات بالگرد ملی ایران، جزو 10 کشور برتر دنیا خواهیم بود و این آرزوی کارکنان پنها و مسئولین وزارت دفاع است که امیدواریم تا 3 سال آینده به این مهم دست پیدا کنیم.

* دوسوم کارکنان «پنها» مرخصی خود را لغو کردند

احمدآبادی در بخش دیگری از گفتگو با فارس، به اورهال، تعمیر و تحویل 20 فروند بالگرد به نیروهای مسلح در خردادماه سال جاری اشاره و تصریح کرد: این کار را به عشق حضرت آقا که امسال را سال اقتصاد مقاومتی اعلام کردند، انجام دادیم.

وی با بیان اینکه ما از اواخر اسفندماه سال گذشته این موضوع را برنامه‌ریزی کرده بودیم، اظهار داشت: در همین راستا، دو سوم کارکنان پنها، تعطیلات عید را به مرخصی نرفتند و خود بنده در آن موقع روزی 18 ساعت در محل کار حاضر بودم که این شامل پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها هم می‌شود. کار ساخت قطعات را به صورت جدی دنبال کردیم و شاهد بودیم که همه 20 فروند، بدون هیچ مشکلی پرواز کردند.

* رکوردزنی ایران با اورهال همزمان 20 فروند بالگرد طی 2 ماه

مدیرعامل شرکت پنها اورهال 20 فروند بالگرد ظرف مدت 2 ماه را یک رکورد در دنیا عنوان کرد و اظهار داشت: حتی اگر فقط 20 فروند هلی‌کوپتر را در طول 2 ماه باز کنید، ببندید و رنگ کنید، خودش یک رکورد است در حالیکه ما این 20 فروند که شامل 6 فروند بالگرد سنگین هم می‌شد، تعمیر و بازسازی کردیم، از جمله بالگردهای SH، RH، MIL و شنوک.

افزایش 3 برابری قدرت آتش بالگردها/  ایران؛ سومین قدرت ناوگان بالگردی جهان


تحویل انواع بالگردهای اورهال شده به نیروهای مسلح در خردادماه سال جاری


* تحویل 20 فروند دیگر در هفته دفاع مقدس

وی با بیان اینکه این اقدام تفسیر عملی شعار «ما می‌توانیم» بود، گفت: به زودی 20 فروند دیگر را بازسازی خواهیم کرد و قصد ما این است که این عدد 20 را چند بار در سال مطرح کنیم.

احمدآبادی به ذکر خاطره‌ای در همین خصوص پرداخت و گفت: در جریان اورهال همین 20 فروند، شنیدم که عروسی یکی از کارکنان است درحالیکه تا ساعت 7 شب در حال کار روی بالگرد بود. به او گفتم باید زودتر می‌رفتی. الان هم کار را رها کن و برو. او که فرزند شهید هم بود، در یکی از شهرهای شمال زندگی می‌کرد و رفت. جالب بود که دقیقا پس فردایش دیدم همان جوان روی هلی‌کوپتر در حال کار است و تنها کمتر از 48 ساعت برای عروسی خود وقت گذاشت که این جز عشق به کار، چیز دیگری نبود.

مدیرعامل شرکت پنها از تحویل 20 بالگرد دیگر در هفته دفاع مقدس خبر داد و خاطرنشان کرد: در گذشته ظرفیت بازسازی و تحویل، سالی 30 تا 40 بالگرد بود اما در سال گذشته این تعداد را به 59 فروند و امسال آن را به 60 فروند می‌رسانیم.

* اورهال بالگرد RH؛ از لاشه تا حضور در ماموریت‌های مین‌روبی

احمدآبادی با بیان اینکه در میان این 20 فروند، سخت‌ترین کار روی بالگرد RH صورت گرفت، گفت: این هلی‌کوپتر که سال 57 وارد شده بود، بصورت یک لاشه کامل به اینجا آمد و هیچ قطعه‌ای روی آن وجود نداشت و حداقل‌هایی هم که روی آن بود، جدا و رنگ‌بری کامل شد. اشعه ایکس تک‌تک نقاط آن را چک کرد، سپس قطعات عوض شد و بدنه شکل گرفت.

وی افزود: قطعات اصلی این بالگرد در تعمیرگاه‌های ما تعمیر و تست شد و در واقع می‌توان گفت که ما این بالگرد را ساختیم چراکه تنها در بدنه آن، بیش از 600 قطعه استفاده شد.

مدیرعامل شرکت پنها با بیان اینکه اکنون از این بالگرد در ماموریت های مین‌روبی و مین‌ریزی استفاده می‌شود، تصریح کرد: در مقوله اورهال، وایرینگ نداریم ولی در این پروژه 63 هزار فیت (حدود 20 کیلومتر سیم‌‌ کشی) وایرینگ شد. وقتی کسی این وایرینگ را انجام می‌دهد دیگر در تعمیرات مشکلی ندارد. کلمه اورهال یا تعمیر برای این پروژه بسیار کوچک است.

* قدرت آتش بالگردهای کشور 3 برابر شده است

احمدآبادی یکی دیگر از مسئولیت‌های اصلی پنها را «مسلح‌سازی» بالگردها عنوان کرد و گفت: امروز دیگر شیوه جنگ‌ها از جنگ کلاسیک به جنگ ناهمطراز تغییر پیدا کرده است. ما در جنگ ناهمطراز اعتقاد داریم همه بالگردها باید قابلیت دفاع از خودشان و ضربه زدن به دشمن را داشته باشند پس طبیعی است که این، یک دستورالعمل و قانون برای ما شد و ما در حال انجام آن هستیم و تقریبا توانسته‌ایم با هزینه بسیار کم، قدرت آتش بالگردی کشور را 3 برابر کنیم.

وی افزود: روش استفاده از سلاح‌های قدیمی به این صورت بود که مثلا بالگرد کبری می‌ایستاد و موشک تاو را با برد 3600 متر شلیک می‌کرد اما الان شلیک موشک به شکل «Fire And Forget» است یعنی شلیک کن و برو.

مدیرعامل پنها تاکید کرد: افزایش برد، «Fire And Forget» شدن، دقت در شب و شرایط سخت و دامنه تخریب بیشتر از ویژگی‌های امروزی بالگردهای ماست.

احمدآبادی با بیان اینکه کار سختی در بخش سامانه‌های دید در شب و عملیات شبانه بالگردها شروع شده و چند نمونه را هم تحویل داده ایم، تاکید کرد: همه بالگردهای ما قابلیت دید در شب و پرواز شبانه را دارند و در صورت نیاز، این سامانه ها بر روی دیگر بالگردها نیز نصب خواهد شد.

* تجهیز بالگرد کبری به موشک پیشرفته‌تر از «شفق»

وی درخصوص تسلیحات جدید بالگرد کبری نیز گفت: موشک‌های با برد و قدرت آتش بیشتر از موشک «شفق» را برای بالگرد کبری می‌سازیم و در حال بومی‌سازی آن هستیم.

مدیرعامل شرکت با بیان اینکه بر روی هر بالگرد، متناسب با تسلیحاتی که در کشور تولید می‌شود کار می‌کنیم، افزود: خوشبختانه در حوزه تسلیح، همه سامانه های مورد نیاز بومی سازی شده و بارها نیز آزمایش شده است.

* تجهیز بالگردها به موشک‌های دوربرد کروز و سیستم‌های هشدار دهنده

احمدآبادی ادامه داد: بالگرد MIL به موشک‌های سطحی دوربرد مجهز شده و در موارد دیگری نیز موشک‌های دوربرد کروز بر روی برخی بالگردها نصب شده است.

مدیرعامل شرکت پنها با بیان اینکه بر روی سیستم های «چف»، «فلر» و هشداردهنده‌های موشک‌ها نیز به صورت ویژه در حال کار هستیم و اتفاقات خوبی هم افتاده است، گفت: بالگردهای آتی ما به سیستم‌های هشدار دهنده هم مجهز خواهند شد و تا الان چنین چیزی نداشته‌ایم.

احمدآبادی با تاکید بر اینکه ما در اورهال و به راه انداختن هیچ سامانه‌ای محدودیت نداریم، اظهار داشت: البته یک سری ریزقطعات است که کار را سخت می‌کند و ما امروز در حال ساخت آنها هستیم. قطعه‌ای در هلی‌کوپتر وجود دارد که اگر هم وزن آن طلا بگذاریم، طلا ارزان‌تر است. ما به دنبال ساخت این قطعات هستیم.

* تکنولوژی نیروهای مسلح بالاتر از سطح کشور است

وی سطح تکنولوژی در نیروهای مسلح را بالاتر از سطح تکنولوژی کشور دانست و افزود: این به دلیل جنگ، نیازها و تحریم‌ها است. به عنوان مثال برای ساخت میله‌ای که ملخ‌ هلی‌کوپتر را می‌چرخاند، 4 سال زمان لازم است که خوشبختانه در کشور بومی‌سازی شده است.

* طراحی و ساخت بالگردهای بی‌سیم

مدیرعامل پنها گفت: در حال کار بر روی پروژه هایی هستیم که در هلی کوپتر دیگر از سیم استفاده نکنیم و از تکنیک‌های دیگر بهره می‌بریم، چون هم تعمیر سیم‌ها سخت است و هم در صورت بروز سوانح و یا برخورد گلوله، ایجاد مشکل می‌کند.

* اشتغال به کار در آمریکا و کانادا با گواهینامه «پنها»

احمدآبادی همچنین به سطح آموزش‌های بالگردی ایران در جهان اشاره کرد و گفت: ما در کشورهای دیگر هم آموزش می‌دهیم و گواهینامه‌هایی که صادر می‌کنیم به عنوان برندهای بین‌المللی هستند. بعنوان مثال در یکی از کشورها که آموزش دادیم از ما خواهش کردند که گواهینامه ندهیم، چون افراد آموزش دیده‌ رفته‌اند در کشورهایی مثل آفریقای جنوبی، آمریکا و کانادا با مدرک شرکت پنها مشغول به کار شدند.

* بزرگ‌ترین مرکز آموزش بالگردی خاورمیانه در اصفهان

وی در خصوص توانمندی بالگردهای دریایی ایران نیز با بیان اینکه بزرگ‌ترین مرکز آموزش بالگردی خاورمیانه در اصفهان قرار دارد، گفت: توان این بالگردها نظیر بالگردهای RH و SH به حدی است که می‌توانند ماموریتهای خود در حوزه مقابله با شناورهای دشمن را به خوبی انجام دهند.

مدیرعامل پنها اظهار داشت: وقتی بالگردهای ما برای مقابله با دزدان دریایی سومالی به ماموریت می‌روند، این یعنی اطمینان از موتور، قابلیت‌ها و سیستم ناوبری. زیرا پرواز در دریا وحشتناک است.

احمدآبادی یادآور شد: ما در تمام یگان‌های عملیاتی نیروهای مسلح دفتر نمایندگی داریم و بعضا به نیروها کمک می‌کنیم.

* نمره 15 به پنها

وی با بیان اینکه با همه این کارهایی که انجام شده، به «پنها» نمره‌ای بیشتر از 15 نمی‌دهم، تاکید کرد: این نمره، 2 دلیل دارد، اگر نمره بالا بدهم یعنی آخر خطیم در حالیکه خیلی کارها هنوز باقی مانده و از طرفی هرچه نمره به 20 می‌رسد، کار سخت‌تر می‌شود.  منبع: مشرق نیوز




دفاع مقتدرانه
شنبه 93/6/15 ساعت 2:13 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر اسماعیلی:

پدافند هوایی از همه ظرفیت‌های کشور در جهت دفاع مقتدرانه استفاده می‌کند

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) گفت: امروز پدافند هوایی 60 سال سابقه و تجربه دارد و از همه ظرفیت‌های موجود جهت دفاع مقتدرانه از کشور استفاده می‌کند.

به گزارش حوزه دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص)، مراسم تجلیل از بازنشستگان پدافند هوایی در استان البرز با حضور امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) ارتش و جمعی از مسولین این استان برگزار شد.
 
امیر اسماعیلی در این مراسم گفت: عزیزان پیشکسوت زحمات بسیار زیادی را برای پدافند متحمل شده‌اند. امروز پدافند هوایی 60 سال سابقه و تجربه دارد و از همه ظرفیت‌های موجود جهت دفاع مقتدرانه از کشور استفاده می‌کند و افتخار دارد به اینکه مقام معظم رهبری کلیه مطالبات تخصصی خودشان از دفاع هوایی را با قرارگاه پدافند هوایی مطرح می‌کنند.
 
وی در ادامه اظهار داشت: دعای شما بازنشستگان و پیشکسوتان برای همرزمان خود در پدافند که در جبهه‌های نا‌مشخص فعالیت می‌کنند مشهود است و ما هم سعی می‌کنیم با استفاده از نصایح و رهنمود‌های شما راه را بهتر ادامه دهیم.
 
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی در پایان با اشاره به ایثارگری‌های کارکنان پدافند در دوران جنگ تحمیلی افزود: شهدای پدافند در عرصه‌ای به شهادت رسیدند که سینه‌به‌سینه و رودررو در مقابل دشمن ایستادند و مظلومانه اما مقتدرانه به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
 
شایان ذکر است در پایان این مراسم از خانواده پنج تن از شهدای پدافند هوایی تقدیر به عمل آمد.

 منبع: باشگاه خبرنگاران




رادار ایرانی با 512 آنتن
جمعه 93/6/14 ساعت 11:37 صبح | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

این رادار ایرانی با 512 آنتن ماهواره‌های دشمن را رصد می کند +عکس

هر بخش جانبی رادار قدیر که به شکل یک صفحه عمود بر زمین ساخته شده وظیفه پوشش 90 درجه در سمت را داشته و ارتفاع آن 20 و طول آن 44 متر است. روی هر یک از این بخش‌ها 128 آنتن نصب شده است که در مجموع رادار قدیر را دارای 512 آنتن از این نوع کرده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، رادارها مهمترین ابزار شبکه‌های پدافند هوایی برای کشف، شناسایی و ردگیری هدف هستند که در گام بعد با تخصیص اهداف دارای اولویت به آتشبارهای مختلف موشکی و توپخانه‌ای برای انهدام آنها اقدام می‌شود. پس از پایان جنگ تحمیلی 8 ساله عراق علیه کشورمان علاوه بر تعمیر، بازسازی و نیز بهسازی و به روز رسانی رادارهای موجود انواع مختلفی از این وسیله مهم نیز با مشخصات عملیاتی مختلف برای رده‌های عملکردی و مأموریت‌های متنوع طراحی و ساخته شده‌اند.

در این گزارش به معرفی یک نمونه از جدیدترین رادارهای ایرانی که توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توسعه یافته، می‌پردازیم.

برای اولین بار در حاشیه رزمایش بزرگ موشکی پیامبر اعظم-6 در تیر ماه سال 1390 خبر از وجود رادار دوربرد قدیر داده و برد آن 1100 کیلومتر و ارتفاع قابل پوشش آن 300 کیلومتر عنوان شد. در رزمایش فوق، رادار قدیر پس از پایان مراحل تحقیقات و ساخت نمونه اولیه که در نیروی هوافضای سپاه به انجام رسید تحت آزمایش عملیاتی قرار گرفت و پس از کارهای تکمیلی در چند سال اخیر، رونمایی رسمی و معرفی آن در خرداد ماه سال جاری صورت گرفت.

 
قدیر، رادار دوربرد سپاه
رادار دوربرد قدیر


شکل ظاهری رادار قدیر

قدیر راداری با فناوری آرایه فازی و از نوع استقراری و ثابت است. این رادار از یک مجموعه آنتن نصب شده روی دکل فلزی با ارتفاع زیاد و 4 بخش جانبی (فکتور) در اطراف آن که اضلاع یک مربع را تشکیل می‌دهند تشکیل شده است. آنتن‌های دکل مرکزی این رادار از نوع یاگی هستند که در رادارهای با طول موج بلند (فرکانس کم) استفاده می‌شود.

16 آنتن در این بخش رادار در 4 ردیف (طبقه) و در هر ردیف 4 آنتن با زاویه های نسبی 90 درجه قرار گرفته‌اند که در مجموع 360 درجه پیرامون رادار را پوشش می‌دهند. محدوده فرکانسی این رادار توسط مسئولان دفاعی، محدوده باندهای HF/VHF/UHF اعلام شده که از شکل و ابعاد این آنتن‌ها نیز قابل تشخیص است.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
آنتن‌های مستقر روی دکل مرکزی رادار قدیر


می‌توان این سبک طراحی را در رادار مطلع الفجر-2 که دارای برد 480 کیلومتر و باند عملکردی VHF است نیز مشاهده کرد. در رادار مذکور 32 آنتن یاگی در دو مجموعه‌ی قرار گرفته بر روی هم، با اختلاف ارتفاع در حدود 2 تا 4 متر که هر مجموعه دارای دو ردیف 8 تایی آنتن است به کار گرفته شده که تشکیل 2 کانال مجزا را داده اند.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
آنتن رادار مطلع الفجر-2


علاوه بر افزایش پایداری عملکردی رادار و قابلیت اطمینان بالا در زمینه شناسایی و ردگیری اهداف هوایی با بهره‌گیری از 2 کانال مجزا که در صورت از کار افتادن یا بروز هر گونه مشکلی برای یکی از آنها، دیگری به کار خود ادامه می‌دهد، طبق اعلام مسئولان مربوطه مطلع الفجر-2 که عملکردی سه بعدی دارد از برد مناسب، قابلیت اندازه‌گیری زاویه، جهت، سرعت و ارتفاع اهداف پروازی به روش مقایسه سیگنال بین 2 کانال مستقل موجود در رادار برخوردار است.

بنا بر این می‌توان گمانه‌زنی نمود که استفاده از 4 ردیف آنتن در رادار قدیر نیز کارکردی مشابه داشته و در بهبود دقت تشخیص مؤثر است. 4 آنتن نصب شده در هر ردیف نیز پوشش 360 درجه پیرامون را بر عهده دارند تا رادار از مجموعه‌های مکانیکی برای ایجاد چرخش در صفحه افقی به منظور پوشش کامل اطراف بی‌نیاز شود.

همچنین ارتفاع بالای این دکل سبب بهبود توانایی رادار در کشف اهداف پروازی در ارتفاع پائین و نزدیک به سطح زمین شده و می‌توان یکی از کارکردهای اصلی بخش مرکزی این رادار را همین مورد دانست. این امر از طریق افزایش برد مؤثر در مقابل اهداف پروازی در ارتفاع پائین به دلیل قرارگیری آنتن رادار در ارتفاعی بالاتر از سطح زمین و کاهش اثرات انحنای زمین مقدور می‌شود.

هر بخش جانبی رادار قدیر که به شکل یک صفحه عمود بر زمین ساخته شده وظیفه پوشش 90 درجه در سمت را داشته و ارتفاع آن 20 و طول آن 44 متر است. روی هر یک از این بخش‌ها 128 آنتن به صورت ماتریسی با 16 ستون و 8 سطر نصب شده است که در مجموع رادار قدیر را دارای 512 آنتن از این نوع نموده است. مجموع این آنتن‌ها با عملکرد آرایه‌ای خود، ویژگی‌های برتر رادارهای آرایه فازی را برای قدیر فراهم می‌کنند.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
نمای روبروی بخش جانبی رادار قدیر

ویژگی‌های عملکردی رادار قدیر

رادارهای آرایه فازی دارای توانمندی‌های بالایی هستند که ناشی از به کار گیری فناوری‌های جدید است. در این رادارها برای جستجو در فضای تحت پوشش، سهم عمده بجای گردش مکانیکی آنتن رادار بر عهده تغییر در زاویه انتشار امواج است.

پویش بسیار سریع محیط (در حدود میلی ثانیه)، مقاومت بالا علیه اقدامات ضد الکترونیک و کشف بسیار مشکل محل رادار توسط سامانه‌‌های الکترونیکی گیرنده و هشدار راداری دشمن از جمله مهمترین ویژگی‌های عملکردی این رادارهای پیشرفته است.

همچنین امکان پرش پرتو رادار از یک هدف به هدف دیگر در زمانی در حدود چند میکروثانیه، بهره (Gain) بالاتر آنتن رادار و انتشارات جانبی کمتر که به معنی امکان انتشار انرژی بیشتر در جهت مطلوب است و امکان فراهم‌سازی پرتوهای چابک که تحت کنترل رایانه هستند از دیگر مزیت‌های رادارهای آرایه فازی است.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
نمای کناری بخش جانبی رادار قدیر


به گزارش مشرق، در این رادارها تعداد زیادی المان فرستنده و گیرنده در کنار یکدیگر قرار داشته و هر یک از آنها در واقع یک رادار کوچک هستند که در مجموع با عملکرد هماهنگ، قابلیت‌های ویژه رادارهای آرایه فازی نظیر توانایی شاسایی همزمان صدها هدف که در فواصل و ارتفاعات مختلفی در پهنه آسمان توزیع شده‌اند را بوجود می‌آورند.

این رادارها دارای دو نوع اصلی فعال (اکتیو) و غیرفعال (پسیو) هستند که در نوع فعال می‌توانند تا 1000 بار در ثانیه تغییر فاز داده و در صورت بروز اشکال در برخی المان‌های گیرنده و فرستنده، کل رادار دچار اختلال نمی‌شود. رادارهای آرایه فازی الگوی مشخصی از انتشار امواج ایجاد نمی‌کنند در نتیجه سامانه‌های هشدار دهنده دشمن نمی‌توانند محل دقیق این رادار را مشخص نمایند.

همچنین رادارهای آرایه فازی سامانه‌های کنترل آتش، قادر به هدایت چندین موشک علیه چندین هدف در زمان واحد بوده و چون در کسری از ثانیه تغییر فاز می‌دهند شناسائی منبع پرتو برای دشمن کاری بسیار مشکل خواهد بود.

این رادارها در صورت کشف شدن توسط دشمن یا مواجهه با اخلال‌های الکترونیکی، به دلیل تغییر فاز به میزان بسیار بالائی مقاوم هستند و در زمینه‌های گسترده‌ای ازجمله رادارهای هواشناسی، نصب بر روی جنگنده‌ها، ناوها و رادارهای رهگیری موشک‌های بالستیک قابلیت به کار گیری دارند.

 
قدیر، رادار دوربرد سپاه
آنتن‌های نصب شده روی بخش‌های جانبی رادار قدیر

بنا بر توضیحات ارائه شده در مراسم رونمایی، 512 آنتن نصب شده در قدیر که هر کدام در واقع یک رادار هستند با استفاده از تکنیک پیشرفته شکل‌دهی دیجیتالی امواج امکان پوشش محیط اطراف خود را دارند.

در زمینه باند فرکانسی رادار قدیر باید یادآوری نمود فرکانس‌های HF، VHF و UHF برای کشف اهداف در مسافت‌های دور کاربرد دارد. این باندهای فرکانسی به دلیل ماهیت کارکرد خود ناشی از طول موج بلند، دقت کمتری نسبت به طول موج‌های کوتاه‌تر داشته اما با دستیابی به برد بسیار بالا، به خوبی نقش «هشدار زودهنگام» را برای مجموعه‌های پدافند هوایی اجراء نموده و امکان پوشش پهنه وسیعی را فراهم می‌نمایند که در برد بسیار بالا و 1100 کیلومتری رادار قدیر نیز نمود دارد.

به علاوه این باندهای فرکانسی از توانمندی بالایی در کشف هواگردهای دارای سطح مقطع راداری (RCS) پائین برخوردار هستند که ناشی از عدم توانایی مواد به کار رفته در این هواگردها در جذب امواج فرکانس پائین است.

در حالی که همین مواد به خوبی میزان بالایی از انرژی امواج فرکانس بالا را جذب می‌نمایند. رادارهای فرکانس بالا از دهه‌های پس از جنگ جهانی دوم تا کنون با توجه به دقت بالا در تعیین موقعیت هدف به طور گسترده مورد استفاده قرار دارند.

همچنین در رادار قدیر از روش تشدید (رزونانس) امواج استفاده شده است. لازم به ذکر است سطح مقطع راداری هدف نسبت به فرکانس یا طول موج ثابت نبوده و به طور کلی 3 حالت برای آن در نظر گرفته می‌شود که شامل بزرگتر، تقریباً برابر و کوچک‌تر بودن طول موج رادار نسبت به ابعاد هدف است. در عمل مشاهده شده در شرایطی که طول موج رادار تقریباً برابر با ابعاد هدف باشد جسم به صورت عامل تشدید موج عمل نموده و سطح مقطع راداری آن بسیار بیشتر از مقدار واقعی دیده خواهد شد.

برای این منظور با تغییر فرکانس رادار در محدوده ابعاد هواپیماهای جنگی و یا موشک‌ها امکان کشف آنها توسط رادار ایجاد می‌شود. در نتیجه قدیر با استفاده از روش تشدید امواج، راداری توانمند در کشف اهدافی همچون پهپادهای کوچک (ریزپرنده‌ها) و بزرگ، موشک‌های کروز و جنگنده‌های پنهانکار راداری علاوه بر موشک‌های بالستیک و شبه بالستیک و ماهواره‌های مدارهای پائین است.

به عقیده برخی کارشناسان خارجی، رادارهای فرکانس پائین جدید که با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته از جمله فرستنده‌های حالت جامد و پردازش دیجیتال کار می‌کنند از دقت کافی برای مشخص کردن یک منطقه در آسمان برای پویش توسط رادارهای فرکانس بالاتر برخوردار هستند که این رادارها نیز با استفاده و تمرکز فرستندهای با توان بالا امکان ردگیری اهداف پنهان کار را می‌یابند.

به گزارش مشرق، یک رادار خارجی نام برده شده در این زمینه Nebo-SVU است که آنتن آن دارای چند بخش مختلف بوده که به عملکرد یکدیگر کمک می‌کنند.

بنا بر این می‌توان چنین نقشی را برای رادار قدیر نیز متصور شد که با استفاده از ویژگی‌های باند فرکانسی پائین و روش‌هایی مانند تشدید امواج و سایر راهکارهای جدید با دقتی قابل قبول موقعیت اهداف را برای سایر رادارهای دقیق‌تر و آتشبارهای شبکه یکپارچه پدافند هوایی مشخص نماید.

قدیر، راداری سه بعدی است یعنی علاوه بر برد و ارتفاع هدف، زاویه سمتی آن را نیز تعیین می‌کند. دقت این رادار در محاسبه سرعت و مختصات اهداف نسبت به نمونه‌های مشابه، بالاتر عنوان شده است. این رادار قابلیت کارکرد مناسب در تمام شرایط آب و هوایی را داشته و برنامه به کار گیری آن در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد.

این رادار که امکان کار کردن تنها با یک نفر کاربر را دارد به گونه‌ای طراحی شده که قابلیت کارکرد مداوم را داشته باشد در حالی که بسیاری از رادارهای معمول قابلیت کارکرد دائم را ندارند. همچنین با استفاده از روش‌های پیچیده و پیشرفته و به جهت بهره‌گیری از نسبت سیگنال به نویز بسیار پائین، توانایی مقاومت این رادار در برابر جنگ الکترونیک دشمن بسیار افزایش یافته و پدیده‌ای مانند سفید شدن صفحه رادار در قدیر رخ نمی‌دهد.

به علاوه به دلیل طول موج کاری این رادار، موشک‌های ضد رادار عملاً توانایی هدف قرار دادن آن را ندارند زیرا امکان کشف امواج قدیر توسط این موشک‌ها به گفته مسئولین بسیار پائین است.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
اتاق کنترل رادار قدیر


در زمینه توانایی کشف همزمان می‌توان از رادار آرایه فازی ایرانی عصر نام برد که توان کشف 1000 هدف را به صورت همزمان دارد و روی ناوشکن‌های نیروی دریایی ارتش نصب می‌شود بنا بر این با توجه به امکان استفاده از حجم بیشتری از سخت‌افزار در رادار زمینی قدیر می‌توان گمانه‌زنی نمود که توان کشف همزمان تعداد بسیار بیشتری هدف توسط آن وجود دارد.

به علاوه یکی از توانمندی‌های ویژه رادار قدیر توانایی جستجوی فضای بالای کشور تا ارتفاعاتی بسیار بالاتر از رادارهای فعلی کشور یعنی 300 کیلومتری است. لازم به ذکر است ماهواره‌ها در ارتفاع 300 کیلومتری با سرعت‌های چند هزار متر بر ثانیه در حال حرکت هستند که معادل چندین برابر سرعت صوت است.

موشک‌های بالستیک نیز که در زمره اهداف قابل کشف توسط رادار قدیر عنوان شده‌اند با سرعت‌های بسیار بالا و بعضاً تا چند ده برابر سرعت صوت پرواز می‌کنند.

باید به یاد داشت در زمان اولین آزمایش عملیاتی رادار قدیر در تیر ماه سال 1390 و در رزمایش موشکی پیامبر اعظم-6 که با شلیک انواع موشک‌های بالستیک همراه بود ماهواره رصد-1 ساخت دانشگاه صنعتی مالک اشتر نیز که در 25 خرداد ماه همان سال به فضا پرتاب شد در حال گردش در مدار بیضوی حدود 250 تا 375 بوده است.

بنا بر این در آزمایش‌های مذکور با رادار قدیر علاوه بر موشک‌های بالستیک، کشف و شناسایی این ماهواره نیز احتمالاً صورت گرفته است.

ردگیری اهداف پرسرعت و نیز کشف و شناسایی صدها هدف به طور همزمان نیازمند برخورداری از نرم‌افزار مناسب برای رسیدن به بهترین عملکرد رادار، پردازشگرهای قدرتمند و بسیار سریع و نیز مدیریت تبادل داده بین پردازنده‌ها است.

پیشتر، اخبار توسعه فناوری نمونه‌هایی از این سامانه‌ها در دانشگاه های کشور منتشر شده و در ساخت چند ابررایانه به کار گرفته شده است. این پردازنده‌ها حجم عظیم اطلاعات دریافتی رادار از امواج ارسالی را به صورت بی‌درنگ (Real time) پردازش نموده و در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

بنا بر این با توانمندی‌های موجود در رادار قدیر، سپاه به مقدمات دفاع در برابر موشک‌های بالستیک با قابلیت خروج از جو غلیظ و محموله‌های ورودی به جو دست یافته که از اولین نمودهای ارتقاء مأموریت نیروی هوایی سپاه به نیرویی هوافضایی در سال 1388 است.

به گزارش مشرق، رادار قدیر که طراحی و ساخت آن در حدود 5 سال به طول انجامیده با نصب در منطقه‌ای پیرامون گرمسار (سایت شهدای بعثت) قابلیت پوشش بسیار خوبی از مناطق مرکزی کشور تا آب‌های خلیج فارس و برخی کشورهای عربی حاشیه آن را دارد که پس از عملیاتی شدن آن در ماه‌های گذشته و اتصال به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور به راحتی اطلاعات خود را به سایر واحدهای پدافندی منتقل می‌نماید.

این رادار از ابزارهای مهم شبکه پدافند هوایی کشور برای مقابله با حملات گسترده هوایی است که با مجموعه‌ای از وسائل پروازی مختلف می‌گیرند.

 

قدیر، رادار دوربرد سپاه
محدوده پوشش رادار قدیر سایت شهدای بعثت با برد 1100 کیلومتر


به دلیل کوهستانی بودن بخش‌های مختلف کشور با نصب تعداد بیشتری رادار قدیر در نقاط مختلف کشور، شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور صاحب یک لایه مراقبتی دوربرد و کارامد دیگر می‌شود که با پوشش عمق آسمان کشورهای مجاور امکان بهره‌گیری دشمن از اصل غافلگیری را در برنامه‌های تهاجمی خود بسیار کاهش می‌دهد. همچنین این رادار بار دیگر توانمندی بالای متخصصان کشورمان را در فتح قله‌های علمی و فناوری رادارهای پیشرفته به همگان اثبات نمود.

منبع: مشرق نیوز




در چنگال پدافند هوایی ایران
پنج شنبه 93/6/13 ساعت 1:55 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

پرنده‌های متخاصم در چنگال پدافند هوایی کشور

رادار کیهان، طرح هادی، رادار آرش2 و سامانه تلاش3 وارد شبکه یکپارچه پدافندی کشور شدند.

 

به گزارش حوزهدفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران ؛ همزمان با فرارسیدن سالروز تاسیس قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با فرمان تاریخی فرماندهی معظم کل قوا و ثبت روز دهم شهریور ماه به عنوان روز پدافند هوایی در تقویم رسمی کشور، روز سه‌شنبه مورخ یازدهم شهریورماه سامانه‌های راداری جدید و بومی قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) از جمله رادار کیهان، طرح هادی، آرش2 و سامانه تلاش3، با حضور امیر سرتیپ اسماعیلی فرمانده این قرارگاه و جمعی از مسئولین لشکری رونمایی شد.


 

در ذیل به مشخصات این طرح‌ها می‌پردازیم؛

رادار کیهان

رادار برد بلند کیهان، راداری با فرکانس‌های ترکیبی توانایی کشف ریزپرنده‌ها و موشک‌های کروز را دارد.
 کیهان راداری تاکتیکی، متحرک و پیشرفته در تجهیزات جنگ الکترونیک  با قابلیت رویارویی با اهداف هوایی پرحجم است. 

 

این رادار یک رادار 2بعدی با قابلیت کشف فاصله، زاویه ، سمت و سرعت شعاعی اهداف است و قابلیت آشکارسازی و رهگیری اهداف هوایی شامل هواپیماهای متعارف، استیلث (پنهانکار) بلندپرواز، بمب افکن و ترابری را دارد.


طرح هادی

از آن‌جایی که کنترل فضای صحنه نبرد از فواصل دورتر نسبت به سامانه‌های مستقر شده حائز اهمیت است، ساخت و راه اندازی طرح هادی برای از اهمیت بالایی برخوردار بود.

این طرح برای انتقال اطلاعات راداری، موشکی، شنود الکترونیکی به مراکز فرماندهی و کنترل با فواصل دورتر و در مراکز ایمن و امن و یا تونلی است بنابراین آنچه که سامانه‌های ما توسط این طرح که به مرحله اجرا درآمده است، کشف می‌کنند در اختیار پدافند هوایی صحنه نبرد در نقطه‌ای که دشمن حدس آن را نمی‌زند، انتقال می‌دهد و اینگونه صحنه عملیات  به واسطه این طرح بهتر مدیریت می‌شود.

این پروژه توانایی انتقال اطلاعات رادار به فاصله بیش از 100کیلومتر را دارد و در بستر فیبر نوری عمل می‌کند و دارای رادار سمت‌یاب، رادار شناسایی، رادار ارتفاع‌یاب و قابلیت دریافت اطلاعات از سامانه کنترل و فرماندهی است.


رادار آرش2

پروژه راداری آرش2 یک رادار 2بعدی سالیپ‌استیت باپوشش زاویه 360 درجه است و ارتفاع بیش از 100هزار پا را رصد می‌کند.

رادار آرش 2 قابلیت کشف ریزپرنده‌ها را نیز دارد و مطابق با تکنولوژی روز دنیا در این زمینه عمل می‌کند.

تلاش3

سامانه تلاش 3 تلفیق موشک ایرانی با سامانه اس200 در بحث راداری و برد بلند است.
سامانه‌های موشکی تلاش 1 ،2 و 3 امروز قابلیت درگیری دارند و همه تست‌هایشان تمام شده و وارد شبکه یکپارچه پدافندی کشور شدند.

منبع: باشگاه خبرنگاران




دفع حملات دزدان دریایی
پنج شنبه 93/6/13 ساعت 1:52 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
توسط ناوگروه سی و یکم نیروی دریایی ارتش صورت گرفت

دفع حملات پیاپی دزدان دریایی به نفتکش ایرانی/ آغاز حملات سازمان یافته دزدان دریایی به کشتی‌های تجاری ایرانی

با رشادت کارکنان ناوگروه سی و یکم نیروی دریایی ارتش حملات پیاپی و سازمان یافته دزدان دریایی به یک فروند نفتکش ایرانی ناکام ماند.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، دزدان دریایی بامداد امروز پنجشنبه(13شهریورماه) در سه مرحله و در موقعیت‌های مختلف قصد ربایش یک فروند نفتکش ایرانی را داشتند که در تمامی مراحل ناوگروه سی و یکم نیروی دریایی ارتش تیم‌های تکاوران خود را به موقعیت‌ها اعزام و دزدان دریایی را متواری کرد.

این حملات که توسط بیش از دوازده فروند قایق دزدان دریایی در فواصل زمانی مختلف و به مدت بیش از هشت ساعت به طول انجامید، در محدوده خلیج عدن و تنگه باب المندب رخ داد که کارکنان غیور ناوگروه سی و یکم نیروی دریایی ارتش در همه موارد آنها را فراری دادند.

با توجه به فروکش کردن اوضاع طوفانی دریا و مساعد شدن وضعیت جوی، امکان تردد قایق‌ها در محدوده خلیج عدن و شمال غربی اقیانوس هند فراهم شده و دزدان دریایی در اقدامی که نشان از سازمان یافته بودن حملات دارد از این فرصت استفاده کرده و مجموعه فعالیت‌های خود را افزایش داده‌اند.

به گونه‌ای که طی یک هفته در 4 مورد کشتی‌های عبوری کشورمان را مورد تعرض و حمله قرار داده و در تمامی موارد حضور به موقع و اجرای عملیات دقیق ناو گروه سی و یکم نیروی دریایی ارتش مانع از دسترسی آنها به این کشتی‌ها شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران




<      1   2   3   4      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 224
بازدید دیروز: 326
کل بازدیدها: 1327287