کدام موشک ایرانی تانکهای افسانهای "مرکاوا" را به آتش کشید؟
سامانه هدایت خودکار این موشک، به کاربر اجازه میدهد سریعاً موضع پرتاب را ترک کرده که باعث کاسته شدن خطر آسیبدیدگی از سوی دشمن نسبت به سایر دوش پرتابهای دنیا، کارآیی مناسبی را در اختیار نیروهای مسلح ایران قرار میدهد.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، پس از پایان جنگ تحمیلی موشکهای دوشپرتاب بیشتر مورد توجه قرار گرفته و برای ساخت آنها در کشور تلاشهای بسیاری انجام شد که در نتیجه این تلاشها امروزه نمونه پرکاربرد این موشکها با نام میثاق1 و 2 بهطور گسترده در نیروهای مسلح کشورمان بهکارگیری شد.
"میثاق1" موشکی دارای یک و نیم متر طول، کمینه برد 500 متر و بیشینه برد 5000 متر، توان درگیری با اهداف در سقف پروازی 4000 متر و کمینه 30 متر است.
این موشک بیش از 600 متر بر ثانیه سرعت و نزدیک به 11 کیلوگرم جرم دارد که 1.42 کیلوگرم آن را سرجنگی تشکیل داده و جرم متحمله موشک با پرتابگر حدود 17 کیلوگرم است.
با توجه به ویژگیهای پرتابگر، عمر انبارداری و نرخ شلیک بالا، دستورالعمل پرتاب ساده و امکان استفاده در دمای منفی40 تا مثبت60 درجه سانتیگراد از خصوصیات این موشک دوشپرتاب است.
سامانه هدایت خودکار امکان شلیککن و فراموشکن را برای آن فراهم کرده و به کاربر اجازه میدهد سریعاً موضع پرتاب را ترک کند که این امکان موجب ایمنی بیشتر و کاسته شدن خطر آسیبدیدگی از سوی دشمن نسبت به سایر دوش پرتابهای دنیا بوده و کارآیی مناسبی را در اختیار نیروهای مسلح ایران قرار میدهد.
حسگر این موشک از نوع فروسرخ پیشرفته بوده و به آن توانایی حمله به هدف از تمام زوایا را میدهد که به این ترتیب موشک میثاق توان درگیری با اهداف نزدیکشونده را نیز دارا است.
"میثاق 2" بر اساس بهسازی نمونه قبلی به قابلیتهای عملیاتی بهتری دست یافته است.
عدم تاثیر امواج اخلالگر نظیر ECM بر ایجاد خطا در هدفگیری و سرعتی حدود 2 ماخ پس از شلیک از دیگر ویژگیهای این موشک به شمار میرود.
میثاق 2 با قیمت تمام شده پایین و عمر(زمان) ذخیرهسازی 8 سال، قابل استفاده در هلیکوپترهای جنگی نظیر کبری جهت هدفگیری جنگنده و هلیکوپترهای نظامی دشمن و... است.
این موشک قادر به رهگیری و انهدام اهداف هوایی است که با استفاده از نقاط کور راداری در ارتفاع بسیار کمپرواز میکنند. موشک میثاق 2 ، نمونه بردبلندتر و بادقتتر و سبکتر از میثاق 1 است که پیشتر به تولید انبوه رسیده بود.
میثاق 2 یک موشک زمین به هوا هدایت شونده مادون قرمز قابل حمل توسط نفر و نسل و نسخه بعدی موشک میثاق 1 است.
این موشک برای دفاع از پیاده نظام و تأسیسات در صحنه نبرد مناسب بوده و حمل آن روی موتور سیکلت، خودروها نظامی، بالگردها، قایقهای تندرو و زیردریایی ممکن است. همچنین پرتابگر دوتایی آن بر روی خودروی وانت در کشور توسعه بافته است.
برخی کشورها نیز مجموعههای 6 تایی از این نوع موشکها را بر روی شناورهای دریایی بکارگرفتهاند که میتواند در ایران نیز مورد الگوبرداری قرار بگیرد.
شبکه گسترده دیدهبانهای مرزی و پدافندی کشورمان علاوه بر امکانات اپتیکی و سامانههای مخابراتی برای انتقال اطلاعات، به موشکهای دوش پرتاب نیز مسلح هستند تا در صورت لزوم اقدام به درگیری با اهداف کنند.
با توجه به افزایش حجم تهدیدات هوایی و ظهور نسل جدید پرندههای بدون سرنشین و یا بالگردهای کوچک با توانایی مانور بالا به همراه موشکهای کروز که در ارتفاع پایین پرواز میکنند،
موشکهای دوشپرتاب به عنوان بخش جداییناپذیر از تسلیحات پیادهنظام در بسیاری از ارتشهای جهان وارد خدمت شده و همچنان تا سالهای بعد به حیات خود ادامه میدهند و ایران از جمله کشورهای پیشرو در این مبحث به شمار میرود.
دوشپرتاب میثاق 2 برای اولین بار در رزمایش ضربت ذولفقار مورد آزمایش قرار گرفت و به نیروهای مسلح تحویل داده شد.
خط تولید انبوه داخلی این موشک را بهمنماه 84 توسط وزیر دفاع وقت کشورمان راه اندازی کرد.
این سلاح امروز به تولید انبوه رسیده است، بهطوریکه 90 درصد لشکرهای ارتش و سپاه پاسداران مجهز به این دوشپرتاب تمام ایرانی هستند.
میثاق 2 در درگیری های زرهی نیز کاربرد دارد، این جنگافزار اسلحهای سرنوشتساز در جنگهای چریکی و نامتقارن محسوب میشود به دلیل اینکه امکان شلیک به انواع تانک و نفربرو ...را میتوان در حافظه الکترونیکی آن تعریف کرد اما تخصص عملکردی این سلاح در شکار بالگردها است؛ به طور مثال در جنگ 33 روزه اسراییل - حزب الله تعدادی از هلیکوپترهای آپاچی اسراییلی با دوشپرتابهای رزمندگان حزب الله سرنگون شدند.
همچنین تابهحال کارشناسان مسائل نظامی معمای انهدام پیدر پی و مرموز تانکهای پیشرفته مرکاوا را نفهمیدهاند، اما شایعه شده که علت این معما شلیک نوعی موشک دوشپرتاب به طرف زاویه سمت چپ بدنه تانک مرکاوا بهصورت نزدیک با فاصله کم بوده است.
آنها اذعان کردهاند مهمات بهکار رفته در سلاح به کار رفته در هیچ یک از کشورهای آمریکا، روسیه و... پیدا نشده، اما وحشت مقامات اسرائیلی و غرب را بر انگیخته است، زیرا 30 سال کار بر روی تانک(مرکاوا) که به عنوان قدرتمندترین و شکستناپذیرترین تانک جهان معرفی شده بود.
گفتنی است در چهارمین روز از رزمایش دریایی ولایت91 انهدام پهپادهای نیروی مهاجم با موشک دوش پرتاب میثاق انجام شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
"یا زهرا 3" جدیدترین سامانه پدافندی ایران
سامانه پدافندی "یا زهرا 3" حامل موشک "شهاب ثاقب" با برد 19.2 کیلومتری قابلیت همزمان کشف 30 و ردیابی 12 هدف را دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سامانه پدافند هوایی موشکی بردکوتاه "یازهرا3"ساخت سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، یکی از آخرین دستاوردها در زمینه رفع نیازهای پدافندی کشور به صورت بومی است.
این سلاح پدافندی قابلیت شناسایی، ردیابی و انهدام اهداف هوایی مانند انواع هواپیما، بالگرد و پهپاد را در برد کوتاه دارد.
سامانه متحرک پدافند هوایی یا زهرا(س) قابلیت اتصال به شبکه پدافندی کشور را دارد و قادر است در هر موقعیتی استقرار یافته و به طور موثری ماموریت خود را انجام دهد.
قابلیت درگیری با چند هدف و انهدام آنها به طور همزمان، سرعت عمل بالا و ردیابی کاملا خودکار را از دیگر ویژگیهای این سامانه پدافندی است.
"یا زهرا 3" سامانهای کاملا بومی است که نیاز دفاعی آن توسط قرارگاه پدافند هوایی به صنعت هوایی کشور مطرح شده است و از مزایای این سامانه راکتی میتوان به متحرک و تاکتیکی بودن آن اشاره کرد؛ از دیگر مشخصات بارز این سامانه، استقرار آن در شرایط آب و هوایی مختلف است.
اولین محصول پروژه «یا زهرا» در تابستان سال 1377 در یک نمایشگاه دستاوردهای دفاعی به نمایش گذاشته شد که شامل موشک و کپسول حمل و پرتاب آن بود و پس از آن در نمایشگاههای متعددی موشک این سامانه با نام «شهاب ثاقب» در معرض دید قرار گرفت بهطوریکه در نمایشگاه دائمی وزارت دفاع جای ثابتی به آن اختصاص یافت.
این سامانه برای کشف هدف از رادار تک پالس با برد آن به 19.2 کیلومتر استفاده و همزمان 30 هدف را کشف و 12 مورد را ردگیری میکند.
موشک ساخته شده در قالب پروژه یازهراء، یعنی شهاب ثاقب با طول 2.93 متر و وزنی حدود 84(یا 85.1) کیلوگرم، 740 (یا750) متر بر ثانیه سرعت دارد.
سامانه"یا زهرا3" در برابر اهداف با سرعت 400 متر بر ثانیه(1.17 ماخ در ارتفاع پائین) و دمای(25 درجه سانتیگراد) 500 تا 8600 متر و در برابر اهدافی با سرعت 300 متر بر ثانیه(0.88 ماخ در شرایط فوق) 10 کیلومتر برد دارد؛برد این سامانه در برابر بالگردها نیز 11 کیلومتر است.
این موشک با اهدافی تا سقف پرواز 5500 متر و بیشینه سرعت 440 متر بر ثانیه(1.3ماخ) درگیر میشود.
کمترین ارتفاع درگیری با هدف در نمونههای اولیه سامانه کروتال در حدود 30 متر بوده که در مدلهای جدیدتر به حدود 15 متر یا کمتر کاهش یافته و قابلیت این سامانه در درگیر شدن با موشکهای کروز را بسیار افزایش داده است.
اعلام آغاز به کار خط تولید سامانه یازهرا که کاملترین سامانههای جانبی تصویری، حرارتی و لیزری را دارد و سامانه پرتاب آن نیز با نمونههای چینیمتفاوت است کمک شایانی به افزایش توان پدافند هوایی کشور و گسترش پوشش آن در مناطق مختلف میکند.
نمونه رونمایی شده سامانه یازهرا دارای پرتابگر نیمه متحرک(کششی) است که رادار تعقیب هدف، آنتن ارسال فرامین به موشک و چندین سامانه اپتیکی، حرارتی و لیزری روی آن دیده میشود، این پرتابگر اتاقک کوچکتری برای خدمه و سامانههای پردازشی نسبت به نمونههای چینی و فرانسوی دارد که احتمالاً به دلیل استفاده حداکثری از سامانههای پردازش و نمایش دیجیتال در کابین آن است.
در این سامانه علاوه بر حسگرهای ردگیری تصویری و حرارتی، مسافتیاب لیزری نیز به کار گرفته شده که مجموعه این امکانات موجب میشود در شرایط جوی متنوع بتوان از این سامانه کارایی بالا گرفت.
برد این سامانههای جانبی همچون رادار نیز بیشتر از برد نهایی موشک یعنی 11 تا 12 کیلومتر است تا زمان کافی برای آماده سازی مقدمات شلیک فراهم شده و همچنین موشک تا بیشترین برد ممکن هدایت شود.
در صورت نیاز به عمل کردن سامانه به صورت پسیو یا غیرفعال که با روشن نکردن رادار ممکن می شود، سامانه های اپتیکی و لیزری جوابگوی نیاز هدفیابی و هدایت موشک خواهند بود که با مسافت یابی لیزری، بهترین زمان برای شلیک موشک و تضمین دقت بالای اصابت ایجاد می شود.
هر یک از روش های هدایتی در سامانه یازهرا امکان هدفگیری و هدایت تمام خودکار را با توجه به الگوریتم های بهبود یافته و با کمک سامانه های بومی تشخیص دوست از دشمن یا IFF دارد.
همچنین سامانه های مخابراتی و خطوط امن انتقال داده امکان بهره برداری از اطلاعات تولید شده توسط رادارهای دوربرد و برد متوسط اکتیو و پسیو موجود در شبکه پدافند هوایی کشور را به عنوان آشکارساز اولیه ممکن می سازد در نتیجه کار ردگیری هدف با اطلاع از سمت و جهت تهدیدات موجود در آسمان با سرعت بیشتری آغاز شده و با کاهش بار سامانه های پردازشی به نتیجه بهتری هم می رسد.
آنطور که در سخنان رسمی عنوان شده سامانه جدید یازهرا امکان درگیر شدن با چندین هدف را به طور همزمان دارد. این قابلیت تأثیر شگرفی بر افزایش توان پدافندی دارد زیرا با تعداد کمتری سامانه امکان درگیری با تعداد هدف مشخص در یک منطقه فراهم شده و سامانه های اضافی امکان استقرار در نواحی دیگر و گسترش پوشش پدافندی را می یابند.
بهعلاوه هزینههای و زحمات عملیاتی برای برقراری میزان مشخصی از پوشش هوایی، ایجاد امنیت مواضع پدافندی کاهش یافته و درگیری با حجم حملات گستردهتری ممکن میشود، باید گفت این توانمندی تنها به مدد بهرهمندی از سامانههای پردازشی قدرتمند و هوشمند و الگوریتمهای هوشمند اکتساب هدف میسر میشود.
سامانه "یا زهرا3" هم به دلیل تولید بومی و هم به دلیل استفاده از روشهای هدایتی فرمان به خط دید خودکار به جای استقرار یک سامانه تمام خودکار راداری در موشک از قیمت تمام شده کمتری برخوردار بوده و امکان به کارگیری تعداد بالایی از آن فراهم میشود.
در واقع این سامانه میتواند فاصله عملیاتی تسلیحات توپخانهای را با سامانههایی با برد متوسط رو به پائین نظیر سام-6 به خوبی پوشش دهد.
پروژه "یا زهرا 3" حلقه خودکفایی در طراحی و تولید سامانههای پدافند هوایی برد کوتاه را در کشورمان تکمیل و کشور را در رسیدن به اقتدار و بازدارندگی پیش برد بهگونهای که وزیر دفاع در مراسم افتتاح خط تولید این سامانه اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی ایران و همت دانشمندان و متخصصان وزارت دفاع امروز صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران از حیث تنوع تولیدات دفاعی جزو پنج کشور اول دنیا به شمار میرود و این توانمندی موجب شده است تحریمهای همهجانبه دشمنان، خللی در روند اقدامات و فعالیت های صنایع دفاعی کشورمان ایجاد نکند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
یکشنبه 92/1/18 ساعت 12:7 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
سردار وحیدی خبر داد
افتتاح پروژههای مهم دفاعی در بخشهای دریایی، هوایی و فضایی در نیمه نخست امسال
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از افتتاح پروژههای مهم دفاعی بهویژه در بخشهای دریایی، هوایی و فضایی در شش ماهه نخست سال 92 خبر داد.
به گزارش حوزه دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار "احمد وحیدی" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جمع کارکنان وزارت دفاع طی سخنانی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: وزارت دفاع همانگونه که در سالهای گذشته در عرصههای مختلف بهویژه افزایش اقتدار ملی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران نقشآفرینی کرده است، حداکثر تلاش خود را برای نقشآفرینی در خلق حماسههای سیاسی و اقتصادی بهعمل خواهد آورد.
بر اساس گزارش اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع؛ وحیدی از افتتاح پروژههای مهم دفاعی بهویژه در بخشهای دریایی، هوایی و فضایی در شش ماهه نخست سال 92 از جمله افتتاح پایگاه مراقبت و رصد جامع فضایی کشور با نام مبارک امام صادق (ع) و همچنین برگزاری کنگره سه وزیر، فرمانده مهندسی جنگ و هزار شهید وزارت در 19 اردیبهشت و برگزاری جشنواره جوان سرباز در اول خرداد ماه 92 خبر داد.
وی با بیان اینکه در خلق حماسههای بزرگ، فداکاری، از خودگذشتگی، ایثار، همت بلند و گذشتن از منافع شخصی و فدا کردن آن در راه اهداف بزرگتر نهفته است، تأکید کرد: حماسه چیزی فراتر از یک اقدام و کار معمولی است و دستاورد آن یکی شدن و نو شدن است.
وحیدی افزود: در حماسه حرکت، جوشش، نشاط، نو شدن و جهش وجود دارد و مدیران، دانشمندان، متخصصین و کارکنان وزارت دفاع با این روحیه به استقبال سال 92 رفتهاند و قطعاً با چنین روحیهای همراه با ملت حماسهآفرین ایران انشاالله تحقق بخش فرامین فرماندهی معظم کل قوا خواهند بود.
وزیر دفاع با اشاره به حوادث، وقایع و اقدامات صورت گرفته در سال گذشته گفت: در سال 91 بهرغم افزایش توطئهها، فشارها و تهدیدات دشمن، ملت ایران با صلابت و اقتدار تحت زعامت و فرماندهی رهبر معظم انقلاب اسلامی از این آزمونهای بزرگ با موفقیت عبور کرد و انشاالله با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار و حضور حماسی مردم، جمهوری اسلامی ایران در پایان سال 92 نیز در اوج سربلندی و اقتدار بار دیگر خواهد درخشید.
وزیر دفاع در پایان با قدردانی و تشکر از تلاش مدیران و کارکنان وزارت دفاع، صنایع و مراکز وابسته به این وزارتخانه گفت: باید سال 92 با خلق حماسه در عرصه صنعت دفاعی، زمینهساز حماسههای بزرگ در عرصه سیاسی و اقتصادی باشیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
جمعه 92/1/16 ساعت 11:0 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
دقیقترین راکت ایرانی برای انهدام پایگاهها و ناوهای آمریکایی + عکس
|
پنج شنبه 92/1/15 ساعت 10:13 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
میدان مین، جایی است که هر ثانیه حضور در آن به اندازه یک عمر طول میکشد و نمیدانی گام بعدی را در کدام دنیا برمیداری... .
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ تحمیلی تمام تلاش خود را برای پاکسازی میادین مین و گلولههای عمل نکرده در مناطق جنگزده کشور آغاز کرد.
تاکنون در مجموع فعالیتهای انجام شده این مرکز، بیش از 90 درصد از اراضی آلوده پاکسازی شده است.
این مرکز همچنین بهمنظور ارتقاء سطح علمی و آموزشی دستاندرکاران "عملیات پاکسازی میادن مین" و آگاهسازی مردم نسبت به خطرات مین و گلولههای عمل نکرده و مقابله با آن بهویژه در مناطق مرزی، دورههای آموزشی متنوعی را براساس استانداردهای بینالمللی برگزار کرده است.
هماکنون سرپرستی این سازمان را "سردار محمدحسین امیر احمدی" بهعهده دارد که پیش از او "امیرحسین سعیدی" و "حبیبی" عهدهدار این مهم بودند.
لازم به ذکر است این مرکز که بهگفته سردار امیر احمدی، حدود 98 درصد مناطق آلوده به مین را پاکسازی کرده نوزدهم بهمنماه امسال توانست استان کرمانشاه را بهطور کامل پاکسازی کند.
در حقیقت این مرکز هنوز در حال التیامبخشیدن به زخمی است که حاصل توطئه اتحاد شوم ابرقدرتهای جهانی در ایجاد جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و ملت انقلابی کشورمان بوده و نیروهای این مرکز با حضور روزانه چندین ساعته در میادین مین، به دو شیوه دستی و مکانیزه در تلاش برای کشف و خنثیسازی مینها و حفظ امنیت مردم ایران میکوشند؛ میادینی که هر ثانیه حضور در آن به اندازه یک عمر طول میکشد و نمیدانی گام بعدی را در کدام دنیا برمیداری... .
منبع: باشگاه خبرنگاران
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز