سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آپلود عکس
هلاکت چند تن از تروریست ها
شنبه 93/3/31 ساعت 11:27 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر سرتیپ "پوردستان" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد

هلاکت چند تن از اعضای گروهک تروریستی پژاک توسط سربازان نیروی زمینی/ حضور یگان‌های نزاجا و هوانیروز در مرزها

فرمانده نیروی زمینی ارتش از هلاکت چند تن از اعضای گروهک تروریستی پژاک توسط سربازان نیروی زمینی خبر داد.
امیر سرتیپ "احمد رضا پوردستان" فرمانده نیروی زمینی ارتش در گفتگو با خبرنگار دفاعی- امنیتی باشگاه خبرنگاران از انهدام یکی از گروهک‌های تروریستی پژاک که قصد وارد شدن به کشورمان را داشت، خبر داد.  

وی افزود: طی چند روز گذشته یک گروه چند نفره از گروهک‌ تروریستی پژاک  قصد ورود به کشور را داشتند که با هوشیاری سربازان شایسته و فدایی و فداکار ولایت در نیروی زمینی، ضربه جبران‌ناپذیری به این گروهک تروریستی وارد شد.

امیر پوردستان تصریح کرد: گروهکی که با انواع و اقسام سلاح‌ها قصد ورود به مرزهای ما را داشته و بنا داشت تا بسته‌های انفجاری را وارد کشور کند و حرکت‌هایی را انجام دهد، در بدو ورود با سربازان نیروی زمینی مواجه شد و ضربه سختی را خورد.  


فرمانده نزاجا گفت: نفرات زیادی از این گروهک تروریستی کشته و زخمی شدند که نشان از استحکام و توانمندی و هوشیاری بالای سربازان نیروی زمینی در دفاع از مرزها دارد.  

وی افزود: امروز هم مرزها تقویت شدند و یگان‌های ما پای کار هستند.

امیر پوردستان اظهار داشت: یگان‌های نیروی زمینی در بخش‌های وسیعی از مرزهای غرب و جنوب غربی کشور مستقر هستند و بحمدالله از قابلیت بسیار بالایی در دفاع از مرزها برخوردارند.  

فرمانده نزاجا خاطر نشان کرد: علاوه بر این، یگان‌های پروازی ما در هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران مأموریت حمایت از مرزهای شمال غرب و جنوب شرق کشور و همه مرزها را به عهده دارد که با  پشتیبانی از یگان‌های پیاده توانسته‌اند خدمات ارزشمندی را انجام دهند.  

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

رصد مداوم تهدیدها
شنبه 93/3/31 ساعت 12:1 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

پوردستان: یکی از وظایف ارتش رصد مداوم تهدیدهاست

فرمانده نیروی زمینی ارتش از رصد مداوم تهدیدها توسط ارتش خبر داد و گفت: با این میزان آمادگی، هیچ تهدیدی نمی تواند جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد.
به گزارش مشرق، امیر احمدرضا پوردستان این مطلب را هنگام بازدید از پایگاه هوانیروز کرمانشاه عنوان کرد. فرمانده نیروی زمینی در این بازدید گفت: خلبانان هوانیروز از توانمندی بالایی برخوردار هستند و تمرین های تیراندازی، پروازی و شب پرواز را به خوبی طی کرده و امروز، مانند سال های دفاع مقدس در آمادگی کامل به سر می برند.

وی ادامه داد: امروز احساس می کنیم با توجه به ظرفیت و قابلیتی که در ارتش و نیروهای مسلح وجود دارد، هیچ تهدیدی نمی تواند جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار دهد و اگر این اتفاق بیفتد ما تهدید کننده را پشیمان خواهیم کرد.

امیر سرتیپ پوردستان به آمادگی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تهدیدها اشاره کرد و گفت: یکی از وظایف ارتش رصد مداوم تهدیدها است و در این رابطه متناسب با تهدیدهایی که در زمین، هوا و دریا وجود دارد ظرفیت های لازم برای مقابله را ایجاد کرده است.

در این دیدار امیر خلبان «هوشنگ یاری» فرمانده هواپیمایی نیروی زمینی ارتش(هوانیروز) گفت: ما به طور مداوم آموزش هایی برای خلبانان و کارکنانی که متولی تعمیر و نگهداری وسایل پروازی هستند در مرکز آموزش و پایگاه هایمان داریم و سعی می کنیم که نتیجه این آموزش ها را در رزمایش ها و پرواز ها مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

منبع:مشرق نیوز



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

تعمیر هواپیما توسط ایران
پنج شنبه 93/3/29 ساعت 2:3 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

تعمیر هواپیما توسط متخصصین داخلی کشور / ایران در فهرست کشورهای صاحب فناوری تعمیرات هواپیماهای پهن پیکر  

تعمیر و نگهداری هواپیماها به خصوص پرنده‌های پهن پیکر کار پیچیده‌ای است که به دانش و مهارت بالایی نیاز دارد.

به گزارش گروه چند رسانه‌ای باشگاه خبرنگاران، تعمیر و نگهداری هواپیماها به خصوص پرنده‌های پهن پیکر کار پیچیده‌ای است که به دانش و مهارت بالایی نیاز دارد.

متخصصین ما در سال‌های اخیر توانستند این دانش را بومی‌سازی کنند و حالا تعمیرات اساسی هواپیماهای پهن پیکر به طور کامل در داخل کشور انجام می‌شود.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

توپخانه نقطه زن
چهارشنبه 93/3/28 ساعت 11:1 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

توپخانه سپاه نقطه زن شد

فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به ایجاد توان نقطه‌زنی در توپخانه این نیرو اظهار داشت: رزم زمینی در همه صحنه‌های نبرد یک مؤلفه تعیین‌کننده است.

به گزارش مشرق، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح امروز در همایش مهمات برتر این نیرو با اشاره به اینکه بیشترین سهم در تحقیقات در نزسا را شهید شوشتری بر عهده داشت، گفت: اینکه امروز انقلاب اسلامی ما در حوزه‌های مختلف تعریف می‌شود به دلیل پایبندی ملت ما بر اصول انقلاب اسلامی است و تا زمانی که ما در این اصول باشیم این تهدیدات نیز وجود دارد.

پاکپور با تأکید بر اینکه ما قطعا هیچ‌گاه از اصول انقلاب دست بر نخواهیم داشت، گفت: ‌به همین خاطر ما باید خود را برای مقابله با همه تهدید‌ها آماده کنیم و هر چند ممکن است هیچ کدام از این تهدیدها هیچ گاه عملی نشود اما اگر ما آمادگی نداشته باشیم دشمن طمع خواهد کرد و ممکن است در برآورد خود به اشتباه بیفتد.

وی این آمادگی را موجب ایجاد بازدارندگی دانست و افزود: ما از طریق انجام رزمایش‌ها قدرت دفاعی خود را به دشمن نشان می‌دهیم تا این توان بازدارندگی شکل بگیرد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه با اشاره به درگیری‌های گذشته این نیرو در مناطق شمالغرب و جنوب شرق و در مواجهه با گروهک‌های ضد انقلاب خاطرنشان کرد: یکی از مؤلفه‌های مد نظر ما در این درگیری‌ها همین مسئله مهمات بود چرا که اگر نیروی باتقوا، شهادت‌طلب و جهادی ما که پایه و اساس یگان رزم محسوب می‌شود دارای ابزار متناسب با صحنه رزم باشد می‌تواند به موفقیت‌های به مراتب بیشتر دست پیدا کند.

وی به مؤلفه دقت و هوشمندسازی مهمات به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در محصولات رزم زمینی اشاره کرد و گفت: الان استراتژی‌ها بر مبنای هر بمب یا هر موشک برای یک هدف است و امروز ما شاهدیم که توپ‌های ما با استفاده از گلوله‌های کراس نوپل که با لیزر هدایت می‌شوند نقطه‌زن شده‌اند و ما به سمت همین دکترین هر گلوله، بمب یا موشک برای یک هدف حرکت می‌کنیم چرا که دستیابی به این توان می‌تواند علاوه بر بالا بردن روحیه نیروهای خودی موجب شکست در اراده دشمن نیز شود.

پاکپور با تأکید بر اینکه رزم زمینی تعیین کننده همه صحنه‌های رزم است، اظهار داشت: قدرت تخریب دیگر مؤلفه مهم و مدنظر ما در رزم زمینی است چرا که امروز موادی ساخته شده‌‌اند که تخریب یک پوند آنها برابر با چند پوند TNT است و این موضوع نیز می‌تواند در عملیات‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه در بخش دیگری از سخنان خود به برخی درگیری‌ها و جنگ‌ها در کشورهای اطراف جهان اشاره کرد و افزود: ممکن است سرریز این درگیری‌ها به سمت ما باشد بنابراین ما باید خود را کاملا آماده نگه داریم و این آمادگی همواره در دستور کار ما قرار دارد.

پاکپور پرهیز از موازی‌کاری و همچنین لزوم ایجاد یک مرکز واحد برای تجمیع توانمندی‌‌ها در حوزه دفاعی را لازمه پیشرفت کار در این زمینه دانست و افزود: این امر یعنی تجمیع تمام توانمندی‌ها باعث می‌شود تا همه مؤسسات، سازمان‌ها و نهادها در کنار یکدیگر و با استفاده از تجربیات هم کارها را پیش ببرند.

وی همچنین به اهمیت استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مأموریت‌های مختلف نیروی زمینی اشاره کرد و گفت: امروزه در همه دنیا بیشترین حجم شناسایی‌ها عمدتا توسط همین هواپیماهای بدون سرنشین صورت می‌گیرد و ما نیز هر چند این موضوع را کاملا مدنظر داریم اما باید در این زمینه بیشتر کار کنیم تا بتوانیم نیازهای خود را به بهترین شکل برآورده کنیم.

منبع: مشرق نیوز



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

اهمیت رزم زمینی
چهارشنبه 93/3/28 ساعت 5:48 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
سردار فرحی:

حوادث سوریه و عراق اهمیت رزم زمینی را دوباره آشکار کرد/ اعلام آمادگی جهت مشارکت در رفع نیازمندی‌های نیروی زمینی

رئیس سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه امروز مجددا اهمیت رزم زمینی آشکار شده است گفت: حوادث سوریه و عراق ثابت کرد که نباید مسئله رزم زمینی را نادیده گرفت.

به گزارش حوزه دفاعی-امنیتی باشگاه خبرنگاران به نقل از سپاه نیوز، سردار سیدمهدی فرحی رئیس سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اولین همایش سراسری مهمات برتر در رزم زمینی که در مجموعه فرهنگی غدیر نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: اوباما رئیس جمهور آمریکا چندین سال است که دائما می‌گوید در مقابل ایران همه گزینه‌ها روی میز است.

 
وی افزود: این واژه به این معنا است که تهدید نسبت به ایران وارد عرصه سوپر سیستم شده است و منشوری چندوجهی از تهاجمات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، روانی و نظامی تحت پیگیری است.
 
سردار فرحی ادامه داد: جنگ پست مدرنیسم گزینه نظامی آمریکایی‌ها است به این معنا که جنگی دور ایستا و فوق العاده هوشمند را در نظر دارد.
 
وی تصریح کرد: مولفه‌های اساسی جنگ پست مدرن استفاده از ناوهای جنگی، هواپیما و موشک‌های کروز است و در همین راستا دکترین نظامی جمهوری اسلامی بر نیروی دریایی، پدافند هوایی و هوافضا متمرکز شده است.
 
رئیس سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: رزم زمینی از مسائل عمده نظامی و دفاعی امروز در جهان است و نباید از آن غافل شد علاوه بر اینکه حوادث سوریه و عراق مجددا رزم زمینی را مورد توجه قرار داد.
 
وی افزود: جهت توجه بیشتر به رزم زمینی باید تجارب 10 سال گذشته در عرصه پدافند هوایی، نیروی دریایی و هوافضا را به نیروی زمینی منتقل کنیم.
 
سردار فرحی با تاکید بر مقوله آینده پژوهی در بین نیروهای مسلح ادامه داد: با آینده پژوهی می‌توانیم تحولات دنیا و همچنین قابلیت‌های دشمن را رصد کرده و راه کسب جایگاه فرادستی را نسبت به دشمن به دست آوریم.
 
رئیس سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه راهبرد نوآوری کمک شایانی به تولید تسلیحات برتر می‌کند، خاطر نشان کرد: با نوآوری در فرایند تولید محصولات نظامی می‌توانیم گامی اساسی در راه تولید محصولات نظامی به دست آوریم.
 
وی افزود: باید صنایع دفاع و نیروهای مسلح به طور مرتب با یکدیگر جلسات مشترک برگزار کنند تا وفاق و ارتباطی بهینه بین این دو برقرار شود.
 
سردار فرحی با بیان اینکه برگزاری همایشی در مورد رزم زمینی از هوشمندی‌های نیروی زمینی سپاه است چرا که حوادث اخیر در منطقه نیروی زمینی را مجددا به صحنه بازگرداند و ما نیز از پرداختن به رزم زمینی و کسب پیشرفت در این حوزه استقبال می‌کنیم.
 
وی افزود: از انتقال تجربیات سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به نیروی زمینی سپاه استقبال می‌کنیم و آماده مشارکت در جهت رفع نیازمندی‌های این نیرو هستیم.
 
رئیس سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پایان با تأکید بر اینکه ما سالانه چند صد پروژه بهبود را برای ارتقای سطح محصولات در دست اقدام داریم، به موشک‌های ضد زره اشاره کرد و افزود: ما با همان بیس و پلت‌فرم موشک تاو، موشک‌های طوفان را در هفت مرحله یعنی از طوفان یک تا طوفان هفت تولید کرده‌ایم و این روند ادامه دارد و موشک‌های طوفان تا ورژن 11 نیز تعریف شده‌اند و البته علاوه بر این موشک‌های دیگر نظیر صاعقه، تندر، توسن، دهلاویه و ... نیز وجود دارند که می‌توان از بالگرد، سکو و تانک آنها را بکارگیری کرد.  منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

موشک شفق
سه شنبه 93/3/27 ساعت 8:24 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

رونمایی از موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی 

شفق، موشکی هوشمند است که با استفاده از جستجوگر IIR روی هدف خود قفل می‌کند و با برد 8 تا 10 کیلومتر، سرعت آن 2 تا 2.7 ماخ است. این موشک 60 کیلوگرمی توانایی نفوذ 1 تا 1.5 متر در انواع زره تانک و شناور را دارد و دقت اصابت آن 30 سانتیمتر مربع در فاصله 10 کیلومتر است.

گروه دفاع و امنیت مشرق - افزایش توان عملیاتی بالگردهای رزمی همواره مورد توجه نیروهای مسلح کشورمان بوده است. این امر با رشد و توسعه صنعت دفاعی ایران خصوصاً در زمینه سامانه‌های شناسایی و تسلیحات موشکی ارزش بیشتری نیز یافته است به طوری که شاهد به کار گیری انواع سامانه‌های الکترواپتیکی پایدار شده، سامانه‌های هشدار دهنده و فریب دهنده و سلاح‌های جدید روی بالگردهای مختلف کشور در قالب پروژه‌های مختلفی بوده‌ایم.

در این گزارش به معرفی دو نمونه از جدیدترین تغییرات در تنوع تسلیحاتی بالگردهای کشور می‌پردازیم.

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی 
تجهیز بالگرد کبرا به موشک هوا به سطح جدید


بالگرد «AH-1 کبرا» که می‌توان آن را یکی از مشهورترین بالگردهای رزمی جهان دانست از تأثیرگذارترین ادوات رزمی در دوران 8 ساله جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز بوده است.

این واقعیت سبب شد تا علاوه بر تلاش برای بازسازی تمامی کبراهای هواپیمایی نیروی زمینی (هوانیروز) ارتش جمهوری اسلامی ایران که از نمونه AH-1J هستند پروژه‌هایی نیز برای تولید و بهینه‌سازی این بالگرد در صنعت دفاعی کشور اجرا شود. بالگردهای 2091، تیزتک و توفان نمونه‌هایی از این پروژه‌ها هستند.

به طور کلی، توپ سه لوله 20 میلیمتری چرخان، پرتابگرهای 7 و 19 فروندی راکت‌های 70 میلیمتری (2.75 اینچی) هایدرا و موشک ضد زره هدایت سیمی تاو مجموعه سلاح‌های این بالگرد را تشکیل می‌دادند. اما افزایش قابلیت‌های عملیاتی این بالگرد مؤثر، ریشه در دوران جنگ تحمیلی دارد که بارزترین نمونه آن را می‌توان به کار گیری موشک هوا به سطح هدایت اپتیکی «AGM-65 ماوریک» توسط این بالگرد دانست.

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی 
پرواز بالگرد کبرا مجهز به موشک ماوریک در دوران جنگ تحمیلی


این موشک که بر روی جنگنده بمب‌افکن‌های «F-4E فانتوم» نیروی هوایی ارتش (نهاجا) برای نبردهای دریایی و برخی مأموریت‌های زمینی استفاده می‌شد برای اولین بار در جهان روی کبراهای هوانیروز نصب شده و پس از آزمایش در عملیات‌های مختلفی از آن استفاده شد. به عنوان مثال در عملیات فتح المبین، 11 فروند موشک ماوریک توسط کبراها شلیک شد که عملکرد مطلوبی را نیز ثبت نمود.

لازم به ذکر است که آمریکایی‌ها نیز در 1990 آزمایش‌هایی برای شلیک ماوریک از سوپرکبراهای خود ترتیب دادند.

پس از جنگ تحمیلی یکی از بهسازی‌های اجرا شده روی این بالگرد، افزودن به تنوع تسلیحات قابل حمل آن بود. استفاده از موشک‌های ضد زره ایرانی توفان-2 و سایر نمونه‌های توسعه یافته آن، تلاش‌هایی برای به کار گیری موشک‌های دوش‌پرتاب سطح به هوا به عنوان سلاح هوا به هوا و نیز موشک هوا به هوای بردکوتاه «AIM-9 سایدویندر» از جمله بهسازی‌های تسلیحاتی روی این بالگرد بوده‌اند.

هر چند اطلاعی از عملیاتی شدن این دو نوع موشک روی کبرا در ایران منتشر نشده اما از تجهیز این بالگرد به سایدویندر دستکم دو تصویر توسط ارتش منتشر شده که نحوه نصب موشک و میزان فضای باقی مانده برای سایر تسلیحات در آن مشخص است.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک سایدویندر زیر بال کبرای هوانیروز


موشک سایدویندر هم به عنوان موشک هوا به هوا و هم در نقش ضد رادار در گونه «AGM-122 سایدآرم» روی کبراهای آمریکایی آزمایش و استفاده شده است. سوپرکبراهای سپاه تفنگداران نیروی دریایی آمریکا علاوه بر اینکه به واسطه بهسازی‌های مختلف توان حمل بار بیشتری دارند، با برخورداری از بال‌های بزرگتر، فضای بیشتری نیز برای حمل تسلیحات بیشتر دارند؛ نکته‌ای که اگر در کبراهای ایرانی نیز لحاظ شود امکان حمل تسلیحات بیشتر (با توجه به میزان وزن محموله قابل حمل توسط این بالگرد) فراهم خواهد شد.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک سایدویندر روی بالگرد AH-1Z در جایگاه سر بال
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک ضد رادار سایدآرم زیر بال کبرا


به گزارش مشرق، در ادامه روند افزایش تنوع تسلیحاتی کبرا در ایران در جریان تحویل 20 فروند بالگرد بازسازی و تعمیر شده توسط شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران موشکی جدید به نام شفق بر روی یک بالگرد کبرا نمایش داده شد که در قالب پروژه افتخار-1 به ثمر رسیده است.

شفق، موشکی هوشمند است که با استفاده از جستجوگر IIR روی هدف خود قفل می‌کند و با برد 8 تا 10 کیلومتر، سرعت آن 2 تا 2.7 ماخ است. بنا بر اطلاعات منتشر شده این موشک 60 کیلوگرمی توانایی نفوذ 1 تا 1.5 متر در انواع زره تانک و شناور را داشته و دقت اصابت آن 30 سانتیمتر مربع در فاصله 10 کیلومتر است.

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی 
موشک شفق نصب شده روی کبرای هوانیروز


از مهمترین مزیت‌های این موشک سهولت در به کار گیری و عدم نیاز به ایستایی بالگرد در مقابل هدف بوده که نشان دهنده قرار گیری آن در رده موشک‌های شلیک کن و فراموش کن است.

با توجه به اینکه هنوز پیرامون برخی از موشک‌های جدید کشور اطلاعات کافی منتشر نشده به نظر می‌رسد شفق یکی از اولین موشک‌های بومی باشد که از جستجوگر تصویری فروسرخ (IIR) استفاده می‌نماید. این نوع جستجوگر، قابلیت ردگیری اهداف زرهی و شناوری را از تمام زوایا دارد، از مقاومت نسبتاً بالایی نسبت به اخلال(جمینگ) و فریب برخوردار بوده و حساسیت بسیار بهتری در تشخیص اهداف دارد.

همچنین برخلاف جستجوگرهای اپتیکی مرئی که تنها در روز و شرایط آب و هوایی مساعد قابلیت فعالیت دارند جستجوگر تصویری حرارتی در شب و شرایط نامساعد با درصدی کاهش برد توان عملیات دارد.

جدیدترین حسگرهای فروسرخ تصویری قابلیت تشخیص در محدوده‌های متنوع امواج فروسرخ را دارند و در نتیجه به این دلیل و نیز افزایش هوشمندی پردازشگرهای دیجیتال، امکان مقابله با آنها بسیار دشوار شده است.

بسیاری از حسگرهای جدید تصویری فروسرخ در محدوده طول موج متوسط فروسرخ (MWIR) یا بلند فروسرخ (LWIR) کار می‌کنند تا تابش فروسرخ اجسام را به راحتی از نور مرئی تشخیص دهند.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
تصویر فروسرخ از یک هدف دریایی در فاصله 4 کیلومتری


از این فناوری در سامانه‌های مختلفی با مأموریت‌های شناسایی، ردگیری اهداف، سامانه‌های کنترل آتش و حسگر موشک‌ها استفاده می‌شود. در موشک‌های بهره‌مند از جستجوگر تصویری فروسرخ، داده‌های تصویری حسگر از طریق خط ارتباط داده به سامانه پرتاب نیز منتقل می‌شود. از این نوع جستجوگر دستکم در یکی از پروژه‌های هدایت‌پذیر کردن راکت هایدرا-70 (LOGIR) در دنیا نیز استفاده شده و موشک شفق و تجارب حاصل از آن می‌تواند مقدمه‌ای برای هدایت‌پذیر نمودن این راکت‌های پرکاربرد در ایران نیز باشد.

با استفاده از یک پایگاه اطلاعات ذخیره شده در موشک می‌توان با بهره‌گیری از توانمندی‌های تحلیل تصویر، هوشمندی بالایی برای موشک در انتخاب اهداف و تغییر آنها به صورت خودکار (در صورت الزام در شرایط نبرد) هم فراهم نمود.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
میزان تشخیص اهداف با تصاویر قابل تهیه با جستجوگر IIR


لازم به ذکر است سامانه هدایت بر اساس تصویر فروسرخ یکی از انواع روش‌های مورد استفاده در نسل سوم هدایت در موشک‌های ضد زره یعنی هدایت به سبک «شلیک کن-فراموش کن» هستند. هلفایر (مدل L) با هدایت راداری موج میلیمتری، جاولین با هدایت تصویری فروسرخ از جمله موشک‌های نسل سومی هستند که عملکرد شلیک کن-فراموش کن داشته و البته از جستجوگرهای مختلفی استفاده می‌نمایند.

در نسل اول هدایت موشک‌های ضد زره مانند مالیوتکا از روش «فرمان به خط دید دستی»، غیرخودکار یا MCLOS  (Manual Command to Line-Of-Sight) و در نسل دوم هدایت از روش «فرمان به خط دید نیمه خودکار» یا SACLOS (Semi-Automatic Command to Line-Of-Sight) استفاده می‌شود که موشک‌های تاو، میلان و حتی کورنت در این دسته قرار می گیرند.

به گزارش مشرق، با روش "شلیک کن-فراموش کن" بالگرد از ردگیری هدف (و موشک) تا لحظه اصابت موشک بی‌نیاز شده که برای بقاپذیری آن در میدان نبرد بسیار مفید است. همچنین امکان درگیری با تعداد هدف بیشتری در بازه زمانی یکسان در مقایسه با استفاده از موشک‌های نسل دوم فراهم می‌شود.

کاملاً پیدا است که شفق بر پایه موشک «شهاب ثاقب» ساخته شده و این موشک نیز بر پایه کروتال‌های غنیمتی از عراق یا اف-ام-80های خریداری شده از چین تولید گردیده. شهاب ثاقب موشکی با جرم حدوداً 84 کیلوگرم با 13.5 کیلوگرم سرجنگی ترکشی است که به واسطه پیشران سوخت جامد خود به بیشینه سرعت 740 متر بر ثانیه می‌رسد. برد این موشک در حالت سطح به هوا به 8.8 تا 11 کیلومتر در برابر اهداف مختلف می‌رسد.


 موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک سطح به هوای شهاب ثاقب


شفق برای اولین بار در بازدید رئیس جمهور از وزارت دفاع مشاهده شد. این موشک در حالی در جایگاه زیر بدنه پهپاد رزمی کرار نصب شده بود که پوشش فلزی با دماغه پهن (Blunt) بخش جلویی آن را شکل داده و نوع حسگر آن قابل تشخیص نبود. اما موشک نمایش داده شده زیر بال بالگرد کبرا دارای یک پوشش شفاف در بخش جلویی خود است که بخش فلزی را در بر گرفته.

در خود این بخش فلزی نیز تغییراتی نسبت به قبل مشاهده می‌شود از جمله تفاوت شکل آن در ناحیه نزدیک به محل اتصال به بدنه موشک نسبت به نمونه دیده شده به همراه کرار و نیز ایجاد فضایی دریچه مانند، برای قرار گیری حسگر IIR در بخش جلویی آن. متأسفانه اطلاعاتی در باره پیکربندی نهایی موشک شفق منتشر نشده است.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک شفق در بازدید رییس جمهور از وزارت دفاع (تصویر بالا) و در مراسم تحویل بالگردها (تصویر پائین)


یکی دیگر از ابهامات فعلی پیرامون این موشک که از مقایسه آن با شهاب ثاقب به راحتی قابل تشخیص است حذف شدن بالک‌های کنترلی موجود در دماغه شهاب ثاقب در شفق است.

شهاب ثاقب موشکی کانارد-کنترل  است در حالی که با حذف این بخش در شفق و عدم مشاهده عملگرهای آیرودینامیکی در آن، نحوه کنترل این موشک برای تصحیح مسیر نامشخص است. امکان استفاده از کنترل بردار رانش (TVC) به دلیل زمان کوتاه سوزش موتور سوخت جامد این موشک و مدت زمان پرواز بیش از 10 ثانیه‌ای آن (در صورت یکسان بودن مشخصات پیشران شفق با شهاب ثاقب) نیز منتفی به نظر می‌رسد.

با توجه به تفاوت شکل دماغه شفق با شهاب ثاقب کاهش سرعت بیشینه آن به میزان اعلام شده 2 برابر سرعت صوت منطقی خواهد بود. شهاب ثاقب با برخورداری از شعاع دماغه بسیار کم که عملکرد آیرودینامیکی نزدیک به دماغه‌های نوک تیز دارد برای تولید کمترین میزان پسا طراحی شده اما دماغه پهن شفق که ناشی از فضای لازم و شکل حسگر تصویری فروسرخ است پسای بیشتری تولید می‌نماید.

بنا بر این با وجود کاهش وزنی حدود 28.5 درصدی شفق نسبت به شهاب ثاقب کاهش سرعت بیشینه آن به 2 ماخ قابل توجیه است. بیشترین سرعت 2.7 ماخ موشک شفق نیز می‌تواند مربوط به حالت شلیک آن از بیشترین ارتفاع و سرعت ممکن مثلاً با شلیک آن از پهپاد کرار باشد.

نکته مهم دیگر در مورد موشک شفق نوع و میزان سرجنگی آن است. سرجنگی ترکشی 14 کیلوگرمی شهاب ثاقب که با فرمان فیوز مادون قرمز عمل می‌کند برای انهدام اهداف هوایی طراحی شده اما با توجه به مأموریت متفاوت شفق که نفوذ در زره خودروهای زرهی مانند تانک و شناورها است نیاز به سرجنگی مخصوص و فیوز مناسب مانند خرج گود و فیوز تأخیری است.

به گزارش مشرق، یکی از موارد مهم در پرونده موشک شفق به کار گیری آن روی پهپاد موتور جت و رزمی کرار است.

این موشک با استفاده از یک ریل پرتاب متفاوت با نمونه مورد استفاده در بالگرد کبرا در جایگاه زیر بدنه کرار نصب شده. کرار که قابلیت دستیابی به بیشینه سرعت بالاتر از 900 کیلومتر بر ساعت را دارد توانایی حمل تعداد بیشتری از این موشک 60 کیلوگرمی را داشته که در مأموریت‌های رزمی ضد شناور و ضد اهداف محافظت شده می‌تواند بسیار مفید باشد. بالگرد کبرا هم از نظر وزنی امکان حمل تعداد بیشتر از 2 فروند فعلی از این موشک را دارد.
 


موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک شفق زیر بدنه پهپاد کرار

 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک شفق زیر بال بالگرد کبرا


برد 8 تا 10 کیلومتری شفق امنیت بالایی برای هواگرد حامل آن در مقابل سامانه‌های پدافند هوایی توپخانه‌ای، موشک‌های دوش‌پرتاب و برخی از موشک‌های سطح به هوای بردکوتاه ایجاد می‌نماید. سرعت بالای این موشک نیز مدت زمان پرواز آن را با توجه به بیشینه برد در حد مناسبی نگاه می‌دارد.

صرف نظر از وضعیت تولید شفق سلاح‌های موشکی دیگری نیز در بین تولیدات داخلی وجود دارند که قابلیت به کار گیری در بالگرد کبرا را دارند. موشک‌های کوتاه بردی مانند کوثر با جرم 120 کیلوگرم (که حدود 30 کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی است) و برد 25 کیلومتر و نیز موشک ظفر از جمله این سلاح‌ها هستند. امروزه گونه دریایی بالگرد شاهد285 هم به موشک کوثر مجهز است که البته برای هدفیابی اولیه یک رادار کوتاه برد نیز روی این بالگرد نصب شده است.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
موشک کوثر نصب شده روی بالگرد شاهد285


لازم به ذکر است موشک کوثر در انواع مختلف خود از جستجوگرهای متنوعی شامل راداری و اپتیکی بهره می‌برد که به کار گیری گونه اپتیکی آن (در صورت عملیاتی بودن) نیاز به استفاده از تجهیزات کمتری در بالگرد کبرا دارد. به علاوه با توجه به سوابق استفاده از موشک‌های ضد رادار روی بالگرد در آمریکا و گسترش بسیار زیاد سامانه‌های پدافند هوایی کوتاه برد در سالیان اخیر به کار گیری یک موشک ضد رادار کوتاه برد روی بالگرد کبرا نیز می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

در جریان تحویل 20 فروند بالگرد بازسازی و تعمیر شده به نیروهای مسلح یک فروند بالگرد AB-212 متعلق به هوادریای نیروی دریایی ارتش نیز مشاهده شد که تحت پروژه‌ای به نام شاهین به یک قبضه تیربار تک لوله 12.7 میلیمتری دشکا و یک پرتابگر 7 فروندی راکت‌های هایدرا مجهز شده است.

پیش از این نیز تصویری از یک فروند بالگرد 214 هوانیروز مجهز به همین ترکیب سلاح دیده شده بود اما با توجه به سابقه حمل سلاح موشکی توسط بالگرد سبک وزن 212 این تغییر ترکیب تسلیحاتی مهم به نظر می‌رسد.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
تیربار نصب شده روی بالگرد 212 هوادریا در پروژه شاهین

 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
پرتابگر 7 فروندی راکت و قبضه تیربار در بالگرد 214


بالگردهای 212 هوادریا از زمان تحویل (پیش از انقلاب اسلامی) به موشک‌های هوا به سطح AS-12 مجهز بودند که برای پشتیبانی از عملیات‌های آبی خاکی کاربرد کمتری دارد. در مقابل، تیربار و راکت سلاح‌هایی هستند که برای پشتیبانی سبک و ایجاد حجم آتش محدود در عملیات انتقال هوایی نیروهای تکاوری بسیار مناسب هستند.

 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
شلیک موشک AS-12 از بالگرد 212 هوادریا


این ترکیب سلاح یعنی راکت و تیربار در پیشرفته‌ترین گونه بالگرد 212 یعنی UH-1Y در سپاه تفنگداران دریایی آمریکا نیز دیده می‌شود. در این بالگرد انواع پرتابگرهای 7 و 19 فروندی راکت هایدرا به علاوه تیربارهای تک لوله 12.7 میلیمتری و تیربار چرخان (گتلینگ) 6 لول 7.62 میلیمتری (در نمونه UH-1N) قابل به کار گیری است که با یک سامانه الکترواپتیکی پایدار شده نصب شده در دماغه بالگرد نیز برای شناسایی و هدفیابی اولیه پشتیبانی می‌شوند.

 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
شلیک از راکت انداز 19 فروندی توسط بالگرد UH-1Y

 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
گتلینگ 7.62 میلیمتری، راکت انداز 7 فروندی در پهلو و سامانه الکترواپتیکی زیر دماغه بالگرد UH-1N


البته برای عملیات‌های تهاجمی سنگین در کنار بالگرد فوق از «AH-1W سوپرکبرا» و نمونه جدیدتر آن، «AH-1Z وایپر» در آمریکا استفاده می‌شود، ترکیب بالگردهای ترابری سبک و بالگرد تخصصی تهاجمی ترکیبی است که جای آن در هوادریای ارتش با توجه به گسترش تعاریف مأموریتی آن خالی به نظر می‌رسد. لازم به ذکر است بالگردهای دریایی میل-171 نیروی دریایی سپاه (ندسا) نیز قابلیت تجهیز به تیربار، راکت‌انداز و موشک‌های ضد کشتی دوربرد نور و قادر را برای شرکت در عملیات‌های مختلف دارند.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
میل-171 ندسا مسلح به تیربار و راکت‌‌انداز


تجهیز بالگردهای 212 هوادریا به تیربار و راکت‌انداز نیز مقدمه خوبی برای ایجاد تنوع تسلیحاتی روی این بالگرد و تجهیز به سلاح‌های دیگر است. در واقع این بالگردها نیز می‌توانند به موشک‌های ضد کشتی کروز مانند کوثر، ظفر و حتی نصر مجهز شوند که اثربخشی آنها هرگز با AS-12 قابل مقایسه نخواهد بود. همچنین امکان استفاده از راکت‌اندازهای بزرگتر 19 فروندی و تیربارهای چندلوله چرخان مانند اخگر نیز همانند نمونه آمریکایی در این بالگرد وجود خواهد داشت.

تجهیز بالگردهای مختلف هوادریا به موشک‌های ضد کشتی با توجه به مشاهده عملکرد بالگردهای سوپرفریلون با موشک اگزوست در اختیار عراق در نبردهای ضد کشتی در دوران جنگ تحمیلی برای نداجا بسیار روشن است به طوری که پس از جنگ تحمیلی شاهد اجرای پروژه‌هایی همچون ساخت موشک «فجر دریا» (ترکیبی از موشک سی‌کیلر با جستجوگر تصویری موشک ماوریک) و شلیک آن از بالگردهای دریایی «SH-3D سی‌کینگ» در نداجا بوده‌ایم؛ بالگردی که همچنان از توان بالقوه بالایی برای تجهیز به موشک‌های ضد کشتی جدید ساخت داخل برخوردار است.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
بالگرد سی‌کینگ هوادریا مجهز به موشک فجر دریا


به گزارش مشرق، کارایی بالای همین ترکیب سبب شده تا بالگردهای سبک «AB-206 جت رنجر» نیز در نیروی دریایی سپاه به موشک کروز برد کوتاه تا متوسط و 350 کیلوگرمی نصر مجهز شوند. این بالگردها عملاً مانند سکوهای متحرک شلیک موشک عمل کرده و با قابلیت آغاز عملیات خود از هر نقطه، امکان اجرای عملیات مؤثر ضد کشتی را دارند. به علاوه با پرواز این بالگردها در محدوده برد پروازی قابل دستیابی امکان ایجاد اولین خط دفاع موشکی ضد کشتی در فواصل دورتر از ساحل توسط خود نیروهای دریایی ممکن می‌شود؛ عملیاتی که کامل‌ترین شکل آن توسط جنگنده‌های نیروی هوایی اجراء می‌گردد.

همچنین در مأموریت‌های آب‌های دور، ناو رزمی حامل بالگرد به واسطه تجهیز آن به موشک ضد کشتی یا اژدرهای سبک امکان درگیری با دشمن را در مواقع لزوم و به تناسب الزامات راهکنشی (تاکتیکی) خواهد داشت.
 

موشک شفق؛ نیش جدید کبراهای ایرانی
بالگرد 206 ندسا مجهز به موشک کروز نصر


روند افزایش توان عملیاتی ناوگان عظیم بالگردی کشور که با ایجاد ترکیبی همگون از سامانه‌های جدید شناسایی و هدفگیری و تسلیحات متنوع، متناسب با مأموریت‌های گوناگون در کنار تلاش شبانه‌روزی برای تعمیر و بازسازی بالگردها پیگیری می‌شود یقیناً در آینده نیز منجر به معرفی دستاوردهای جدید و افتخارآمیز دیگری خواهد بود.

این مجموعه اقدامات به علاوه پروژه‌های ملی برای ساخت بالگردهای مورد نیاز با طراحی بومی گویای عزم راسخ متخصصان صنعت دفاعی کشور در ارتش، سپاه و وزارت دفاع برای آمادگی کامل نیروهای مسلح برای دفاع همه جانبه از انقلاب و سرزمینمان ایران است.   منبع: مشرق نیوز




خاک مقدس ایران
دوشنبه 93/3/26 ساعت 2:48 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر صباحی‌فرد:

هرگونه تجاوز به خاک مقدس ایران در نطفه خفه خواهد شد

جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) گفت: اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی باعث شده است تا دشمنان فکر نفوذ به خاک مقدس کشور جمهوری اسلامی ایران را به ذهن خود راه ندهند و قطعا هرگونه تجاوز در نطفه خفه خواهد شد.
به گزارش حوزه دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ امیر سرتیپ علیرضا صباحی فرد جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) گفت: اقتدار نیروهای مسلح باعث ایجاد ثبات و امنیت در کشور شده است و این اقتدار با رهنمودهای داهیانه فرماندهی معظم کل قوا و ایثار و فداکاری نیروهای مسلح به دست آمده است.
 
جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی با اشاره به ناامنی‌های ایجاد شده در کشورهای منطقه اظهار داشت: به یاری خداوند ارتش و مردم عراق با وحدت و همدلی پاسخ محکمی به متجاوزین می‌دهند.
 
سرتیپ صباحی فرد افزود: امنیت و ثبات امروز در کشور مرهون ایثار و فداکاری نیروهای نظامی، انتظامی و اطلاعاتی است و این اقتدار باعث شده است تا دشمنان فکر نفوذ به خاک مقدس کشور جمهوری اسلامی ایران را به ذهن خود راه ندهند و قطعا هرگونه تجاوز در نطفه خفه خواهد شد.
باشگاه خبرنگاران


برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

مراقبت مرزها بیشتر شد
یکشنبه 93/3/25 ساعت 1:44 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر سرتیپ حیدری در جمع خبرنگاران:

مراقبت‌ها را در مرزها بیشتر کرده‌ایم/ اتفاقات منطقه بخشی از برنامه نظام استکباری و صهیونیستی است

جانشین فرماندهی نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه آنچه در کشورهای منطقه رخ می‌دهد، بخشی از برنامه نظام استکباری شیطان بزرگ و صهیونیست‌هاست، گفت: مراقبت‌ها را بیشتر کرده‌ایم تا بر منطقه تسلط داشته باشیم و پاسخ قاطع و به موقع به تهدیدات بدهیم و وظیفه خود می‌دانیم که آمادگی خودمان را حفظ کنیم.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیر سرتپیپ کیومرث حیدری جانشین فرماندهی نیروی زمینی ارتش ظهر امروز(یکشنبه) در حاشیه مراسم جشن ازدواج سربازی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که تدابیر ارتش در تامین امنیت مرزها با توجه به تحولات منطقه و عراق چیست، اظهار داشت: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نه برای اتفاقاتی که افتاده، بلکه همواره تحولات منطقه و جهان را رصد می‌کند.
 
وی افزود: ما تحولات مرتبط با تهدیدات بالقوه‌ای که منظور نظر ما است را رصد می‌کنیم و در این باره هم الحمدلله تا بحال موفق بوده‌ایم.
 
امیر سرتیپ حیدری تصریح کرد: ما قبلا در مرزها نیز حضور داشته‌ایم و اکنون این حضور یک مقدار پررنگ‌تر شده است.
 
جانشین فرماندهی نزاجا گفت: آنچه در کشورهای منطقه رخ می‌دهد، بخشی از برنامه شیاطین، نظام استکباری، شیطان بزرگ و صهیونیست‌هاست.
 
وی افزود: پیام اصلی ما این است که مسلمانان هوشیار و بیدار باشند و با طناب ایادی استکبار و صهیونیست داخل چاه نروند.
 
امیر سرتیپ حیدری اظهار داشت: از لحاظ نظامی هر موقع که فرمانده معظم کل قوا صلاح بداند، به وظیفه و تکلیف قانونی خود عمل می‌کنیم.
 
جانشین فرماندهی نزاجا در پاسخ به این سوال که آیا بعد از اتفاقات اخیر عراق فعالیت در مرزها برای مراقبت بیشتر شده، گفت: مراقبت‌ها را بیشتر کرده‌ایم تا در منطقه تسلط داشته باشیم و پاسخ قاطع و به موقع به تهدیدات بدهیم گرچه ما تهدیدی را متوجه مرزهای کشور خود نمی‌دانیم
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: ملت ما الحمدلله بیدارند و در رکاب ولایت و امر ولایت از هوشیاری و بیداری کاملی برخوردارند، ولی ما هم وظیفه خود می‌دانیم که آمادگی خود را حفظ کنیم.

 منبع: باشگاه خبرنگاران



برچسب‌ها: ایران ابرقدرت

ایران کشور برتر علوم دریایی
شنبه 93/3/24 ساعت 2:6 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )

ایران کشور برتر علوم دریایی منطقه

دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: ایران پتانسیل بالایی از لحاظ علمی برای تولیدات صنایع دریایی دارد.
به گزارش مشرق،  محمد سعید سیف گفت: ایران از لحاظ رتبه علمی در حوزه دریایی نسبت به کشورهای ترکیه، امارات و مناطق دیگر رتبه اول را دارد که با این وجود می توانیم از پتانسیل علمی خود در جهت اشتغال و تبدیل علم به صنعت در حوزه صنایع دریایی استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: شیلات، حمل و نقل دریایی، امور نظامی و دفاعی مرتبط با دریا از حوزه های مختلف دریایی موجود در کشور هستند که باید هر یک از این علوم را به صورت جداگانه توسعه بدهیم تا به پیشرفت هایی در این خصوص برسیم.

وی با بیان اینکه پنج هزار کیلومتر ساحل در کشور وجود دارد، گفت: اگر نتوانیم از فناوری ها در سواحل کشور استفاده کنیم، بومی سازی و اشتغال در حوزه صنایع دریایی ایجاد نخواهد شد.

رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی عنوان کرد: از مهم ترین دستاوردها در حوزه دریایی، پارس جنوبی است که تکمیل و توسعه این دستاورد توسط صنعت گران ایرانی از لوله گذاری، ساخت و طراحی سکوها، بهره برداری و در نهایت تعمیرات توسط کشور خودمان صورت می گیرد ولی هنوز در حوزه ساخت شناورهای بزرگ به بومی سازی نرسیده ایم.

وی با بیان اینکه هنوز ایران در حوزه ساخت شناور های بزرگ ضعیف است، اظهار داشت: با وجود دستاوردهای زیاد در حوزه فراساحل و ساخت شناور و انجام 90 درصد تولیدات و فعالیت های دریایی در حوزه نفت و گاز توسط کشور خودمان، امکاناتی توسط ارگان های مربوطه برای ساخت شناور های بزرگ فراهم شده ولی هنوز توسعه پیدا نکرده است.

وی با بیان اینکه برای تبدیل علم به صنعت در حوزه دریایی باید حمایت مالی شویم، گفت:حمایت های مالی، بانکی، رفع معضلات در زمینه حقوقی و درنهایت پشتیبانی دولت منجر به تولیدات صنایع دریایی در کشور خواهد شد.

سیف افزود: هنوز ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در سه ماه کاری خود نتوانسته با شرکت های دانش بنیان، در این حوزه ارتباطی برقرار کند.

منبع:مشرق نیوز




تامین امنیت
پنج شنبه 93/3/22 ساعت 1:48 عصر | نوشته ‌شده به دست رضا خانگلی | ( نظرات )
امیر دریادار سیاری در نشست خبری:

ماموریت ناو گروه سی‌ام تامین امنیت در "خلیج عدن"، "باب‌المندب" و "شمال اقیانوس هند" است/ رونمایی از زیردریایی "فاتح"

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: ماموریت ناو سی‌ام تامین امنیت در خلیج عدن، باب‌المندب و شمال اقیانوس هند است و از خط استوا عبور کرد.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران، "امیر دریادار حبیب الله سیاری"  فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در نشست خبری که صبح امروز در ستاد نیروی دریایی ارتش برگزار شد، گفت: از سه روز گذشته میزبان هیئت بلندپایه‌ای از عمان بودیم که از دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) در نوشهر، مرکز آموزش تفنگداران و تکاوران دریایی منجیل و فرماندهی آموزشی تخصصی رشت دیدار کردند و از توانمندی‌های دریایی کشورمان اطلاع پیدا کردند.
 
وی تصریح کرد: هیئت نظامی عمان پس از بازدیدها عنوان کرد که از توانمندی دریایی ایران متحیر شده‌ایم و فکر نمی‌کردیم که سطح آموزشی ایران آنقدر بالا باشد.
 
امیر سیاری اظهار داشت: در ملاقاتی که صبح امروز با این هیئت نظامی داشتم، کارگروه صلح و دوستی دو کشور را مرور کردیم و به دنبال توسعه کاری بین نیروی دریایی دو کشور هستیم.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: سالانه رزمایش امداد و نجات در شرق تنگه هرمز برگزار می‌شود که امسال این امر در فروردین ماه بین ایران و عمان برگزار شد.
 
وی بیان داشت: ناوگروه ایران برای مبارزه با دزدان دریایی در "باب‌المندب" و "خلیج عدن" از "بندر مسقط" و "بندر صلاله" عمان بهره می‌بریم و نیروی دریایی عمان در بحث مبارزه با دزدان دریایی با نیروی دریایی کشورمان همکاری می‌کند.
 
امیر سیاری افزود: انتظار داریم که سطح تبادلات و روابط آموزشی بین دو کشور بالا برود؛ چرا که قطع به یقین در بحث رزمایش‌ها همدلی بیشتری ایجاد می‌کند و امیدواریم که سطح رزمایش بین دو کشور در بحث تجسس و نجات بیشتر شود.
 
وی اضافه کرد: ما سالانه از بندر صلاله دیدار می‌کنیم و 25 خرداد میزبان ناو نیروی دریایی عمان در بندرعباس هستیم که به مدت یک هفته از توانمندی‌های آموزشی، صنعتی، علمی و رزمی ایران دیدار می‌کنند.
 
فرمانده کل نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: در حال حاضر ناوگروه سی‌ام در دریاست و به برقراری امنیت در باب‌المندب، خلیج عدن و دریای سرخ می‌پردازد.

*ماموریت ناو گروه سی‌ام تامین امنیت در "خلیج عدن"، "باب‌المندب" و "شمال اقیانوس هند" است
 
امیر سیاری ادامه داد: ناوگروه سی‌ام توانسته است سفر بلندمدتی داشته باشد، البته در گذشته توانسته‌ایم تا تنگه جبل‌الطارق دریانوردی کنیم و پس از آن به هند و سریلانکا رفته‌ایم که اکثر کسانی که این خبر را شنیدند، از حضور ایران در آبهای آزاد متحیر شده‌اند، البته در سفر قبلی وارد دریای چین و اقیانوس آرام شدیم.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش بیان داشت: ماموریت ناو سی‌ام تامین امنیت در خلیج عدن، باب‌المندب و شمال اقیانوس هند است و از خط استوا عبور کرد و برای اولین بار به اقیانوس هند جنوبی رفته و امروز در بندر دار‌السلام تانزانیا که سه الی چهار روز در آنجا می‌ماند.

وی ادامه داد: ناو سی‌ام نیروی دریایی با هدف ماموریت ارسال پیام صلح و دوستی و تحکیم روابط با کشورهای حاشیه اقیانوس هند اول اردیبهشت از بندرعباس حرکت کرده است.
 
فرمانده کل نیروی دریایی ارتش بیان داشت: ناو سی‌ام که هم اکنون در تانزانیاست، فرصتی را برای ارسال پیام صلح و دوستی ایجاد کرده و باید منتظر بمانیم که آیا ماموریت آنها ادامه پیدا می‌کند و یا به کشور مراجعه می‌کنند البته یکماه و یا چهل روز دیگر برگردند و اگر سفرشان ادامه پیدا کند به قسمت‌های دیگر جنوب آفریقا می‌‌روند.
 
سیاری افزود: طولانی‌ترین ماموریت ناوگروه‌های ما دریانوردی 16 الی 17 هزار مایلی بوده و رکورد دریانوردی از زمان حضور در آبهای آزاد از بندرعباس به مدت 5 ماه و نیم بوده که ناو بیست و نهم پس از آن در 8 اردیبهشت به کشور بازگشت.
 
فرمانده کل نیروی دریایی ارتش، اظهار داشت: چندی پیش ناوگروه صلح و دوستی در کراچی پهلو گرفت و پس از خروج رزمایشی یک روزه با میزبان انجام شد و اگر کشوری به ایران بیاید، همین اتفاق دوباره شکل می‌گیرد، البته در بمبئی هم این امر صورت گرفت و به احتمال زیاد ناو سی‌ام در تانزانیا در زمان خروج یک رزمایش یک روزه را برگزار کند.
 
فرمانده کل نیروی دریایی ارتش بیان داشت: دزدان دریایی در حال حاضر فعالیت گسترده‌ای دارند و در هفته گذشته در یک شب دوبار به کشتی ما حمله کردند که در نهایت آنها را دور کردیم. 20 تا 30 کشور در این منطقه در حال گشت برای تامین امنیت کشتی‌های خود هستند و اگر از ما درخواست کمک کنند، دریغ نمی‌کنیم.

*تاکنون 2400 فروند کشتی را اسکورت کرده‌ایم
 
سیاری اضافه کرد: تاکنون 2400 فروند کشتی را اسکورت کرده‌ایم و اگر ما نبودیم اکثر این کشتی‌ها مورد حمله قرار می‌گرفتند و باید برای تامین امنیت دست به سوی دیگران دراز می‌کردیم که اینجا توانمندی ایران معلوم می‌شود.
 
وی تصریح کرد: 90 درصد صادرات و واردات کشورهایی که راه دریایی دارند از مسیر دریا انجام می‌شود و اگر امنیت برقرار نمی‌شد ضرر زیادی می‌کنیم.
 
فرمانده کل نیروی دریایی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک بحث ناوشکن دماوند را دنبال می‌کنیم و با پشتیبانی صنایع دفاع می‌خواهیم که زیردریایی فاتح را رونمایی کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران




   1   2   3      >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد


بازدید امروز: 91
بازدید دیروز: 115
کل بازدیدها: 1348248