وحیدی در همایش «دفاع ملی، دفاع همه جانبه»:
دفاع همه جانبه میتواند به یک الگوی مدیریت کلان کشوری تبدیل شود
خبرگزاری فارس: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: دفاع همه جانبه میتواند به یک الگوی مدیریت کلان کشوری تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح امروز پنجشنبه طی سخنانی در همایش سراسری دفاع ملی، دفاع همه جانبه که در دانشگاه عالی دفاع ملی در حال برگزاری است، اظهار داشت: امروز در فضایی هستیم که انواع جنگها در آن تبیین شده و مرتب اضلاع آن در حال اضافه شدن است.
وی افزود: ما امروز جنگهایی مانند جنگ فضایی، سایبری، فناوری، نانو و جنگهای نامتقارن و برخی جنگهای دیگر را داریم که هر کدام از اینها حاوی مسائلی است که باید ابعاد آن را بشناسیم.
وحیدی ادامه داد: باید برای پاسخگویی به مسائل مختلف در مورد جنگها مبتنی بر نظریات خودمان کار کنیم.
وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: جنگ روباتیک مفهومی است که اگرچه به ظهور و بروز کامل نرسیده اما نمونههایی از آن را میبینیم که هواپیماهای بدون سرنشین از جمله این موارد است.
وی اضافه کرد: جنگهای فضایی با وجود کنوانسیونهای متعدد برای محدودیت در این زمینه روز به روز بیشتر میشود و آمریکاییها هم اعلام میکنند که باید توان خودمان را در این حوزه گسترش دهیم.
وحیدی با بیان اینکه در جنگهای سایبری حرفهای جدی مطرح است، اظهار داشت: امروز در نسل پنجم جنگها قرار داریم و ابعاد مختلفی در این جنگها وجود دارد.
وی ادامه داد: ما با یک انقلاب در امور دفاعی مواجهایم، امروز فناوری این اجازه را داده که انواع جنگها تعریف شود.
وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ما باید براساس شناخت عمل خودمان را طراحی کنیم، گفت: امروز بحث قدرت نرم و سخت به عنوان یک واقعیت جدی در صحنه نبردها خود را نشان میدهد.
وحیدی گفت: در دفاع همه جانبه میتوانیم به سه بُعد گستره، عمق و طول توجه کنیم؛ در گستره جغرافیایی و مرزهای فراجغرافیایی در دفاع همه جانبه باید پاسخگو باشیم؛ دفاع همه جانبه در مرزهای جغرافیایی محدود نمیماند البته جمهوری اسلامی تهاجم فیزیکی در فرامرزها مدنظرش نیست.
وی با بیان اینکه باید گستره دفاع همه جانبه را به خوبی بشناسیم، اضافه کرد: امام (ره) فرمودند که ما باید در همه جا هستههای مقاومت را داشته باشیم. لذا میبینیم که نگاه امام (ره) یک نگاه همه جانبه است.
وحیدی با بیان اینکه دفاع همه جانبه باید حداقل در سه لایه انگارهها، نهادها و ساختارها و نمادها تعریف شود، ادامه داد: امروز جنگ ساختارها یک جنگ جدی است و ما نمیتوانیم در این رابطه بیتفاوت باشیم.
وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: ما باید بتوانیم دفاع همه جانبه را در طول دورههای تاریخی نهادینه کنیم چرا که دفاع همه جانبه نمیتواند محدود به یک دوره خاص باشد.
وی اضافه کرد: ممکن است تصور شود که دفاع همه جانبه یک مفهوم انفعالی است اما این نوع دفاع نه تنها انفعالی نیست بلکه خیلی فعال است و در همه حوزهها با یک نگاه فعال در عرصه حضور دارد.
وحیدی گفت: ممکن است گفته شود دفاع همه جانبه چون متکی بر مردم است در جنگهای امروزی کارایی کمی دارد؛ دفاع همه جانبه تبلور قدرت و بسیج مردم در یک دفاع است اما کاملاً همه عرصههای دیگر را پوشش میدهد.
وزیر دفاع پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: دفاع همه جانبه دفاع مطمئن، پایدار و کمهزینه است؛ در این دفاع بسترهای فراوان برای نوآوری و خلاقیت وجود دارند؛ وقتی استعدادها در دفاع همه جانبه به کار میافتد بسترهای خلاق گر توسعه مییابند.
وحیدی تصریح کرد: دفاع همه جانبه میتواند سنگ بنای بسیاری از حوزههای نرمافزاری قرار گیرد و آن را به جلو برد؛ دفاع همه جانبه نه فقط در حوزه دفاع بلکه میتواند در حوزه اداره کشور به یک الگوی مدیریت کلان تبدیل شود و مدیریت کشوری میتواند در قالب این الگو متحول شود.
وی با بیان اینکه دفاع همه جانبه یک دفاع پویا، توانمحور و ظرفیتساز است، گفت: فرهنگ راهبردی دفاعی ما باید در همه حوزهها بتواند با قدرت خودش را مطرح کند و حضور داشته باشد.
وحیدی گفت:اقتصاد مقاومتی نوعی نگاه از نوع دفاع همه جانبه به اقتصاد است؛ دفاع همه جانبه مفهومی کلیدی و برآمده از عمق ارزشهای اسلامی است و ما میتوانیم با این ایده در همه حوزهها کارهای خودمان را شکلدهی کنیم.
منبع: فارس نیوز
سیاری در جمع خبرنگاران:
ناوگروه ارتش امروز بندر چین را ترک میکند
خبرگزاری فارس: فرمانده نیروی دریایی ارتش، گفت: ناوگروه ارتش امروز بندر چین را ترک میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی خبرگزاری فارس، امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه همایش «دفاع ملی دفاع همه جانبه» که در دانشگاه عالی دفاع ملی درحال برگزاری است، جمع خبرنگاران گفت: ناوگروه 24 ارتش در بندر چین پهلو گرفت و تمریناتی را با آنها انجام داد.
وی افزود: این ناوگروه امروز بندر ژانگ ژیانگ را ترک میکند؛ البته هنوز در اقیانوس آرام حضور دارد اما به سمت تنگه مالاگا حرکت خواهد کرد و به زودی در بندر کلمبو پهلو میگیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه حضور در اقیانوس آرام مقدمهای برای حضور در اقیانوس اطلس است، گفت: بنابر قوانین بینالمللی در آینده در اقیانوس اطلس حضور پیدا میکنیم؛ حضور در اقیانوس اطلس توان کمتری از حضور در اقیانوس آرام میخواهد.
وی استمرار و گسرتش حضور در دریاهای آزاد را از مهمترین برنامههای سال آینده نیروی دریایی ارتش برشمرد.
منبع: فارس نیوز
|
چهارشنبه 91/12/16 ساعت 10:18 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
وزیر دفاع آمریکا: واشنگتن و تل آویو بازی را به ایران باخته اند
وزیر دفاع آمریکا معتقد است ایران مرکز ثقل قدرت در خاورمیانه است.
به گزارش روزنامه گلف نیوز، چاک هیگل گفته است: ایران در خاورمیانه قرن 21، مرکز ثقل مهم قدرت به شمار می آید و آمریکا نمی تواند این واقعیت را تغییر دهد.
این روزنامه می نویسد: چاک هیگل که در جلسات بررسی صلاحیت وی در کنگره از حکومت ایران به عنوان منتخب مردم یاد کرد، در سال 2007 گفته بود: سیاست راهبردی قرن 21 آمریکا برای خاورمیانه باید نقش ایران امروز را در 25 سال آینده به رسمیت بشناسد.
گلف نیوز می نویسد: گفته می شود «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس، به رغم رجزخوانی های ضد ایرانی اش، در خفا گفته است که برنامه هسته ای ایران از نقطه غیرقابل بازگشت عبور کرده و آمریکا، فرانسه و اسرائیل باید بپذیرند که ایران به توانمندی هسته ای دست یافته است.
مقاله ای که اخیرا توسط «جک استراو»، وزیر خارجه سابق انگلیس، تحت عنوان «حتی در صورت دستیابی ایران به بمب باز هم جنگ بی معناست» نوشته شد نیز ظاهرا به موقع منتشر شد و حاوی همین پیام بود.
گلف نیوز در پایان نوشت: حتی نتانیاهو که هنوز تحت تاثیر فشارهای ناشی از کاهش حمایت از حزب خود و نیز در میانه روند تشکیل دولت قرار دارد، به هیچ عنوان در موقعیتی قرار ندارد که بتواند به تنهایی اقدام کند. آمریکا و اسرائیل خود را در حال باختن بازی به ایران می بینند.
منبع: روزنامه کیهان
|
چهارشنبه 91/12/16 ساعت 3:37 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
ژنرال بازنشسته آمریکا :
زیردریایی های ساخت ایران به بزرگترین مشکل آمریکا تبدیل شده اند
"کریستوفر هارمر" ژنرال بازنشسته آمریکا اذعان کرد ، تشخیص و رهگیری زیردریایی های کوچک ایران برای نیروی دریایی آمریکا بسیار سخت تر از تشخیص و رهگیری زیردریایی های بزرگ و پیشرفته اتمی روسیه است.
به گزارشسرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت آمریکایی مینی پست ؛ موضوع حضور زیردریایی های کوچک در ناوگان دریایی ایران طی 5 سال گذشته ، برای نیروی دریایی آمریکا به یک کابوس تمام عیار تبدیل شده است زیرا اگر ایران تصمیم به بستن تنگه هرمز بگیرد ، آمریکا قادر به مقابله با این زیردریایی های کوچک نخواهد بود .
"کریستوفر هارمر" ژنرال بازنشسته آمریکا که در بین سالهای 2008 تا 2009 مدیر عملیاتهای آینده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین بوده است ،اظهار داشت : زیر دریایی های کوچک ایران به دردسر بزرگی برای ما تبدیل شده اند.
وی درادامه اذعان کرد : زیر دریایی های کوچک ایران برای ما تهدید هستند، زیرا هم رهگیری و تشخیص آنها برای ما سخت است وهم آنها می توانند از خلیج فارس تا دریای عرب پراکنده شوند و در کمین ناوگان ما بنشینند.
حتی ، برای نیروی دریایی آمریکا رهگیری زیردریایی های اتمی بزرگ روسی بسیار آسانتر از رهگیری زیر دریایی های کوچک ایرانی در آبهای کم عمق است .
ایران در حال حاضر 19 زیر دریایی از این نوع را در اختیار دارند و سالی هم به طور متوسط 4 فروند تولید می کنند که از نظر استراتژیک "حیرت انگیز" است.
وی در پایان سخنانش افزود : نیروی دریایی ایران از غواصان آموزش دیده بسیار زبده ای برخوردار است که عرصه را برای ناوگان آمریکا تنگ کرده اند .
منبع: باشگاه خبرنگاران
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز