"قاصد" ایرانی خشم شرکتهای تسلیحاتی غرب را بر انگیخت
قاصد بمبی هوا به زمین، هدایتشونده و دوربرد است که با بهرهگیری از پیشرفتهترین فناوریهای روز جهان طراحی شده است و نیاز نیروی هوایی کشور را به یک سلاح توانمند "هدایتگستر" و "دور ایستا" تامین میکند.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، بمب هدایتشونده 2 هزار پوندی قاصد، یک مهمات دورایستا و توانمند است.
قدرت تخریب بسیار بالا، هدفگیری و هدایت نقطهای(Pin Point) علیه اهداف قابل دید مستقیم خلبان، کنترل و هدایت خودکار بمب تا لحظه برخورد، عدم توانایی دشمن در ایجاد اختلال هدایت بمب(هدایت تصویری - پسیو) از جمله ویژگیهای مهم "بمب هوشمند قاصد" به شمار میرود.
این بمب همچنین دارای قابلیتهای دیگری همچون شلیک از فاصله دور از دسترس پدافند دشمن و انهدام اهداف استراتژیک دشمن با حداقل درگیری است.
قاصد بمبی هوا به زمین، هدایتشونده و دور برداست که با بهرهگیری از پیشرفتهترین فناوریهای روز جهان طراحی شده است و نیاز نیروی هوایی کشور را به یک سلاح توانمند هدایتگستر و دور ایستا تامین میکند.
این نوع بمب از نوع تسلیحات استراتژیک محسوب شده و تولید آن اکنون در دست کشورهای معدودی است.
همه مراحل تحقیق، طراحی و تولید این بمب 2 هزار پوندی توسط متخصصان کشورمان و به صورت بومی انجام شده است.
تولید این بمب خشم شرکتهای تسلیحاتی غرب را بر انگیخت و رسانههای خبری رژیم صهیونیستی و آمریکا طبق معمول به کوچکنمایی این دستاورد ارزنده سعی داشتند، اما خط تولید این بمب هوشمند در سال 88 با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در سازمان صنایع دفاع وابسته به وزارت دفاع راهاندازی شد.
ساخت و تولید انبوه بمب "قاصد" ضمن نشان دادن قدرت طراحی و تولید صنایع دفاعی توان دفاعی ایران را به نحو چشمگیری افزایش داد.
در بهمنماه 89 معاون نیروی هوایی ارتش از افزایش دقت عمل بمب هوشمند قاصد 3 همزمان با افزایش برد عملیاتی این سلاح برای مورد اصابت قرار دادن دقیق اهداف مورد نظر خبر داد و افزود: هماکنون این سلاح که از مهمات جنگندههای نیروی هوایی محسوب میشود، در حال آزمایش برای قطعی شدن مسافت و برد دقیق است.
شلیک و اصابت قاصد 3 به اهداف زمینی با بهرهگیری از تجهیزات الکترونیک و رادار انجام میشود.
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در زمینه هدایت بمب و کشف اهداف، دستاوردهای خوبی داشته که بهواسطه آن علاوه بر شناسایی اهداف از فاصله دور، میتواند بمب را به صورت دقیق به سمت اهداف دلخواه هدایت کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
دوشنبه 92/1/12 ساعت 12:4 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
موشکهای کروز در دام سامانه پدافندی "سماوات"
این توپ پدافند هوایی 35میلیمتری، قادر است اهداف مختلف هوایی اعم از هواپیما، بالگرد و موشکهای کروز را مورد شناسایی و هدف قرار دهد.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، توپ پدافند هوایی 35میلیمتری "سماوات" مجهز به سامانه کنترل آتش و سیستمهای راداری پیشرفته در ردیف جنگافزارهای برد کوتاه بوده و با حجم آتش بسیار بالای خود قادر است اهداف مختلف هوایی اعم از هواپیما، بالگرد و انواع موشکها را هدف قرار دهد.
عدم امکان تامین این سامانه از سوی کشورهای صاحب تکنولوژی، متخصصان وزارت دفاع را مصمم کرد با تکیه بر استعداد و خلاقیتهای خود در مدت زمان کوتاهی نمونه آزمایشی آن را تولید و پس از انجام موفق تستهای عملکردی و راهاندازی خط تولید انبوه این محصول پدافندی است.
سرعت، دقت و کیفیت، سه مولفه مهم در راهاندازی خط تولید این محصول محسوب میشود.
این توپ پدافند هوایی 35 میلیمتری در ارتفاع پایین و به صورت هوشمند، موشکهای کروز را مورد شناسایی و هدف قرار میدهد و آنها را تا برد 4 کیلومتری منهدم میسازد.
جمهوری اسلامی ایران در روز افتتاح این جنگافزار در سال 86 جزو چهار کشوری بود که فناوری این نوع توپ را در اختیار داشت؛ طراحی و ساخت "توپ سماوات" در مدت زمانی بسیار کوتاه، بر اساس شرایط بومی ایران و با کار شبانهروزی تحقق یافته است.
توپ سماوات دارای نواخت تیر بالا بوده و در دقیقه می تواند 1100 تیر را شلیک کند.
این توپ تلفیقی از فعالیت 3 مجموعه وزارت دفاع است و شرکت صاایران، بخش الکترونیکی و کنترل آتش؛ سازمان هوافضا بخش مهندسی و سازمان صنایع دفاع نیز کارهای مکانیکی این طرح را بر عهده داشتهاند.
دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری توپ پدافندی سماوات بهعنوان یکی از چهار کشور دارنده این فناوری و علیرغم تلاش غرب برای در موضع ضعف قرار دادن نیروهای مسلح و توان دفاعی کشورمان بار دیگر توانست توانمندی متخصصان ایرانی حوزه دفاع کشور را با وجود تمام تحریمها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به نمایش بگذارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
دوشنبه 92/1/12 ساعت 12:0 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
وزیر دفاع اعلام کرد
آمادگی ایران برای ارائه تجارب خود به دیگر کشورها در تمام حوزههای مینزدایی
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اعلام آمادگی کشورمان برای ارائه تجارب خود به دیگر کشورها در تمام حوزههای مینزدایی گفت: امیدواریم در سال جاری اتمام پاکسازی همه مناطق آلوده را جشن بگیریم.
به گزارش حوزه دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، سردار "احمد وحیدی" بهمناسبت (15 فروردین - 4 آوریل) روز جهانی آگاهسازی از خطر مین، پیامی صادر کرد.
متن این پیام به شرح زیر است:
مین و مواد منفجره باقی مانده از جنگ از پدیدهها و آثار منفی مناقشات مسلحانه میان جوامع و دولتهاست.
مین و مهمات خوشهای با ویژگی عدم توانایی در تفکیک میان نظامیان و غیرنظامیان، نه تنها موجب ایجاد درد و رنج بیش از حد نظامیان و درد و رنج بیهوده غیرنظامیان در زمان جنگ میشود، بلکه تأثیر منفی آن بر محیط زیست و جوامع انسانی در زمان پس از مخاصمات مسلحانه و در زمان صلح نیز ادامه دارد.
جمهوری اسلامی ایران از کشورهایی است که بهدلیل استفاده فراوان نیروهای نظامی صدام از مین و مهمات خوشهای در طول هشت سال جنگ تحمیلی علیه کشورمان، صدمات فراوانی دیده است. علاوه بر کاشت بیش از 20 میلیون مین در 5 استان غربی کشور از سوی نیروهای رژیم بعث عراق، حدود 20 میلیون گلوله عمل نکرده بهجا مانده از جنگ نیز در مناطق جنگی وجود داشته است.
جمهوری اسلامی ایران با الهام از تعالیم دین مبین اسلام در حفظ و احترام به کرامت انسانی، بلافاصله پس از اتمام جنگ تحمیلی، پاکسازی مناطق آلوده به مین، مهمات خوشهای و مواد منفجره باقی مانده از جنگ را آغاز کرد. این فعالیتها با تشکیل مرکز مینزدایی کشور در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و انتخاب وزیر دفاع بهعنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در امر مینزدایی تسریع شد. بر اساس پیشرفت های حاصله، در سال گذشته پاکسازی استان کرمانشاه به پایان رسید و امیدواریم در سال جاری بتوانیم اتمام پاکسازی همه مناطق آلوده را جشن بگیریم تا با هدیه زمینهای پاک و عاری از خطر مین، مهمات خوشهای و مواد منفجره باقیمانده از جنگ به مردم شریف و با ایمان کشورمان، زمینههای عملی کردن حماسه اقتصادی در سال 1392 را که مزین به سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی شده است، ایجاد کنیم.
اقدامات مثبت جمهوری اسلامی ایران در مینزدایی بشردوستانه به درستی منعکسکننده احترام کشورمان بر جنبههای بشردوستانه معاهدات بین المللی موجود در حوزه مین، مهمات خوشهای و مهمات به جا مانده از جنگ است.
امیدواریم با ایجاد صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه با خروج نیروهای بیگانه، اشغالگر و فرامنطقهای، زمینه الحاق کشورهای منطقه به معاهدات بینالمللی مهیا شود.
البته جمهوری اسلامی ایران معتقد است جامعه جهانی باید منابع خود را در جهت حذف علت اصلی مخاصمات مسلحانه یعنی دخالت در امور داخلی کشورها و سیاست تجاوزکارانه کشورهای زورگو بسیج کند.
اینجانب ضمن گرامیداشت روز جهانی آگاهی از خطر مین و تأکید بر ضرورت کمک و همکاری بینالمللی و ارائه منابع مالی و فنی در جهت پاکسازی مناطق آلوده دنیا به مین، مهمات خوشهای و مواد منفجره باقی مانده از جنگ، بدون دخالت نگرشهای سیاسی آمادگی جمهوری اسلامی ایران در ارائه تجارب ارزشمند خود در تمامی حوزههای مینزدایی بشردوستانه را اعلام میدارم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
|
شنبه 92/1/10 ساعت 8:58 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
این جنگنده جهت عملیاتهای موسوم به واکنش سریع و ضربتی هوا به زمین طراحی شده، اما توانایی جنگ هوایی و رهگیری را نیز دارد.
به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، ساخت هواپیما از پیچیدهترین تکنولوژیهای عصر ما محسوب میشود. انحصار این صنعت در بین معدودی از کشورها که به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد تقسیم شده است.
در این میان جمهوری اسلامی ایران با توجه به تحریمهای کمرشکن اقتصادی، صنعتی و... در منطقه پرتلاطم خاورمیانه بهصورت مستقل به طراحی و ساخت هواپیماهای نظامی، مسافربری و بدون سرنشین اقدام کرد.
در این بین ساخت جنگندهها از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ نخستین تولید ایران در حوزه جنگندهها "آذرخش" نام دارد.
این جنگنده ایرانی که در بهار سال 1376 توسط نیروهای مسلح ایران رونمایی شد، بیشتر برای عملیاتهای هوا به زمین طراحی شده، که البته توانایی جنگ هوایی را نیز دارد.
شکاری جنگنده آذرخش اولین شکاری بمبافکن ساخت جمهوری اسلامی ایران بوده که بهطور کامل در کشور طراحی و تولید شده است.
شهید ستاری فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش در پیگیری مراحل ساخت این جنگنده، نقشی ارزنده و بیبدیل ایفا کرد.
آذرخش در سال 1377 آزمایش و پس از کسب موفقیت در انجام مراحل مختلف تولید انبوه آن در دستور کار قرار گرفت.
در کابین این جنگنده از تجهیزات جدیدی مانند نشاندهندههای دیجیتال و مانیتورهای السیدی یا پلاسمای مایع بهکارگیری و در بخش تجهیزات خدمه پروازی نیز دگرگونیهایی انجام شده؛ کلاههای پروازی هوشمند نیز برای کمترشدن بار کاری خلبان و کمکخلبان بهکار گرفته شده است.
آذرخش از دو موتور قدرتمند آردی-33 استفاده میکند، این جنگنده جهت عملیاتهای موسوم به واکنش سریع و ضربتی هوا به زمین طراحی شده، اما توانایی جنگ هوایی و رهگیری را نیز دارد.
این جنگنده شباهتهایی به جنگنده امریکایی اف 5 تایگر دارد اما از لحاظ قدرت موتور و سرعت از برتری بارزی نسبت به آن برخوردار است.
برد حداکثری این شکاری بمبافکن 1000 کیلومتر، سرعت آن 1.7 ماخ و رادار این هواپیما از نوع N019-ME بوده که در ایران بهینهسازی شده تا قدرت مانور آن ضد اهداف و تحرکات سطحی و زمینی افزایش یابد است.
ساخت شکاری بمبافکن آذرخش، فتح بابی در ساخت جنگندههای پیشرفته ایرانی و مطرح شدن اقتدار نیروی هوایی کشورمان در جهان بود، تا جایی که فرمانده نیروی هوایی آمریکا از ساخت جنگندههای ایرانی ابراز وحشت کرد.
باشگاه خبرنگاران
|
شنبه 92/1/10 ساعت 8:47 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز