بسم الله الرحمن الرحیم
گزارش فارس از جدیدترین دستاورد صنایع هوایی ایران
قاهر 313 دروازه ورود ایران به دنیای جنگندههای پنهانکار
خبرگزاری فارس: با رونمایی از جدیدترین جنگنده بومی ایرانی با نام «قاهر 313»، اولین گام بلند ایران برای عرض اندام در باشگاه جنگندههای رادارگریز با قدرت برداشته شد.
به گزارش گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس، بیش از هفتاد و پنج سال از زمانی که اولین آشیانه های فنی برای تعمیر اساسی هواپیماهای نیروی هوایی ایران در منطقه دوشان تپه تاسیس و اولین هواپیمای ساخت ایران به نام شهباز در آن مونتاژ شد، می گذرد.
زمان زیادی است که فاصله آن را می توان با مقایسه تکنولوژی «شهباز» و جدیدترین مروارید درخشان صنایع هوایی ایران هواپیمای F-313" قاهر" به خوبی درک کرد، گرچه زمان، وظیفه هیچ کدام را عوض نکرده است. قاهر همان وظیفه ای را بر عهده دارد که شهباز بر عهده داشت و آن هم حفاظت و پاسداری از آسمان ایران است.
*قاهر تداوم نسل آذرخش و صاعقه
توانمندی های فنی صنایع دفاعی ایران درخصوص ساخت و تولید هواپیما تا مدت های مدید تنها محدود به تعمیرات نه چندان سنگین دوره ای بود.
اما با پیروزی انقلاب اسلامی و تحریم های تسلیحاتی غرب علیه ایران و عدم امکان نوسازی ناوگان تهاجمی خود، تلاش وسیعی از سوی مراکز تحقیقاتی و صنعتی نظامی ایران برای ساخت هواپیماهای پیشرفته آغاز شد.
این تلاش ها در نهایت به ساخت جنگنده آذرخش در دهه هفتاد و جنگنده صاعقه در اواسط دهه هشتاد انجامید؛ روندی که در نهایت به ارائه جنگنده F-313"قاهر" انجامید.
*رادارگریزها؛ رقبای آینده جنگنده های ایرانی
جنگنده F-313 قاهر در حقیقت نشانه دیگری از روند رو به رشد جنگنده های ایران برای مقابله با تهدیدات جدید در عرصه نبردهای هوا پایه است که از فضای حاکم بر نبردهای نوین نشات می گیرد. در حالی که نسل جدید جنگنده ها در نبردهای آینده به سمت استفاده از تکنولوژی رادارگریزی و امکان انجام همزمان چند عملیات در ماموریت های رزمی حرکت می کنند، نیروهای نظامی ایران نیز نمی توانند، نسبت به رشد و گسترش چنین فناوری هایی بی تفاوت بمانند.
از سوی دیگر با تجهیز ترکیه به عنوان یکی از کشورهای عضو ناتو و رژیم صهیونیستی اصلی ترین متحد نظامی آمریکا در منطقه به جنگنده های تک موتوره F-35 در آینده نه چندان دور، عملا ایران با دو قدرت نظامی مجهز به تکنولوژی خفاکار روبه رو خواهد بود؛ نکته ای که چندان مورد خوشایند برنامهریزان نظامی ایرانی نخواهد بود.
در طول سالهای اخیر صنعت دفاعی کشور، بر روی چند طرح مهم پروازی متمرکز شده بود که یکی از آنها پروژه هواپیمای بدون سرنشین سفره ماهی است که اولین تجربه جمهوری اسلامی ایران در عرصه رادارگریزی پرنده هاست.
همزمان با این پروژه، پرنده های دیگری نیز در دستور کار گرفتند که بعضا طرح اولیه و یا ماکت این پروژه ها در رژه های مختلف نیروهای مسلح به نمایش درآمد.
در یکی از این پرنده ها که به همراه ماکت سفره ماهی در رژه نیروهای مسلح به نمایش درآمد، فرم بدنه و استفاده از اصول طراحی هواپیماهای پنهان کار(رادارگریز) گویای این بود که متخصصان عرصه دفاع بر روی موضوع رادارگریزی متمرکز شده اند.
در این پرنده دقیقا شکل سکان عمودی به صورت V با فاصله از هم قرار گرفته که این موضوع علاوه بر افزایش توان مانور پرنده، موجب کاهش بازتاب راداری آن نیز می شود.
با مشاهده ماکت این هواپیما و مقایسه آن با قاهر 313 می توان گفت که شاید بیشترین تجربیات به دست آمده از این پروژه ها، نقش اصلی را در طراحی و ساخت قاهر313 ایفا کرده است.
اینها در حالیست که برخی از جنگنده های مشابه غربی و شرقی نیز در ابتدا امتحان خود را درقالب مدل های کوچکتر پس داده و سپس در مدل های بزرگ تر شبیه سازی شدند.
*دماغه محدب و سطوح تند؛ راز خفاکاری قاهر
اولین نکته ای که در نمای خارجی جنگنده F-313 قاهر جلب توجه می کند، تلاش طراحان این هواپیما برای کاهش سطح مقطع راداری(RCS) این هواپیما بوده است. بنا بر اصول اولیه تکنولوژی خفاکاری، استفاده از زوایای تند و سطوح شیبدار به همراه استفاده از مواد جذب کننده امواج راداری اصلی راه کاهش پراکنش امواج راداری است.
یک بدنه متقارن به همراه سطوح تخت و بدون زائده های بیرونی و امکان حمل سلاح های هوایی در حفره های داخلی امکان کاهش سطح مقطع راداری را تا حداقل ممکن فراهم می کند.
استفاده از بال های V شکل و بدنه مایل به جلو و طراحی تیز زوایای حمله، از دیگر نکاتی است که در طراحی بدنه این هواپیما مورد توجه قرار گرفته است.
البته استفاده از کانارد در لبه جلویی هواپیما می تواند، یک نکته منفی در خاصیت خفاکاری این بدنه محسوب شود، اما در هر صورت طراحان این هواپیما مجبور بودند تا بین توان خفاکاری و مانورپذیری این جنگنده تعادلی را برقرار کنند.
از دیگر نکات قابل توجه در طراحی این جنگنده استفاده از دماغه محدب است که البته استفاده از چنین طراحی در نمونه های مشابه هواپیماهای اینچنینی از جمله f-22 آمریکایی و pakfa روسی نیز به چشم می خورد.
*جایگاه ورودی های هوا، امتیاز اصلی قاهر
یکی از نکات مهم در طراحی جنگنده خفاکار، کاهش انعکاس راداری دریچه های ورودی هوا و موتور هواپیما است، چرا که معمولا میزان انعکاس امواج راداری از این قسمت هواپیما برای شناسایی هواگرد در حال حرکت از سوی رادار جستجوگر کفایت می کند.
از آن جا که نحوه طراحی دریچه های ورودی هوا در تحویل هوای ورودی به موتور هواپیما و عملکرد بهینه آن در سرعت های مختلف پروازی بسیار حائز اهمیت است، هرگونه تغییر در دریچه های ورودی هوا باید با توجه به این اصل مهم انجام شود. حتی در جنگنده F-117 نایت هاوک به بهای کاهش سرعت هواپیما به زیر سرعت صوت با نصب توری هایی در ورودی هوا میزان انعکاس امواج راداری به شدت کاهش یافته است.
در هواپیمای F-313 قاهر برای اولین بار در یک هواپیمای پنهانکار دریچه های ورود هوا در بالای بدنه قرار گرفته است. در کنار این، ورودی های هوا به سمت جلو کشیده شده اند تا روند تحویل هوا به موتورهای هواپیما بدون هیچ مشکلی ادامه پیدا کند.
تدبیر دیگری که برای کاهش امواج راداری دراین جنگنده در نظر گرفته شده است، ایجاد پیچش در مخروط داخلی ورودی هوا است. در کنار سطح داخلی این مخروط نیز با مواد جاذب رادار (RAM) است.
شبیه سازی متعدد رایانه ای توسط نرم افزارهای رایانه ای نشان می دهد که پس از دوبار تضعیف امواج راداری هیچ موج قدرتمندی برای بازگشت به منبع انتشار و کشف محل هواگرد باقی نمی ماند.
*اولین جنگنده مجهز به کانارد
یکی دیگر از ویژگی های ممتاز جنگنده قاهر، استفاده از کانارد یا پیش بال در افزایش مانور پذیری این هواپیما است. هیچ کدام از جنگنده غربی و شرقی ایرانی که در خدمت نیروی هوایی ایران قرار دارند، به کانارد یا پیش بال مجهز نیستند و قاهر، اولین جنگنده از این نوع در ایران محسوب می شود.
استفاده از پیش بال یا کانارد سبب توزیع هوا به زیر بال و مجرای ورودی هواپیما می شود و بهبود عملکرد پروازی را به دنبال خواهد آورد.
وجود کانارد در این هواپیما از آن جا ضروری جلوه می کند که پرواز در ارتفاع پایین یکی از مهم ترین ماموریت هایی است که برای این هواپیما تعریف شده است.
وجود کانارد، موجب پایداری هواپیما در سرعت های بالا و ارتفاع پایین شده و بهبود عملکرد هوایی را به دنبال دارد که به طور حتم مد نظر طراحان این هواپیما بوده است.
*آنچه که بدنه را می سازد
یکی دیگر از پیشرفت های بزرگ که با ساختن این جنگنده نصیب ایران شده است، رشد قابل توجه صنایع هوایی ایران در تکنولوژی مواد مرتبط با مواد پنهانکار است. گرچه سابقه تکنولوژی مواد پنهانکار در دنیا به ده ها سال قبل باز می گردد، اما هنوز هم به عنوان یکی از شاخص های مهم در صنایع هوایی پیشرفته محسوب می شود؛ چه این که هنوز گفته می شود، دستیابی چین به این تکنولوژی ناشی از دسترسی ارتش این کشور به بقایای جنگنده پنهانکار سرنگون شده آمریکایی در صربستان باز می گردد.
توانمندی استفاده از چنین تکنولوژی به گونه ای که امکان مونتاژ این جنگنده در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم شود، جزو امتیازاتی است که عملیاتی شدن تولید انبوه این جنگنده را در کوتاه مدت فراهم می کند.
*موتوری در عمق بدنه
جنگنده قاهر جنگنده ای تک موتوره است که موتور آن به صورت عمیق در داخل جنگنده قرار گرفته است. گرچه یک موتوره بودن چنین جنگنده ای می تواند، سبب کاهش بقا پذیری آن شود اما مزایای چشم گیری نیز به همراه دارد.
موتور این جنگنده می تواند با بالاترین رانش ممکن امکان پرواز در ارتفاع پایین را فراهم کرده و مانور پذیری موثر را جنگنده فراهم می کند.
گرچه هنوز موتور و مشخصات این جنگنده به طور کامل ارائه نشده است، اما پیش بینی می شود که بیشینه توان یکصد کیلو نیوتن برای موتور این جنگنده ضروری است.
رونمایی از جنگنده بومی قاهر 313 با حضور رییس جمهور
*چشم تیزبین قاهر در کمین دوردست ها
سامانه های اویونیکی این هواپیما از چند نمایشگر چند کاره دیجیتال تشکیل شده است که بر خلاف سامانه های آنالوگ و رقمی، امکان انتقال اطلاعات را در کوتاه ترین زمان ممکن را به خلبان فراهم می کند.
سیستم راداری این هواپیما با توانایی جستجو و کشف اهداف راداری در فضای فراتر از دید امکان کشف و درگیری با اهداف کشف شده و هدایت موشک های هدایت شونده توسط امواج راداری را فراهم می کند.
*امتحان اصلی در صحنه نبرد خواهد بود
اینکه در نهایت قاهر 313 خواهد توانست با جنگنده های روز دنیا رقابت کند و یا نه، بستگی به عملکرد این هواپیما خواهد داشت، اما نکته مسلم در این است که هر جنگ افزاری تنها امتحان خود را در میدان جنگ پس خواهد داد و جنگنده قاهر 313 نیز از این مسئله مستثنی نخواهد بود.
سردار ظریف منش در جمع خبرنگاران اعلام کرد
تست پرندههای با 8 ماخ سرعت در تونل باد ساخت سپاه
خبرگزاری فارس نیوز: فرمانده دانشگاه امام حسین (ع) با اشاره به طراحی و ساخت تونل باد ماورای صوت سپاه گفت: با این دستاورد میتوانیم پرندههایی تا سرعت 8 ماخ را تست کنیم که گامی بلند در صنعت هوافضای کشور است.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار ظریفمنش فرمانده دانشگاه امام حسین (ع) در حاشیه همایش تبیین مکتب دفاعی انقلاب اسلامی در آراء و اندیشههای حضرت امام (ره) و امام خامنهای در جمع خبرنگاران گفت: کار تونل باد، اصلاح پرنده در یک مقیاس آزمایشگاهی و برای ساخت آن پرنده استفاده میشود.
وی افزود: ما پیش از این تونل باد مادون صوت داشتهایم ولی در پاسخگویی به مطالبه رهبری مبنی بر ورود به حوزههای دانش این پروژه را آغاز کردیم و به ایشان اعلام کردیم که مقام معظم رهبری هم فرمودند میتوانید و شروع کنید.
فرمانده دانشگاه امام حسین با اشاره به ساخت تونل باد توسط سپاه گفت: با این دستاورد میتوانیم پرندههایی تا سرعت 8 ماخ را تست کنیم که گامی بلند در صنعت هوافضای کشور است.
|
یکشنبه 91/11/15 ساعت 1:11 عصر | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
مشروح/ سرلشکر جعفری مطرح کرد
تدبیر رهبر معظم انقلاب برای آمادگی حضور سپاه در میدان نبرد ظرف 24 ساعت
خبرگزاری فارس: فرمانده کل سپاه با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب درخصوص آموزش نیروهای مردمی در بسیج گفت: آقا فرمودند این موضوع برای این است که اگر دوباره جنگی شد، در کمتر از 24 ساعت یگانهای سپاه با انبوهی از نیروهای مردمی در جبهه حاضر شوند.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه در همایش تبیین مکتب دفاعی انقلاب اسلامی در آراء و اندیشههای حضرت امام خمینی (ره) وامام خامنهای که صبح امروز یکشنبه برگزار شد، گفت: در این همایش برای دستیابی به عمق تفکر و بینش مکتب دفاعی انقلاب از نگاه امام و رهبری تلاش شده است و به دنبال دستیابی به حقایقی هستیم که نسل امروز و آینده جهان و انقلاب به شدت به آن نیازمندند.
وی افزود: برخی ملتها با الگوگیری از انقلاب اسلامی به دنبال استقلال خودشان هستند و امیدواریم نتایج این همایش برای آنها کارایی داشته باشد.
جعفری با اشاره به شروع جنگ تحمیلی در کمتر از دو سال از پیروزی انقلاب گفت: در آن زمان هنوز نیروهای دفاعی ما به خوبی مستقر نشده بودند و یکی از ویژگیهای مکتب اسلام و انقلاب اسلامی همین اقدام امام در حفظ کردن ارتش و نیروهای نظامی بود.
وی افزود: در آن زمان ارتش دچار تغییرات اساسی در اصول و نگاهها شده بود و طبیعی بود با وجود این تغییرات، آمادگی لازم برای دفاع از کشور را نداشته باشد. از طرفی هم سپاه و نیروهای مردمی به دلیل اینکه تازه تشکیل شده بودند، آمادگی نداشتند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: مسئله دیگر، مدیریت و اداره جنگ بود که رئیس جمهور وقت با نگاهی متفاوت از اندیشههای اسلام و مکتب امام به جنگ نگاه میکرد و ما این مشکل اساسی را در 6 ماه اول جنگ داشتیم.
جعفری تاکید کرد: رئیس جمهور وقت معتقد به حضور نیروهای مردمی در جبهه و ایفای نقش آنها نبود که این درست دیدگاه مقابل حضرت امام بود و بنی صدر دستور داده بود ارتش به نیروهای مردمی کمک نکند.
وی افزود: نکته دیگر این بود که نگاه رئیس جمهور وقت که فرماندهی تام بر جنگ داشت، این بود که جنگ را باید متخصصین و با نگاه کلاسیک و اتکا به توانمندیهای نظامی و ابزار اداره کنند و نیروهای مردمی نباید دخالت کنند. که این نگاه و تفکر فقط سه ماه در جبهه دوام آورد.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: در عملیات 16 دی 59 در هویزه که با همان نگاه و دیدگاههای انحرافی آقای بنی صدر طراحی شد، هیچ دستاوردی نداشتیم و موفق نشدیم. سپس بنیصدر به حضرت امام پیغام داد که دیگر نمیتوانیم جنگ را پیش ببریم و باید سر میز مذاکره بنشینیم. یعنی نگاه غیر اسلامی و غیر انقلابی و دیدگاهی متفاوت از دیدگاه امام (ره) فقط به 3 الی 4 ماه اول جنگ بدون هیچ دستاوردی دوام آورد.
جعفری تاکید کرد: حضرت امام(ره) با نگاهی که داشتند این پیشنهاد را نپذیرفتند و باتوجه به توانمندیهای موجود در کشور و نیروهای انقلابی به تقویت جبهه و تحول در ساختارهای سپاه و بسیج و فراهم کردن شرایط برای حضور آنها در جبهه پرداختند. پس از 4 الی 5 ماه از این موضوع، توان ما در جبهههای دفاع مقدس و عملیاتهای متناسب با واقعیتهای انقلاب شروع شد و پس از آن امام دستور شکستن حصر آبادان را صادر فرمودند که با کمک ارتش و سپاه و نیروهای مردمی این امر صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه پیروزی ما در دوران دفاع مقدس با فتح خرمشهر انجام گرفت، اظهار داشت: یکی از نکات برجسته اندیشه دفاعی امام این بود که پس از عقب نشینی دشمن از خرمشهر، عملیاتها را در خاک عراق ادامه دادیم. این مسئلهای که خیلیها قدرت تجزیه و تحلیل و درک آن را ندارند.
جعفری افزود: با شناختی که حضرت امام از دشمن و صدام داشتند، می انستند که اگر پیشنهاد صدام را بپذیرند و آتش بس انجام بگیرد تنها یک فرصت به دشمن داده شده و بدون تردید کمتر از 6 ماه مجددا صدام به ایران حمله میکند و فقط به دنبال فرصت برای بازسازی ارتش خود بود. این هوشمندی امام برای تامین امنیت پایدار در مرزها بود. که دستور تعقیب دشمن را دادند تا سرنوشت متجاوز و مظلومیت و حقانیت جمهوری اسلامی معلوم شود. از طرفی معلوم نبود اگر پیشنهاد صلح بعداز فتح خرمشهر پذیرفته میشد چه سرنوشتی داشتیم.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: نگاه امام به جنگ صرفا دفاع از کشور نبود همانطور که دشمن هم تنها به دنبال کشور ما نبود. آنها به دنبال جلوگیری از صادر شدن اسلام و پخش نشدن مکتب اسلام بودند. برخیها در جنگ فقط خسارات مادی را میدیدند اما با نگاه امام ما هر روز در دفاع مقدس بهرههای زیادی میبردیم.
فرمانده کل سپاه تاکید کرد: پیروزیهای جنگ 33 روزه، 22 روزه غزه از پیش بینیهای امام پس از پایان دفاع مقدس بود که امروزه محقق شده است.
جعفری با بیان اینکه اتکا به اصول معنوی و مباحث تخصصی نگاه امام در مکتب دفاعی بود،گفت: در طول جنگ امام به جبههها دستور دادند یک لحظه دشمن را آرام نگذارید و دائم به آن هجمه کنید امروز هم در اصول دفاعی دنیا کشوری موفق است که حالت آفندی را نسبت به دشمن حفظ کند. دستور مقابله به مثل در جنگ شهرها یک تصمیم راهبردی واستراتژیک امام در دفاع مقدس بود.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نگاه مقام معظم رهبری پس از پایان جنگ در راستای نگاه امام در حوزه دفاعی بود، گفت: نگاه ایشان در توانمندیهای دفاعی برای استمرار انقلاب اسلامی بود. پس از جنگ عدهای از مسئولین کشور در تلاش بودند ارتش و سپاه را ادغام کنند و کوچک سازی نیروهای مسلح به دلیل هزینهبر بودن را انجام دهند. اما مقام معظم رهبری در مقابل نگاه انحرافی ایستادند و سپاه را حفظ و ماهیت آن را نظامی تعیین کردند.
وی افزود: گسترش بخش دفاعی پس از جنگ هم در ارتش و هم سپاه با نگاه خاص مقام معظم رهبری صورت گرفت و ایشان به صورت مستمر پیگیر حفظ آمادگیهای نظامی ارتش و سپاه بودند.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: نگاه مقام معظم رهبری این بود که نیروهای مردمی در غالب بسیج در نیروهای مسلح آموزش ببینند و در این خصوص فرمودند این موضوع برای اینست که اگر دوباره جنگی شد کمتر از 24 ساعت یگانهای دفاعی سپاه با انبوهی از نیروهای مردمی که آمادگی نظامی دارند در جبهه حاضر شوند.
جعفری ادامه داد: مقام معظم رهبری هفتهای چند ساعت در جلسات، آمادگی دفاعی و نظامی را پیگیری میکند و اگر امروز دشمنان جرات بیان تهدید نظامی علیه انقلاب را ندارند حاصل این نگاه رهبری پس از جنگ است.
وی با بیان اینکه حمایت قاطع مقام معظم رهبری از صنعت خودکفایی در بخش دفاعی نکته بسیار مهمی است، گفت: امروز پروژه تحقیقاتی بسیار مهم طراحی و ساخت تونل باد ماورای صوت در دانشگاه امام حسین (ع) اعلام میشود.
وی افزود: این پروژه حاصل نگاه رهبری و امر خودکفایی است و این دستاورد امروز در اختیار صنایع فضایی کشور است.
فرمانده کل سپاه در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: تاکید بر اشراف اطلاعاتی بر دشمن نکتهای است که دائما از سوی مقام معظم به نیروهای مسلح اعلام میشود و این نگاه امروز در سپاه به خوبی دنبال میشود. مقام معظم رهبری بر پیگیری مستمر برای درس گرفتن و استفاده از تجربیات لبنان در دفاع مقدس و جنگهای منطقه تاکید دارند.
وی افزود: جنگ 33 روزه و شکست رژیم صهیونیستی نتیجه همین دستاوردها بود که به آنجا منتقل شد و باعث شد بخشی از ملت غیور لبنان در مقابل مجهز ترین ارتش منطقه ایستادگی کند و آن را در 33 روزه شکست دهد. همین طور استفاده از تجربیات و به روز کردن اطلاعات باعث پیروزی جنگ 22 روزه و غزه شد.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: مقام معظم رهبری بر تحول و به روز نگه داشتن سازمانها و تغییر ماهیت تهدیدات برای دفاع در آینده و همچنین تطبیق دادن سازمان با ماموریتهای به روز شده تاکید دارند.
وی خاطرنشان کرد: هدایت و رهبری نظام اسلامی و انقلاب اسلامی بدون توجه به ابعاد دفاعی نظام اسلامی امکان ندارد و اگر ابعاد دفاعی نظام بر پایه مکتب اسلام نبود و نباشد قطعا دچار مشکل خواهیم شد.
جعفری در پایان اظهار داشت: امنیت بینظیری که امروز در ایران اسلامی وجود دارد را مدیون هدایتهای هوشمندانه مقام معظم رهبری هستیم.
منبع: فارس نیوز
|
یکشنبه 91/11/15 ساعت 1:33 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
Project Manager Stresses Fully Indigenous Nature of Iran"s Newly Unveiled Aircraft
TEHRAN (FNA)- Iran"s new fighter jet which was unveiled today has been designed and manufactured fully domestically and enjoys a "unique" structure, its project manager said on Saturday
|
|
"The fighter jet is Iranian made and all its parts, from A to Z, have been manufactured domestically," Hassan Parvaneh told Iran"s state-run TV
"Its shape and structure is completely unique and peerless," he added
Parvaneh stated that only three world countries have the technology to manufacture such a fighter jet
Parvaneh said that the new fighter jet, Qaher 313, is "the first Iranian jet using a front control wing, and we have never had any other plane with this specification
He further stated that Iranian engineers at the Defense Ministry"s Aviation Industries Organization augmented efforts to design and develop this aircraft after Supreme Leader of the Islamic Revolution Ayatollah Seyed Ali Khamenei in a meeting asked them to switch their focus from reverse engineering to innovative designing and crossing the borders of science and technology
Iran unveiled a new advanced home-made aircraft, named Qaher 313, in a ceremony attended by President Ahmadinejad
Addressing a ceremony to unveil Iran"s new home-made fighter jet, named Qaher 313, Vahidi said all production stages, including designing and manufacturing of the new aircraft were carried out by Iranian experts at the Aviation Industries Organization of the Defense Ministry
As regards the specification of Qaher 313, the minister said, "The advanced aircraft with an advanced appearance has a very small Radar Cross Section (RCS) and is capable of operating and flying in low-altitude
The minister added that high-tech materials and electro-ionic systems were used in the aircraft which is capable of landing and taking off from short runways
Vahidi noted that Qaher 313 enjoys high combat capability and can carry home-made weapons
Vahidi also told reporters on the sidelines of the ceremony that Qaher 313 is able to rival with the most advanced fighter jets in shape and structure, adding that its shape has gifted the aircraft small RCS
Radar cross section (RCS) is a measure of how detectable an object is with a Radar. A larger RCS indicates that an object is more easily detected. An object reflects a limited amount of radar energy
|
یکشنبه 91/11/15 ساعت 1:16 صبح | نوشته شده به دست
رضا خانگلی
| ( نظرات )
|
درخشش "قاهر 313 " در رسانههای بینالملل
رونمایی از هواپیمای جنگنده بومی ایران با نام "قاهر 313 " در ایام ا.. دهه فجر در رسانه های جهان به سرعت بازتاب یافت.
احمدی نژاد در مراسم رونمایی از این جنگنده گفت: این اقدام نشان می دهد ما میتوانیم قله های پیشرفت را بپیماییم.
تصاویر این جنگنده نشان می دهد این جنگنده پیشرفته با مشخصات ظاهری منحصر به فرد دارای سطح مقطع راداری بسیار کم و همچنین قابلیت انجام عملیات پروازی در ارتفاع پست است.
این روزنامه در پایان نوشت: ایران هر چند وقت یکبار از دستاورد نظامی جدید رونمایی می کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد از هواپیمای جنگنده بومی با نام قاهر 313 ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با حضور رئیس جمهور این کشور رونمایی شد.
این خبرگزاری سخنان احمد وحیدی را درادامه بازتاب داد و نوشت: این جنگنده کاملا بومی بوده و در ساخت آن از کارشناسان ایرانی بهره گرفته شده است.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران روز شنبه در مراسم سی و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی، از یک هواپیمای جدید جنگنده که "یکی از پیشرفتهترینها در جهان" است، رونمایی کرد.
احمدی نژاد در این مراسم اعلام کرد این هواپیما با مشخصات ظاهری منحصر به فرد و با نام "قاهر313"، به دست مهندسان ایرانی طراحی و ساخته شده است و از پیشرفتهترین هواپیماهای جهان است.
وی افزود این هواپیما قبلا هزار ساعت پرواز کرده است و خلبانان آن از عملکرد آن بسیار راضی بودند.
این هواپیمای جدید با طراحی رادار گریز که در تلویزیون ایران روی یک سکو در آشیانه نشان داده شد، به گفته احمد وحیدی وزیر دفاع ایران به ویژه از سطح مقطع راداری بسیار کم برخوردار است، با تجهیزات پیشرفته ساخته شده و به سامانه های الکترو اَویونیک پیشرفته مجهز است.
وزیر دفاع ایران خاطر نشان کرد این هواپیما همچنین قادر است روی باندهای کوچک به زمین بنشیند و می تواند به راحتی و سریع تعمیر شود.
وحیدی افزود این هواپیما برای پاسخگویی به همه نیازهای نیروی هوایی ایران در یک جنگ هوایی طراحی شده است.
خبرگزاری رویترزگزارش داد: رسانه ها از رونمایی یک جنگنده جدید تولید داخل ایران خبر دادند.
محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در مراسمی در تهران اعلام کرد "قاهر313" خوداتکایی فزاینده ایران را در زمینه فنآوری نظامی نشان می دهد.
شبکه فاکس نیوز نیز در بازتاب این دستاورد گزارش داد: همه مراحل طراحی و ساخت جنگنده قاهر 313 را دانشمندان و متخصصان ایرانی انجام دادند. ایران در سال 2007 از نخستین جنگنده بومی خود با نام "آذرخش" رونمایی کرد. "تندر" نیز پس از "آذرخش" رونمایی شد.
صدای روسیه نیز در گزارشی به نقل از خبرگزاری آلمان گزارش داد: در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این کشور از تازه ترین جنگنده پیشرفته خود رونمایی کرد. در این گزارش آمده است: این جنگنده هم تراز با جنگنده اف 18 آمریکا است.
این جنگنده در فهرست پیشرفته ترین جنگنده های جهان قرار دارد.
خبرگزاری ترند آذربایجان گزارش داد: صبح امروز همزمان با سومین روز دهه فجر هواپیمای جنگنده بومی ایران با نام قاهر 313 با حضور محمود احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور رونمایی شد.
احمد وحیدی وزیر دفاع ایران گفت: همه مراحل طراحی و ساخت جنگنده قاهر 313 را دانشمندان و متخصصان اقتدارآفرین سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع انجام دادند.
وزیر دفاع ایران در تشریح ویژگی جنگنده قاهر 313 افزود: این جنگنده پیشرفته با مشخصات ظاهری منحصر به فرد دارای سطح مقطع راداری بسیار کم و همچنین قابلیت انجام عملیات پروازی در ارتفاع پست است.
وحیدی بهره برداری از مواد پیشرفته در ساخت هواپیما و سامانه الکتروآب یونیک پیشرفته را از دیگر ویژگی های قاهر 313 برشمرد.
وزیر دفاع با بیان اینکه این جنگنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته بومی را دارد و از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است، گفت: جنگنده قاهر حقیقتا نماد برجسته ای از نبوغ، خلاقیت و جسارت فرزندان برومند و برنادل ملت ایران در وزارت دفاع است.
سردار وحیدی قابلیت نشست و برخاست با طول باند کوتاه و تعمیر و نگهداری آسان و سریع را از دیگر ویژگی های قاهر 313 دانست.
در همین حال رسانه های منطقه هم به انتشار خبر این دستاورد پرداختند.
پایگاه خبری البشیر در خصوص ساخت جنگنده بومی"قاهر 313" نوشت محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب ایران از تازه ترین جنگنده ایرانی که ساخت و طراحی آن در این کشور انجام گرفته رونمایی کرد.
پایگاه خبری "النشره" لبنان هم گفته های وزیر دفاع ایران را در خصوص جنگنده"قاهر 313" بازتاب داد و به نقل از سردار وحیدی نوشت هدف از ساخت "قاهر 313" دفاعی و پیشگیرانه است.
پایگاه خبری الیوم السابع مصر هم به انتشار خبر رونمایی از جدیدترین جنگنده ساخت ایران پرداخت و افزود جنگنده قاهر شبیه به جنگنده"اف ای" آمریکا است.
پایگاه خبری المیادین لبنان هم با انتخاب عنوان" قاهر ایرانی در مقابل اف18 آمریکا" اخبار رونمایی از جنگنده قاهر313 ایران را منتشر کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز