سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
عید نیروی دریائی ایران
سه شنبه 92/2/17 ساعت 11:46 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
سرلشکر صالحی در گفت‌وگو با فارس:
رزمایش «مین‌روبی» اخیر آمریکایی‌ها موفق نبود/ امروز، عید نیروی دریایی ارتش بود

فرمانده کل ارتش گفت: رزمایش اخیر آمریکایی‌ها که مدعی بودند با سی کشور دیگر در حوزه مین‌روبی دریایی انجام می‌دهند، موفق نبوده است و آنها به دنبال تکرار این رزمایش هستند.

خبرگزاری فارس: رزمایش «مین‌روبی» اخیر آمریکایی‌ها موفق نبود/ امروز، عید نیروی دریایی ارتش بود

امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه عملیات تخصصی مین‌روبی نیروی دریایی ارتش که صبح امروز در شرق تنگه هرمز و محدوده آبهای دریای عمان و شمال اقیانوس هند برگزار شد در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، با اشاره به رونمایی اولین دستاورد بومی کشورمان در حوزه مین‌روبی دریایی، گفت: امروز روز عید نیروی دریایی بود که ما نیز توانمندی خود را در این عرصه با بکارگیری یگان بالگردی خودمان نشان دادیم.

صالحی به رزمایش اخیر کشورهای فرامنطقه‌ای در حوزه مین‌روبی اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها با تمام تجهیزات خود و با این ادعا که به همراه سی کشور دیگر این رزمایش برگزار کردند، اما آن طور که ما تحرکات آنها را رصد کردیم این رزمایش موفق نبود و کشورهای مورد ادعا نیز شرکت نکردند، لذا آنها به دنبال تکرار این رزمایش هستند.

فرمانده کل ارتش با بیان اینکه اقدامات کشورهای فرامنطقه‌ای بیشتر تبلیغاتی است، اظهار داشت: ما امروز توانمندی خود را در حوزه طراحی، ساخت و عملیات مین‌روبی دریایی نشان دادیم و هر کشور دیگری در حوزه اقیانوس هند که این توانمندی را دارد، آن را به نمایش بگذارد.

به گزارش فارس، عملیات تخصصی مین روبی نیروی دریایی ارتش صبح امروز در محدوده شرق تنگه هرمز (دریای عمان) برگزار شد.

در این عملیات پس از اقدام به مین‌ریزی نیروهای دشمن در مجاور یگان‌های شناوری ایران این موضوع توسط یگان‌های گشت و شناسایی نداجا کشف شد و در ادامه با استفاده از تجهیزات کاوش زیر سطحی از وجود این مین‌ها اطمینان به عمل آمد.

سپس سامانه جدید و مدرن مین شکار ساخته شده توسط جمهوری اسلامی ایران با به کار گیری یگان بالگردی توانست مین‌های کاشته شده در دریا را خنثی و منفجر کند.

منبع: فارس نیوز




برچسب‌ها: نیروی دریائی

پهپاد جدید ایرانی
دوشنبه 92/2/16 ساعت 10:52 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
معاون وزیر دفاع خبر داد
جزییات جدید از پهپاد ایرانی «حماسه» / تولید 30 پهپاد تاکنون

معاون تحقیقات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رونمایی پهپاد بومی حماسه تا پایان این هفته خبر داد.

خبرگزاری فارس: جزییات جدید از پهپاد ایرانی «حماسه»/ تولید 30 پهپاد تاکنون

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمد اسلامی معاون تحقیقات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز در حاشیه اختتامیه سومین دوره طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین در دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به رونمایی پهپاد بومی «حماسه» در روز پنج شنبه این هفته، گفت: این پهپاد بومی قابلیت‌های بیشتر و بالاتری نسبت به پهپادهای تولید شده دارد و با انجام ماموریت‌های بیشتر می‌تواند در پیشبرد برنامه‌های نیروهای مسلح تاثیرگذار باشد.

وی مداومت پروازی بالا و ارتفاع این هواپیمای بدون سرنشین را از جمله تفاوت‌های این پهپاد با نمونه‌های تولید شده دیگر دانست.

اسلامی ادامه داد: همچنین 40 نوع هواپیمای بدون سرنشین در مدل‌های مختلفی نظیر برد کوتاه، متوسط و بلند و در ارتفاع‌های کوتاه و متوسط و بلند در دست طراحی و تولید داریم که تاکنون 30 نوع از این تعداد، به مرحله تولید رسیده است.

وی گفت: تمام تلاش ما این است که این نمونه پهپادهای تولید شده را به ارگان‌ها و نهادهایی که نیاز به دید مراقبت دارند ارائه کنیم.

 معاون تحقیقات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه وزارت دفاع قصد دارد صنایع دانشی خود را به ارگان‌ها و نهادهای مرتبط عرضه کند، گفت: دفاتر طراحی و مراکز توسعه فناوری در دانشگاه‌های کشور در حال ایجاد است که می‌تواند حلقه واسط بین دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت هوافضای کشور باشد.

منبع: فارس نیوز





تهدید امکانات و تجیهزات امریکا در دریا
شنبه 92/2/14 ساعت 10:0 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

تهدید امکانات و تجهیزات آمریکایی‌ها در دریا از سوی سپاه

رونمایی دستاوردهای جدید موشکی و فضایی در نیمه نخست امسال، تهدید تمام امکانات و تجهیزات آمریکایی‌ها در دریا از سوی سپاه، روایت سردار نقدی از ارائه یک پیشنهاد به رهبر انقلاب، پیمودن 20 برابر محیط کره زمین توسط نیروی دریایی ارتش و... .

به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، مهم‌ترین اخبار دفاعی در هفته‌ای که گذشت به شرح زیر است:

امیر عزتی در جمع خبرنگاران خبر داد
رونمایی دستاوردهای جدید موشکی و فضایی در نیمه نخست امسال
معاون هماهنگ کننده وزارت دفاع گفت: از دستاوردهای جدیدی در حوزه هوافضا، هوایی و موشکی به مناسبت سوم خرداد و سالروز صنعت دفاعی رونمایی خواهد شد.


سرلشکر صفوی:
آمریکا قصد دارد حکومت سوریه را تا قبل از انتخابات ایران سرنگون کند
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: دشمنان خارجی مانند آمریکا و صهیونیست‌ها که دشمنان قسم خورده انقلاب هستند و برخی کشورهای عربی و ترکیه به دنبال وارد کردن فشار به سوریه هستند تا حکومت آن را قبل از انتخابات ایران سرنگون کنند.


سردار فدوی:
تمام امکانات و تجهیزات آمریکایی‌ها در دریا از سوی ما تهدید می‌شود
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: اگر اسلام دست ما را نمی‌بست و به ما اجازه می‌داد، سلسله اقداماتی می‌شد که حتی فکر و جرأت تحریم نفتی را هم از تخیل دشمن محو می‌کرد، ولی معلوم نیست که این نجابت و خویشتن‌داری ما همیشگی باشد و به فکر مقابله از راه‌های مشروع نباشیم. امروز تمام امکانات و تجهیزات آمریکایی‌ها در دریا از سوی ما مورد تهدید است، ولی بنای ما بر فشار و آزار نبوده است.


روایت سردار نقدی از ارائه یک پیشنهاد به رهبر انقلاب
رئیس سازمان بسیج مستضعفین طی جلسه‌ای در محضر رهبر معظم انقلاب، به تبیین پیشنهادات عملیاتی بسیج در راستای ترویج گفتمان اقتصاد مقاومتی پرداخت که با استقبال معظم‌له روبرو شد.


دریادار سیاری:
نیروی دریایی ارتش تاکنون 20 برابر محیط کره زمین را پیموده است
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به فعالیت‌های کنونی این نیرو و سفرهای بین‌المللی آن گفت: این برنامه، راهبردی نیروی دریایی است که در سواحل و دریاهای بین‌المللی حضور داشته باشد و ما تاکنون 20 برابر محیط کره زمین را دریانوردی کرده‌ایم.


سردار جزایری:
نتیجه انتخابات سبب ناامیدی بیشتر بیگانگان و دشمنان انقلاب خواهد شد
معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: جریانات غیر همسو با نظام، انحرافی، فتنه و دنباله‌های آن با وجود همه تلاشی که برای کسب آراء دارند، از زمینه‌های اجتماعی و اقبال عمومی برخوردار نیستند و نتیجه انتخابات سبب ناامیدی بیشتر بیگانگان و دشمنان انقلاب اسلامی خواهد شد.

سرلشکر صفوی:
مردم می‌توانند بر فعالیت‌های مدیران اجرایی نظارت و حتی آن‌ها را مؤاخذه کنند
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به نقش مردم در ساختار حکومتی کشور گفت: مردم می‌توانند از طریق نمایندگان خود در مجلس، بر فعالیت‌های مدیران اجرایی نظارت و حتی آن‌ها را مؤاخذه کنند.


دریادار سیاری:
اگر دشمن بخواهد به ایران تعرض کند با خشم جوانان ما روبه‌رو می‌شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بران اینکه اگر دشمن بخواهد به این کشور تعرض کند با خشم جوانان ما روبه‌رو می‌شود، گفت: نیروهای جوان رابطه‌ای هستند بین ارتش و ملت؛ یعنی این رابطه همیشه به بهترین نحو ممکن برقرار است و این‌جاست که می‌گوییم ارتش ما مردمی است.


دریادار سیاری در جمع خبرنگاران:
توان دفاعی نیروی دریایی در سطح بالایی قرار دارد/برنامه‌های خاص نداجا برای عبور از مدار 10 درجه
فرمانده نیروی دریایی ارتش، توان دفاعی این نیرو را بسیار خوب دانست و گفت: در حال حاضر در مسائل آموزشی، تربیتی، تجهیزات، تاکتیک‌ها و تأسیسات در سطح بالایی قرار داریم که دسترسی به این سطح در داخل نیروها انجام می‌شود.


دریادار سیاری:
رزمایش ولایت 92 اجرایی می‌شود/ آماده‌سازی سامانه مین‌برداری دریایی
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: نیروی دریایی رزمایش‌های متعددی را در دستور کار دارد که بزرگ‌ترین آن رزمایش ولایت 92 است.


سرلشکر صفوی در مراسم افتتاح کتابخانه تخصصی باغ موزه دفاع مقدس تهران:
با رهبری امام(ره) در جنگ جهانی سوم که علیه ما آغاز شده بود به پیروزی رسیدیم
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری با بیان اینکه حماسه ملت ما نشان داد که هر ملتی ‌می‌تواند با نیروی ایمان و رهبری آگاه و شجاع در مقابل مستکبران جهان بایستد، گفت: ما توانستیم جنگ جهانی سومی را که علیه ما آغاز شده بود با رهبری امام(ره) به پیروزی برسانیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

دستاورد مهم دفاعی
شنبه 92/2/14 ساعت 3:23 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
سردار میر احمدی در نشست خبری خبر داد

رونمایی از دستاورد مهم دفاعی/ برگزاری کنگره شهدای وزارت دفاع

معاون سرمایه انسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام خبر برگزاری کنگره شهدای وزارت دفاع گفت: طی سه روز برگزاری این کنگره، یکی از محصولات مهم وزارت دفاع رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار "سیدمجید میر احمدی"، معاون سرمایه انسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صبح امروز با حضور در نشست خبری ضمن اشاره به برگزاری کنگره "سه وزیر، فرماندهی مهندسی جنگ و 1000 شهید وزارت دفاع" برای نخستین بار از تأسیس این وزارت‌خانه گفت: این کنگره از 17 الی 19 اردیبهشت در مجتمع امام علی(ع) برگزار خواهد شد که سخنران روز اول کنگره، سرلشکر "فیروزآبادی"، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سخنرانان روز دوم نیز امیر سرلشکر "عطاءالله صالحی"، فرمانده کل ارتش و سرلشکر "صفوی" دستیار ارشد مقام معظم رهبری هستند.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهور نیز موافقت اولیه خود را برای حضور در روز سوم کنگره اعلام کرده، اما گفته که اگر در مأموریت نباشد، در مراسم حضور می‌یابد.

معاون وزیر دفاع درباره برگزاری اهداف برگزاری کنگره سه وزیر، فرماندهی مهندسی جنگ و هزار شهید این وزارت‌خانه اظهار داشت: پاسداشت یاد و خاطره شهدا، بالا بردن منزلت اجتماعی و نقش وزارت دفاع در قبل و پس از جنگ تحمیلی، تجلیل از خانواده شهدا و همچنین گسترش فرهنگ بسیجی و مقاومت از اهداف اصلی برگزاری این کنگره است.

وی ادامه داد: ایجاد رعب و هراس و همچنین نشان دادن دستاوردهای فنی، بالا بردن روحیه شهادت‌طلبی و ارائه الگوی ارزشی به نسل دوم و سوم این وزارت‌خانه و مقابله با جنگ نرم دشمنان از دیگر اهداف برگزاری این کنگره است.

سردار میر احمدی درباره حضور میهمانان خارجی در این کنگره بیان داشت: احتمالاً فردی از عزیزان جبهه مقاومت در این کنگره حاضر شود، اما هنوز حضور وی قطعی نشده است.

معاون سرمایه انسانی وزارت دفاع افزود: طی سه روز برگزاری این کنگره یکی از محصولات مهم وزارت دفاع رونمایی می‌شود و اقدام دیگر رونمایی از تمبر این وزارتخانه توسط وزیر ارتباطات و دفاع است.

سردار میر احمدی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت دفاع شش هزار نفر را استخدام می‌کند و متقاضیان می‌توانند به سایت این وزارتخانه برای انجام امور استخدامی مراجعه کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

ایران و موشک قاره پیما
شنبه 92/2/14 ساعت 2:50 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
متن تازه‌ترین ارزیابی پنتاگون از توان نظامی ایران؛

ایران تا سال 2015 موشک بالستیک قاره پیما می‌سازد

وزارت دفاع امریکا نسخه غیر طبقه بندی شده سند گزارش سالیانه توان نظامی ایران را منتشر کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، وزارت دفاع امریکا نسخه غیر طبقه بندی شده سند گزارش سالیانه توان نظامی ایران را منتشر کرد.
 
متن کامل بخش خلاصه این سند، که روز 25 آوریل 2013 (5 اردیبهشت 1392) منتشر شده، در ادامه می آید:
 
علی رغم فشارهای روزافزون ناشی از تحریم‌ها، در طول یک سال گذشته، هیچ تغییری در استراتژی‌های امنیت ملی و نظامی ایران پدید نیامده است.
 
ایران به دنبال افزایش نفوذ و مقام بین‌المللی خود، مقابله با نفوذ امریکا، گسترش پیوندها با عوامل منطقه‌ای، و دفاع از همبستگی اسلامی می‌باشد. ایران همچنین خواستار گسترش توافقات اقتصادی و امنیتی با برخی کشورها، به ویژه اعضای جنبش عدم تعهد در امریکای لاتین و آفریقاست.
 
ایران با طیفی کامل از قابلیت‌های نظامی از جمله استفاده از عوامل غیردولتی، نظیر حزب‌الله لبنان، گروه‌های شیعه عراقی، و طالبان، یک نقش رو به رشد را در خارج از خلیج‌فارس و خاور نزدیک (یا مدیترانه شرقی، ناحیه‌ای که سوریه و لبنان در آن قرار دارند) ایفا می‌نماید. قواعد و اصول ایران در استراتژی‌های نظامی، بر پایه جنگ‌های بازدارنده، نامتقارن و فرسایشی بنا نهاده شده است.
 
دکترین نظامی ایران همچنان دفاعی است و به منظور کند کردن تهاجم به این کشور؛ حمله نامتقارن به منافع اقتصادی، سیاسی، و نظامی دشمنان خود؛ و تحمیل یک راه‌حل دیپلماتیک به دشمان در عین اجتناب از هر گونه مصالحه‌ای که منافع اصلی‌اش را به چالش بکشد، طراحی شده است.
 
ایران در سال 1990، نیروی قدس سپاه پاسداران را تأسیس کرد. ما با اطمینان بالا ارزیابی می‌کنیم که در طول سه دهه گذشته، ایران به شکلی هدفمند شبکه‌ای از گروه‌های نیابتی و شبه‌نظامی که قادر به حمله به هدف‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای هستند، ایجاد نموده است. سپاه قدس سپاه، رابط اصلی ایران با حزب‌الله است.
 
از زمان جنگ عراق، تهران تأکید زیادی بر توسعه و تکامل موشک‌های بالستیک جهت مقابله با تهدیدهای احتمالی از جانب نیروهای اسرائیل و امریکا در خاورمیانه، و بازتاب قدرت خود در منطقه داشته است. ایران با کمک‌های خارجی کافی، ممکن است تا سال 2015 توانایی پرواز آزمایشی یک موشک بالستیک قاره‌پیما که قادر به دستیابی به رسیدن به ایالات متحده هست را پیدا نماید.
 
ایران کماکان به توسعه قابلیت‌های تکنولوژیکی کاربردی برای تسلیحات هسته‌ای ادامه می‌دهد. این کشور در غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های رآکتور هسته‌ای آب سنگین که در تضاد با قطعنامه‌های متعدد شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌باشند، پیشروی داشته و به توسعه و تکامل موشک‌های بالستیکی که می‌توان برای پرتاب تسلیحات هسته‌ای از آن‌ها بهره گرفت، ادامه داده است.
 
ایران هسته‌ای می‌نویسد: متن گزارش های سال های 2010، 2011 و 2012 در لینک های مربوطه قابل دسترسی است. 

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: موشک

استقبال از سلاح خیبر ایرانی
پنج شنبه 92/2/12 ساعت 3:3 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
وزیر دفاع در گفتگو با مشرق خبر داد:

تولید انبوه و استقبال نیروهای مسلح از«سلاح خیبر»+جزئیات

متخصصان توانمند کشورمان از ابتدا در طراحی خیبر اصول طراحی ارگونومیک را مدنظر داشته و در ادامه نیز با بهینه سازی طراحی این سلاح، ایرادات آن را مرتفع کرده اند. به عنوان مثال محل قبضه سلاح و جای دست مخالف در نمونه های مختلف تغییر داشته است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، سلاح های هجومی به عنوان گونه ای از سلاح های انفرادی از سال 1944 میلادی با معرفی اسلحه آلمانی STG-44 پا به عرصه حیات گذاشتند. این سلاح ها پس از آن تا به امروز به عنوان جنگ افزار اصلی ارتش های جهان به خدمت گرفته شده اند.

از همان روزهای اولیه پس از جنگ دوم جهانی تا به امروز که نزدیک به 13 سال از آغاز هزاره جدید می گذرد دانشمندان و طراحان سلاح همچنان به دنبال طراحی و ساخت گونه های پیشرفته تر از سلاح های هجومی هستند. این مسئله گواه این اصل است که با وجود معرفی سلاح های بسیار پیشرفته در بخش های گوناگونی به مانند موشکی، هوایی، زرهی و یا دریایی همچنان تسلیحات انفرادی و خصوصا سلاح های هجومی از اهمیت خاصی برخوردار هستند.

اما در کشور ما ایران نیز سلاح هجومی خیبر به عنوان طرح سلاح هجومی آینده مطرح شده و بر اساس گفته های وزیر دفاع کشورمان قرار است در اختیار یگان های مختلف نیروهای مسلح قرار بگیرد. اما برای آشنایی با این سلاح لازم است تا ابتدا نگاهی به سخنان وزیر دفاع و سپس مروری کوتاه بر سلاح های هجومی در کشور داشته باشیم.

وحیدی:

سردار احمد وحیدی وزیر دفاع کشورمان در گفتگو با خبرنگار دفاعی مشرق در خصوص نتیجه تلاش های سازمان صنایع دفاع برای ساخت و تولید یک سلاح انفرادی کاملا ایرانی گفت: وزارت دفاع، سلاح ملی خیبر را با توجه به درخواست ها و نیازهای نیروهای مسلح کشور تولید کرده است.

وی با بیان اینکه تلاش کرده ایم سلاح ملی خیبر به صورت انبوه تولید و در دست نیروهای مسلح قرار بگیرد، یادآور شد: استقبال یگانهای مختلف نیروهای مسلح از این سلاح بسیار خوب بوده و ما نیز علاقمند به تداوم این همکاری هستیم.

نگاهی به سلاح های هجومی موجود در کشور

در اواخر دهه 40 میلادی اسلحه هجومی ژ- 3 ساخت شرکت هکلر و کخ آلمان غربی به عنوان سلاح استاندارد ارتش ایران انتخاب شده و خط تولید تحت لیسانس آن نیز پس از چند سال در سازمان جنگ افزار سازی کشور به راه افتاد. در سالهای پس از پیروزی انقلاب و در جریان جنگ تحمیلی نیز سلاح معروف روسی AK-47 به کشور وارد شده و به عنوان سلاح استاندارد یگان هایی به مانند بسیج و سپاه پاسداران وارد خدمت شده است.


سلاح هجومی ژ - 3


در مورد سلاح ژ- 3 باید گفت که این سلاح با کالیبر 51*7.62 و خشاب های 20 تیری تغذیه شده و قابلیت شلیک به دو حالت تک تیر و رگبار را دارد. فشنگهای این سلاح را می توان به گونه ای مرگبارترین فشنگهای خانواده کالیبر 51*7.62 در جهان به حساب می آید.

این گونه از فشنگ ها با سرعت دهانه 800 متر بر ثانیه حرکت کرده و به دلیل برخورداری از یک غلاف فلزی نازک فلزی خاصیت ترکشی و تخریبی بسیار سنگین تری را در مقایسه با سایر گونه ها در این کالیبر دارد. اما این قدرت بالا مشکلات را نیز به همراه دارد. وزن زیاد، لگد بالا، عدم کنترل پذیری در حال شلیک رگبار، برق بالای دهانه جنگ افزار و صدای بلند از جمله نکات منفی این سلاح به حساب می آید.

بخش دیگری از مشکلات این سلاح نیز مربوط به گونه هایی است که در دوران پس از انقلاب و در کوران جنگ بدون تجربه کافی و به سرعت تولید شده و به دلیل نبود دانش فنی در آن زمان با کیفیت پایین تر تولید شده اند. یکی از مشکلات عمده این سلاح ها حساسیت به گرد و خاک و احتمال بالای گیر کردن در هنگام تیراندازی است.

اما سلاح AK-47 از بسیاری از نظرها مشکلات ژ – 3 را نداشت. این سلاح سبکتر بوده و خشاب آن نیز از تعداد گلوله بیشتری بهره می برد. مقاومت این سلاح در برابر شرایط سخت نیز در جهان مثال زدنی است و نبردهای 8 ساله رزمندگان ایرانی ثابت کرد که نه سرمای قله های کردستان و نه گرد و غبار و نه گرمای دشتهای خوزستان برای این سلاح مشکلی ایجاد نخواهد کرد.


سلاح هجومی AK 47


 در عین حال و پس از پایان جنگ تحمیلی و با نگاهی به تجربیات 8 سال دفاع مقدس و همچنین مطالعات صورت گرفته در کشورهای دیگر این نتیجه حاصل شد که اصولا فشنگهای 7.62 بیش از اندازه نیرومند هستند و این امکان وجود دارد که با طراحی و ساخت سلاحی با کالیبر کوچکتر به نیازهای نیروهای مسلح پاسخ داد.

طرح سلاح هجومی خیبر که اولین اخبار مربوط به آن در اوایل دهه 1380 شمسی در رسانه ها مطرح شد تلاشی از سوی متخصصان داخلی برای طراحی سلاحی هجومی به منظور رفع نیازهای نیروهای مسلح ایران در سالهای پیش رو بود. نکات گوناگونی در مورد سلاح خیبر وجود دارد که سعی می کنیم در ادامه به آن اشاره کنیم:

با یک نگاه به سلاح خیبر به سرعت چندین نکته در مورد آن مشخص می شود. بحث اول نوع طراحی خاص این سلاح است که در آن خشاب به عقب قبضه منتقل شده است.


اسلحه خیبر مجهز به دوربین دید در شب


این نوع طراحی در جهان به عنوان "بولپاپ" شناخته می شود. یکی از مهمترین خواص این طراحی بحث کاهش طول سلاح است که خود باعث کاهش وزن و راحت تر شدن حرکت با سلاح است. فراموش نکنیم که یکی از مهمترین مولفه های نبردهای نامتقارن بحث تحرکت بالای یگان های پیاده است و برای نیل به این منظور به سلاح هایی کوتاه و سبک مثل خیبر نیاز است.

بحث بعدی که در مورد این سلاح جدید و متفاوت است مسئله کالیبر به کار رفته در آن است. بر اساس اطلاعات موجود سلاح خیبر با فشنگهای کالیبر 5.56 میلی متر مجهز شده است. این مسئله به سرعت تعداد زیادی از مشکلاتی که قبلا در سلاح های موجود در داخل کشور وجود داشت را حل می کند. فشنگهای سری 5.56 میلی متر در مقایسه با فشنگهای 7.62 باعث می شوند تا نیروی عقب نشینی سلاح کاهش پیدا کرده و دقت تیراندازی، خصوصا در حالت شلیک رگبار افزایش یابد.

در عین حال با بهره بردن از این فشنگها صدای سلاح و همچنین برق دهانه جنگ افزار که می تواند باعث شناسایی شدن کاربر نیز شود کاهش می یابد.

 نکته مهم دیگر در مورد این کالیبر بحث قابلیت حمل بیشتر آن است. در علوم نظامی بحثی به عنوان بار همراه سرباز مطرح می شود که بخشی از آن مربوط به فشنگها است. برای یک سلاح با کالیبر 7.62 معمولا یک سرباز 100 فشنگ را با خود حمل می کند. اما با استفاده از کالیبر 5.56 میلی متری این میزان می تواند با توجه به شرایط گوناگون عملیاتی به 200 الی 300 تیر فشنگ نیز افزایش پیدا کند.

این یعنی افزایش حجم آتش، زمان تیراندازی و همچنین کاهش نیاز سرباز به پشتیبانی واحدهای تدارکاتی که خود بحث مهم دیگر در میدان نبردهای ناهمطراز به شمار می آید.


سه نمونه تهاجمی سلاح خیبر


متخصصان توانمند کشورمان از ابتدا در طراحی خیبر اصول طراحی ارگونومیک(طراحی وسائل متناسب با فیزیک بدن انسان) را مدنظر داشته و در ادامه نیز با بهینه سازی طراحی این سلاح ایرادات آن را مرتفع نموده اند. به عنوان مثال محل قبضه سلاح و جای دست مخالف در نمونه های مختلف تغییر داشته.

همچنین دستگیره فوقانی سلاح که در نمونه های اولیه بزرگ بوده و در نمونه های آخر با دستگیره ای مشابه دستگیره سلاح اس-5.56 و سایت نشانه روی آن جایگزین شده است. البته هم در نمونه های اولیه و هم در نمونه های آخر خیبر امکان نصب دوربین بر روی دستگیره وجود دارد. همچنین سرنیزه و دوپایه نیز به همراه خیبر بکار گرفته می شود.


خیبر با لوله کوتاه


مکانیزم ناظم آتش خیبر مشابه بسیاری از سلاح های جدید از سه حالت برای شلیک برخوردار است که شامل تک تیر، سه تیر و تیربار می شود. در حالت تیربار و با استفاده از دوپایه و لوله بلند در واقع باید این سلاح را یک تیربار سبک به حساب آورد. در مورد حالت تیراندازی سه تیر ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این شکل از تیراندازی چندین سال است که بر روی سلاح های گوناگونی در جهان نصب شده است و با استفاده از آن تیرانداز می تواند با هر یک بار کشیدن ماشه 3 گلوله را به سمت هدف شلیک کند و این 3 تیر در فاصله کمی از هم به هدف با دقت بالایی اصابت کرده و هدف مورد نظر را سریعتر از پای در می آورد.


سردار نجار وزیر وقت دفاع در حال آزمایش سلاح خیبر


تا زمان حال و با توجه به تصاویر منتشر شده در فضای مجازی می توان 4 گونه از سلاح خیبر را شناسایی کرد. 3 گونه از سلاح های سری خیبر که گونه استاندارد تهاجمی هستند که در طول این چند ساله برای کامل تر شدن دچار تغییراتی شده اند و دیگری گونه کوتاه شده این سلاح است که بیشتر مناسب یگان های هوابرد و پیاده مکانیزه است.


سما، آخرین نمونه از سلاح خیبر


از جمله مشخصات اعلام شده برای این اسلحه جرم 3.7 کیلوگرم، نواخت تیر 800 تا 850 تیر بر دقیقه، برد مؤثر 450 متر، برد نهایی 2500 متر و سرعت خروج گلوله از لوله 900 تا 950 متر بر ثانیه است. همچنین دو نوع خشاب 20 و 30 نیز بر روی این سلاح مشاهده شده است. آخرین گونه از این سلاح که به عنوان "سما" شناخته می شود با دستگیره بالایی طولانی تر، مگسک هدف گیری بزرگتر و جای قرارگیری دست بهتر در جلوی آن معرفی شده است.

در نهایت می توان امیدار بود که با تحویل انبوه این سلاح به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، سربازان ایرانی با سلاحی پیشرفته برای مقابله با تهدیدات و متجاوزان آماده بشوند.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: سلاح

توسعه و ارتقای یگان موشکی
چهارشنبه 92/2/11 ساعت 1:35 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر حیدری در جمع خبرنگاران اعلام کرد
توسعه و ارتقای یگان موشکی نیروی زمینی ارتش

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از توسعه و ارتقای یگان موشکی این نیرو خبر داد.

خبرگزاری فارس: توسعه و ارتقای یگان موشکی نیروی زمینی ارتش

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، در حاشیه مراسم گرامیداشت روز معلم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امسال و در پایان دوره‌های آموزشی چند رزمایش برگزار می‌کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه نوید یک رزمایش بسیار خوب در سالروز آزاد‌سازی خرمشهر در منطقه اصفهان را می‌دهیم تصریح کرد: این یک رزمایش صحرایی و به مدت یک هفته است.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه با بیان اینکه یگان موشکی این نیرو اخیراً ارتقا پیدا کرده است اظهار داشت: سال گذشته این یگان با توجه به طرح تحول نیروی زمینی توسعه پیدا کرده و بزرگ شده است و انواع دیگری از موشک‌های لازمه صحنه نبرد را به خدمت گرفته است.

حیدری ادامه داد: در پایان سال گذشته آخرین نوع موشک‌هایی که به خدمت گرفته بودیم را در یک رزمایش میدانی مورد آزمایش قرار دادیم و در رزمایش‌های امسال نیز از آنها استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه توسعه یگان موشکی امسال نیز در دستور کار نیروی زمینی ارتش است گفت: تمام تسهیلات و تجهیزات نیروی زمینی ساخت متخصصین عرصه دفاعی کشورمان است.

حیدری تصریح کرد: برد این موشک‌ها متغیر است و در رزمایش‌های آینده زمانی که به برد نهایی رسیدیم آن را اعلام می‌کنیم. البته در حال حاضر نیز به برد مطلوب دست یافته‌ایم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در پایان اظهار داشت: نیروی زمینی در تمام رزمایش‌های خود از گلوله‌ها و موشک های واقعی استفاده می‌کند.

منبع: فارس نیوز




برچسب‌ها: موشک

جماران دیگری در راه است
سه شنبه 92/2/10 ساعت 6:29 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر دریادار سیاری در گفت‌وگو با فارس:
ناوشکن‌های جماران‌ دیگری در راه است/ حضور در آب‌های آزاد افزایش می‌یابد

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم حضور خود در دیگر دریاها و آب‌های آزاد را افزایش دهیم، گفت: برای افزایش سطح آمادگی نیروی دریایی ناوشکن‌های جماران‌ دیگری در خط تولید قرار دارند.

خبرگزاری فارس: ناوشکن‌های جماران‌ دیگری در راه است/ حضور در آب‌های آزاد افزایش می‌یابد

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در ماهشهر اظهار کرد: وظیفه ما افزایش توان و آمادگی رزمی است و این مسئله مؤلفه‌های فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه در بحث آمادگی تجهیزات اقدامات بسیار خوبی انجام شده است، تصریح کرد: ناوهای سطحی، زیردریایی‌ها، پروازی‌های ساحل به دریا و تکاوران از آمادگی بسیار بالایی برخوردار هستند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: در بحث آمادگی نیروی انسانی نیز که بیشترین اثر را در آمادگی رزمی دارد تلاش بسیار زیادی شده است.

*نیروی دریایی ارتش آماده مقابله با تهدیدهاست

سیاری ادامه داد: به برکت اعتماد به نفس و نیروی اتکال به خداوند که در کارکنان ولایت‌مداری که مشغول به انجام وظیفه در نداجا هستند و همچنین خلاقیت، ابتکار، تجهیزات و تاکتیک‌هایی که ساخته و پرداخته این کارکنان است، آمادگی کاملی برای دفاع از کشور وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران آمادگی مقابله با هرگونه تهدید احتمالی را دارد، بیان داشت: در بحث دفاع از مرزهای آبی، منابع و منافع کشور در دریا همچون تأمین امنیت خطوط مواصلاتی آمادگی مقابله با هرگونه تهدیدی در این نیرو وجود دارد.

*پیام ما به کشورهای منطقه پیام صلح و دوستی است

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: افزایش توان رزمی نداجا و حضور گسترده در آب‌های آزاد و بین‌المللی تهدیدی برای هیچ کشوری نیست بلکه هدف از افزایش این نیرو بالا بردن قدرت دفاع از مرزها و منافع کشور است.

سیاری اذعان داشت: همواره در رزمایش‌ها نیز این مسئله را عنوان کرده‌ایم و در رزمایش ولایت 91 نیز که تا مدار 10 درجه هم حضور داشتیم یکی از اهداف خود را برقراری امنیت در منطقه عنوان کردیم.

وی ادامه داد: هدف دیگر از این رزمایش نیز پیام صلح و دوستی به کشورهای همسایه و منطقه و اعلام این موضوع بود که می‌توانیم به کمک همدیگر امنیت پایداری را در سطح منطقه برقرار کنیم.

*هدف نداجا افزایش حضور در آب‌های آزاد است

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به برنامه‌های آینده این نیرو برای افزایش سطح آمادگی نداجا اشاره کرد و گفت: در بحث تجهیزات تعمیر، نگهداری و به روز کردن ادوات و تجهیزات را در دستور کار داریم چرا که حضور در دریای آزاد بدون استفاده از فناوری روز مقدور نیست.

سیاری تصریح کرد: نوسازی تجهیزاتی همچون ناوشکن جماران و همچنین اضافه کردن جماران‌های بعدی که در خط تولید قرار دارند از دیگر برنامه‌های آینده نداجا برای افزایش سطح آمادگی این نیرو است.

وی اضافه کرد: پرورش نیروی انسانی مورد نیاز چه در مقاطع مدیران و فرماندهان و چه در مدارج پایین‌تر برای داشتن بهترین و برگزیده‌ترین انتخاب‌ها و همچنین وارد کردن نیروی انسانی کارآمد، مؤمن، متعهد و متخصص به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و استفاده از توانمندی آنها نیز از دیگر برنامه‌های نداجا به شمار می‌رود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هوشمندسازی و افزایش برد سلاح‌ها و به روز کردن تاکتیک‌های رزمی با استفاده از تجربیات دوران دفاع مقدس و تهدیدهای امروزی و افزایش حضور در آب‌های آزاد را از دیگر برنامه‌های آینده نداجا عنوان کرد و افزود: در اسفندماه و نیمه نخست فروردین در اقیانوس آرام حضور پیدا کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم حضور خود در دیگر دریاها و آب‌های آزاد را افزایش دهیم.

منبع: فارس نیوز




برچسب‌ها: نیروی دریائی

اس 300 ایرانی
سه شنبه 92/2/10 ساعت 2:31 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

زمان رونمایی اس 300 ایرانی

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش می‌گوید،"ایران اگرچه با کارشکنی‌های آمریکا نتوانست سامانه S-300 را بخرد اما حالا این سامانه در داخل درحال ساخت است و سال آینده رسماً رونمایی می‌شود."

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، زمانی که حضرت ‌آیت‌الله خامنه‌ای نماینده امام راحل در ارتش و معاون امور انقلاب وزارت دفاع بودند، در تاریخ 23 دی سال 1358 با صدور پیام تشکیل جهاد خودکفایی در ارتش، چراغ حرکت به سمت خودکفایی صنایع دفاعی را روشن کردند.

تا قبل از صدور فرمان ایشان، موضوع تحقیقات در عرصه صنایع دفاع وجود خارجی نداشت و در سطح نیروهای مسلح، باوری به نام "خودکفایی" معنا نمی‌شد. در همان سال‌ها، تجهیزات ارتش با مشکلات عدیده‌ و اساسی برای تعمیر و نگهداری، تأمین قطعات و راه‌اندازی روبرو بودند.

اما بلافاصله پس از صدور آن فرمان تاریخی، نخستین مجموعه‌های خودکفایی و هسته‌های غیرمتمرکز و جهادی در ارتش ایجاد شدند و بدین ترتیب باور به خوداتکایی، خودکفایی، اعتلای دانش فنی و استقلال دفاعی در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پایه‌گذاری شد.

و این آغازی بود برای انقلاب خودکفایی در عرصه صنایع دفاعی کشور. بدین‌ترتیب نیروهای مسلح که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، انواع سامانه‌ها و تجهیزات مورد نیاز خود را از کشورهای صنعتی گوناگون به‌ویژه بلوک غرب و آمریکا تأمین می‌کردند، گام در مسیر خودکفایی گذاشتند.

آگاهی از آخرین دستاوردها و آمادگی تجهیزات مدرن ارتش در برابر تهدیدات ما را به دفتر معاونتی در ارتش کشاند که مدیرش یکی از جوانترین فرماندهان نظامی کشور بود؛ دریادار فرهاد امیری معاون سابق جهاد خودکفایی نیروی دریایی و معاون امروز جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش جمهوری اسلامی است.

امیری در تشریح دستاوردهای ارتش قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، آن را ناچیز و غیرقابل عنوان توصیف کرد و گفت: در قبل از انقلاب کشوری بودیم وابسته به غرب؛ یعنی کشورهای غربی تهدید را علیه ما تعریف می‌کردند بر این اساس که شوروی دارای سلاح‌های پیشرفته‌ای است و ایران به عنوان ژاندرم منطقه و بازوی آمریکا نیاز است به تجهیزات خاصی، مسلح باشد البته آنها در مقابل این خدمت، هزینه‌های این تجهیزات را از نفت ما می‌‌گرفتند. بنابراین در قبال نفت، سلاح‌هایی با هدف خاص به ایران داده می‌شد.

وی با اشاره به وجود 50 هزار مستشار خارجی در قبل از انقلاب و تعلیم بسیاری از آموزش‌های نظامی از سوی آنان، اظهار داشت:  آموزش‌های ما کاملا وابسته بود و در تمام نیروها به غیر از نیروی زمینی ارتش، تمامی آموزش‌های تکمیلی و تخصصی هوایی - دریایی، در کشورهای دیگر از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا صورت می‌گرفت که نکته قابل توجه در این آموزش، ترویج و اشاعه فرهنگ غربی در کنار آموزش بود.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش در ادامه به شرایط امروز ارتش در کسب نوع‌آوری‌های نظامی اشاره کرد و افزود: شرایط فعلی قابل قیاس با گذشته و قبل از انقلاب نیست. در حال حاضر کلیه آموزش‌های تخصص و گروهی در داخل انجام می‌شود، علاوه بر این، از بسیاری از کشورها تقاضای فرستادن دانشجو جهت فراگیری دوره‌های آموزش به دانشگاه‌های نظامی‌مان می‌شود.

*** ارتش صادرات تجهیزات دفاعی هم دارد

امیری اضافه کرد: در زمینه دستاوردها، بنده به عنوان مسئول تحقیقات در ارتش می‌گویم که عمده نیازهای کشورمان را در داخل تهیه می‌کنیم و حتی پا را فراتر از آن می‌گذاریم و بسیاری از تجهیزات دفاعی‌خودمان را از طریق صادررات و فروش در اختیار دیگران می‌گذاریم.

وی با غلط خواندن مقایسه دستاوردهای قبل و بعد انقلاب، به دستاوردهای دفاعی و نظامی ایران در حوزه‌های هوافضا، موشکی و ماهواره‌ای اشاره و تصریح کرد:  شاید برای بعضی این سوال پیش آید که ما به لحاظ نظامی در کشورهای دنیا رتبه چندم هستیم؟ به جرات می‌گویم که در حوزه نظامی به غیر از ابرقدرت‌ها کمتر کشوری در دنیا هست که به مانند نظام اسلامی عمل کند.

" فرض کنید که اگر زمانی یک ناوچه و یا یک ناو د ر اختیار ایران قرار می‌گرفت بدنه‌اش از فرانسه، موتورش از آلمان، سیستم هدایت آتشش از هلند و توپ‌های آن از ایتالیا بود؛ حالا شما در نظر بگیرید ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران یا جنگنده آذرخش و رادارهایی با برد چند هزار کیلومتر در داخل و بدون دخالت و حضور بیگانگان ساخته می‌شود."

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش با تاکید بر اینکه باید در سند چشم‌انداز رتبه اول را داشته باشیم، خاطرنشان کرد:  به نظر بنده، الان رتبه یک هستیم ؛ ممکن است سوالی ایجاد شود که ما در منطقه ترکیه را داریم که موشک و ناو می‌سازد و می‌خواهد در سال 2016 آقای منطقه باشد، یا پاکستان که این روزها تسلیحاتی نظامی خوبی دارد، ولی باید توجه داشته باشیم که اگر ترکیه یا پاکستان، دستاوردهایی دارند ولی به لطف و کمک ناتو؛ آنها دست در دست ناتو دارند ولی ما خودکفا هستیم، بنابراین از این لحاظ ما رتبه اول منطقه هستیم.

امیری، سال 91 را سال بهره‌بردای از بخشی از دستاوردهای نوین موشکی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه سال گذشته سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بود و حضرت آقا نیز بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، ارتش نیز این وظیفه را با تولید دستاوردهای بومی اجرایی کرده و به لطف خدا به یک جایگاه ارزشمند در نیروهای مسلح رسیده‌ایم.

"امسال هم سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی رهبر انقلاب نامگذاری شده است؛ انشاءالله در حماسه سیاسی بتوانیم انتخاب اصلح را داشته باشیم. در حوزه اقتصادی هم هر کسی قدمی در پویایی اقتصاد کشور داشته باشد، عملا به بحث حماسه اقتصادی کمک کرده و ما نیز مطابق دستور‌العمل ستاد کل نیروهای مسلح این خط را دنبال خواهیم کرد و معتقدیم که تحقیقات صنعت دفاعی می‌تواند در استقرار حماسه اقتصادی «مثمرثمر» باشد."

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ایران اسلامی همزمان در چند جنگ مختلف به سر می‌برد، تصریح کرد: اگرچه اکنون جنگ فیزیکی نداریم، اما در چند جنگ مختلف از جمله جنگ تحریم‌ها، جنگ سایبری، جنگ روانی، جنگ ماهواره‌ای و جنگ فناوری به سر می‌بریم. بنابراین در شرایط صلح نیستیم بلکه در شرایط جنگ نرم به سر می‌بریم.

معاون خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش در ادامه گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم، به دستاوردهای نیروی زمینی در سال 91 اشاره کرد و گفت: در حوزه نیروی زمینی با توجه به اینکه "آقا" بر بحث متحرک‌‌سازی تاکید داشتند، چند نمونه خودروی تکنیکی نینوا 2.5 تنی تولید شد که هم اکنون در خط تولید محدود قرار دارد و در سال آینده به تولید انبوه می‌رسد.

امیری در تشریح دستاوردهای نیروی زمینی ارتش، ساخت و تولید "تفنگ تک تیرانداز شاهر" را از نمونه‌های تولید موفق ارتش در سال 91 دانست و تصریح کرد: امروز به لطف خدا انواع سیستم‌های جنگ الکترونیک و شبیه‌ساز در نیروی زمینی ساخته شده‌اند که بسیاری از این دستاوردها در ایام 29 فروردین و روز ارتش جمهوری اسلامی ایران رونمایی شدند.

*** اتمام مراحل ساخت بالگرد ملی در سال 92

وی همچنین از اتمام ساخت بالگرد ملی در سال 92 خبر داد و گفت: بالگرد ملی توسط صنایع دفاع در حال ساخت است و در سال 92 به بهره‌برداری می‌رسد که تهاجمی بودن، تحرک و قابلیت مانور مناسب در صحنه‌های بحران‌، از خصایص این بالگرد ملی است.

معاون خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش ساخت و تست موفق موشک نازعات 10 را از دستاوردهای مهم موشکی نیروی زمینی در سال 91 عنوان کرد و افزود: الحمد‌الله نیروی زمینی به انواع موشک‌ها با بردهای مختلف مورد تایید و تصویب ستاد کل نیروهای مسلح دست یافته است. در سال 92 نیروی زمینی ارتش رزمایش‌هایی دیگری را خواهد داشت که نتایج رزمایش‌های انجام شده حصول اطمینان از موشک‌های شلیک‌شده است.

امیری در بخش دیگری از گفت‌و‌گو به دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی اشاره و شلیک و تست موفقیت‌آمیز موشک‌های فاتح 110، سامانه موشکی اس 200 و سامانه موشکی مرصاد در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 4 را "اثربخش" عنوان و اضافه کرد: در قرارگاه پدافند تولید انواع رادارها با برد چند صد کیلومتری را داشتیم که یکی از آنها شهاب بود. تولید انواع سامانه‌های موشکی زمین به هوا از جمله یازهرای3، قادر و متحرک‌سازی سامانه‌ هاگ از دستاوردهای ارزشمند پدافند هوایی به شمار می‌رود.

وی درخصوص برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایران در تولید سامانه پیشرفته موشکی "S300" با ناکامی مواجه شده است، گفت: اینکه ما اعلام می‌کنیم همه چیز که در دنیا هست، در اختیار داریم، معقول نیست؛ در جمهوری اسلامی ایران، ما بسیاری از محصولات مورد نیاز را نداشتیم ولی هروقت که اراده کردیم که داشته باشیم، توانستیم خودمان آن را بسازیم. در دهه 60 و 70 جمهوری اسلامی ایران برای ساخت زیرسطحی‌ها اراده کرد و الان نیروی دریایی ما به انواع زیردریایی‌ها مجهز است و باز هم تولید زیردریایی دارد.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش اضافه  کرد: سامانه اس300 یک سامانه موشکی روز دنیاست و جمهوری اسلامی ایران به علت نیاز به آن، قصد خرید این سامانه از روسیه را داشت که با کارشکنی‌های آمریکا چنین نشد ولی همین عامل زمینه خودکفایی و باور تولید آن را در بین ما ایجاد کرد.

امیری تصریح کرد: ما نمی‌توانیم جزئیات ریز آن را در اختیار قرار دهیم چرا که ممکن است استکبار از طرق مختلف مانع دسترسی ما بر آن شود، بنابراین تصمیم بر آن است که در این حوزه اطلاع‌رسانی نشود تا توطئه‌های دشمنان بی‌فایده شود ولی قویاً عرض می‌کنم که ساخت سامانه اس300 ایرانی فعال است و تست زیرسیستم‌های آن به پایان رسیده و در سال 92 مراحل دیگر آن ادامه خواهد داشت و انشاءالله براساس پیش‌بینی‌ها، در سال 93 سامانه موشکی باور 373 رونمایی و آماده بهره‌برداری خواهد شد.

وی با اشاره به اهمیت "جنگ الکترونیک" در هزاره سوم در حوزه نظامی، در تشریح اقدامات صورت گرفته در این زمینه خاطرنشان کرد: بخش اول در جنگ الکترونیک، آگاهی از سیگنال که عملیات مربوط به جستجو، محل یابی و تشخیص امواج الکترومغناطیسی به منظور تهدید‌ها و بکارگیری تمهیدهای مناسب را شامل می‌شود که از طریق دو بخش آگاهی الکترونیکی "ELINT" و آگاهی مخابراتی "COMINT" تقسیم می‌کنند.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش، بخش دوم در جنگ الکترونیک را اقدامات پشتیبانی الکترونیکی (ESM) خواند و افزود: سیستم‌های ESM، عملیات جستجو و محل‌یابی را به منظور شناسایی‌های فوری انجام داده و در شرایط تاکتیکی بکار می‌روند. بنابراین حوزه فعال ما در جنگ الکترونیک ESM است که کار فریب و ایجاد اختلال را انجام می‌دهد.

امیری، اقدامات ضد الکترونیکی (ECM) که شامل عملیات مربوط به جلوگیری یا کاهش استفاده موثر دشمن از طیف الکترومغناطیسی را می‌شود را بخش سوم جنگ‌الکترونیک معرفی کرد و گفت: بنده عرض می‌کنم که در هر سه حوزه جنگ الکترونیک، دستاوردهای بسیار خوبی داشته‌ایم.

وی، رونمایی از رادار کیهانی سپهر با برد بالاتر از 2500 کیلومتری را از دستاوردهایی اعلام کرد که در سال جاری رونمایی خواهند شد، اظهار داشت: تمامی این دستاوردها  با وجود تحریم‌های یک طرفه بدست آمده است. زمانی سامانه‌های راداری را دشمنان به ما می‌دادند و همان دشمنان به نقاط کور این سامانه‌ها آگاهی داشتند اما امروز در جمهوری اسلامی ایران، همه این نقاط برطرف شده و کاملا نقاط مختلف در اختیار خودمان است.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش درباره ساخت‌موشک‌های با برد 3000 هزار کیلومتر در قرارگاه پدافند هوایی و اینکه گفته می شود هدف از ساخت این موشک‌ها هدف قرار دادن شهرهای مهم رژیم صهیونیستی است، گفت: هدف پدافند دفاع از آسمان جمهوری اسلامی ایران است. وقتی که سلحشوران غزه با موشک والفجر3 و 5 بتوانند اسرائل را زمین‌گیر کنند، قطعا جمهوری اسلامی ایران هم خواهد توانست.

*** جمهوری اسلامی ایران دارای عمق راهبردی است

امیری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای عمق راهبردی است. این نیست که هر چیزی که را در داخل انجام دهیم بر ملا کنیم ما از عمق راهبردی برخودار هستیم و بسیاری دستاوردهای ما رسانه‌ای نشده است. آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمنان بی‌برو برگرد جمهوری اسلامی ایران هستند و بنده با قاطعیت عرض می‌کنم اگر آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌توانستند تاکنون به جمهوری اسلامی حمله کنند، قطعا این کار را می‌کردند. علت اینکه آنها به افغانستان و عراق حمله کردند اما نتوانستند علیه ایران کاری انجام دهند این است که بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران قوی و همه‌جانبه است.

وی با تاکید بر اینکه این بازدارندگی بی‌نظیر نیروهای مسلح ایران با کمک خداوند متعال و تحت هدایت فرماندهی معظم کل قوا بدست امده است، گفت: دشمنان درجه یک ما اگر حمله کنند، جواب شدیدتر از دقایق حمله اولیه خودشان دریافت خواهند کرد.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش در ادامه به تشریح فعالیت‌های نیروی دریایی در سال 91 پرداخت و با بیان اینکه زیرسطحی‌ها دارای پیچیده‌ترین تکنولوژی‌ها در عرصه‌های نظامی به شمار می‌روند،‌ اظهار داشت: وقتی حرف از تعمیرات زیردریایی زده می‌شود، برخی‌ها فکر می‌کنند که تعمیر خودرو است در صورتی که چنین نیست. الان می‌بینیم زیردریای‌ها که مبدا سازنده آنها روسیه بوده برای تعمیرش فقط خود کشور مبدا می‌تواند کاری بکند اما الحمدالله، ما تعمیرات نیمه اساسی را در کشور خودمان انجام می‌دهیم.

امیری با اشاره به تجهیز زیردریایی‌ها به تجهیزات مدرن موشکی، از تولید انبوه زیردریای‌های کلاس "غدیر" خبر داد و گفت: زیردریایی‌ها از استراتژیک‌ترین سلاح‌هایی هستند که در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران بر آن دست پیدا کرده است چرا که زیردریایی زیر آب قرار می‌گیرد و کشف آن برای دشمن بسیار دشوار است.

وی با اشاره  به نصب اژدر در زیردریایی طارق، خاطرنشان کرد: زیردریایی طارق از کشوری دیگری در اختیار ما قرار گرفت ولی ما به قابلیت تعمیر آن دست یافتیم اما زیردریایی جدیدی که رونمایی خواهد شد، صددرصد ایرانی است و از لحاظ کشف و جمع‌آوری اطلاعات و مجهز بودن به انواع تسلیحات در لبه تکنولوژی روز قرار دارد و تمام سخت‌افزارهای ساخته شده آن بومی است. این دستاور، دستاورد بزرگی است که سالیانه تولید می‌شود و در اختیار ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد.

*** الحاق دو ناو "بایندر" و "نقدی" به نیروی دریایی

امیری خاطرنشان کرد: ناوهای قدیمی ما نیز در دست تعمیر هستند و انشاءالله دو ناو "شهید بایندر" و "شهید نقدی" را به بهره‌برداری خواهیم رساند که ناو شهید بایندر در 3 ماه اول سال به آب انداخته می‌شود و در خلیج عدن مشغول دریانوردی می‌شود و وقتی که در دریا و خلیج عدن قرار گیرد بهت‌آور خواهد بود که ناوی که متعلق به چند دهه قبل است چگونه امروز در دریا حضور پیدا می‌کند.

وی سرعت و قدرت در دریا و در حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران و تجهیز به جدیدترین سیستم‌های راداری و تسلیحاتی را از ویژگی‌های این ناو دانست.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش با تاکید بر بحث صدا در زیردریایی‌ها به عنوان مهمترین مقوله‌ها در زیردریایی‌ها و ناوشکن‌ها، خاطرنشان کرد: علاوه بر مقوله صدا باید به سه مولفه دید بصری، دید راداری و دید حرارتی توجه ویژه‌ای کرد. صدا مهم است اما اهمیت صدا در زیردریایی‌ها بیشتر از ناوشکن‌هاست چرا که وقتی زیردریایی در عمق آب به دشمن نزدیک می‌شود، باید کاملا خاموش باشد.

*** ساخت ناو جماران3 / تجهیز زیردریایی‌ها و ناوشکن‌ها به رادار صفحه مسطح برای اولین‌بار

امیری دست‌یابی به اولین رادار با صفحه مسطح آرایه فازی در باند مناسب و نصب آن در زیردریایی "شهید بایندر" را از دستاورد مهم دیگر ارتش دانست و افزود:  به نظر من این دستاوردها برای خارجی‌ها و کسانی که چشم دیدن پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را ندارند، بهت‌آور خواهد بود وانشاء‌الله ناو جماران 3 را که بزودی ساخته خواهد شد را به یک رادار صفحه مسطح مجهز خواهیم کرد که جزو تکنولوژی‌های جدید دنیا محسوب می‌شود و این همان اقتداری است که "حضرت آقا" نیز بر آن تاکید داشتند.

وی درخصوص همکاری مشترک با کشور روسیه برای ساخت‌ زیردریایی‌ها مدرن، گفت: برنامه خاصی برای ساخت مشترک زیردریایی‌ها با کشورهای دیگر نداریم چرا که به قدری به خوداتکایی و خودکفایی رسیده‌ایم که وزارت دفاع علاوه بر اینکه مسئول تامین نیازهای دفاعی نیروهای مسلح است، بلکه بحث صادرات دستاوردهای نظامی را نیز دنبال می‌کند. ما پس از ساخت زیردریایی فاتح و تولید انبوه آن می‌توانیم موضوع صادرات این زیردریایی‌ها را نیز دنبال کنیم.

معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش با بیان اینکه فرمانده معظم کل قوا در افتتاح "جماران" دو نکته را تذکر دادند، افزود: آقا فرمودند که ساخت جماران طولانی شده است و دیگر اینکه جماران بعدی یا همان پروژه موج، باید پیشرفته‌تر از جماران قبلی و جماران 3 نیز از 2 بهتر باشد.

*** سال 95، سال به آب‌اندازی ناوشکن سهند خواهد بود

امیری درخصوص زمان بهره‌برداری از ناوشکن سهند نیز گفت:‌ قطعا در ساخت ناوشکن سهند نیز زمان لازم برای بهره‌برداری زودتر از آن را انجام خواهیم داد و در عرض 3 سال وارد عرصه عملیاتی می‌شود و سال 95 سال به آب‌اندازی ناوشکن سهند خواهد بود.

وی افزود: در ساخت ناوشکن سهند، بدنه آن استیل‌سازی شده است. برد سامانه موشکی و راداری آن افزایش یافته و از رادار صفحه مسطح نیز در آن استفاده شده است و در جنگ الکترونیک کارآیی فراوانی خواهد داشت.

معاون جهادخودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش با بیان اینکه در بخش موشک‌های کروز دریایی نیز با کمک وزارت دفاع به برخی اهداف مورد نظر رسیده‌ایم، گفت: بخش موشک‌های ساحل به دریا و موشک‌های سطح به سطح از دیگر دستاوردهایی است که در بردهای مختلف کوتاه، متوسط و بلند انجام می‌شود و سعی می‌کنیم آن را به تولید انبوه برسانیم.

امیری خاطرنشان کرد: در رزمایش ولایت 92 آخرین دستاوردهای موشکی را به معرض نمایش خواهیم گذاشت.

*** ناوهای هواپیمابر آمریکا برای ما یک "هدف بزرگ" است

دریادار فرهاد امیری در پایان گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم و با تاکید بر عزم نیروهای مسلح در دفاع از حدود و ثغور جمهوری اسلامی ایران، به ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه اشاره کرد و افزود:  شاید آمریکایی‌ها به داشتن ناوهای غول‌پیکر هواپیمابرشان بنازند اما این را هم خوب می‌دانند ناو هواپیمابر با وسعت بزرگ می‌تواند هدف بزرگ باشد. ما در اطراف ناوهای هواپیمابر آمریکا جزایر متعددی داریم که همه آنها برای ما یک ناو هواپیمابر غول‌پیکر محسوب می‌شود.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: موشک

قاصد 3
سه شنبه 92/2/10 ساعت 2:23 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

تجهیز جنگنده های ارتش با قاصد3

جنگنده‌های ایرانی به بمب‌های هوشمند «قاصد3» با برد 100 کیلومتر تجهیز شدند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن انواع بمب‌ها، راکت‌ها و موشک‌ها، هم‌اکنون جزو کشورهای پیشرو در خودکفایی و بومی‌سازی تسلیحات و تجهیزات دفاعی در منطقه به شمار می‌رود.

در حوزه بمب‌ها، صنایع دفاعی ایران با تولید بمب‌های هوشمند «قاصد»، پا به عرصه‌ای گذاشته‌اند که کشورهای انگشت‌شماری تاکنون موفق به ورود به این عرصه شده‌اند.

خط تولید بمب هوشمند قاصد در سال 88 رسماً با حضور وزیر دفاع افتتاح و امیر خلبان حسن شاه‌صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش در سوم تیرماه همان سال و در پایان رزمایش هوایی میلاد نور ولایت، از تست موفقیت‌آمیز بمب‌های هوشمند قاصد 1 و 2 در این رزمایش خبر داد و گفته بود که، "این بمب‌ها می‌توانند بدون نیاز به کنترل خلبان، تا 40 کیلومتر پرواز کرده و به هدف مورد نظر اصابت کنند."

قاصد بمبی هوا به زمین، هدایت‌شونده و دور برد است که با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز جهان طراحی شده است و نیاز نیروی هوایی کشور را به یک سلاح توانمند هدایت‌گستر و دور ایستا تامین می‌کند.

امیر محمدرضا کارشکی معاون تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی هوایی ارتش نیز یک سال بعد و در اسفندماه سال89 از تولید نسل سوم بمب‌های هوشمند «قاصد» خبر داده و گفته بود که این نسل از بمب‌های قاصد، مجهز به موتور بوده و برد آن به بیش از 100کیلومتر خواهد بود.

بمب هدایت‌شونده 2 هزار پوندی قاصد، یک مهمات دورایستا و توانمند است که با قدرت تخریب بسیار بالا، هدف‌گیری و هدایت نقطه‌ای(Pin Point) علیه اهداف قابل دید مستقیم خلبان، کنترل و هدایت خودکار بمب تا لحظه برخورد، عدم توانایی دشمن در ایجاد اختلال در هدایت بمب (هدایت تصویری - پسیو) از جمله ویژگی‌های مهم "بمب هوشمند قاصد" به شمار می‌رود.


این بمب همچنین دارای قابلیت‌های دیگری همچون شلیک از فاصله دور از دسترس پدافند دشمن و انهدام اهداف استراتژیک دشمن با حداقل درگیری را داراست؛ همه مراحل تحقیق، طراحی و تولید این بمب 2 هزار پوندی توسط متخصصان کشورمان و به صورت بومی انجام شده است.

در همین زمینه ،‌ امیر دریادار فرهاد امیری معاون جهاد خودکفایی و تحقیقات صنعتی ارتش با بیان اینکه پس از جداسازی قرارگاه پدافند هوایی خاتم از نیروی هوایی، هیچ صدمه‌ای به تجهیزات در دست تولید و تولید شده نیروی هوایی وارد نشد بلکه با جدیت بیشتری نیز آن روند ادامه پیدا کرد، گفت: تجهیز جنگده‌ها به انواع موشک‌های هوا‌به‌هوا، هوا به سطح و بمب‌های هوشمند ازجمله ورژن جدید بمب هوشمند "قاصد" با بردبالا و ساخت جنگنده‌های نیمه‌سنگین از جمله دستاوردهای ما در نیروی هوایی است.

وی می گوید، "همه این دستاوردها در راستای افزایش امنیت داخلی و جلوگیری از تجاوز دشمنان و ایجاد آرامش در کشور است که قدرت بازدارندگی بیشتری را بر دشمنان ایجاد می‌کند."

ساخت و تولید انبوه بمب  هوشمند "قاصد3" ضمن نشان دادن قدرت طراحی و تولید صنایع دفاعی توان دفاعی ایران را به نحو چشمگیری افزایش داد.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: بمب

<      1   2   3   4   5   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 481
بازدید دیروز: 91
کل بازدیدها: 1344691